Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Nekem rengeteget segített, hogy az erkélyre kitettem az access pointot. Mondjuk nálam az volt a cél, hogy a kert végében is lehessen netezni, erre még éppen jó. Rálátás nélkül kb. 15-20 méterről van szó, de néha megszakad, tehát valami iszonyat gyenge a jel. Viszont az egész házat lefedi, és a legtöbbet úgyis abban a szobában használom a notit, aminek az erkélyén van. A szomszéd házba gyakorlatilag már nem jut be a jel, szembeszomszéd esetén még érdemes próbálkozni. Vagy két access pointtal lehet variálni.
Nálad megoldás lehet, ha kívülre teszel egy access pointot és azzal próbálod bejátszani a jelet, de ehhez már nem értek. Ajánlom a 'Wlan nagy távolságra' topikot, én is azt tanulmányoztam annak idején...
p -
OliApa
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Sejtettem, hogy ezek a távolságok a ''rálátásra'' vonatkoztak, sajna . . .

-
OliApa
aktív tag
-
OliApa
aktív tag
-
OliApa
aktív tag
Megtudná valaki írni, hogy hogyan tudnék a legolcsóbban a lenti notival az ingyenes hotspotokhoz csatlakozni? A PCMCI-s WLAN kártyák erre jók?
-
Szalma
őstag
(No, akkor a tapasztalataim: eddig kizárólag úgy használtam PC-n BT headsetet, hogy összetársítottam a csatolóval, majd a kapcsolódást MINDIG a headset felől kezdtem. Szóval felteszem a headsetet mielőtt elindítanám a programot, amihez használni akarom, majd úgy csinálok vele, mintha hívást kezdeményeznék: megnyomom az elsődleges gombját. Ezután a BlueSoleil pl. szépen kiírja, hogy konnektált a headset. Ezután lecsatlakozásig tök jó.
Most jól kipróbáltam neked, hogy mit csinál akkor, ha a PCről kezdeményezem a csatlakozást: pont azt csinálja, amit bejövő hívásnál. Egyre hangosabban CSENG... Fel kell venni és tök jó ismét.
Sok sikert!!!
)
Szeretettel:
Szalma -
detri
aktív tag
Szia Szalma,
kösz a segítséget! Találtam BlueSoleil -t, és nagy nehezen sikerült is összeismertetnem őket. Szóval látják egy mást, a progi is írja, hogy connected. Valami hülye csilingelő hangot ad ki a headset kb 10-15 mp-ig, eddig van csatlakozva, aztán disconnect. Miért? És amíg csatlakozva van, akkor is csak ezt az idétlen csilingelést hallom egyre hangosabban, semmi hang nem jön át a gépről.
Valami ötlet?
köszi,
d. -
zfarkas
senior tag
Esetleg valaki, aki kipróbálta már ezt?
A kábelek a noti körül már nagyon zavarnak (headset + egér), ezért gondolkodom bluetooth adapter vételén. Csak nem tudom, melyik lenne ideális.
Szóval kellene egy olyan ember, akinek van tapasztalata headset+adapter kombóval úgy, hogy más eszközt is rakott hozzá. -
Szalma
őstag
(Hát, ha a Logitech nem ad hozzá szép drivert (a honlapjuk szerint nem), akkor igen necces műtét lesz ez a BT headset profil telepítés... Keress alternatív drivert a netet, ami nincs típushoz kötve: régebben a TDK-nak volt ilyen WIDCOMM drivere, de ha BlueSoleil-t találsz azzal jobban jársz. Sajnos többet nem tudok segíteni.
)
Szeretettel:
Szalma -
detri
aktív tag
Sziasztok, segítséget kérnék bluetooth ügyben.
Vettem egy BT USB adaptert, és egy BT Logitech headsetet. A lényeg, hogy nem találják meg egymást, ha 2 centire vannak sem. Mit rontok el?
Egy másik fórumban Szalma írta, hogy az XP ha felismeri az USB BT adaptert, felpakolja a saját drivert, de az nem használható erre. Próbáltam lecserélni a drivert, de nem találok semmit a kapott CD-n, amit hajlandó lenne telepíteni a win. Nemtom mi tévő legyek, már semmit nem tudok kitalálni. :/
Más, wlan. Van egy wlnan routerem, internetre azonnal csatlakozik a notebook, szal tökéletesen működik. Hogy tudom megoldani, hogy a notebook lássa azt a gépet (pl bizonyos mappák), ami még a routeren lóg? Próbáltam a hálózatbeállítási varázslókat, de nem mentem semmire.
köszi,
d. -
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Bluetooth-al kapcsolatban lenne egy kérdésem: ha veszek egy headset-et, amihez van mondjuk USB adapter, akkor arra kapcsolódhat nemcsak a headset, hanem mondjuk egy egér is?
Vagy erre a bluetooth hub való? Hogy is van ez? -
BuG_
csendes tag
Mistralnál most van egy akció. Ha jól emlékszem 18000-ért kapsz egy wi-fi routert meg egy wi-fi usb adaptert. X-micro. Szerintem az egyik legjobb.De a router magában azt hiszem 15000 huf.
-
loszerafin
senior tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
11000 Ft.
Még garanciális, van legalább fél év rá.
Miért akarom eladni: Mert most épp van rá vevő és keresnem se kell (Te)
Budapest.
De ha valóban érdekel menjünk át magánba, mert ez nem topik téma.(email/telefon)
(a telefonomat ma otthon hagytam, szóval marad a mail)
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
WLAN: wireless lan
Már hogyne tartozna a bluetooth ebbe a kategóriába.
Simán lehet bluetooth -tal LAN-t építeni, és nem kell hozzá vezeték.
Azaz akkor vezetéknélküli LAN-t kapsz (wireless lan)
Az infra is vezetéknélküli. Az más kérdés, hogy LAN építésre nem a legmegfelelőbb, mert látniuk kell
egymást a készülékeknek.
Persze, a WifI-hez nem tartozik, de ez nem is volt kérdéses. -
Hólapátos H.
csendes tag
válasz
loszerafin
üzenetére
WiFi-re gondoltam! Miért akarod eladni? Mennyi az a nagyon olcsó?
-
And
veterán
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Így van, tizenvalahány ezerért már kaphatsz, itt nézz körül: Bővebben: link.
#172: szvsz. a bluetooth meg az infra (irda) nem tartozik a wlan/wifi kategóriájába.
Mod: kicsit félreérthető volt ez a bluetooth-os wlan, de mostmár asszem' tudom, hogy mit jelent
..
[Szerkesztve] -
tonyo2
tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
15 ért már kaphatsz. Mármint wifi-wlan routert. Ja, ezekben van 4db utp-lan csati, meg 1 wan.
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin
üzenetére
De azért annyit segítek, hogy Mo-on jelenleg csak WiFi-s wlan routert lehet kapni.
Ezekben szinte mindig van 4 db UTP LAN csatlakozóz is.
Ebből viszont van többféle sebességű.
Külföldön van bloetoothos wlan router is.
Az enyémet megveheted igen olcsón (D-Link DI-514).... -
loszerafin
senior tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
Még mindig nem jó a kérdés.
Írtam, hogy WLAN lehet többféle. Pl. WiFi , Bluetooth, Infra, meg a jó ég tudja, mi.
Neked milyen kell? -
sbazsi
veterán
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
igen
wan-wide area network
lan-local area network
wlan-wireless local area network -
sbazsi
veterán
válasz
loszerafin
üzenetére
szerintem olyat keres, ami 1wan - 1wlan

-
Hólapátos H.
csendes tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Igen, nagyjából így gondolom, csak nem hinném hogy van 1UTP csatlakozós router. Vagy létezik?
-
loszerafin
senior tag
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
kábelmodememből kijövő LAN-t átalakitja WLAN-ra
Ezt így akartad írni?
A kábelmodemen jön a WAN. A belső hálód a LAN. Erre kapcsolódhatsz Wireless-el, ami lehet WiFI, meg lehet Bloetooth is (meg gondolom egy csomó minden, amiről nem tudok). Ezeket szvsz mind WLAN-nak hívják. Kapcsolódhatsz még a LAN-ra UTP kábellel is, ezt nem szokták külön elnevezni, vagy ha igen, ethernet-nek hívják.
Tehát a kérdésed ez volt?:
Olyan (ADSL) routert keresek, ami tud WiFi-t és egyetlen UTP csatlakozója van a LAN felé? -
sbazsi
veterán
válasz
Hólapátos H.
üzenetére
konkrétan lakásban akarod, hogy csak 1 user tudjon csatlakozni hozza?
-
Hólapátos H.
csendes tag
Meg tudná mondani v.ki, hogy létezik-e olyan wlan cucc, amin csak 1LAN és 1WLAN port van, aminek annyi funkciója lenne hogy a kábelmodememből kijövő LAN-t átalakitja WLAN-ra?
-
PrinczA
őstag
Vett mar vki?
-
McPie
tag
-
sbazsi
veterán
és a belső hálózatot? ping másik gépre?
-
dat
senior tag
Vane egy pcmcia wlan kártyám, megtalálja a hálózatot, csatlakozik is, a jel kiváló de forgalmat nem produkál, firefox, putty, egyik sem tudja használni a netet. Tipp? (Kábellel minden megy tökéletesen...)
-
sbazsi
veterán
Nemigen emléxem olyanra, hogy kint valami 100 euro, vagyis kb 25 eft
itthon meg 10,7 eft.
kicsit tul sok nekem a difi.
bár ha jobbban belegondolok...
nem tudom kint netto/brutto arakat adnak meg.
nem tudom, hogy abba a 100 euroba benne van-e a szerelési költség.
mert ha igen, akkor kb ugyanannyi... -
zui
tag
Hali.
Van egy ASUS A7N8X-E Deluxe lapom amire van alaplapi WIFI-b kartya (nem PCI-os).
ehhez allitolag van Windows szoftveres AP funkcio, tud errol vki vmit?
egy szobaba lenne a net leosztva ezzel ket laptopra. Ha vkinek van mas megoldasa azt is varom!
Letezik barmi ilyen jellegu progi?
koszi csa
zui -
tonyo2
tag
Pontosan mit nem értesz?
-
sbazsi
veterán
Én ezt nem értem.
Ez a bluetooth egység a notebookomban: 54.T48V7.001
Bővebben: link
54.T48V7.001
MODULE.BLUETOOTH.W/ANTEN.
100,00 €
??? -
Zsu_
senior tag
Szeretnék majd venni egy pcmcia-s wlan kártyát.
Az lenne a kérdésem, hogy 54 mbps vagy 108 mbps-eset érdemes venni?
Körülnéztem és elég kevés helyen árulnak 108-ast, ezért gondolom, hogy a célnak megfelel az 54-es is.
És mégegy kérdés: van-e olyan márka, amit kerüljek ill. amit preferáljak? -
PrinczA
őstag
Mint megtudtam, a ket kabel kell a radios halokartyanak!
Akkor nincs a kekfognak antennaja, vagy az en gepem nincs elokeszitve? -
PrinczA
őstag
válasz
loszerafin
üzenetére
nem csak az

-
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Kihúztam, bedugtam az USB dongle-t, most már megy.
Azért ez a bluetooth rész a win-ben elég gyatra
-
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin
üzenetére
WinXP, Bluetooth headset, USB-s bluetooth dongle.
Power usernek megy, sima usernek nem.
(Sima usernek a dongle-t sem ismeri fel)
Tudja vki, mit, hol kell beállítani?
Előre is köszönöm
KL -
sbazsi
veterán
emileztem egyet a rikvest kftvel:
''Tisztelt Uram!
A bevizsgálás 6.500.-Ft (ha nem kéri az új eszközt). A beépítés 7.000.-Ft, ami tartalmazza a bevizsgálást is.
Ha be lehet szerelni, akkor: 54.T48V7.001 MODULE.BLUETOOTH.W/ANTEN. 10.800.-Ft+ÁFA rendelésre
A szerviz csak a gép megbontása nélkül cserélhető alkatrészeket értékesíti magukban, a többi alkatrészt itt helyben kell cserélni, különben nem tudunk garanciát vállalni.
Tisztelettel: Rikvest Kft.''
Ez szvsz röhely.
Mi az, hogy bevizsgálás??? Megmondom a pontos típust, és megnézik a progiban/prosiban, hogy be lehet-e szerelni. Ez 6500 Ft?
''A többi alkatrészt itt helyben kell kicserélni.'' Na én a helyedben bemennék az üzletbe, kérnék egy db bluetooth kártyát, lekapnám a hátulját, és ott helyben kicserélném. Vagyis garancia marad.
-
balco
aktív tag
nem!
igazabol mostanaban a gepem sem vettem elo! Ha az ember egy hetig reszeg akko mar nem is hianyzik a net!
De az 17 + afa ha jol emlexem! Beszerelessel bevizsgalassal... hat ennyi penzem most nincs erre! (meg venni kene headsetet + telefont + egeret : kb 80e)
milyen gephez kell? (nekem acer tm 4002lmi) -
balco
aktív tag
annyit hozzatennek, hogy ez a faradaykalitka dolog nem teljesen igy van!
a wlan antennaja is ki van huzva a kijelzo melle/kore! Szerintem a BTe is!
Es akkor mindegy hogy hol a kari.
Amennyire en tudom, a kartya mellett van ket csatlakozo: BT antenna, wlan antenna. -
sbazsi
veterán
Balco: sikerült valami más megoldást találni acer bt ügyben?
én is akarok bele, de eddig sehol nem találtam.
azt a 10+áfát még talán nekem is megérné, hogy beépített legyen, és ne usb, de ennyit már nem.
nincs vmi olcsóbb megoldás?
Amúgy meg mi az, hogy bevizsgálás??? Mit vizsgálnak meg? -
BFeco
aktív tag
IBM notinál erre vigyázzatok (csak eredeti IBM kártyát fogad el):
Bővebben: link -
HENE
aktív tag
Hali!
Egy kis help kellene, mert lassan felkötöm magam.
Szeretném bluetoothon keresztül szinkronizálni a pc-met és a pda-mat (IPAQ 3970). A párosítás már megvan, csak a activesync nem müxik, valami olyasmit ír ki hogy a gépemnek nincs elérhető soros port szolgáltatása. A gépen XP Prof SP2 van, USB bluetoothszal.
Ami beállítási javaslatokat találtam eddig a neten azokat nem tudtam beállítani, mert szerintem más szoftver verziók voltak.
szóval várom a segítséget és előre is köszi!
HENE -
Szalma
őstag
válasz
loszerafin
üzenetére
(A headset-et átlökted ''pároztatós'' módba? Mert csak akkor látszik. Általában a bekapcsoló gombját kell extrém hosszú ideig nyomni (5-15sec) és összevissza villogtatja 1-2 percig a ledjeit közben...)
Szeretettel:
Szalma -
loszerafin
senior tag
válasz
loszerafin
üzenetére
Lehet, hogy bár nem volt sp2 telepítve, mégis MS driver kavar be:
Itt olvasható, hogy lehet eltávolítani, és nálam is volt az a ''Microsoft Bluetooth Enumerátor''. -
loszerafin
senior tag
Sziasztok
Vettem egy ilyet:![[kép] [kép]](http://msicomputer.co.uk/Images/Products/ProductImages/SmallImage/703586Bluetooth_Star_Hub.gif)
A neve MSI Bluetooth Star HUB. Azért tetszett, mert USB2-es, van rajta 3 db (vagy csak kettő?) USB port és még Bluetooth is, 10m-ig.
Ehhez egy![[kép] [kép]](http://msicomputer.co.uk/Images/Products/ProductImages/SmallImage/703532_BTHS_S.gif)
Headsetet. Azért MSI-t, mert gondoltam, ezekkel nem lehet kompatibilitási probléma.
Ezt mind egy SP2 nélküli Angol WinXP-re telepítettem.
A Star HUB-hoz adnak install cd-t, erről települ egy BlueSoil nevű program. Ebben van mindenféle szerviz-program, pl. headset-et kezelő is.
(Miután elsőre nem ment, letöltöttem a legújabbat a www.mis.com.tw-ről)
Ez a BlueSoil megtalálja a Bluetooth Star HUB-ot, de semmiképp se tudtam összehozni a headset-tel.
Egyszerűen nem látja.
