Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA® driverek topikja
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
válasz
jattila48
üzenetére
Szerintem itt a return a ciklus közepéből semmivel sem jobb mint a break (egyik sem struktúrált megoldás)
Ez most a heti vicc rovat, vagy komolyan gondoltad? A break-kel az a gond, hogy nehezen követhető, pontosan hova ugrik, és milyen utasításokat lép át, ami a változók további élettartama szempontjából fontos. Gondolj bele egy switch-ben lévő két egymásba ágyazott ciklusba, és a belső ciklusban egy break. Ha már itt tartunk, azt tudod, hogy hova ugrik?
return-nél messze nincsenek ilyen bajok. A return azt jelenti, hogy a függvény teljesítette azt, ami a feladata. Nyilvánvaló, hol folytatódik a végrehajtás. Nem marad utána semmilyen változó, nem probléma, épp mennyi volt az értéke a visszatéréskor. Az erőforrások felszabadítását most ne keverjük ide, mint otthagyott dinamikus memória. Ha nekem nem hiszel, legalább Stroustrup bácsinak higgy.
És, ha nem kell végigmenni, hanem csak az első két előfordulást kell megtalálni?
Ez elég speciális eset, ilyenkor elfogadhatónak tartom a break-et, de nem hinném, hogy itt ez volt a kérdés. Ja és code smell-t érzek, ha ilyen kell. Persze agyf@sz feladatban lehet ilyen, de production kódban szerintem nem jellemző.
Akárhogy csűrjük, csavarjuk, szerintem van ahol kifejezetten jó megoldás a break for ciklusból.
Van. De egy lineáris keresés tipikusan nem ez az eset.
ráadásul beépítesz egy fölösleges függvény hívást
Wut? Na nehogymá' egyetlen függvényhíváson akarjunk spórolni 2015-ben lineáris keresésnél (ami ugye O(n), tehát lassú)!
Mivan? Ne is írjunk függvényt egy teljesen jól elkülöníthető, egyszerű visszatérési értékű, újra felhasználható (!) kódrészlethez? Funkcionális dekompozíció FTW. Akkor nálad mi üti meg a küszöböt, ami már függvényt ér?

Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo Tab P12 tablet és Pes Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8565U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő