- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #199 üzenetére
se telóknál (pl. k/d750,w8x0,stb.) van gyárilag távvezérlés.,de hogy nokiánál van-e?...
-
horvathkrisz
addikt
Tud valaki olyan progit amivel bluetoothon keresztül lehet távirányítani a PC-t?
Ja ,és működik is QD-n.... -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #197 üzenetére
Igazából most, hogy sikerült beállítanod, már leht nem lesz sok különbség a kettő között. De a CSR-es az mindig WIDCOMM stackes dongle.
-
Cheesy
őstag
Tehát akkor az a lényeg, hogy CSR legyen? Nekem ISSC-s BlueSoleil-es van (valami 3600 HUF-os ''É. Z-Blue'') amihez ma vettem egy Nokia 6131-et, de a PC Suite legfrissebb verziójával sem ismeri fel. A BlueS. proginak is a legfrissebbje van fent.
Azért ez kitolás a Nokia részéről. Ha meg még veszek hozzá 512-es memkarit máris egy 10-esnél leszek plusban.
Tudtok vmi márkát és típust írni, ami működik?
Köcce. -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #191 üzenetére
Passz. Tulajdonságai alatt is csak ennyit ír ki? Megnézted az általam linkelt képet?
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #188 üzenetére
Az enyémen szerencsésen lehet látni, áttetsző tokozású, s így jól látható a Cambridge Silicon Radio logója. Amúgy az eszközkezelőben a Bluetooth eszközöknél van a Windows-os Generic Bluetooth device, meg az attól eltérő. Ha az attól eltérő CSR, akkor az a Cambridg Silicon Radio. A másik variáció az ITV, ha jól emlékszem a jelölésre.
-
róland
veterán
válasz
Newlocal #182 üzenetére
Én a t-mobile-nál kapható x-Micro dongle-t venném. Úgy bruttó 6000,- Ft körül adják. Az biztosan Broadcom/WIDCOMM stackes. S lehet, hogy Cambridge Silicon Radio vezérlős. A kettő együtt pedig nyerő páros az eddigi tapasztalatok alapján. Ráadásul van support, driver frissítés is hozzá.
-
horvathkrisz
addikt
Szia!
Igen, megoldódott.
Az volt a lényeg, hogy csak az egyik portot kapcsoljam be (a vagy b) és azt kellett beállítani a az mRouter-en is, amit a BlueSoleil csinált. Nálam ez 7-es port, szintén 7re állítottam az mRoutert is, és már kész is volt a kapcsolat a telefonnal.
Pedig az én BlueSoleil-es adapteremnek még márkaneve sincs...
Ja. és mindez persze Serial Porton!Nehezen, de konnektel.Többször kell erőltetni... -
Gh0sT
addikt
Az normális, hogy villog az adapteremen a LED?
-
Newlocal
aktív tag
Elegem lett ebböl a BTech csodábol holnap go vissza vele. Csak azért vettem meg, mert tök olcsonak tünt és azt hittem jo lesz. Soha nem követtem még ilyen vásárlási stratégiát szgép priféria esetén és látszik, h most se kellett volna. Mind1 mostmár.
Kinéztem 2-t ami teccene és jólenne ha vki elmondaná a vélesményét, h melyiket érdemes megvenni.
Tehát a 2 jelölt: - Gigabyte Bluetooth adapter GN-BTD02
- Planet Bluetooth adapter USB BT-320U -
Gh0sT
addikt
Estét mindenkinek!
horvathkrisz: küldtél mailt, azóta megoldódott a probléma?
Úgy tűnik nekem már a telefonom is döglődik. Az utóbbi pár napban nem ismer fel semmilyen BT eszközt maga körül. Holnap még megnézem melóhelyen, ott úgyis van egy rakat telefon, kipróbálom párral. -
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #179 üzenetére
A 6310i-t megtalálja, de csak a hálozati cimet irja ki, a nevét nem és ha ráklikkelek akkor azt irja ki, h ''service discovery failed''. Párosítani se engedi
A 6230i-t nem is látja((
-
Newlocal
aktív tag
Van vmi más progi vagy driver? Ez a BS nagy ratyi sztem. Eddig is hasznátam 1ébként a PC Suite-ot csak infrával, de meguntam, mert nagyon lassu. Lécci segitsen vki.
[Szerkesztve] -
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #176 üzenetére
Azt csináltam és ugy ahogy mondtad, de nem lett jó. Se a BS se a PC Suite nem látja a telot. De van még itt 2 másik BT-s telo is (N6310i, N6600) és azokat se látja. MIt tegyek? Hogy keltsem éltre?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Newlocal #174 üzenetére
Először is ezt töltsd le a telefonodhoz:
[link]
Válaszd ki a teló típusát, magyar nyelvet és ''download''.
Másodszorra a legújabb BlueSoleil drivert (európai szerverre nyomj, mert gyors)
[link]
Harmadszor: pucold meg a géped a sok szeméttől (Bluetooth drivrek, PC suite , stb)
Majd rakd fel a letöltött BS-drivert, aztán a PC Suite-ot.
[Szerkesztve] -
Newlocal
aktív tag
válasz
horvathkrisz #173 üzenetére
Szija!
N6230i
Msn? Felvettelek. -
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Vettem 1 Btech bluetooth dongle-t de a gyári cd-jével meg se moccan. A Bluesoleil nevű progit adták hozzá. Töltöttem le ujat de az se jo. Vki mondjon vmit erre. Köszi! -
horvathkrisz
addikt
válasz
horvathkrisz #170 üzenetére
Na, segít valaki?
-
horvathkrisz
addikt
Ha szépen megkérlek, segítesz nekem MSN-en?
címem: horvathkri@freemail.hu -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #167 üzenetére
Látom vettél egy BlueSoleil stack-es dongle-t. Gondolom, a zöld ikonok jelzik, hogy milyen lehetőségeid vannak. Mi történik, ha kattintasz valamelyikre?
-
horvathkrisz
addikt
Most mit kezdjek ezzel?
[link] -
horvathkrisz
addikt
Hali!
Hogy lehet párosítani bluesoleil-el a telót? -
horvathkrisz
addikt
Jó reggelt!
Bluetooth kapcsolaton keresztül (PC-telefon, ill. fordítva) teljes jogosultságot kap mindkettő eszköz?
Gondolok arra, hogy a telefon mmc kariját úgy kezelem, ahogy akarom, és oda másolok/törlök, ahonnan akarok? -
Omni
aktív tag
Az Árkád beli mm-ban 1990-ért láttam Btech bluetooth adaptert. Nem tudom mennyire használható de az biztos, hogy ez a legolcsóbb.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #161 üzenetére
A pontos magyrfordítását nem tudom, de hivatalosan ez az elnevezése az ilyen eszközöknek. Olyasmit jelent, hogy a számítógéphez csatlakoztatható hardver eszköz, ami nem vezetékkel, hanem közvetlen kapcsolódik hozzá.
-
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #159 üzenetére
Tulajdonképpen a dongle tudja a 100 métert, csak kihasználni nem tudod. Az én 3.500,- Ft-os donglem is 100 m-es hatótávolságú.
-
horvathkrisz
addikt
Nagyon -nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszokat Srácok!
Tényleg ritka manapság az ilyen segítőkészség, még itt a PH!-n is!
Bár t-mobilnál nem fogok venni, megnézem majd a merthülyeazértnemvagyok bótban. -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #152 üzenetére
Nekem egy noname 3.500,- Ft-os dongle-m van kb. 1 éve, eddig minden működött vele. A 100 m amúgy kábítás, a legkisebb hatótávolságú eszköz lesz az egész bluetooth kapcsolat hatótávolsága. A telefonok és headsetek pedig csak 10 méteres hatótávú bt eszközöket tartalmaznak.
2 ajánlat az x-Micro-tól:
[link]
[link]
Az első a T-mobilnál is kapható olyan 6.000,- Ft körül. Broadcom (WIDCOMM) stack-es. -
róland
veterán
válasz
Jó eséllyel a Camridge Silicon Radio vezérlővel szerelt dongle-k WIDCOMM stacket használnak. HA megnézed az alábbi oldal fejlécét, akkor abban szerepel a CSR logója: http://www.csr.com/home.php
Keresd ezt a logót a terméken. Ha áttetsző tokozású a dogle, akkor az egyik chipen látható lesz a jel (persze, ha ők szálították a vezérlőt hozzá). -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #138 üzenetére
WIDCOMM/Broadcom stack-es léegyen. Ugyan nem a legkönnyebb telepíteni, de legalább normálisan működik.
-
Balinov
titán
válasz
nekem Gigabyte dongle-m van widcomm-os.idestova 2 éve nyúzom.eddig hibátlan.
-
[w]
őstag
válasz
személy szerint a Bluetake féle adapterekre esküszöm, ebből a márkából kettő fordult meg a kezeim között és átmentek a vizsgán.
SP2 simán felismeri őket plusz driver és szoftver nélkül. PCSuite is hibátlanul kezeli ezt a gyártmányt.
a widcomm azért fatengelyes, mert eredendően nem univerzális driver, csak azzá tehető. -
horvathkrisz
addikt
Na akkor kicsit szűkebb kérdés:
Ki milyen márkát ajánl, amihez tuti widcommos driver van?
Miért ''fatengelyes'' a widcomm? -
[w]
őstag
még mindig nem értem. a widcomm teljes csomag, van benne minden. virtual serial port, networking, file transfer, imaging, headset támogatás ésatöbbi. milyen szoftver kell neked még?
szerk.: arra gyanakszom, hogy nem patchelted meg a drivert, azért nem ismeri fel (not registered device-ra hivatkozik)
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
horvathkrisz #147 üzenetére
Ha gondolod, kölcsönadom az én csodámat.
Utána garantáltan nem szeretnél BT-t venni.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #147 üzenetére
hát,ha nem győzött meg,hogy Gh0st-ot vagy 50hsz-en keresztül szivatja a Bluesoleil driveres BTC dongle,akkor nem tudok mi egyebet mondani.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #145 üzenetére
igen,az a neve. pl. X-Micro és Gigabyte Class1-es donglékhez nekem annó ezt adták.
-
Balinov
titán
válasz
horvathkrisz #141 üzenetére
olvass vissza úgy 30-40 hozzászólást
onnét tudod,hogy megkérdezed.vagy megnézed a dobozt,esetleg a drivercd-t. -
Gh0sT
addikt
válasz
horvathkrisz #141 üzenetére
Ha visszaolvasol 50 hsz-t, akkor megismerkedhetsz rövidke ámde annál izgalmasabb küzdelmemmel, amit egyelőre a BTech adaptere nyert.
-
Balinov
titán
válasz
kb annyi az áruk itt Győrben is. Widcomm-os softwareset vegyél,és jóesélyel megspórolod Gh0st kolléga úr idegtépő köreit.
-
Gh0sT
addikt
válasz
A telepítés lesz úgyis nehéz.
-
Balinov
titán
11db bluetooth poooort?? jesszus,nekem 3db Bluetooth Communications port-ot csinál a widdcoom.
halvány lilám sincs,melyiket válaszd,de pl. fma-nál van olyan,hgoy lookup device,zongorázd végig mindet.Ja,és fma connection-nél ne a native bluetooth-ot válaszd,hanem a Serial/Virtual port-os csatlakozást. -
Gh0sT
addikt
Widcomm elvileg hiba nélkül fel is megy. Legalábbis a driver. Viszont szoftvert nem találtam hozzá. Próbáltam a következőkkel:
1. Windcomm saját szoftver (nem támogatja a BT-met
2. Blue Soleil (hiba a kapcsolódáskor, a telefont látja, de ennyi)
3. FMA (nem találja a telefont)
4. Myphone Explorer (nem találja a telefont) -
[w]
őstag
emiatt ne aggódj, a BT amit itt vettem nemrég ph-n ugyanígy nem települ a saját Bluesoleil-es drivere nélkül. ekkor szedtem elő a widcomm-ot (nem azért reklámozom ennyiszer, mert fizetnének érte, hanem mert egyszerűen ez mindenre megoldás), ami viszont problémamentesen települt és 4 különböző telóval tesztelve hibátlanul működik.
szerintem te a pucolás után ezt a lépést kifelejtetted, pedig érdemes lenne megpróbálni! -
Balinov
titán
nafasza!
figyu,nem akarlak elkeseríteni,de nekeme 2éve az x-micro donglem csinált ilyet,azt játszotta,hogy 3 különféle gépen próbálva a win meg-megtalálta,mint bt eszköz,viszont működni nem akart.Akkor azt olvalstam,talán a terminal fórumán,hogy elhalálozott a donglem. Nem akarok vészmadár lenni,szal ne legyen igazam.
Arra gondoltam még,hogy vmi drivercleaner progival nem-e lehetne legyalulni a megfelelő (ill. itt nemmegfelelelő) drivert? -
Gh0sT
addikt
Feladom...
Lassan kipróbáltam az összes drivert és szoftvert.
Ma reggel bekapcsoltam a gépem (driverektől megpucolva), felismerte az adaptert, el kezdte az XP telepíteni és íme:
[link] -
róland
veterán
válasz
horvathkrisz #124 üzenetére
Gondolom Nokia telefonokkal ez nem lehet bonyolult.
-
horvathkrisz
addikt
Hali!
Valakinek sikerült összehozni a nokia pc suite programot vmilyen telóval? -
[w]
őstag
látom többen segítenek a probléma megoldásában, de én is csak ugyanezeket tudnám leírni.
összefoglalva:
- eddig telepített összes sallangot és drivert leszedni
- widcomm stack-et telepíteni
ha ragaszkodsz valami csilli-villi kezelőfelülethez, akkor még rátolhatod a legfrissebb Bluesoleil-t, de nem ajánlom. (van akinél problémamentesen együttműködnek, de erősen hw-függő!) saját tapasztalat szerint a widcomm-nál oda-vissza működik a párosítás (telefon-pc, pc-telefon) és gyakorlatilag mindent tud, amire szükség lehet. (akár headset támogatás is) -
róland
veterán
Itt van a Widcomm telepítési útmutatója, érdemes átolvasni: [link]
Itt kiemeltem belőle egy részt, ennek elvégzése nélkül is problémamentesen sikerült telepítenem, azaz nem kell az előzőleg telepített drivert leszedni.
A kiemelés:
''If you have any Bluetooth software apart from the included Windows drivers installed, deinstall
them and reboot. I am not sure if this is necessary, but just in case.'' -
róland
veterán
Igen, sajnos van egy hülye Registry-nek nevezett eszköze, ahol mindenféle bejegyzéseket tárol a géppel összefüggésben. Ha onnan is sikerül kitakarítanod mindent, akkor lesz tiszta a korábbi telepítés maradékaitól.
Nem kell manuálisan telepítened, hanem hagyd, hogy a Windows felismerje. Egész addig, míg ki nem írja,hogy az eszköz működésre kész. -
Gh0sT
addikt
Kérdés: ha én eltávolítok egy eszközt a gépemből, akkor a driverből nem marad fenn semmi? Úgy értem amikor legközelebb csatlakoztatom az eszközt, akkor milyen drivereket ajánl fel az XP telepítésre? Szerintem valahol tárol bejegyzéseket a leszedett driverekről is. Vagy ez hülyeség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest