Új hozzászólás Aktív témák

• HellGreg

őstag

Samsung BD-c5300

Hát akkor pár sor gyors tapasztalat:

Környezet: LG 32LE5300 (hdmi), Logitech z-5500 (optikai).

A készülék külseje nekem nem jön be, csúnya szegény, mégis a tudása miatt mellette döntöttem.
    Videó: sajnos az mkv kiterjesztésű filmek lejátszása terén csalódnom kellett, mert pontosan ugyanazokat a filmeket nem játssza le, amelyeket az LG tv. ez eléggé elszomorított az elején, mert így vennem kell majd egy médialejátszót is. Sajnos ezen nem segített a szoftverfrissítés sem, amit azonnal elvégzett magán, mihelyt beledugtam az utp-kábelt.
    Eredeti dvd-filmeket szépen játszik le, valóban jól néz ki a felskálázott film, csak akkor lehet észrevenni hogy nem 720p-s hd, ha direkt figyeli az ember. A betöltés elég lassú és zajos.
    Divx-es dvd-t minél régebben írottat próbáltam ki, gond nélkül lejátszott eddig mindent. Igaz, egyes filmeknél olyan hangokat adott ki néha, mint amikor egy videómagnó tekercselés után megáll vagy elindul. Iszonyatos zajjal jár, pláne akkor idegesítő ha éjszaka halkabban nézel filmet. Divx-eknél eddig olyan filmeket is lejátszott, amiket az LG tv nem, tehát ebben valamivel okosabb. Gyakorlatilag eddig minden avi-t elvitt.
    Külső hdd: egy 1,5Tb-os NTFS hddt tettem rá, felismerte és az említett mkv-kon kívül szépen lejátszott róla mindent. kicsit lassan ismerte föl ugyan.
    Internet: digikábeles 40/25mbit-es net van, routeren keresztül. amint rádugtam, 1 perc alatt konfigurálta magát, frissítette a szoftverét legújabb verzióra, csak okékat kellett nyomogatnom. Aztán letöltött egy csomó alkalmazást (youtube, facebook, picasa, google maps stb, még játékokat is), és lehetett netezni. Nagyon pozitív, egyszerű és zökkenőmentes volt. Kicsit nehéz persze a távirányítóval irogatni, de meg lehet szokni.
    Hang: dts-es, dolby digitalos filmekkel próbálkoztam, nagyon jól szólnak, jobban mint a tv-ről vagy pc-ről.
    Hát egyelőre ennyi, ha még lesz valami, írok. ha valaki ezen gondolkodna, ajánlani tudom, bár az mkv-s dolog idegesítő, hátha majd egy szoftververzió megoldja a jövőben. ha nem akkor +20k egy asus o!play, és akkor tényleg nem lesz semmi, amit ne tudnál megnézni.
    Ja, bd-lemezem nincs egyelőre, arról nem tudok nyilatkozni.
    összesítve: ennyi pénzért szerintem kimagasló szolgáltatás, én 10-ből kb 8 pontot adnék neki.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák