- Nikon DSLR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Zoli133 #2144 üzenetére
én is csináltam ilyet, hogy az egyik szál loggolt fájlba, a másik szál pedig gyártotta a log üzeneteket, de én az üzeneteket blocking queue-ba tettem, így ha a loggoló szál lassabban loggol (a queue megtelik), a másik szál is lassabban fut, mert a lista blokkol. Bármelyik szál belassulhat, akkor is helyes eredményt fog produkálni.
Ha te kitesztelted, hogy 2mp-enként kell takarítani ahhoz, hogy a többi szál ne terhelje túl a heap-et, de ráteszed egy másik gépre, környezetre, ahol gyorsabban termelődnek az objektumaid, akkor már egyből módosítani kell a takarító szálat is, ez így nem fasza. Legalábbis ez jött le eddig, de korrigálj, ha tévedekszerk.: bár én javaban csináltam de a blocking queue koncepciója C++-ban is létezik
-
modder
aktív tag
válasz
Zoli133 #2140 üzenetére
Mit értesz szinkronizáció alatt?
Mondjuk nem írtam még több szálú alkalmazást C++-ban, csak Javában, de én úgy tudom, hogy egy több szálú alkalmazásnál alapvető, hogy nem szabad feltételezni semmiféle sorrendiséget szálak között. Valami olyasmit tudok elképzelni, hogy éheztetés lép föl azért, mert valamelyik szál olyan lassan hajtódik végre, hogy az OS ütemezője lelépteti, mielőtt befejezné a feladatát. De ha alapvetően azt nézzük, hogy minden szál egyenlő eséllyel egyenletes eloszlásban kap futási időt, akkor nem értem, hol lehet a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titán 96%-os Akksi
- Béreljen minikotró gépet már 24 órától, akár hosszabb időre is
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3547,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest