- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosszadalmas munkával felszereltem végre mindent a helyére (a DVR-t és a routereket már itthon bekonfigoltam), és ma alkonyatkor értem el az első próbaüzemhez.
Viszont a 12V tápoldali csatlakoztatása után egyik kamerán sem láttam kigyulladni az IR LED-eket, és a laptopomon sem láttam semmit, csak az OSD-t fekete háttéren (bár egyelőre még sűrűn -pár másodperc után- szakadozott a WiFi kapcsolat).
Amíg a routert és laptopot próbáltam jobb helyre mozgatni, addig rendesen be is sötétedett, de nem találtam meg az IR LED-eket a korom sötétben se.
Nem igazán értem hol lehet a hiba, mert mind a 4 kamera tápcsatlakozójánál be is forrasztottam a vezetéket (olyasmi rézköteg, ami elbír egy hajszárítót is), a kamerák csatlakozásánál pedig körbetekertem szigetelőszalaggal is (nehogy szerelés közben most én, vagy később a szél kirántsa...) és figyeltem rá, hogy mindig egyazon színű szigeteléssel ellátott rézpárt forrasszam a belső henger érintkezőjére (egyetlen nagy kötegről tekertem le mindet, nem kevertem a kábeleket).
De ha véletlenül mégis felcseréltem volna egy kamera csatlakozójánál az áramirányt, akkor is működnie kéne legalább egynek...
Ha pedig ne adj isten zárlatos lenne valahol, akkor gondolom csapott volna egy kis szikrát az első érintéskor, és már biztos kinyomta volna a biztosítékot is (de néztem közvetlenül a csatlakozónál, és még mindig adja a 12V-ot), vagy legalább felmelegedett volna a kábel a 10A-től 20 perc után...
A tápnál pedig megintcsak nem tudtam felcserélni az áramirányt, mert a biztonság kedvéért kimértem bekötés előtt multiméterrel is, hogy tényleg 12V-ot ad-e le a táp ott, ahova kötni készülök (nem volt hozzá semmiféle leírás, egyetlen felragasztott papírfecni segített beazonosítani a váltóáram helyét, és volt két COM illetve két V+ is, ezért ellenőriztem, nem-e 6 vagy 24V az egyik, de mindkettőn 12V-ot mértem, végül az első COM és első V+ párosra kötöttem a tápkábelt - a multiméter pedig pozitív értelmű 12V-ot igazolt vissza ha az ő COM csatiját a táp COM csatijához dugtam, ellenkező esetben pedig negatívat).
A kamerák papírját is megnéztem, hogy biztosra menjek, és ott is le van rajzolva, hogy a külső hengerpalást a "-" és a belső hengerpalást a "+" (szokás szerint, de külön megnéztem...), ennek megfelelően dugtam a belső hengerpalást érintkezőjéhez forrasztott rézeret a táp V+ jelű csatlakozójára.
Mégis áll minden kamera (se kép, se vörösen pislákoló IR LED a sötétben).
Mind a 4 kamera sem lehet egyaránt selejtes, még akkor sem, ha koreai gyártmány.
Ma már késő volt, de holnap próbálok áramerősséget is mérni a V+ csati és a "+"-os rézér közt, hogy van-e bármi (és ez esetben mekkora az) áramfelvétel.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- gamer laptop, csere gamer pc, i9 14gen, rtx 4060, 16gb ddr5, 2tb m.2, 2év gari, számla, doboz
- Amd 3950x / asus x570-e gaming / g-skill 32gb ddr4
- 8800GTS 320mb vagy 640mb(az se baj ha 2)
- A mobiltelefonok királya megérkezett! Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB! Bontatlanúl, garanciával!
- Intel Core laptop / Notebook processzor Cpu
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest