Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laslow

senior tag

Vettem a Nokia 2700c telefonomhoz egy MSI Star Key 3.0 Bluetooth adaptert, kaptam hozzá egy CD-t a BlueSoleil v2.x szoftverrel. Windows 7 x86 alatt feltelepítettem és tökéletesen működött mind önmagában, mind a Nokia PC Suite szoftverrel.

Elém került a kiírás, hogy frissíteni kellene a PC Suite-ról a Nokia Ovi Suite-ra, mert az a jövő, a PC Suite pedig teljesen meg is fog szűnni. Oké, legyen!

Az első kellemetlenség akkor jött, amikor kiderült, hogy a BlueSoleil szoftver már a v6.x-es verziónál tart, de nem lehet ingyen befrissíteni. (Ez milyen dolog már?!)

A második kellemetlenség a Nokia Ovi Suite programmal kapcsolatos: legalább v5.0.5-ös verziójú BlueSoleil kell neki, anélkül nem találja a Nokia telefonomat. Honnan szedjek ilyen magas verziójú BlueSoleilt? A megvásárolt v2.x-eset befrissíteni nem lehet rá, és az MSI honlapjáról sem tölthető le nem hogy újabb, de még a v2.x-es sem.

Írja az Ovi Suite helpje, hogy semmi vész, ha nem BlueSoleil, akkor használhatom a Windows beépített Bluetooth szoftverét is. Oké, nekem tökmindegy, csak menjen! Gyanús, de Win7-et nem említ, csak XP-t és Vistát. Kicsit elmaradtak, de biztos megy az - gondolom.

Jött a harmadik probléma: a Win7 felismeri a Bluetooth adaptert, sikeresen telepíti a szükséges Microsoft drivereket hozzá, de valamiért nem találja meg a telefont, és így az Ovi Suite sem használható - most akkor?!

Telepítettem v5.0.5-ös (tört...) BlueSoleilt. Az Ovi Suite megtalálta a telefonomat, tökéletesen működik a szinkronizáció, meg minden. Csak azt nem értem miért kellett ezen a sok tortúrán keresztülmennem, miért nem mehetett minden simán...

Új hozzászólás Aktív témák