Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gg72

  veterán

  válasz kovecses #146 üzenetére

  Az írással és tömörítéssel kapcsolatban neked is csak azt tudom tanácsolni, mint az előbb, hogy érdemes elolvasni a legutóbbi kb. 50 hozzászólást, abban minden benne van. Ha úgy gondolod, hogy mégsem, vagy valami nem világos, akkor jöhetnek a konkrét kérdések.

  Amúgy röviden: írásra ImgBurn (ingyenes), a BDMV és a CERTIFICATE mappákat kell kírni vele, amelyek ha kevesebb, mint 23GB helyet foglalnak, akkor nincs is más teendő. Ha ennél nagyobbat, akkor kell használni a szintén ingyenes BD Rebuilder programot, amelyet én a DVD Shrink-hez hasonlítanék, legalábbis funkciói nagyjából megegyeznek azzal (csak film átkódolása, vagy egész lemezé, fölösleges hangsávok eltávolítása, stb.). Ez kiváló minőségben tömörít le bármilyen BD-lemezt egyrétegű BD-R lemezre (BD25), vagy akár AVCHD-re (ez ugye egy DVD-n lévő Blu-ray). Ja, és természetesen kell egy program, amivel gyári BD-ket olvasol be a merevlemezre, erre kiválóan alkalmas a DVD HD Decrypter része, ami szintén ingyenes. Ha netről letöltött filmeket akarsz kiírni BD-re, az már más téma, hiszen azok különböző formátumokban lehetnek fent, pl. MKV. Ezekhez külön átalakító program kell, pl. tsMuxeR. De egyébként nagyon sokféle átalakító és író szoftver létezik, én most azokat soroltam fel, amelyeket én használok, eddig gond nélkül.

  Az íróról: teljesen fölösleges a Plextorra 50-60ezret kiadni, amikor 30ezerért megkapod a Pioneer BDR-205 típust, a Plextor 940SA ugyanez az író, csak más "ruhában"... :K

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés