Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
A venti magas fordulatszáma nem hozza magával feltétlenül a jó hűtést. A legtöbb a bordán múlik. Nem tudom, hogy az az 52 fok mennyire hiteles, illetve azt sem, hogy terhelt vagy üresjárati érték. Csendesíteni állandó ellenállással, potméterrel illetve egy külön erre a célra épített elektronikával tudod (csak kérdés, hogy érdemes-e, mert így is elég rosszul hűt).
-
Bali1991
tag
Hellotok! Nekem egy Titan CPU hűtöm van.(a tipusát sajna nem tudom). Általában olyan 4800rpm-mel forog de nagyon hangos, és nagyon idegesít. Az alaplapra van rákötve, de vhogy semmelyik programmal nem tudom lejebb venni a fordulatát. És az az érdekes hogy ilyen magas fordulatszám mellett az AMD ATHLON XP 2000+ cpum általában 52 fokos. Normális ez? Nincs vkinek ötlete rá hogy tudnám egy kicsit csendesíteni? THX
-
stol
addikt
-
Hequila
őstag
Akkro látnod kéne egyik osztálytársam mittoménmilyen rokon kislányát (néhány éves)! Csokimajszolás közben imádja nézegetni a cicás képeket a monitoron! És mivel még nem tudja, hogy milyen káros sugárzása van a monitornak, a cica meg nagyon aranyos, megy és puszilgatja, simogatja a képernyőt, közben hangosan gyakorolja a házimacska becézését enyhe akcentussal (gy.k.: szicsa). A monitorm meg ezek után tényleg olyan lesz, mintha macska járt volna ott...
-
Hequila
őstag
Lehet, hogy én vagyok a hűjje, de nem lehet azt a kis vackot visszaforrasztani a nyákra? Mert ez így nekem nagyon ''elkopott a gumiabroncs, dobjuk ki az autot'' feeling
-
Org
aktív tag
stol igazad van en is valami olyasmit csinalnak ha az en gepembe rugna bele valaki...
De amit kaptam asus-t (ugyan ilyet mirol most szo van) az volt a masodik gepem alaplapja, az most havernal van valamit kivagott a tap rajta, tul nagy feszt kapott.
Most az helyett egy Abit NF7-es van. ^^ -
Org
aktív tag
válasz
AMD Power #31 üzenetére
Haha meg multkor kaptam egy ugyan ilyen alaplapot.
Annal meg az volt a gond hogy valamikor latta a winyot valamikor nem es meg kellett neha utogetni az alaplapot, vagy egy kicsit nyomogatni.
Lennt van meg egy venti csatlakozo. (az enyemwn van, az az mar csak volt az enyem.)
Rugj bele egy nagyot talan megoldodik. -
twollah
nagyúr
Mondjuk elotte meg meger a dolog egy probat.
Mondjuk szedd le a ventilatort, jol fujd ki belole a port es egy pici muszerolajjal olajozd meg.
Hatha megjavul tole. -
stol
addikt
Én, megmondtam, hogy a venti hibás.
-
-
stol
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #13 üzenetére
A Q-FAN Contorollt ne keverjük a dologba.
ASUS lapknál, ha jól van konfigolva, akkor nagyon tökéletes, és halk thermosztálást hajt végre. -
c41r0^
őstag
válasz
na én meg sem próbáltam ''szoftveres'' megoldáson törni a fejem
de csak az a kérdés, hogy piszkálgatott-e a BIOSban és elállította-e AMD Power a Q-Fan-t, meg 1általán támogatja-e a lapja
[Szerkesztve] -
-
polip
addikt
válasz
nálam ugyanez van...
-
AMD Power
titán
-
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power #10 üzenetére
na megnéztem a lap PDFjét, tényleg 2 fan csati van rajta:
cpu és chassis (12Vos, eredetileg ez házventi csatlakozó, ezt használod a VGA-hoz)
hát én kérnék kölcsön egy másik CPU-hűtőt, ha azzal nem csinálja, akkor a hűtő rossz vagy a kábele kontakthibás, ha csinálja, akkor meg elosztókábeles megoldást tudom csak...
ha hűtő kell: egy Spire Whisperrock IV-et vennék (ha még kapni, mert olcsó és jó), nekem is az van, 1,875 Volton 50 fok körül tartja a procit ilyen dögmelegben is, és nincs a házamban szellőzés, csak az oldallap van levéve -
c41r0^
őstag
Nem, mert lehet olyan kis toldókábelt kapni, amit egy táp molex csatira kötsz és a másik végére meg rá tudod kötni a CPU-hűtőt.
Így nem az alaplap kis csatijáról fog menni a CPU ventid, és sajnos így nem is lesz monitorozható a fordulatszáma (asszem), de ha azzal van a baj, akkor ki tudod így küszöbölni.
Most nincs időm átnézni a PDFet a lapodhoz, de sztem kell azon több FAN-pinnek lenni. Ha mást nem, a VGA-hoz valóra csatlakoztasd fel.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Attól félek , hogy elmegyek veszek egy másik cpu ventit és mi lesz akkor ha az is ezt fogja csinálni?? Akkor mehetek vehetek egy másik alaplapot , vagy mi?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Reggel felkeltem belövöm a gépet, és mit látok, Leáll a cpu ventilátora! Gyorsan restart visszavettem a FSB-t 110-re... Így most 1100 Mhz-n megy az 1700+-m. A ventilátor egy Titan D5B. Mi lehet vele a baj? Felpörög majd szinte teljesen, leáll. Ezt percenként vagy 6-7 megcsinálja! Mit tegyek??A cpu egyelőre nem melegszik bár hosszú távon nem tudom mit fog szólni hozzá!
Előre is köszi a help-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális Corsair Sursa RM750 750W 80 PLUS Gold (CP-9020231)
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Kolink continuum 1500 w 80 plus platinum
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Garanciális LIAN LI O11 Vision E-ATX TG fehér
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest