- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
Új hozzászólás Aktív témák
-
KREE
csendes tag
válasz
dobragab #3727 üzenetére
Hát, sajnos béna vagyok hozzá... :S
Nem tudná esetleg megoldani nekem valaki? Privben átküldném a forráskódot.
150 soros a progi, de 80%-a csak if-es feltétel meg kommentek, viszont grafikus módban íródott Turbo C++-ban. Sztem aki ért vmi Visual studio féle cucchoz annak 5 perc... Pár napon belül le kellene adni a szakdogámat... -
KREE
csendes tag
Yo,
kérdésem az lenne, hogy ismer valaki olyan progit, ami átfordítja nekem a Turbo C++-ban megírt kódomat valamilyen windows 7 alatt is használható kódra?
(A problémám abból fakad, hogy a szakdolgozatomhoz írtam egy progit Turbo c++-ban, amiből a lefordított .exe file-t nem tudom futtatni win7-től felfelé. Csak most vettem észre, hogy gond van, mert a gép amin írtam win xp-s, ott pedig gond nélkül mennek ezek a DOS-os progik is).
Sajnos se időm se tudásom nincs ahhoz, hogy átírjam, örülök hogy ennyit sikerült összehozni (kb 100 soros progiról van szó, grafikus megjelenítéssel). Gondolom az ilyen getch() és hasonló dolgokat kellene kicserélgetni...
Létezik erre valami konverter szerűség vagy muszáj leszek máshogyan megoldani? (a dosbox telepítése nem megoldás, mivel szakdolgozatról van szó)
Köszönöm!
-
KREE
csendes tag
válasz
sztanozs #3714 üzenetére
Oh, tényleg igazad van a négyzettel kapcsolatban
A vektoros dologra gondoltam már, csak előbb nagyon fapados verzióban szeretném életre kelteni, utána meg szépíteni rajta... Már ha lesz rá időm, mert utoljára kb 7-8 éve programoztam (akkor se komolyabban), most meg van 2 hetem megírni egy szakdogát + egy működő progit írni hozzá (meló és 2 gyerek mellett)
De akkor elvileg működőképes lenne az a feltétel? (csúnyaságától függetlenül?)
thx a helpet
-
KREE
csendes tag
válasz
sztanozs #3711 üzenetére
Annyi akart lenni a lényeg, hogy egyenes kezdőpontjának a távolságait (x1,y1) kellene vizsgálni körök középpontjaitól (r1,r2) ha 10-en belül van, akkor kapjon v1=1 értéket.
Azért raktam 'vagy' || jeleket, mert több kör van, és bármelyiken belülre eshet a vonal kezdőpontja.
(remélem érthetően írtam le
)
-
KREE
csendes tag
Sziasztok,
előre szólok, hogy noob vagyok, de kellene egy kis help turbo c++ fapados megoldásaimhoz..
azt szeretném elérni, hogyha x és r különbsége 10-nél kisebb ÉS ugyanígy y-r különbsége is, akkor v változó értéke módosuljon az alap 0-ról 1-re
x1=r1; y1=r2; v1=0; v2=0;
if (10>(x1-r1||x1-r3||x1-r5)>-10 && 10>(y1-r2||y1-r4||y1-r6)>-10) v1=1;másik megoldás:
if (abs(x2-(r1||r3||r5)<=10) && abs(y2-(r2||r4||r6)<=10)) v2=1;
Egyik esetben se fut le az alábbi v változótól függő if-es parancs.
if (v1==1) {x1=rand() % 635; y1=rand() % 475;};
if (v2==1) {x1=rand() % 635; y1=rand() % 475;};Valaki tudna adni egy kis ötletet? :S
thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest