- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
alapz@j
üzenetére
Csatlakozom, szerintem sincs semmi gond vele. Mondom ezt kezdőként. Aki tanulja a C programozási nyelvet, igazából egy szövegszerkesztővel és egy GCC-vel is boldogulnia kéne. Én nemrég kezdtem újra tanulni C-t, sikeresen elfelejtettem mindent és a Code::Blocks-ra esett a választásom (megpróbáltam az Eclipse és a Netbeans monstrumokat is, de azok már végképp nem alkalmasak egy kezdő számára). Eddig minden programot meg tudtam írni vele, bár voltak gondjaim, de azok nem az IDE miatt. Aki tanulja a nyelvet, az IDE-től függetlenül kell hogy megtanulja. De az egyetemen például Blodshed Dev-C++-t használunk (mert nehogy már platformfüggetlen vagy bárki által támogatott, befejezett, stabil legyen az IDE)... na az tényleg katasztrófa. Rosszak az automatikus behúzások, vacakolni kell, hogy lehessen pontosvesszőt tenni (meg sem találja az ember, hogy mi a baj, ha nem mondják meg neki), nincs automatikus kiegészítés, nincs színezés... pedig elvileg IDE... lényegében csak egy túlbonyolított szövegszerkesztő egy beépített fordítóval. A gedit+GCC alkalmasabb a feladatra. A Code::Blocks meg szimplán első telepítésre működik, ahogy kell, konfigurálás nélkül. Nekem legalábbis nem kellett semmit beállítanom, csak telepíteni. Persze lehet majd bonyolultabb projekteknél kelleni fog egyfajta konfigurálás, de amire az ember eljut odáig, hogy összetett projektet hozzon létre, amihez a C jóval mélyebb ismerete szükséges, az IDE beállítása lesz a legkisebb problémája.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Óra topik
- Darabokban az xAI: a fél alapítócsapat lelépett
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING Z TRIO Eladó!
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam új akku gar
- Ps2,Ps3,Ps4,Ps5,Xbox360,Xbox one,Xbox series,PSP játékok
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4532,100% Akksi
- Eladó MacBook Pro 13 (2020) i7 2.3GHz / 16GB / 512GB Asztroszürke
- AKCIÓ! 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest