Hirdetés
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Projektor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
XIII Ramses
aktív tag
A 43837 sajnos nagyon gyenge minőségű lemez. Bár én a 43804 et vettem anno, ami nyomtathatóságot leszámítva ugyanaz.
Viszont az Allegro-tól vettem már a korábban tárgyalt 43742-t és 43715-öt is igen "baráti" áron. A 10 db-os 43742 5310ft, az 5 db-os 43715 pedig 3860 ft-volt. Ezek - sokak szerint - a legjobb minőségű még kapható lemezek mostanság.[link] [link]
Vegyétek -akinek kell még lemez- míg egyáltalán lehet kapni. -
XIII Ramses
aktív tag
Ja és azt elfelejtettem írni, hogy tisztában vagyok vele, hogy a sony is befejezi a lemezgyártást, és ez se lesz majd kapható (vagy aranyárban, mint a panasonic).
-
XIII Ramses
aktív tag
Forrest Gump rájött, hogy rákhalászni nehéz. Én rájöttem, hogy fényképezni se éppen könnyű. (értve úgy, hogy egy marhára tükröződő felületen a lehető legkevesebb árnyék legyen)
Kicsit kutakodtam ezzel a Sony lemezzel kapcsolatban, ami állítólag panasonic présgépeken készült. A lemez létezik Sony V series-nek hívják, és a világon sok helyen kapni:
[link]
Van aki panaszkodik rá, hogy Ritek médiakódos és hogy inkább lenne CNC kódos, mert ilyen Sony lemez is van (állítólag). Ettől még lehet hamisítvány az összes Ritek, meg a CNC-s Sony lemez is.
De ebben a panasonic présgépes mendemondában azért lehet valami, már csak abból gondolom, hogy én aranyszínű hordozóréteges lemezt csak a MEI-változatait láttam, és ez a Sony RITEK BR2 majdnem pontosan olyan színű, mint az:A képen a három íratlan üres lemez balról jobbra:
1.Panasonic bd-r 25gb MEIRA1
2. Sony bd-r 25gb RITEK BR2
3.Verbatim bd-r 25gb CNC MAG BA5
Az első kettő között a haszonlóság azért szembeötlő. De azért van különbség is: a Ritek széle kissé rolytos, míg a panasonic teljesen sima.
Ezen a képen próbálom a magam szerencsétlen módján láttatni:
A lámpa fénye mellett látszik, valamint a telefon kis árnyéka alatt is. Gondolom a nyomat hanyagsága miatt lehet, vagy passz, ez ilyen mind. Nem ér bele a hordozórétegbe, de végig körbe ilyen. A pana az teljesen sima. A 2015-17 környékén írt panasonic lemezeim mind kiválóan olvashatók, hogy ezek meddig, majd néhány év múlva kiderül. -
XIII Ramses
aktív tag
Erről a lemezről van szó, amit leírtál?
[link]
Ugyanolyan arany színű mint a Panasonic? -
XIII Ramses
aktív tag
Sajnos csak magammal beszélgetek, de hátha olvassa még valaki:
Vettem ilyen lemezt is:
Az eladó azt írta, hogy ezek az archival grade lemezek panasonic présgépeken MEI technológiai régensekkel készültek. A hordozóréteg színe az pont olyan mint a MEIRA1-nek, viszont ennek a Mid kódja RITEK BR2. Még nem írtam rá, mondjuk tesztelni se tudnám...
Ha valakinek lenne elfekvőben eladó Panasonic lemeze, (nagyjából emberi áron) kérem jelezze! (tesztképes író is érdekelne esetleg) Köszönöm! -
XIII Ramses
aktív tag
Szereztem egy pár féle verbatim lemezt.
Újraírhatóak közül 43614-et. Ennek érdekessége, hogy régebben VERBAT IM0 middel gyártották, sajnos a maiak már CMCMAG CN2.
Csak a visszaolvasást tudom ellenőrizni, mert tesztképes meghajtóm sajnos nincs.
A második szintén újraírható DL lemez 43760. Ez VERBATIM1 kódos.
A harmadik japán verbatim vékony tokos BD-R DL lemez VERBATIMf kóddal.
[link]A Panasonic Blu-ray asztali mindegyiket szépen lejátszotta.
-
XIII Ramses
aktív tag
Igazad van, tisztában vagyok vele. Vettem én is 450 forintért Panasonic lemezt annak idején az itmediától. Van is még egy bontatlan 10es hengerem belőle. Én csak nem akarok úgy járni, mint a kazettákkal járt az ember, hogy egy bontatlan type iv kb 8-14 ezer között van. Van vagy 300 darab használt kazettám (Maxell metal cd 60), de bontatlan egy sincs. Veszek egy pár lemezt még, amíg lehet egyáltalán kapni, hogy szórakozzak, nézegessem, írkáljak mint a régi szép időkben. Ez olyan sznob b..ziság. Ja🤣 meg úri huncutság.
-
XIII Ramses
aktív tag
Késztől vettem őket. Az emagos korábban linkelt lemezek (gondolom arra gondoltál) akkor pont néhány napig nem volt raktáron. Azóta megint van, zizgek is, hogy vajon ugyanaz a lemez, ami korábban tárgyalva volt, mert sehol nem írják a tipusszámot, meg még a nevét se tudják rendesen leírni.
Egyébként itt még olcsóbb is a 2db 43715, mint az emagon a 43742:
[link] -
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok! Annyi év után újra fellobbant bennem az írható lemezek lángja
Vettem egy asztali Blu-ray lejátszót, mert az még nem volt. Az íróm a jó öreg pio 209-es, van még egy pár panasonic lemezem, de nem akarom őket elkótyavetyélni.
Nézegettem a bd-r lemezeket, mit lehet kapni. Ezt vettem próbának:
[link]
Sajnos ez is CMC MAG BA5
Tudja valaki, hogy a 43714 vagy 43715-ös verba az milyen?
És ez?
[link]
Köszönöm -
XIII Ramses
aktív tag
Szerintetek ez milyen?
[link]
Létezik, hogy csak 12e ingyenes szállítással az 50 db? -
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok, én is vennék pár darab jó minőségú lemezt inkább 50gb-osat. Privátban szólhattok!
-
XIII Ramses
aktív tag
50 GB-os lemezeket készülök venni. A lehető legjobb minőséget normális áron. Az itmedia oldalán sajnos nincs jó minőségű 50GB-os lemez. Hozzáértőket kérdezek, hogy honnan milyet érdemes venni. Láttam az e-bayes linkeket az előző hozzászólásokban, de konkrétumokat nem. Köszönöm.
-
XIII Ramses
aktív tag
Gyerekek! Vennék bdr 6x 50gb-os lemezt. Az elérhető legjobb minőség érdekel (pl panasonic), és hogy nyomtatható legyen. Az itmedian nincs ilyesmi. Hol lehet ilyet venni? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kutya topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- LED világítás a lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest