Keresés

Aktív témák

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4282 üzenetére

A befizetett díjaidból csak a FELHALMOZÁSI egységeket kapod vissza. Az első 2 teljes év befizetését KEZDETI egységekként tartják nyilván. "2 év teljes díja" másképpen mondva "az éves díj kétszerese", vagyis "az éves díj 200%-a". A kezdeti egységek lényege, hogy az a biztosítónak van félretéve. Ne tévesszen meg, hogy látod a számládon! Ha végigvárod a futamidőt, akkor a kezdeti egységeidet évente vonják el. Ha kilépsz a szerződésből, akkor a még le nem vontat egy összegben. De mindenképpen az éves díj 200%-át! 10 év megtakarításából 2 év a biztosítóé hozamokkal, de hogy mást ne mondjak erre is felszámolják az alapkezelés költségét. (ezért jó az a szerződés, ahol nincs kezdeti és felhalmozási egység, csak "egység")

A 25% alatt azt értem, hogy azért mert a Bnetben csak 200-as szerződéseket tudsz kötni az ügyfeleidnek, a piac ennél már jobbat is kínál. Igen, létezik a 25%-os költségelvonás a 200%-ossal szemben! Tetszik?

Megértem, hogy ezt nem tanítják a Bnetben, de meg kell érteni őket is! Ha 200% helyett csak 25% költséget tudna elvonni a Bnet, lehetetlen lenne fenntartani az MLM rendszert. És látod, ezt csak az ügyfelek tudják megszívni. 8x annyi költséget fizetnek a szerződésükön, de megérdemlik ha nem néznek körül. Na ezért nem divat manapság tájékozatlannak lenni ügyfélként (tanácsadóként pláne! ;] )

• DrM

csendes tag

1, jól eldugják az ajánlatokban a kezdeti költséget, a helyedben sokat forgatnám az ajánlatokat míg meg nem lelem a többi meglepit is ;)

2, a 3 betűs cégekkel az a legnagyobb baj hogy előszeretettel elfelejtik részletesen kifejteni a költségeket mind az ügyfeleknek, mind a munkatársaknak. Jellemzően az ügyfél felé a szerződés megkötésekor nincs lekommunikálva hogy azt a 2-3 évnyi költséget mindenképpen érvényesítik, csak papíron osztják el egyenletesen a futamidőre...

'Trust the pilot'

• DrM

csendes tag

Az első 3 év díjából vonnak évente 7%-ot 10 éven keresztül, az azt jelenti hogy ha 7% hozamot termel a szerződés valóban alkalmazhatjuk a 3×10×7% közelítést, ami ebben a konkrét esetben az éves díj 210%-át adja ki egyéb költségekről nem beszélve.

A rendszeres díj az adóvisszatérítéssel volt buli, így már csak lehúzás...

'Trust the pilot'

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4279 üzenetére

Bár a kérdéseim csak költői kérdések, majdnem mindenre reagáltál. Egyet azonban már sokadszorra sem tudok kihúzni belőled:
    Mivel magyarázod az ügyfeleidnek, hogy 25% helyett 200%-os költségelvonást hárítasz rájuk? Hogyan érted a Bnet függetlenségét, ha nem a piac legjobbjai közül választhat az ügyfeled?

Ahhoz hogy igazán jó légy, tényleg sokat kell hozzá tanulni, Bnetben vagy azon kívül is.

Tóth András? Nem értem miért kell minden gondolatmenetet oda vezetni, hogy az UL-nél jobb lehetősége ebben az életben már senkinek nincs.

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4274 üzenetére

"Ha nem rúgnak ki, amiért nem kötök, "

Na ez itt a lényeg! Több szempontból is:

1. Kíváncsi vagyok, hányszor kell még leírnom, hányszor kell még elolvasnod és hányszor fogod még figyelmen kívül hagyni, hogy Bnet a 10-20 éves szerződés első két évében nem enged egy fityinget sem az egységszámládra, hanem levonja saját magának. Ez megfelelő befektetési konstrukció? Amíg nem teszed rendbe a mindenkiben bujkáló ellentmondást a jutalékod és az ügyfél elégedettség között és nem határozod meg, hogy mit vagy képes és hajlandó eladni, addig nem igazán fogsz örömet lelni az értékesítésben - ergo egyszer csak kirúgnak, mert nem kötsz. De az nem is kirúgás lesz, hanem egyszerűen tényleg nem lesz értelme. Ezt te is érzed nem?

2. Máshol szerintem tudnál keresni is, mert jó tanácsadói vénát látok benned. Utólag azt tudom mondani, hogy Bnetben ezt az egyet nekem sem tanították meg (pénzt keresni). Ott valahogy a tudás átadásnak erős korlátjai vannak, másrészt a jutalék tényleg fele-negyede, mint máshol.

3. A tanulás is egy befektetés, ez igaz. Utólag azt tudom mondani, hogy Bnetben akkor tudsz tanulni, ha jó csapatba kerülsz. Hogy abban vagy-e, döntsd el Te. Tényleg, máshol a pénzkeresetet hogyan tanítják? Máshol mennyire lennél eredményes tanácsadó? Mire volna szükséged hogy kössél, és utána boldog legyél? Ezt a Bnet megadja?

Ha Bnetben nagy nehezen összekalimpáltam egy szerződést, se az ügyfél, se én nem voltam boldog, ráadásul azt sem tudtam hogy miért sikerült most, máskor pedig miért nem.

Amíg nem tudtam hogy létezik más UL lehetőség a piacon, én is mondtam amit hallottam: "Nincs ingyen ebéd", "Ezek korszerű pénzügyi termékek", Hidd el nem csinálsz rosszat az öngondoskodással", "A világpiacon fektetünk be", "A megtakarításid végre jó helyen lesznek", "A nyugdíjadat már nem az állam fogja fizetni, érdemes egy megfelelő konstrukciót választani", "Ha magadra nem gondolsz, gondolj a gyermekeidre", stb. De ezek kizárólag ügyes elterelések a fő problémáról. Nem mindegy, hogy a fenti szlogeneket csak úgy mondod, vagy hitelesen tudod mondani. Nálad mi hiányzik hozzá?

Ezek csak azoknak valók, akik az ügyfelekből olyan munkatársakat csinálnak, akik az ügyfelekből munkatársakat csinálnak, és így tovább. Munkatárs ügyfélként valóban jól jársz, egyszerű ügyfélként nem. :Y

Természetesen a költségeket az ügyfelek vagy átlátják mert nem hallgattál el semmit, vagy megkötik és az első éves fordulónál felhívnak, hogy nem így volt megbeszélve.

Amit javaslok egyéb befektetésre:
    bár DrM is teljesen helyesen leírt néhány garantált és nem garantált eszközt, ezen kívül is van még. Ha most leírnám, elvesztenénk a tanácsadás varázsát...

Hogy ne érezd zsákbamacskának, írd meg kérlek, milyen testápolót javasolsz nekem! :F

• DrM

csendes tag

válasz gomolya #4274 üzenetére

Tudom hogy a kérdés nem nekem szólt de bocsássátok meg hogy hozzászólok...

Lehetséges alternatívák a teljesség igénye nélkül:

-ltp? nem olyan rossz az a garantált fix kb. 14% 4-5 évre 240eFt éves díjig...
    -prémium államkötvény? ksh infláció +3% a hozama. nettó.
    -partner bank értékpapírszámla? elég komoly befektetési alapokat lehet elérni rajtuk keresztül és ráadásul tényleg szakemberekkel tárgyal az ember, arról nem is beszélve hogy nem nyelik le az első 2 év megtakarításait.

Saját véleményem hogy az egyszerű embernek a UL sem való, ha nincs tisztában az általad "tőzsdézés"-nek hívott tevékenység alapjaival.Pusztán a vak szerencsén múlik hogy eléri-e egyáltalán az első két alternatíva hozamait, a várható izgalmakról nem is beszélve.

Egyszerű embernek a faék való. Meg a bankbetét.

[ Szerkesztve ]

'Trust the pilot'

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4261 üzenetére

A levél szerint a Bnet megbízási szerződésed versenytilalmi megállapodására hivatkozva, azokat a Bnetet elhagyó kollégákat, akik ezt a megállapodást megsértve 2 éven belül más cégnél bármilyen jellegű pénzügyi közvetítést végeznek, kártérítésre szólítják fel.

A követelés összege teljesen kereken 1, valakinél 1,5M forint. Senki nem érti az összeget, de leginkább a jogcímet vitatjuk.

Aki belép a Bnethez, - a PSZÁF oldalán bárki által név alapján lekérdezhető - regisztrációs számot kap. A regisztrációs szám naprakészen megmutatja, hogy melyik közvetítőnél dolgozol. Ha ez a szám a Bnet hozzárendelés megszűnése után két éven belül egy másik pénzügyi céghez rendelődik, jön a levél :Y

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4250 üzenetére

Kedves Gomolya!

Egy ilyen szakma végzéséhez hivatástudatra van szükség, mert az ügyféllel egy definiáltan 10-20 éves kapcsolatra kell felkészülnöd. Nem tisztességes a saját ismerőseidet sem és az általuk ajánlott idegeneket sem a személyes varázsoddal és felkészültségeddel elkábítani akkor, ha előre tudod, hogy 3 év múlva lelépsz és az oroszlánok elé veted őket.

És akkor nézzük hogyan lehet ezt megvalósítani!
    Szükséged lesz pénzügy szakmai ismeretekre a pénzpiacokról, hogy egyrészt Te meg tudd ítélni, hová sorolod a terméket az ügyfél által választható lehetőségek közül, másrészt miért pont ez illik legjobban az Ő helyzetéhez. (miért nem tőzsde, vagy bankbetét)
    Szükséged lesz értékesítés szakmai ismeretekre, hogy a napi 2-3 ügyfél felkutatását, megszerzését (ez itt nem csúnya szó) és később kezelését korrektül végezd.
    Szükséges lesz egy olyan azonosulásra a cégeddel, hogy tudd: valóban jó megoldásokat adsz a Rád számító ügyfeleknek, hiszen életük egyik legfontosabb körülményébe szólsz bele - átcsoportosítod a nehezen megszerzett jövedelmüket.
    Szükséges lesz előtérbe helyezni az ügyfél érdekét a saját jutalék érdekeltséged kárára. (Bnet szintű alacsony jutalékokkal ez nem egyszerű)

Nos a Bnetnél általam megtapasztalt 3 év fényűzés és az arra ösztönző agitáció kizárólagos oktatása, valamint a termékek előnytelensége nem szolgálta a fent meghatározott hivatástudat kialakulását, mindemellett Bnetnél abban az egyetlen esetben lehetsz sikeres, ha a fenti 3 szükséges dolog tudatos vagy tudatlan figyelmen kívül hagyása mellett erre másokat is hosszabb távon rá tudsz venni. Minden egyéb esetben 3-4-5-ös poziban távozol a cégtől, mert vagy anyagilag nem éri meg, vagy a lelkiismereteddel nehéz összeegyeztetni. Valakinél mindkettő - belőlük jó tanácsadó lesz!

• DrM

csendes tag

A PSzÁF ügynök-regiszteréből.

'Trust the pilot'

• KiraBaba

csendes tag

Szia+
    A formáját nem tudom, hogy hogyan tudják meg, hogy ki hol helyezkedett el utána és azt sem hiszem,hogy ezért fizetnének egy külön embert, de a PSZÁF oldalán mindenki fel van regisztrálva, aki bármilyen formában pénzüggyel foglalkozik és ott lehet látni, hogy aktuálisan hol dolgozik.

• ÖregSam

csendes tag

válasz gomolya #4259 üzenetére

Igen, valóban csak azoktól követelik ezt akik két éven belül folytatják a szakmát.
    De szerinted, ha valaki néhány évet ebben a szakmában dolgozik akkor mihez fog kezdeni ha rájön, hogy fillérekért dolgozik és máshol a többszörösét kapná ugyanezért a munkáért?

Sok sikert és várom a beszámolódat! :)

• ÖregSam

csendes tag

válasz gomolya #4255 üzenetére

Szia gomolya!
    OK! Feladom, elfogadom,hogy ne veszed az adást! (majd tanulsz a saját károdon)
    Tudod akinek egyetlen szerszáma a kalapács az hajlamos minden problémát szögnek nézni. :K

Utolsó próbálkozásom, hogy segítsek neked, a levél ...
    Nos azok a volt Bnetesek akik eljöttek a cégtől kaptak egy felszólító levelet, hogy a szerződésük alapján első körben hamar fizessenek 1 millió forintot, mert úgy ítélik meg, hogy ennyi kárt okoztak a cégnek azzal hogy elmentek. Második körben ha nem fizetnek a szerződés meghatározott pontja szerint perelni fogják az elvándoroltakat a jövőbeli két egész éves jövedelmükre, mert ez szerződés szerint jár a Bnetnek. Harmad sorban megemlítik hogy nem fizetés esetén még az ezen túlmenő káraikat is érvényesíteni szeretnék :C Aranyosak, nem?

Az előbb vezettem le Kirababának, hogy minden megkeresett forintjának a 90%-át elviszi a Bnet rendszere, de ha el merészeled hagyni őket akkor még megpróbálnak ellehetetleníteni :(((
    Hát ez az a bizonyos levél amire tudomásom szerint senki nem fizetett és most várják a reakciókat.
    :)) HA VALAKI TUD ERRŐL KONKRÉTUMOT ARRA ÉN IS KÍVÁNCSI LENNÉK! :))

Egyébként az UL nem csodafegyver, csak egy az arzenálból, de kétségtelen hogy jól használható.

• ÖregSam

csendes tag

válasz gomolya #4250 üzenetére

Azt hiszem nagyon gyorsan rá fogsz jönni, hogy miért ez a sok kritika.
    Talán kezd úgy, hogy ezentúl ne a barátaidat és az ismerőseidet "csapd be " elsőre a tudatlanságoddal, hanem irány a szabad piac.
    Próbálj ügyfelet találni (ismeretlent) gyorsan szembesülni fogsz néhány visszássággal :K

Nincsenek csodák: minden MLM rendszer, így ez is arra épít, hogy te a kapcsolatrendszeredet vidd be az üzletbe, akkor nem a termékről van szó ( nem fogja elolvasni a termékleírást) hanem a ti kapcsolatotokról, téged fognak megvenni nem a befektetést. :DD

Tudom most még nem hiszed el nekem, de a barátainak közeli és távoli rokonainak még a hülye is el tud adni, még úgy is hogy a piacon lévő több száz konstrukcióból csak 2-3 -at ismer, azt is felületesen.

Azt kérded lehet-e ezt tisztességesen csinálni, nos szerintem lehet. El kell menni egy céghez ahol tanulhatsz és dolgozhatsz is párhuzamosan, megismerheted a konstrukciókat, de ügyfelekkel még egyedül nem fogsz tárgyalni (így kárt sem okozol), majd kb egy év múlva megkezdheted az érdemi munkádat (kevés olyan cég van aki ennyit hajlandó rád áldozni)

A Bnetnél ezt nem lehet így megvalósítani, próbáld ki: jelentsd be a vezetőidnek, hogy ezen túl nem környékezed meg a barátaid ismerőseid, hanem megpróbálsz idegenekkel szerződni és kérd, hogy amíg nem ismered a termékeket addig kísérjenek el a tárgyalásokra. mert attól tartasz, hogy valakinek rossz tanácsot adnál a tudatlanságoddal :Y

Ja és így valószínűleg a Bnet rendszerében egy árva fillért sem keresnél hosszú hónapokig, ezt te kibírod? Mert ha nem akkor kérdezem én tőled egy hónapos tapasztalattal nem félsz hogy esetleg nem jó tanácsot adsz a legkedvesebb barátodnak?

Megjegyzem sokan nem féltek ettől, többnyire nincs is már barátjuk... még mindíg nem érted ? :W

• azigazforest

tag

válasz gomolya #4150 üzenetére

egy indián barátom mondaná fején a tollas fejdísszel, karba tett kézzel és a távolba meredve:
    UL jó
    Bnet rossz

[ Szerkesztve ]

• bill.getc

csendes tag

Azért túl naív ne legyél! A farkasverembe estél! Ez kökemény üzlet és ha valakinek az érdekeit sérti a tevékenységed azonnal elvágják a torkodat!

Számos forrásból hallotunk már ilyeneket! Ráadásul az elmúlt két év fehérterrorja a cégvezetés részéről is ezt bizonyítja!

Jómagam is beszámoltam belső infó alapján h a felső vezetés már nem fog maga közé engedni senkit! Még előtte kinyírják azokat akik veszélyeztetik a pozijukat és a pénzüket! Sokan tudnának mesélni erről.

Úgyhogy túl sok időd neked sem lesz. Aztán ha nem tettek teljesen tönkre lelkileg és valamilyen csoda folytán szeretnél még dolgozni a közvetítői szakmában jön Dr Reisinger és csapata a pénzért! :Y
    Az elmúlt két évben százakat mészároltak le most meg perlik őket oktatási pénzért!
    Bázis díj + 1 millió. Soknak tűnik néhány érdeklődő telefonért!
    Miért nem próbálsz ki valamilyen termékeladást? Krém, tapasz, limonádé, antioxidánscsodaszergerjesztőfelfedeztükahidegvizet? Azt hiszem ezeknél nem nem kaszálnak el egy életre ha abbahagyod. Legfeljebb megmosolyognak de koporsót biztos nem kapsz! Meg bírói felszólítást végrehajtásra.

Ez a jövőképe a bnetnek! Zsarolás, megfélemlítés, lelki terror, perek, elvesztett barátok, kromofág, koporsó stb.
    Szembetűnt a szerződésben h bármikor indoklás nélkül felbonthatják? Olvasd el újra!

Ja és szeretnénk rólad hallani egy év múlva! Szerintem mindenkit érdekelne mi lett veled.

• ÖregSam

csendes tag

Kedves gomolya!
    Tényleg, mindent rendben lévőnek találsz? :O

Most kezdted és gőzöd sincsen az egészről,de fel fogod hívni a barátaidat, hiszen ezt egy jó kis pszichológiai tesztnek tartod. Mit fogsz nekik ajánlani? azt az egy-két terméket amit esetleg valamilyen felületes módon eddig megismertél ("én most kezdtem...") Tényleg úgy gondolod, hogy ezzel megalapozottan adhatsz tanácsot.

Tudod ki tud nagyon gyorsan eladni a belépés után? Aki a saját környezetében maghatározó figura, akinek adnak a véleményére. És tudod mit vesznek meg ekkor? A TE HITELESSÉGED. Azt, hogy eddig hittek neked elfogadták a véleményed, mert egy hiteles ember voltál a szemükben, a termék senkit nem érdekel a baráti körben!

Egy barát azt fogja kérdezni: te jónak tartod? Neked van ilyen? azt javaslod hogy megkössem? És erre te mit fogsz válaszolni: PERSZE !!! :C

De tényleg így helyes ez?

Tudod, hogy amit ajánlasz az máshol kisebb költséggel megvehető?
    Tudod, hogy sok sok millióba kerül a barátodnak a tudatlanságod, mert esetleg egy felkészült ember mást ajánlana neki az Ő céljai megvalósítására?
    Azt tudod, hogy több mint 50 ezer beregisztrált ügynökből kevesebb mint 5 ezer maradt meg a Bnetnél? Ezt egyben azt is jelenti, hogy ha veled köt a barátod egy szerződést akkor több mint 90% az esélye, hogy -jó esetben is- néhány éven belül ügynök és gondozás nélkül marad a befektetése.

Te pedig ha így teszel barátok nélkül maradsz :W

És még sorolhatnám a problémákat....

Ha jót akarsz magadnak akkor még most felmondod a szerződésed és keresel egy tisztességes befektetésszervezőt aki meg is tanít arra amit csinálnod kell ( így ha tényleg most kezdted -sikerrel hivatkozhatsz a feltűnően nagy értékaránytalanságra és elkerülheted, hogy amikor majd magad is látod ezeket és elmész akkor sok-sok millióra pereljen a Bnet) :Y

De ha már ott akarsz maradni, tégy meg MAGADNAK egy szívességet és ne a barátaiddal kezd az üzletkötést (egy jó barátnak a hülye is el tud adni) hanem idegenekkel, tőlük kaphatsz valódi visszajelzést, rajtuk keresztül megtanulhatod az értékesítést és akkor már csak a termékismeretet kell hozzá összeszedned .... :DD

• DrM

csendes tag

Azért mielőtt lelkesen aláíratod az ismerőseiddel olvasd el a feltételeket, sok emberi kapcsolatot őrizhetsz meg kb 3 óra ráfordítással.

Amivel még érdemes tisztában lenni hogy az első 3 év díjából gyakorlatilag egy petákot sem fog visszakapni az, aki a kötvényátvételt követő 30 napon belül nem áll el a szerződéstől.

'Trust the pilot'

• huncutka82

csendes tag

Azért írtam, hogy becsaptak, mert azt mondták, hogy ha kötök, akkor tuti kapok CIG részvényt. Felmentem a honlapukra, ahol írták hogy kiválasztják, hogy kik kapnak. A másik, hogy hiányosan informált a tanácsadó, sok mindenre rá kellett kérdezni, s volt amit nem is tudott. Szerintem egy tanácsadónak mindenre kell tudnia a választ a termékkel kapcsolatban.
    Ezek szerint Te is voltál a bázison, akkor tudod, hogy megtanítják, hogy ne a szót hanem a színét mond, vagy is amit hallani akar az ügyfél.
    Én is a hosszú távú befektetés hive vagyok, de nem biztos, hogy tényleg annyit kapsz, amire számítasz, ha igy történik magamat hibáztatom, de más ne hibáztasson, hogy rábeszéltem, nem lenne tiszta a lelkismeretem.

Aktív témák