Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mátésum

    aktív tag

    Na, akkor kicsit bővebben a Sony XB20-ról:

    Külső:

    Az első dolog, hogy igen jó minőségű az anyaghasználat, igényesen össze van rakva, bízom benne, hogy tartós lesz. Külön öröm, hogy a fröccsenő víz nem árt neki. A nagyobb tesóival ellentétben, ezt USB-vel lehet tölteni, ami szerintem előny. Először feketét rendeltem, de mivel az később érkezett volna, megrendeltem a kéket. Kicsit féltem a színtől, de nem harsány, még örülök is, hogy ez lett. Van súlya, de egész kompakt. A gombok is igényesek, a világításuk is jó.

    Hang:

    Na, ez tényleg már az első bekapcsolás után reménykeltő volt. Én nem gondoltam volna, hogy ilyen eszközből képes ilyen minőségű hang kijönni. Nyilván nem ezen fog minden hang tökéletesen kivehetően hallatszódni, de igen tisztán szól. Ami nekem az általam meghallgatott néhány ilyen hangszóró esetén zavaró volt, hogy a basszus miatt feláldozzák a többi hang tisztaságát. Itt a basszus inkább természetesebb, kevésbé hangsúlyos. Cserébe a közép és magas tartományok sokkal tisztábban szólnak (főként metalt hallgatok, de kipróbáltam más stílusú zenével is). Filmet is próbáltam vele, és élvezhező abszolút.

    Először egy TDK LoR A28-at rendeltem. Amikor azt bekapcsoltam, kicsit megijedtem, hogy akkor ez lesz egy darabig a hangszóróm, mert az - annak ellenére, hogy majdnem ugyanennyibe kerül, meg sem közelítette ezt a minőséget (felépítésben mondjuk kb. ugyanilyen jó). Sokkal laposabban szól az egész, egyszerűen nem egy kategória. Én otthoni felhasználás szempontjából kicsit túlzásnak tartok túl drága hangrendszereket beépíteni, lehet, hogy kevésbé vagyok igényes más szerint, de ez a kis hangszóró messze felülmúlja az elvárásokat (amiket persze az ilyen eszközök felé támaszt az ember). Több, mint tíz év hangosítási tapasztalattal tényleg meglepődtem, hogy miből képesek élvezhető hangot kihozni.

Új hozzászólás Aktív témák