Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
válasz
jattila48 #2937 üzenetére
Szerintem itt a return a ciklus közepéből semmivel sem jobb mint a break (egyik sem struktúrált megoldás)
Ez most a heti vicc rovat, vagy komolyan gondoltad? A break-kel az a gond, hogy nehezen követhető, pontosan hova ugrik, és milyen utasításokat lép át, ami a változók további élettartama szempontjából fontos. Gondolj bele egy switch-ben lévő két egymásba ágyazott ciklusba, és a belső ciklusban egy break. Ha már itt tartunk, azt tudod, hogy hova ugrik?
return-nél messze nincsenek ilyen bajok. A return azt jelenti, hogy a függvény teljesítette azt, ami a feladata. Nyilvánvaló, hol folytatódik a végrehajtás. Nem marad utána semmilyen változó, nem probléma, épp mennyi volt az értéke a visszatéréskor. Az erőforrások felszabadítását most ne keverjük ide, mint otthagyott dinamikus memória. Ha nekem nem hiszel, legalább Stroustrup bácsinak higgy.
És, ha nem kell végigmenni, hanem csak az első két előfordulást kell megtalálni?
Ez elég speciális eset, ilyenkor elfogadhatónak tartom a break-et, de nem hinném, hogy itt ez volt a kérdés. Ja és code smell-t érzek, ha ilyen kell. Persze agyf@sz feladatban lehet ilyen, de production kódban szerintem nem jellemző.
Akárhogy csűrjük, csavarjuk, szerintem van ahol kifejezetten jó megoldás a break for ciklusból.
Van. De egy lineáris keresés tipikusan nem ez az eset.
ráadásul beépítesz egy fölösleges függvény hívást
Wut? Na nehogymá' egyetlen függvényhíváson akarjunk spórolni 2015-ben lineáris keresésnél (ami ugye O(n), tehát lassú)!
Mivan? Ne is írjunk függvényt egy teljesen jól elkülöníthető, egyszerű visszatérési értékű, újra felhasználható (!) kódrészlethez? Funkcionális dekompozíció FTW. Akkor nálad mi üti meg a küszöböt, ami már függvényt ér?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest