- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
alapz@j #2869 üzenetére
Csatlakozom, szerintem sincs semmi gond vele. Mondom ezt kezdőként. Aki tanulja a C programozási nyelvet, igazából egy szövegszerkesztővel és egy GCC-vel is boldogulnia kéne. Én nemrég kezdtem újra tanulni C-t, sikeresen elfelejtettem mindent és a Code::Blocks-ra esett a választásom (megpróbáltam az Eclipse és a Netbeans monstrumokat is, de azok már végképp nem alkalmasak egy kezdő számára). Eddig minden programot meg tudtam írni vele, bár voltak gondjaim, de azok nem az IDE miatt. Aki tanulja a nyelvet, az IDE-től függetlenül kell hogy megtanulja. De az egyetemen például Blodshed Dev-C++-t használunk (mert nehogy már platformfüggetlen vagy bárki által támogatott, befejezett, stabil legyen az IDE)... na az tényleg katasztrófa. Rosszak az automatikus behúzások, vacakolni kell, hogy lehessen pontosvesszőt tenni (meg sem találja az ember, hogy mi a baj, ha nem mondják meg neki), nincs automatikus kiegészítés, nincs színezés... pedig elvileg IDE... lényegében csak egy túlbonyolított szövegszerkesztő egy beépített fordítóval. A gedit+GCC alkalmasabb a feladatra. A Code::Blocks meg szimplán első telepítésre működik, ahogy kell, konfigurálás nélkül. Nekem legalábbis nem kellett semmit beállítanom, csak telepíteni. Persze lehet majd bonyolultabb projekteknél kelleni fog egyfajta konfigurálás, de amire az ember eljut odáig, hogy összetett projektet hozzon létre, amihez a C jóval mélyebb ismerete szükséges, az IDE beállítása lesz a legkisebb problémája.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest