- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mátésum
aktív tag
válasz
picstike #3081 üzenetére
Szia, nekem Sony XB20 van. Szerintem nagyon szépen szól, nem tudom, milyen zenét hallgatsz, úgy látom, hogy inkább az elektronikus zenét kedvelőknek kevés ezekben a basszus (vagy kb. mindenhol), én azt kevesebbet hallgatok, de a zene valós hangjához szerintem közel van ennek a hangszórónak a hangja. Nincs túl tolva benne a mély. A kihangosító része szerintem nem biztos, hogy egy autóban megállja a helyét. Én itthon próbálgattam eddig, de nem mindig örültek neki a túloldalon. Szerintem hangban jobb a Sony, de bármelyiket is rendeled meg, tedd be az autóba, próbáld ki, és hamar ki fog derülni, hogy megfelel-e az elvárásnak, ha meg nem, akkor visszaküldöd. A Sony egyébként bírja tényleg a kb. 8 órát, töltés közben is működik, bírja az enyhe vizet, szerintem kicsit strapabíróbb, mint a JAM .
-
-
Mátésum
aktív tag
válasz
#09990144 #2708 üzenetére
Szia,
Én is ezzel szívtam. Először egy TDK volt, ami automatikusan megoldotta a dolgot, lett hang. Most a Sony kapcsolódott, hang meg semmi. Menj a hangerő beállításoknál a lejátszóeszközökre és ott válaszd ki alapértelmezettnek a JBL hangszórót. Nálam a Sony kétféle módon van ott, mint "Fejbeszélő" és mint "Hangszóró". Ha fejbeszélőre állítom, akkor sem jó. Ha ez az alapértelmezett, akkor ha csatlakoztatod, alapból ezt fogja használni, ha nincs kapcsolódva, akkor meg a laptop hangszóróit. Egyébként fogalmam sincs, miért működik az egyik eszköznél automatikusan, a másiknál meg nem. Nálam a bluetooth fejhallgatónál sem kellett semmit állítani, ez a Sony XB20 az első. -
Mátésum
aktív tag
Na, akkor kicsit bővebben a Sony XB20-ról:
Külső:
Az első dolog, hogy igen jó minőségű az anyaghasználat, igényesen össze van rakva, bízom benne, hogy tartós lesz. Külön öröm, hogy a fröccsenő víz nem árt neki. A nagyobb tesóival ellentétben, ezt USB-vel lehet tölteni, ami szerintem előny. Először feketét rendeltem, de mivel az később érkezett volna, megrendeltem a kéket. Kicsit féltem a színtől, de nem harsány, még örülök is, hogy ez lett. Van súlya, de egész kompakt. A gombok is igényesek, a világításuk is jó.
Hang:
Na, ez tényleg már az első bekapcsolás után reménykeltő volt. Én nem gondoltam volna, hogy ilyen eszközből képes ilyen minőségű hang kijönni. Nyilván nem ezen fog minden hang tökéletesen kivehetően hallatszódni, de igen tisztán szól. Ami nekem az általam meghallgatott néhány ilyen hangszóró esetén zavaró volt, hogy a basszus miatt feláldozzák a többi hang tisztaságát. Itt a basszus inkább természetesebb, kevésbé hangsúlyos. Cserébe a közép és magas tartományok sokkal tisztábban szólnak (főként metalt hallgatok, de kipróbáltam más stílusú zenével is). Filmet is próbáltam vele, és élvezhező abszolút.
Először egy TDK LoR A28-at rendeltem. Amikor azt bekapcsoltam, kicsit megijedtem, hogy akkor ez lesz egy darabig a hangszóróm, mert az - annak ellenére, hogy majdnem ugyanennyibe kerül, meg sem közelítette ezt a minőséget (felépítésben mondjuk kb. ugyanilyen jó). Sokkal laposabban szól az egész, egyszerűen nem egy kategória. Én otthoni felhasználás szempontjából kicsit túlzásnak tartok túl drága hangrendszereket beépíteni, lehet, hogy kevésbé vagyok igényes más szerint, de ez a kis hangszóró messze felülmúlja az elvárásokat (amiket persze az ilyen eszközök felé támaszt az ember). Több, mint tíz év hangosítási tapasztalattal tényleg meglepődtem, hogy miből képesek élvezhető hangot kihozni.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Megjött ma a Sony XB20. Ha gondoljátok, írok majd róla. Végül kicsit rászántam többet, mint az eredeti összeg, így esett erre a választás, a Media-ban akciós volt. Remélem, megérte. Majdnem egy XB3 lett, az meg a mall.hu-n van egész jó árban, de végül inkább emellett döntöttem, hátha a modernebb belső hosszútávon jobb választás (az xb3 és xb30 között elég sok a különbség az utóbbi javára szerintem).
-
Mátésum
aktív tag
Szerintetek a Dockin D Tube minőségre jobb, mint a Divoom voombox outdoor? Az a baj, hogy ha nem tetszik, akkor probléma már a visszaküldés (amazon.de). És valaki ismeri a Creative Soundblaster Free-t? Ezen a hármason agyalok.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Kérnék egy kis segítséget. Már döntöttem, hogy Divoom voombox outdoor, aztán megláttam a Creative Soundblaster Free-t. Szerintetek? Erről sajnos nem találtam tesztet a clavinatjunkie oldalán. Ismeri valaki?
-
Mátésum
aktív tag
Egyre jobban megbarátkozom ezzel a TDK-val, mire oda jutottam, hogy csak kiderítem, milyen akksija van. A 220volt azt írta, Li-polymer. Na, hát nem. 2000 mAh, 3,5 V, NiMH. Gondolom, 3 tölthető ceruza elem (a képek alapján). Remélem, így saját költségen visszaviszi csomagban a bolt, és akkor valószínűleg Divoom. Legalább lesz kis összehasonlítás.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
mr.perfect #2574 üzenetére
220volt-nál volt, nem tudom, hogy még van-e. És még mindig nem tudom eldönteni, hogy marad, vagy Divoom Outdoor
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Nagyon gondolkoztam a Divoom Outdoor beszerzésén. Aztán, ahogy böngésztem, találtam egy akciós TDK A28-at, 15 ezerért. Kipróbálom. A youtube-os clavinetjunkie-féle teszten nem szerepelt annyira jól, viszont egy csomó pozitív teszt van róla. Legrosszabb esetben visszaküldöm és megveszem a Divoomot. Játékban van egyébként még egy-két hangszóró (JAM Heavy Metal, Sony SRS XB2). A JAM esetében az egyetlen hiányosság, hogy nem időjárás álló. A Sony meg szintén nem szerepelt olyan jól a youtube-on - mondjuk az egyéb teszteken igen. A Divoom (a youtube alapján) tényleg erős a basszusban, de kicsit úgy érzem, hogy minden más hátrányára. Tegnap még a Proda X6-ot is néztem, de azt hiszem, a Divoom jobb vétel. Kicsit komolyabbnak tűnik. Majd írok a tapasztalatokról, hátha segítek másnak.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
7Heads Drago #2557 üzenetére
Köszi!
-
Mátésum
aktív tag
válasz
7Heads Drago #2555 üzenetére
Nem 6500 forint a határ? Tehát mondjuk a leadzm-et (vagy a divoom-ot) nyugodtam rendeljem meg ebay-ről, nem kell semmit ráfizetni?
-
Mátésum
aktív tag
válasz
zsolt19900 #2549 üzenetére
Szia. av-online.hu-n van egy teszt a Marley cuccról. Az alapján azért komolyabb lehet a hangzás.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Vásárlásban kérnék segítséget. Max 20 ezerig keresek bluetooth hangszórót. A következőket néztem:
Leadzm (korábbi Enusic)
Akaso SL-1000S
Lamax Beat Street ST-1 vagy Sentinel SE-1
Divoom VoomboxIlletve van egy akciós Marley Riddim BT EM-JA012
A hangminőség mellett fontos, hogy könnyen kezelhető legyen (Feleségem is fogja használni, és néha meg tud haragudni a kütyükre, ha nem akarják az igazságot
, nem hátrány, ha kicsit jobban tűri a strapát, illetve azért néhány órát menjen el. A Lamax azért szimpatikus, mert itthonról rendelhető (a Divoom is, de az tán külföldről olcsóbb). A Marley pedig úgy látom, hogy azért egy magasabb (ár)kategória. Természetesen más ötlet is jöhet.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged