Új hozzászólás Aktív témák
-
S.J.M.
senior tag
válasz
horvathkrisz #293 üzenetére
Samsung D600
-
wassermann
addikt
válasz
horvathkrisz #264 üzenetére
Miért ijedsz meg, nincs mobil-telefonod? - nem gondoltad volna, hogy ezek is tulajdonképpen kis rádió adó-vevők ...
Ha olyan nagy energiával sugároznának ami egészségtelen, valószínűleg nem lehetne őket forgalomba hozni. Egyébként meg lehet kapni néhány méteres USB-hosszabbítót: felteszed a padlásra vagy csak a plafon közelébe, azt már senki nem lesz túl közel hozzá.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
horvathkrisz #238 üzenetére
Szerintem az 1.1 és 1.2 jól gondolod, nem a hatótávolság, hanem az, hogy milyen funkciókat támogat a benne lévő áramkör (pl. File-másolás, virtuális Soros-port, Head-set csatoló...)
[Szerkesztve] -
durkonorbi
tag
válasz
horvathkrisz #234 üzenetére
hmmm, akkor marad a teszt.... nem tudom .... a class kideritheto, ha egy másik ismert - legjobb az 1.2-es class 1-es- el adatot cserélsz és közben távolodsz, és nézed mikor dob: 10-20 m-nél akkor class2-es ha jovalkésőbb akkor class1-es. Hogy a vers. az 1.0 vag 1.1 vagy 1.2 fogos kérdés, biztos az is kiderülhet vhonnan de honnan, most hirtelen nem tom .... De megproblok utánanézni majd!
-
durkonorbi
tag
válasz
horvathkrisz #232 üzenetére
Gyártó adatait kell megkeresni a neten a hardverről, ott az esetek többségében megtalálod a választ!!! Mind a classt mind a version-t!
-
durkonorbi
tag
válasz
horvathkrisz #229 üzenetére
Csak gyorsan pár okosség, hátha segít:
a verziószámoktól ( 1.0 1.0B, 1.2 , 2.0 ) nem függenek közvetlenül a hatótáv adatok. Ezek ''protokollok'' és főként az adatátviteli sebességet határozzák meg, ill. ahogy haladnak előre, jobban javul a kompatibilitás az uj eszközökkel, és nő a megbízhatóság, ami pl . abban nyilvánul meg, hogy kevésbé dobja el a kapcsolatot!!
Továbbá érzékeltetve a kérdést: az 1.2 ujabb mint a 1.0B, ezáltal gyorsabb ( max. 1 MBPS aszinkronban) és kevésbé dobál. De pl. a 2.0 már tudja a max. elméleti 3 MBPS-t aszinkronban, és még stabilabb, ráadásul kevesebbet fogyaszt!! Viszont bármelyik verziószámú modell esetében létezik class 1 ill. class 2 -es verzió, amik megadják a max. hatótávot: a class 1 max. 10-20 m, míg a class 2 max. 100 m. Persze ez függhet még egyéb dolgoktol, de általában igaz. Sőt van class 3 is, ez a leggyengébb, pár méterrel. ... ezek az adó mW értékeitől függenek ....
Hogy lehet-e upgradelni egy class 1-et class 2-re??? Hmmm, sztem bizti nem! Talán ha nagyon ott vagy a szeren, és bele tudsz firkálni, akkor is max. annak kezelni, de nem lesz nagyobb a hatótávja, pont amiatt, hogy a hardverben csak a megadott mW értékű adó kapott helyet ... bár az oroszok lehet ezt is megoldanák ...
Egyébként ha mindig megszakad a kapcs., annak lehet az az oka, hogy egyszerűen régi az adapter, és emiatt bizonytalan a kapcs, de lehet pl. nizonyos telefonoknál alpból ''nem szeretem ezt a tipust '' és akkor nincs mit tenni - nem szeretik egymást!!! -
misi2096
csendes tag
válasz
horvathkrisz #222 üzenetére
Sajnos nekem is megvan ez a ''not licenced'' probléma. Nem tok vele mit kezdeni. Widcomm-os USB adapter (és MSI, de támogatás persze nagyn-nagy nulla).
A kommunikációs protok, olyan virtuális portok, amikről a winfos azt hiszi hogy fizikailag léteznek. Például a fájlátvitel, a fejhallgató, a szinkronizáció is egy-egy ilyen COM portot használ. Ezeket a winfos eszközkezelőjében is megtalálod.
Féloff a kérdés, de: Lehet Bluetooth 1.0-ás chip-et akár szoftveresen vagy hardversen úgy átalakítani (upgrade, flash..) hogy a 100m-ig használható legyen? Magyarán 1.2-essé vagy 2.0-ássá varázsolni.
Csak mert van egy T-Mobile MDA III-as pda-m és abban kéne az upgade.
Előre is köszi! -
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #222 üzenetére
igen,hálistennek widcomm-os van nekem is. bs-t passzolom,hülyeségek nem akarok,okosat meg nem tudok nagyon mondani.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #220 üzenetére
sztem is igen.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #218 üzenetére
Eddig ilyet telefon és headset között tapasztaltam és betudtam annak, hogy takarékoskodik az energiával, mert bejövő hívásnál újra összekapcsolt.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #216 üzenetére
Nem, rosszul tudod. nekem szerencsére WIDCOMM stackes a donglem.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #212 üzenetére
Gondolom a szmog értelmezését tudod. Elektroszmognak azt nevezik, amikor elektromos eszközök működtetése során keletkezett sugárzással szennyezett a környezet.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #210 üzenetére
De, mint minden sugárzás. Ha másként nem, akkor mint elektroszmog káros.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #208 üzenetére
Nem, az egész igazából sugárzási osztály, de abba ne menjünk bele.
-
[w]
őstag
válasz
horvathkrisz #204 üzenetére
nem veszed a fáradságot, hogy google-en utánakeress, de kritizálni van képed.
én leírtam a szabvány szerinti hatótávolságokat, amik megkülönböztetik a két típust. ezzel neked most mibajod van vazzeg? (ettől eltérően a különbőző gyártók nagyobb hatótávú dongle-eket is gyárthatnak) -
[w]
őstag
válasz
horvathkrisz #202 üzenetére
C1 - 100 m, C2 - 10 m? (google felétek nem jön be?
)
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #199 üzenetére
se telóknál (pl. k/d750,w8x0,stb.) van gyárilag távvezérlés.,de hogy nokiánál van-e?...
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #197 üzenetére
Igazából most, hogy sikerült beállítanod, már leht nem lesz sok különbség a kettő között. De a CSR-es az mindig WIDCOMM stackes dongle.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #191 üzenetére
Passz. Tulajdonságai alatt is csak ennyit ír ki? Megnézted az általam linkelt képet?
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #188 üzenetére
Az enyémen szerencsésen lehet látni, áttetsző tokozású, s így jól látható a Cambridge Silicon Radio logója. Amúgy az eszközkezelőben a Bluetooth eszközöknél van a Windows-os Generic Bluetooth device, meg az attól eltérő. Ha az attól eltérő CSR, akkor az a Cambridg Silicon Radio. A másik variáció az ITV, ha jól emlékszem a jelölésre.
-
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #179 üzenetére
A 6310i-t megtalálja, de csak a hálozati cimet irja ki, a nevét nem és ha ráklikkelek akkor azt irja ki, h ''service discovery failed''. Párosítani se engedi
A 6230i-t nem is látja((
-
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #176 üzenetére
Azt csináltam és ugy ahogy mondtad, de nem lett jó. Se a BS se a PC Suite nem látja a telot. De van még itt 2 másik BT-s telo is (N6310i, N6600) és azokat se látja. MIt tegyek? Hogy keltsem éltre?
-
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #173 üzenetére
Szija!
N6230i
Msn? Felvettelek. -
horvathkrisz
addikt
válasz
horvathkrisz #170 üzenetére
Na, segít valaki?
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #167 üzenetére
Látom vettél egy BlueSoleil stack-es dongle-t. Gondolom, a zöld ikonok jelzik, hogy milyen lehetőségeid vannak. Mi történik, ha kattintasz valamelyikre?
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #161 üzenetére
A pontos magyrfordítását nem tudom, de hivatalosan ez az elnevezése az ilyen eszközöknek. Olyasmit jelent, hogy a számítógéphez csatlakoztatható hardver eszköz, ami nem vezetékkel, hanem közvetlen kapcsolódik hozzá.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #159 üzenetére
Tulajdonképpen a dongle tudja a 100 métert, csak kihasználni nem tudod. Az én 3.500,- Ft-os donglem is 100 m-es hatótávolságú.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #152 üzenetére
Nekem egy noname 3.500,- Ft-os dongle-m van kb. 1 éve, eddig minden működött vele. A 100 m amúgy kábítás, a legkisebb hatótávolságú eszköz lesz az egész bluetooth kapcsolat hatótávolsága. A telefonok és headsetek pedig csak 10 méteres hatótávú bt eszközöket tartalmaznak.
2 ajánlat az x-Micro-tól:
[link]
[link]
Az első a T-mobilnál is kapható olyan 6.000,- Ft körül. Broadcom (WIDCOMM) stack-es. -
róland
veterán
válasz
Jó eséllyel a Camridge Silicon Radio vezérlővel szerelt dongle-k WIDCOMM stacket használnak. HA megnézed az alábbi oldal fejlécét, akkor abban szerepel a CSR logója: http://www.csr.com/home.php
Keresd ezt a logót a terméken. Ha áttetsző tokozású a dogle, akkor az egyik chipen látható lesz a jel (persze, ha ők szálították a vezérlőt hozzá). -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #138 üzenetére
WIDCOMM/Broadcom stack-es léegyen. Ugyan nem a legkönnyebb telepíteni, de legalább normálisan működik.
-
Balinov
titán
válasz
nekem Gigabyte dongle-m van widcomm-os.idestova 2 éve nyúzom.eddig hibátlan.
-
[w]
őstag
válasz
személy szerint a Bluetake féle adapterekre esküszöm, ebből a márkából kettő fordult meg a kezeim között és átmentek a vizsgán.
SP2 simán felismeri őket plusz driver és szoftver nélkül. PCSuite is hibátlanul kezeli ezt a gyártmányt.
a widcomm azért fatengelyes, mert eredendően nem univerzális driver, csak azzá tehető. -
Gh0sT
addikt
válasz
horvathkrisz #147 üzenetére
Ha gondolod, kölcsönadom az én csodámat.
Utána garantáltan nem szeretnél BT-t venni.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #147 üzenetére
hát,ha nem győzött meg,hogy Gh0st-ot vagy 50hsz-en keresztül szivatja a Bluesoleil driveres BTC dongle,akkor nem tudok mi egyebet mondani.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #145 üzenetére
igen,az a neve. pl. X-Micro és Gigabyte Class1-es donglékhez nekem annó ezt adták.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #141 üzenetére
olvass vissza úgy 30-40 hozzászólást
onnét tudod,hogy megkérdezed.vagy megnézed a dobozt,esetleg a drivercd-t. -
Gh0sT
addikt
válasz
horvathkrisz #141 üzenetére
Ha visszaolvasol 50 hsz-t, akkor megismerkedhetsz rövidke ámde annál izgalmasabb küzdelmemmel, amit egyelőre a BTech adaptere nyert.
-
Balinov
titán
válasz
kb annyi az áruk itt Győrben is. Widcomm-os softwareset vegyél,és jóesélyel megspórolod Gh0st kolléga úr idegtépő köreit.
-
Gh0sT
addikt
válasz
A telepítés lesz úgyis nehéz.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #124 üzenetére
Gondolom Nokia telefonokkal ez nem lehet bonyolult.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #87 üzenetére
X-Micro-val nem jársz rosszul. Nekem mondjuk egy 3.500,- Ft-os noname, WIDCOMM alapú dongle-m van. Kicsit bonyolult a telepítése, de simán működik vele minden, amire szükségem van (telefon adatátvitel, headset Skype-hoz és MSN-hez.)
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #75 üzenetére
hú,2 fajta telóval van/volt tapasztalatom. SE T630-cal 4-5kbyte/sec-cel küld a pc->teló viszonylatban.most D750i-vel ill. asszony W800i-jével nagyságrenddel gyorsabban, cca 40-50kbyte/sec-cel. Mindkét teló BT 1.1-et tud csak.
Teszteltem gyorsba 1-et.Egy 1,19mb-os file-t d750-ire ~20sec alatt lőttem át. -
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #70 üzenetére
[link] itt van egy Iogear usb-s 2.0-s bt dongle adatlapja,mely azt mondja,hogy data transfer rate: 2.1 Mbps.ez ugye az elméleti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged