Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jattila48

aktív tag

válasz EQMontoya #3078 üzenetére

Más a fájlból olvasás paraméterezése, más a registry olvasásé, más a resource olvasásé, más a hálózatról olvasásé, stb. De még ha lehetne is egységes read-et írni, akkor is nálad 3 osztály kell hozzá, amiből kettőt példányosítasz is, majd az elsőt "beinjektálod" shared_ptr-en keresztül a másodikba (hogy rendesen működjön a RAII), és tovább erre az objektumra a létrehozás helyén nincs is szükséged. Továbbá BlobProcess ctor-ában ugyanúgy meg KELL hívnod egy "külső" fv.-t, mint nálam az ősosztály init_blob-ját. Ráadásul nálam ez nem is annyira külső fv., hiszen az ős protected tfv.-e. És mivel a forrás, a blob számára lefoglalt memória és maga a BlobProcess objektum teljesen összetartozóak (ugyanakkor keletkeznek, ugyanaz az érvényességi körük, ugyanakkor kell megszűnniük), ezért tök fölösleges azon görcsölni (legalábbis szerintem), hogy szétválasszuk őket, aztán valahogy mégis csak egybe gyúrjuk (shared_ptr-rel). Erre sokkal természetesebb az én megoldásom. Azt hiszem ez is egy olyan eset, amikor nem biztos hogy vakon kell követni a "kőbe vésett szabályokat" (osztályt a ctor-a teljesen kell hogy inicializálni tudjon), persze érdemes tudni ezekről, de még fontosabb hogy az okát/értelmét ismerjük, és ha az adott feladatban ennek nem felel meg, akkor el lehet tekinteni tőle. Szerintem!

Új hozzászólás Aktív témák