Pedig van rajta olyan, hogy keresse a device-okat. Keresi is, de egyet se talál.
A headset leírásában az van, hogy csak kapcsoljam be.
Lehet, hogy valamilyen beállítási probléma van.
Pl. a BlueSoil-ban a kapcsolat módjára mindenfélét be lehet állítani, pl. authentikációt is, azaz, hogy kell-e passkey.
A Headset doksija passkey-t nem ír, csak passwordöt, ami ''1234''.
A doksi szerint, ha mobillal párosítom, akkor a mobilban vmi ''Auto Blue''-ként jelentkezik be.
Nem hiszem, hogy távolság probléma lenne, egymás ''szájába'' tettem őket.
Még az lehet probléma, hogy nem volt ideje feltöltődni a headsetnek, de a kék ledje az villog rendesen.
Van vmi ötletetek, vagy túl kevés/zavaros az info?
Előre is köszönöm
KL
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Na vett már valaki a notebook.hu-n látható MiniPCI kütyüből? IBM T41-be vajon jó lenne-e? Van két kábel a gépben, azok kellenek hozzá és kész?
-
xedos
addikt
Tud valaki segíteni?
2gép közötti WLAN kapcsolat és Internet megosztás...
Mi a pontos menete? IP,átjárók, DNS stb...
A fő gép egy routertől kap IP-t, majd van a wifi kártya -ennek kéne beszélgetnie a másik géppel...
-
Szalma
őstag
(Száraz tények a Bluetooth 1.2:
és a 802.11g:
témában...
És egy összevetés, csak úgy (nem BT 1.2):
Vidd a notit a vásárláshoz és próbáld ki vele. 1m alatti hatótávnál már erősen korlátozott a BT használhatósága.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Ennek feltétele, hogy ne legyen bezárva az antenna egy földelt fémházba. Tehát a microPCI-s kombó notebookba jó, asztali gépben reménytelen... Asztali gépbe külső antenna dukál.
Class2-es USB kulcs és headset: rálátás és nagyobb elektromos zavarok esetén 10-12m-t tud kifogástalan minőségben ''átlőni''. Bár ilyenkor már a fejet sem szabad forgatni...
Ami bejön, hogy a fix, desktop géphez telepített BT kulcsot egy USB hosszabbítóval feltolja az ember a plafon alá, de nem közvetlenül a falak mellé. Ez elég egy lakás méretű szóráshoz, a ''tereptárgyak'' árnyékolását leszámítva.)
Szeretettel:
Szalma -
PrinczA
őstag
Es ezzel Bővebben: link mi a helyzet?
-
PrinczA
őstag
Azon gondolkodom, hogy a kekfog nem surjen kell, max telefont buzeralni + neha egy kis headset, es eleg lesz nekem egy sima wlan-os mini kartya + egy USB-s kekfog.
De ez meg a jovo zeneje ! -
Szalma
őstag
(Bluetooth Teljesítményekről Bővebben: link.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Az USB-s bluetooth abból a szempontból jobb, hogy mivel a BT eszközök adóteljesítménye a wlan-osokéhoz képest elenyésző, fokozottan igénylik a ''rálátást''. Hiába class1-es a kártya, ha a class2-es telefonod csak a gépház tetejéről tud konnektálni, a headset meg sehonnan...
Egy rádióadót/vevőt betelepíteni egy Faraday-kalitkába... Hát...
)
Szeretettel:
Szalma -
tonyo2
tag
lehet hogy olcsóbb 1-2 ezer forinttal, de nagy királyság hogy nem lóg ki két pöcök a gépből. Amúgy meg ki lehet őket kapcsolni bármikor...
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten
- Robot fűnyírók
- Mesterséges intelligencia topik
- Iqos cigaretta
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Stellar Blade PS5 / 1x kijátszott / Alza vásárlás
- MSI MPG 271QRX QD-OLED 360Hz 1440p Gamer Monitor Garanciás 2027.12.03-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A35 256GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
utánanéztem. A mobilitását akartam kifejezni, de rosszul. Ezért javítottam, mert félreérthető volt. A típusa egyébként: Mobile Intel Celeron-S, 1133 MHz (8.5 x 133) Köszi a segítséget! 
)
..