Aktív témák
-
nn687
tag
szóval semmit se csinálhatok a kábelhuzogatáson kívül, kár...
-
nn687
tag
akor senki se tudja miért jön be a rádió mikor nem kéne???
és mit lehetne csinálni a kábelszéthúzgáláson kívül?????? -
fokukac
nagyúr
akkor Te 540 kHz-es hangot hallasz.? :)
ahogy Hofi mondta : ''hidd el, itt hármat foghatsz : Kossuthot, Szabad Európát, meg a pofádat... a Petőfi? az zavaróállomás, haggyámá' ''
egyébként újabban én is hallok egy kis búgást, amit régen nem... igaz, most halk a számítógépem. szerintem rossz a konnektorom földelése... azzal mit lehet csinálni? -
nn687
tag
akkor az én problémám ( lásd feljebb) nem ez, mert nekem konkrétan a kossuth rádió jön be, na ez mitől van?? És ami még lényegesebb a fentieken kívül mit tegyek ellene?
-
[Kovi]
tag
Nálam 1 10 pikofarad-os nem polarizált kondi (6 kemény Ft volt) megoldotta a gondot, és nem kellett leválasztótrafóval meg ilyesmivel vacakolni. Amúgy csak 1 db kondi kell, és azt a koax kábel árnyékolására kell tenni. A zúgás pedig valóban pontosan (számítógéppel megmértem) 50 Hz, azaz a hálózati váltakozó áram frekvenciája.
-
Ijk
nagyúr
Nekem is ilyen problémám volt.
Megoldás: le kell földelni a az antenna koax kábelének az árnyékolását (külső rézdrót).Én a gácsövön oldottam meg, de a konektoron keresztül is kivitelezhtő (ha elég bátor vagy).Kell hozzá egy földelt konektor, meg egy dugó, amire rákötöd a koaxot (a földeléshez).
Vigyázz, hogy a vezeték nehogy a pólusokhoz érjen, mert akkor elfüstöl az egész kóceráj. -
GBX
aktív tag
Egyszrűen csak kell egy jó minőségű , vastagon árnyékolt kb 5000 ft-os cable:)
-
nn687
tag
nekem ugyanez a problémám, de csak az új(gagyi DaeWo, az életbe nem vennék ilyet, de kaptam...) tvmen, a régi (Samsung, de ezen meg nincs s-video bemenet) nem szedte fel a zajt, s ha egy videót iktattam az antenna-tv közé, akkor kisebb lett, de nekem nem búgás, hanem egy konkrét rádióadás hallatszik.
Na most úgy oldottam meg, hogy a video kábelét bedugtam a tvbe, az antennát meg a kábelbe, így bármikor széthúzhatom, tvt meg úgyse hallgatom a hifin csak a gépet.
Ez addig lesz így, amíg nem veszek valamo notrmális tvt.
Amit kérdek: ez ugyanaz a probléma?(nem 50hz búgás, hanem valami rásiócsatorna, asszem petőfi v ilyesmi) -
gabe_
őstag
Hali, nekem is a hifin keresztül szól a gép, zúg is. Viszont nálam azért mert túl érzékeny a hifi bemenete. Eztmost nemtom miért írtam ide, mert neked valszeg úgysem ez a baj, de mostmár azértsem törlöm ki.
:) -
Enemy
aktív tag
A földelést iktasd ki. .Eddig nekem is ment. most elköltöztünk és a gépem olyan konektorba van dugva ami földelt most bug 50Hz en
-
ISZOLE
senior tag
Semmi köze a dolognak a TV bekapcsolt állapotához, az antenna árnyékolása galvanikusan van kötve a jelföldekhez.
Egyszerű kisérlettel kipróbálhatod: ne az antennát húzd ki a TV-ből hanem a TV és az erősítő közötti összes kábelt. Amennyiben így is megszűnik a búgás akkor elég egyértelmű a dolog. -
monguru
csendes tag
Oda kell leválasztás ahova szükséges,vagyis kihúzod az antenna csatlakozott és nincs változás: akkor nem szükséges!
Nem mondtam hogy boltba lehet kapni!
TV szervizben megtudják csinálni,néhány TV-ben gyárilag be van épitve! -
TitiRii
senior tag
okés
és a hifire nem kell? vagy az miért nem bug?
antena hálo igy néz ki nálunk:
bejön matáv kábel tv, erösitőn átmegy majd egy 5 ös elosztön 5 szobába
mindenhol 4ohmos tv ajzatok(rádio és tv)
ebből 3 hejen van bekötve a tv és a rádió is egyszerre(2 erősítő és egy tv tuner) a másik 2 helyen csak tv van bekötve
azért irtam ezt igy le,mert néha szokott érdekes dolgokat művelni az antena hálozat, pl ha 5 ből legalább 4 helyen megy a tv akkor a tuner nagyon lassna vált csatornákat,meg rádio csatornákat,holott a képminöségben szemmel láthatóan nincs gyengülés akkor se ha mind az 5 helyen megy a tv -
monguru
csendes tag
A megoldás nagyon egyszerü a TV-be az antennát leválaszton keresztül kell csatlakoztatni,amit vagy készen megveszel vagy pedig összeállitod házilag a lényeg az hogy az antenna koaxkábelje két kondenzátoron keresztül kapcsolodjon a TV-hez pl 2x 50pF/1500V! Ennyi az egész!
-
TitiRii
senior tag
ahhj..
na 3. és utoljára
halgatok egy kis zenét,gépről
tv be sincs kapcsolva
de a tv be be van dugva az antenna,ugyan az ami a hifi be is
és van egy kis alapzaja a hifinek
de ha kihuzom a tv böl az antenát,megszünik
nem kapcsolom se ki se be se a a gépet se az erősitöt se a gépet, szol a mp3 rola,kihuz közben kábel,bugás megszünik.de a hifiben az antenna kábel továbra is benne van.
max akkor nincs az rca bemeneteken szürő.. mert a tv rcan van be illetvew kikötve(tv be megy hang,és kép,tv ből jön hang viszsa erősítőbe)
de ismétlem más álásban van az erősíytő,gépröl szol mp3,tvre nem kapcsolatam se a tvt be.. -
TitiRii
senior tag
na de ugyan azon a kábelen van a hifi és a tv is..
egy dugaszva vannak dugva
mégis csak akkor bug ha a tv ben benne van az antenna.
RnJ ha leszigetelem a gépem földjét akkor a gép föld nélkül marad,nem lenne ép egéséges,tapasztaltam már milyen az(rosz eloszto miatt) ráz ha hozá érek meg aprobb kellemetlenségek:) és nem hiszem hogy egéséges lenne magának a gépnek is.. -
TitiRii
senior tag
nekem is hasonlo a dolog
erősitő - gép -tv össze van kötve(mindegyik mindegyikel)
és egy véletlen folytán kiderült hogy a bugás megszünik ha a tvbe nincs bedugva az antenna kábel(a hifibe be van és egy helyről kapják az antena jelet)
ha a hifiből huzkodom nincs változás,de ha a tv ben benen van akkor nagyon halkan alapzajként bug
nem jöttem még rá a megoldásra, pedig jó lenen ha lenne,nincs kedvem midig ki be dugdosni az antenát..
[Szerkesztve] -
RnJ
tag
Hello,
köszönöm a hozzászólásokat! Kiderült, hogy földhurokról van szó!
Ha kihúzom a TV-ből az antennát, akkor tökéletesen működik!
funky -
PeliScan
addikt
Ugyane gondom volt nekem is, nézz be ide. :)
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=6975&start=0[/L] -
zitev
csendes tag
A gép és az erősítő összekötésekor ú.n. földhurok keletkezett, amely akár utalhat a földelési rendszer hibájára is. Mindenképpen nézd meg, hogy a géped megfelelően földelve van-e (ép-e a földelővezető bekötése a konnektorban), és az erősítőhöz van-e egyéb eszköz (pl. tuner külső tetőantennával, földelt árbóccal) csatlakoztatva!
[Szerkesztve] -
RnJ
tag
Hello kedves mindenkinek, aki tud segíteni!
Tegnap volt nálam a TV-szerelő(tv ügyben), s ő azt mondotta, hogy valahogy rámegy a hangkábelre az áram 50hz-es frekije, és az búg! (nem tudta pontosan megmondani, hogy hogyan leghet kiküszöbölni a problémát!)
A SEGÍTSÉGETEKET kérem!!!!
400W Mercury táp/ ABIT NF-7S alaplapi hang! Korábban nam csinálta!
köszi!
Funky
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Lenovo Legion 5 Gamer laptop, gyönyörű állapotban, tuningolva!
- Lenovo LOQ 15IRX9 - 15,6"FHD 144Hz - i7 13650HX - 16GB - 1TB SSD - Win11 - RTX 4050 6GB - 2év gari
- Apple Watch 7 45MM Nike Edition + sok tartozék
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged