Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• XIII Ramses

aktív tag

Forrest Gump rájött, hogy rákhalászni nehéz. Én rájöttem, hogy fényképezni se éppen könnyű. (értve úgy, hogy egy marhára tükröződő felületen a lehető legkevesebb árnyék legyen)
    Kicsit kutakodtam ezzel a Sony lemezzel kapcsolatban, ami állítólag panasonic présgépeken készült. A lemez létezik Sony V series-nek hívják, és a világon sok helyen kapni:
    [link]
    Van aki panaszkodik rá, hogy Ritek médiakódos és hogy inkább lenne CNC kódos, mert ilyen Sony lemez is van (állítólag). Ettől még lehet hamisítvány az összes Ritek, meg a CNC-s Sony lemez is.
    De ebben a panasonic présgépes mendemondában azért lehet valami, már csak abból gondolom, hogy én aranyszínű hordozóréteges lemezt csak a MEI-változatait láttam, és ez a Sony RITEK BR2 majdnem pontosan olyan színű, mint az:

A képen a három íratlan üres lemez balról jobbra:
    1.Panasonic bd-r 25gb MEIRA1
    2. Sony bd-r 25gb RITEK BR2
    3.Verbatim bd-r 25gb CNC MAG BA5
    Az első kettő között a haszonlóság azért szembeötlő. De azért van különbség is: a Ritek széle kissé rolytos, míg a panasonic teljesen sima.
    Ezen a képen próbálom a magam szerencsétlen módján láttatni:

A lámpa fénye mellett látszik, valamint a telefon kis árnyéka alatt is. Gondolom a nyomat hanyagsága miatt lehet, vagy passz, ez ilyen mind. Nem ér bele a hordozórétegbe, de végig körbe ilyen. A pana az teljesen sima. A 2015-17 környékén írt panasonic lemezeim mind kiválóan olvashatók, hogy ezek meddig, majd néhány év múlva kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák