Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz
Zoltan9
üzenetére
Szerintem ha kimegyek a Blahára 10 db félliteres üres üveggel és Margit-szigeti levegőt kezdek el árulni bennük akkor is több pénzt összeszedek fél óra alatt, mint egész napos captchas bohóckodásért. Már a távol-keleti gyermekrabszolgák is körberöhögnek ilyen napi bér hallatán.
-
válasz
Zoltan9
üzenetére
Ez bruttó hülyeség. Képes lennél 15-35 Ft-ért egész nap a gép előtt ülni? Ráadásul segíted a spammerek dolgát, mert azok a chapták amiket beírsz arra kellenek, hogy a robotok be tudjanak jutni különböző fórumokra/oldalakra, stb., aztán ott spammelni.
Attól, hogy BTC-ben "fizetnek", nem jobbak egyik PPC-s társaságnál sem.
Ráadásul sok helyen van egy minimum limit, amit el kell érni, hogy kifizessenek. Ezt a limitet vagy eléred, vagy beleunsz az egészbe és elveszted az addigi munkád gyümölcsét
Még a bányászattal is többet kereshetsz talán. Szvsz a PPC-et felejtsd el. -
ignorant
senior tag
-
Zoltan9
csendes tag
Sziasztok.
Szerintem van egy 3. mód is a BTC szerzésre a vásárlás és a bányászat mellett.
Ez a Pay the click. Röviden: reklámokat kell nézned bitcoinért.Kb. 10 oldalt kipróbáltam, a legjobb oldalon naponta 0,00017460 BTC-t lehet csinálni. (Most: 35 Ft.)
Ha csak 8 órán keresztül foglalkozol ezzel naponta, akkor 0,00007760 BTC-t. (Most: 15 Ft)
A feladat ezért annyi, hogy 30 percenként írj be 19 captcha-t. (ami 2-3 perc valós munka, 30 percenként)Kipróbáltam, ha elérsz egy kifizetési limitet, akkor valóban fizetnek.
A kérdésem: ezzel vagy a bányászattal lehet ma több pénzt csinálni?
Tudom, hogy leginkább géptől meg futtatási időtől függ.
De mégis, ehhez képest mennyi pénzt lehet csinálni ha valaki vesz bányászatra egy gépet?
(Nem tervezem, csak érdekel a két lehetőség összehasonlítása.) -
válasz
DigitXT
üzenetére
Most vagy az analógiád rossz, vagy csak én értem nagyon félre, vagy
ez a bitcoin történet a nagyon gáz; amúgy pontosan mit tartalmaznak
ezek a tranzakciók? X adott Y-nak 1 coint? Vagy valami egész mást?Az analógiámnak csak a "számkitalálós" része rossz, de az egy szándékos pongyola szemléltetés, ugyanis nyilván nem számokat találnak ki a bányászok, hanem sha256 hasheket keresnek/generálnak egy kulcstérben, és keresik a helyes hasht (a kulcstér mérete pedig a difficulty).
Egyébként igen, amit írtál azt tartalmazzák a trankzaicók, azzal az eltéréssel hogy nem X-et és Y-ot határoznak meg, hanem BTC addresseket, mely adressek tulaja nem azonosítható (anonym), illetve bárkinek bármennyi címe lehet (persze véges számban, de mégis olyan mennyiség, hogy tekinthetjük végtelennek a gyakorlatban).
-
bobsys
veterán
Koszonom mindegyikotoknek a valaszt
-
csaba951
veterán
Oda van írva: Lejár naponta a következő időpontban 01:00 Helyi idő.
Meg egyébként is benne van a termék nevében: Daily.
Engem az zavar, hogy a plus500-as BTC (mtgox) pillanatnyi árfolyam köszönő viszonyban nincs az mtgox lapján lévő árfolyammal. Ez azért így finoman szólva sportszerűtlen!
-
Az mennyire normális sp500-nál, hogy éjszaka kilőtték az összes nyitott pozíciómat? btc, ltcn?

-
DigitXT
félisten
tárolja az összes tranzakciót ami a BTC indulása óta keletkezett
Ennek a méretezhetősége amúgy hogy alakul? Sok felhasználó, sok
tranzakció elméletben azt eredményezi, hogy iszonyat nagy lesz az
állomány. Ill. számomra neccesnek hangzik az is, hogy ehhez bárki
hozzáfér: példának okáért én is vezetgetem a kiadás-/bevételeimet a
mobilomban, amiben alapvetően semmi titkos* nem lenne, de a sarki
fűszeresnek csak nem kell tudnia, hogy még miket vásároltam abban
a hónapban (de pláne nem az összes kiadásomat az ősrobbanástól!),
ahhoz meg aztán végképp nincs köze, hogy mennyi a keresetem...
Most vagy az analógiád rossz, vagy csak én értem nagyon félre, vagy
ez a bitcoin történet a nagyon gáz; amúgy pontosan mit tartalmaznak
ezek a tranzakciók? X adott Y-nak 1 coint? Vagy valami egész mást?*: bár személyes adatok, amik adatvédelmi törvény hatály alá esnek,
mivel az én mobilomban vannak, így ezek hozzám köthetők. Kérdés,
ha a természetes személlyel való összekapcsolhatósága megszűnik,
probléma-e, ha más ismeri. Ha a bitcoin anonim, akkor ott sem gond. -
törölt tag
válasz
Backspace
üzenetére
Lekéstél a buliról. Nem vagy vele egyedül én is így jártam
Ha az áram ingyen van sem biztos, hogy valaha visszajön a lovéd ha kipengeted azt egy ultra brutál gépre. Olcsóbb számítási kapacitást vásárolni. tele van vele a net, ám lövésem nincs ki a megbízható. Az ebay is tele van ilyen ajánlatokkal. -
csaba951
veterán
válasz
Backspace
üzenetére
Ezzel ma már csak a Globális Felmelegedést tudod támogatni BTC fronton. Manapság kizárólag speciálisan erre tervezett gépekkel lehet érvényesülni. És azoknál is örülhetsz, ha sikerül a végén nyereségesre kihoznod. És persze magyar pénztárcának nem is olcsóak, kb. 5000 USD feletti összegben kell befektetned, hogy valami értelmes gépet kapj.
Tehát erről már lemaradtál. Amit tehetsz az az, hogy veszel BTC-t, és bízol az árfolyamnövekedésben. Ez se lesz könnyű, mert itt is van rengeteg ilyen ember aki ugyanezt csinálja.
Ha bányászni akarsz, akkor esetleg még megpróbálkozhatsz LTC-vel. Itt még 1-2 hónapig nyereségesnek látszik a VGA bányászat. További információk az LTC fórumban. Első 6 hozzászólást olvasd el, fogd fel! Utána kérdezhetsz!

-
ignorant
senior tag
http://www.bitcoinforum.hu/index.php?topic=10.msg143#msg143
Prezi HQ
Nagymező utca 54-56., BudapestMonday, December 16, 2013
7:00 PMBlummer Tamasnak lesz eloadasa + egybe lehetne kotni bitcoin meetuppal.
-
Backspace
tag
válasz
freestailo
üzenetére
Vegyünk például egy i5ös CPU-t és egy 7xxx-es szériás ATI kártyát. Így sem éri meg?
-
Backspace
tag
Sziasztok,
mostanában kezdtem el foglalkozni a bitcoinnal. Már túl vagyok pár oktató videón, tutorialon, írásokon. A fórum korábbi posztjait is olvasgattam.
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg milyen bányász társulásokat ajánlotok egy kezdőnek (értem ez alatt az átlag hardvert) ?

-
Assdak
őstag
Ne vesszetek már ezen össze,pontosan megvan határozva mi számít pénznek, google a barátod.
-
Szóval a BTC hálózatban levő összes tranzakciót az un. blokklánc tárolja. Ez ott van minden teljes értékű kliensben minden BTC usernél, nálad is, amint telepíted a klienst, el fogja kezdeni letölteni a láncot (viszont vannak már light kliensek is, amik nem). A p2p mivolta egyébként abból adódik, hogy a kliensek egymástól töltik le ezen adatokat, hasonlóképpen mint a torrentnél. Ez a "főkönyv" tárolja az összes tranzakciót ami a BTC indulása óta keletkezett. Ugye az belátható, hogy a méretét folyamatosan növelni kell, hiszen az új tranzakciókat mindig hozzá kell csatolni egy-egy új blokk formájában (egy blokk több tranzakciót is tartalmazhat). Ezen új blokk hozzáfűzése a lánchoz az, ami egy matematikai feladvánnyal meg van nehezítve. Pongyolán fogalmazva: az egész egy számkitalálós játék, aki előbb kitalálja a számot (megoldja a feladványt), az fogja beépíteni az új blokkot. Ezen játékban résztvevő usereket hívják bányászoknak, a részvételhez pedig speciális program (értem ez alatt hogy a BTC klienstől eltérő), és speciális hardware szükséges. Sikeres kitalálás esetén jutalmat kap az adott bányász, ami jelenleg 25 BTC (előre meghatározott feltételek teljesülése esetén ez folyamatosan feleződik az idő előrehaladtával).
Nehézségi szint: a hálózat egyik alapszabálya, hogy 10 percenként jöjjön létre egy új blokk. Ha ez az idő jelentősen kevesebb vagy több az nem jó, hiszen akkor eltérünk a kibocsátási tervtől. Az algortimus ami ezt vizsgálja, úgy működik, hogy megnézi 2016 blokkonként, hogy átlag hány perc alatt jött lére 1db blokk. Ha ez az idő kevesebb mint 10 perc, akkor növeli a nehézséget, ha több, akkor csökkenti. A növelés és a csökkenés azt jelenti hogy tágabb vagy szűkebb tartományból kell kitalálni a "számot" a fenti említett "játékban". Az ehhez szükséges információk az utolsó blokkban kerülnek elhelyezésre, tehát innét lehet tudni hogy éppen mi az aktuális nehézségi szint.
Az első BTC: az induláshoz mindenképpen létre kellett hoznia a fejlesztőnek (fejlesztőknek?) 1db blokkot, ezt ősblokknak hívják, illetve ez a lánc legelső blokkja.
-
brd
nagyúr
Ne bohóckodjunk már! Azért pénz, mert ha valakinek (elsősorban az államnak és a banknak) követelése van veled szemben, akkor a tartozást mindig kiegyenlítheted pénzben.
Ez nem a pénzként használhatóság követelménye, csak a nemzeti devizaként használhatóságé. Kínában senkinek nem kötelessége $-t elfogadni tartozás kiegyenlítéseként.
-
MageRG
addikt
válasz
Penge_4
üzenetére
"Ennek alapján a dollár sem pénz, mert lehet, hogy furán fog rád nézni a bivalybasznádi késdobáló csaposa, mikor azzal akarsz fizetni a kisfröccsért."
Ne bohóckodjunk már! Azért pénz, mert ha valakinek (elsősorban az államnak és a banknak) követelése van veled szemben, akkor a tartozást mindig kiegyenlítheted pénzben.
A másik fél köteles elfogadni, ezt az adott ország törvénye garantálja. Ez aranyrögre vagy bélyegekre nem működik.
Az más kérdés, hogy még nincs globális pénz... -
Penge_4
veterán
"A pénz egy olyan dolog, amit univerzálisan mindenhol elfogadnak és más termékekre cserélnek."
Ennek alapján a dollár sem pénz, mert lehet, hogy furán fog rád nézni a bivalybasznádi késdobáló csaposa, mikor azzal akarsz fizetni a kisfröccsért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Ebből kifolyólag lehetne pénznek tekinteni a golyóstollat, vagy a cigis dobozt is, amennyiben egy közösség tagjai megegyeznek egymás közt hogy azt tekintik értékmérőnek."
Egyrészt igen, másrészt viszont nem, mivel sem a golyóstoll, sem a cigisdoboz, de még az aranyrög sem
- osztható korlátlan darabra
- hamisíthatatlanÉs némelyiket még tárolni sem könnyű vagy nagy helyet foglal. Távoli fizetésre pedig egyik sem alkalmas, mivel fizikális mindegyik.
"Ezért a nyilvántartásért - mivel ez sokrétű informatikai műveletek összessége"
Nem annyira sokrétű. Csak hasheket számol.
"azok a "szerverek" úgymond díjazást kapnak azaz a rendszer kioszt egy BTC-t."
Nem a rendszer osztja ki, hanem a pool (bányásztársaság). A rendszer csak a helyes találatért osztja ki a megfelelő jutalmat, ami 50-ről indult és 4 évente feleződik egészen 2130-ig, amikor már csak a tranzakciós díjak (ami viszont tényleg random) lesznek a bányászok jutalma.
"Azt, hogy ki és mikor kapja ezt a BTC-t random"
Nem az. Solo bányászatnál az kapja, akinek először sikerül megtalálni az adott diff-nek megfelelő hash-t, ha pool-ban bányászol, akkor pedig vagy a közösbe adott kapacitásod alapján kapsz jutalékot vagy vannak még egyéb plan-ek, amikbe annyira nem mentem bele.
(#6272) bobsys: "de hogyan lett meg az elso BTC ha elotte nem volt semmilyen tranzakcio, nem volt mit nyilvantartani?"
-
ZollR
tag
Nem tudom, hogy a tyúk volt-e előbb vagy a tojás. Gondolom itt a tojás és "mesterségesen" lett injektálva az első pár BTC, mivel 2009 januárjától 2010 januárjáig csak 1 volt a difficulty, tehát gyk senki sem bányászott.
Én csak 2010 novemberében tudtam meg mi az a BTC szóval nem tudom... -
ZollR
tag
Először is a BTC nem pénz, legalább is még nem. Valami afféle dolog, de nem rendelkezik - jelenleg - a pénz összes tulajdonságával, csak hasonlít hozzá.
A pénz egy olyan dolog, amit univerzálisan mindenhol elfogadnak és más termékekre cserélnek. Ebből kifolyólag lehetne pénznek tekinteni a golyóstollat, vagy a cigis dobozt is, amennyiben egy közösség tagjai megegyeznek egymás közt hogy azt tekintik értékmérőnek.
A technológiai részt megpróbálom alapfokon ismertetni, így valószínűleg érthetőbb lesz. Szóval a BTC technológiai rendszere maga arra épül, hogy nyilván tartja, hogy kinek (BTC folyószámla, azaz wallet) mennyi BTC-je van jelenleg és azokat milyen tranzakciókon keresztül szerezte. Tehát egy wallethez minden - a létrehozásától megtörtént - tranzakció logolva van. Ezeket a nyilvántartásokat egymással peer-to-peer módon azaz azonos hierarchikus berendezkedés mellett "szerverek": ún. minerek, bányászok végzik. Ezért a nyilvántartásért - mivel ez sokrétű informatikai műveletek összessége, ami erőforrás és kapacitás igényes - azok a "szerverek" úgymond díjazást kapnak azaz a rendszer kioszt egy BTC-t. Azt, hogy ki és mikor kapja ezt a BTC-t random, de függ a "szerverének" teljesítményétől, tehát a rendszer számára felajánlott kapacitástól és a szolgáltatott időtől, azaz, hogy milyen rég óta biztosítja a számítási kapacitást. Gyakorlatilag minden a forgalomban lévő BTC így születik, így bányászódik (ezért hívják minernek).
Maga a rendszer úgy lett kitalálva, hogy fix számú BTC jöhet létre, 21 millió darab. Az idő előrehaladtával a BTC-k egyre kisebb számban jelennek meg, valahogy így:
Tekintetbe véve, hogy alig 3 év alatt az összes BTC teljes mennyiségének fele "kijutott a piacra" megnőtt az érdeklődés iránta, és mivel megnőtt a bányászók száma is ezért az idő előrehaladtával kétszeresen is nehezebb dolga van annak aki bányászik:
- egyrészt egyre kevesebb BTC kerül ki ahogy telik az idő.
- másrészt az egyre kevesebb BTC-re egyre több bányász jut.
Tehát ezért egyre nehezebb BTC-hez jutni, nem maga a bányászás lett nehezebb. -
bobsys
veterán
elolvastam par wikit errol a bitcoinrol, de nem jott at honnan vannak a BTC-k, mert vannak a blokkok amiben van az elozo blokkrol meg a tranzakciokrol info, de honnan van a.. nem is tudom jol megfogalmazni, de a "penz benne"?
"Each block contains, among other things, in its block header a record of some or all recent transactions, and a reference to the block that came immediately before it. It also contains an answer to a difficult-to-solve mathematical puzzle - the answer to which is unique to each block" mi az a difficult to solve problema?
Ki mondha meg mi a target hash? Az honnan jon?
Mikbol jon ossze a penznem? -
ignorant
senior tag
hasznaltam a https://www.steamloader.com/ -t
Egybol megkaptam a kodot fizetes utan. $-t aktivalasnal valtja EUR-ra a feltoltott osszeget, kozep arfolyamon.
-
ninjacat
tag
És a hozzá tartozó jelentés.

https://www.documentcloud.org/documents/885843-banks-research-report-on-bitcoin.html -
ignorant
senior tag
-
Assdak
őstag
válasz
Penge_4
üzenetére
Nincs kötelező tőkeáttét. És hosszú távú befektetésre a BTC sem alkalmas véleményem szerint. Viszont daytradere a nagy mozgások miatt kiváló.
Ettől függetlenül nem védeni akarom a plus500-t mert még mindig messze le van maradva a nagyoktól, de már sokat javultak ahhoz képest, milyenek voltak pár évvel ezelőtt. -
Penge_4
veterán
-
Penge_4
veterán
válasz
freestailo
üzenetére
Kivéve ha egy pillanatra visszazuhan 850-re és bukod a teljes pénzedet, hiába megy utána fel akármeddig. A tőkeáttét makacs dolog.
-
longwild
aktív tag
válasz
freestailo
üzenetére
Milyet, mennyit?
-
ignorant
senior tag
-
feketeg5
csendes tag
válasz
ignorant
üzenetére
Plus500-ról nagyon rosszakat olvastam, többek között amit te is mondasz, hogy érdekes időközönként fagy le éppen a rendszer, meg kifizetni se nagyon szeretnek... Egyébként épp ezt próbálgattam ma, az "ingyen" 5000Ft-tal (persze gondolom ez kijátszhatatlan). Azért valószínűleg kipróbálom, mert nem látok jobb megoldást.

-
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam, hogy csekélyebb összeggel elkezdenék coin tőzsdén adni-venni.
Amit kinéztem: btc-e.com.
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan érdemes pénzt utalni hozzájuk és melyik a legolcsóbb megoldása annak, hogy pénzt vegyek ki onnan?
-
ignorant
senior tag
Anno velem verifikacional 50szer visszadobtak a tokeletesen olvashato dokumentum scan-t, amikor irtam nekik, hogy ha tovabb szivatnak akkor megyek masik platformra, azutan meg ok volt.
Mas ismerosom is szivott veluk. Olyat is szeretnek jatszani, hogy amikor pont keresni lehetne a nagy ingasokon (nem csak BTC eseteben) akkor kidobnak v nem engednek felvenni poziciokat...
van rajuk eleg sok panasz amugy neten, csak ovatosan ezzel a ceggel.
-
-
ninjacat
tag
Indiában is gyorsan emelkedik a bitcoinnal üzletelők száma.
Ezért az indián hatóságok is hamarosan állásfoglalást adnak ki. : ) -
brd
nagyúr
Tudja valaki, melyik tőzsdén lehet tőkeáttéttel kereskedni úgy, hogy van stop loss is, és nem 1 év a regisztrálás, ill. a kiutalás ideje?
-
ninjacat
tag
Rohamosan terjednek a merevlemez titkosító malware támadások, mivel a csalók már bitcoinban kérik a "fizetséget", a titkosítás feloldásáért.
Az Egyesült Államokban, a Massachusetts-i rendőrség fizetett 750 dollárt Bitcoinban a csalóknak, hogy visszaszerezze képeket és dokumentumokat a fertőzés után. -
ninjacat
tag
Mtgox partnerségre lépett az Astropay-el, így a latin-amerikai országokból gyorsan lehet pénzt küldeni a tőzsdére. (és vissza?) Argentina, Brazília, Chile, Kolumbia, Mexikó, Peru és Uruguay, nem kis piac.
-
ninjacat
tag
Tegnapi 695-ről, most 950, nem semmi.

Bár még ez árnyalódhat ha az Usa is felébred, az eddigi történések fényében leszűrve a tanulságokat egyelőre úgy tűnik bitcoinnal kapcsolatban mint eddig is, most is csak két dologra lehetett ráfaragni:
-egyik, hogy a lufit kiáltó vészmadaraknak felülve pánikszerűen szállt ki valaki egy jó pozícióból, mert lám visszatért az árfolyam
-másik, hogy a teljes krachot vizionálóknak felülve nem vásárolt be valaki 695-nél, így elesett a pár óra alatt kaszálható kb. 20 % haszontól.
Nem először történik, hogy a média temetni kezdi a bitcoint, erre feltámad.
Persze ha megkérdezünk egy bubble hívőt, rögtön rávágja, hogy most vagyunk a bulltrap fázisnál.
Jó lenne az is mert akkor igazán be lehet vásárolni nemsokára.
-
drobi1975
újonc
válasz
bolbatiku
üzenetére
Kicsit művészkedtem a Multibit-el.Csináltam több tárcát,jelszavaztam.Utánna kivágtam a tárcák komplet adatait más helyre.Na azóta nincsennek meg a tárcáim...

Sikerült a kulcsokat visszaimportálnom(meglettek az eddigi címeim), de kellett hozzá nyitnom egy új tárcát, a régi tárcák nincsennek.Reménytelen eset....
Csak annyit mondjatok meg, melyikek azok a fájlok amelyeket tegyek ki egy pendrájvra hogy a számlám biztonságban legyen.Egyik az a tárcanév.wallet(ez mit tartalmaz?ez a privát kulcs?).
A tárcanév-data mappából is kell valamit kimenteni? -
ignorant
senior tag
Erdekesseg keppen, a magyar elfogado helyek is bovulnek azert:
-
ignorant
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Allitsd be alacsonyabb auto cash out thresholdot mint amekkora a balance-od, es akkor az egeszet kikukuldi a megadott cimedre.
Nem azonnali lesz, varni kell ra egy keveset.
Amugy durva mennyire gaz a menurendszere, en sem talaltam mas pooloknal megszokott manual cash out-ot.
-
westlake
félisten
Nem tudja valaki, hogy innen hogy lehet kivenni a coin-okat?
-
bolbatiku
tag

-
bolbatiku
tag
válasz
drobi1975
üzenetére
Ha csak átlag user szinten érdekel akkor nem fontos, elég tárca szinten gondolkozni, a tárcakezelők majd intézik helyetted a dolgokat a háttérben.
Multibit = tárca kezelő
Tárca = több privát kulcs minden kulcshoz egy cím tartozik.A jelszóval amit megadtál a multbitnek a tárcádat védted le. Ha valaki hozzáfér wallet fájlodhoz még szüksége lesz a jelszóra is hogy tudjon vele kezdeni valamit, de ha megszerzi akkor el tudja költeni a tárcádban lévő összes címről a pénzt, mert megszerezte a kulcsaid.
Több tárcád is lehet (egyikben megtakarítások, másikban mindennapi biznisz stb), tárcákon belül akárhány címmel.
szerk: megelőztek

-
válasz
drobi1975
üzenetére
Üdv
Nem. Az a jelszó amit megadtál arra szolgál, hogy a jelszó ismerete nélkül ne lehessen tranzakciót indítani és a privát kulcsokat kiexportálni. Ez a bitcointól független, a tárcaprogramod sajátossága. Ha ezt a jelszót elfelejted, és csak kódolt formában van meg a wallet fájlod, akkor sajnos nem tudod visszaszerezni a tárcábában lévő címeken lévő BTC-ket sem.Ahogy mondod, minden egyes bitcoincímhez tartozik egy (privát) kulcs (illetve fordítva, minden privát kulcshoz tartozik egy bitcoin cím). A tárcádban lényegében ezek a privát kulcsok vannak, a kliens meg ezekből a címekből kiszámítja a fogadó címeidet. Azokat láthatod a kliensben.
Ennek az elején van némi infó ezekkel kapcsolatban: [link] -
drobi1975
újonc
válasz
bolbatiku
üzenetére
Ezt nem tudtam.Köszönöm.
A privát kulcsom az az a jelszó amit megadtam a tárcám konfigurálásakor?Vagy minden egyes címhez van egy külön kulcs?Lehet hogy nekem fogalomzavarom van?!?
Érdekel a dolog(egy felhasználói alapszinten),ezért gyűrtem a héten a FreeBitci.in-t, ha nem hazudnak holnap kapok 5k szatosit(semekkora összeg),de akkor legalább meglátom hogyan működik a fogadás a tárcámban. -
bolbatiku
tag
válasz
drobi1975
üzenetére
Lehet hogy tudod de azért leírom hogy a Multibites tárcádban (.wallet fájlban) csak a kulcsaid vannak amivel hozzáférsz a Bitcoin címeiden lévő pénzhez.
Hogy melyik címen mennyi pénz van éppen azt a blokklánc tárolja a hálózat tagjainak gépén (ez lett volna az a 14 giga amit letölt egy full kliens). Tulajdonképpen a bitcoin nem is létezik csak egy nyilvántartás van, hogy melyik bitcoin címen mennyi egység akármi van (ezt hívjuk bitcoinnak).Pénzt akkor is fogadhatsz a bitcoin címeidre ha a kulcsaid nincsenek a gépeden, és az egyenleged is tudod ellenőrizni pusztán a címeidd ismeretében, ehhez sem kell a privát kulcsod ami ugye a .wallet fájlban van tárolva.
Ezek a kulcsok csak akkor kellenek ha el akarod költeni a pénzed (vagy elfelejtetted az egyik címed) -
ninjacat
tag
válasz
drobi1975
üzenetére
Nemcsak lehet menteni máshová, de erősen ajánlott is pár biztonsági mentést készíteni más vinyókra, pendrájvra a wallet.dat-ról, amennyiben van btc-d. Sokan elmentik offline meghajtókra és az online gépről pedig kitörlik, hogy semmiképpen ne legyen elérhető a netről, amikor nincs rá szükség. Amikor utalni akarsz csak visszamásolod.
-
drobi1975
újonc
Egy tárca biztonságát érintő kérdésem lenne(sem bányászok,sem tőzsdézek, csak belemélyedtem kicsit a dologba).Felraktam a Multibit-et(mert ugye nem tölt le xxgb adatot).Amennyiben kapok rá egy utalást, az ha jól értelmeztem a btc-m a C:////Application Data/Multibit/multibit.wallet fájlban lesz tárolva.(a Bitcoin-QT-nál pedig a wallet.dat fájl).Jól értem?
Hogy ez a fájl biztonságban legyen, mit tegyek vele?Lehet azt hogy kivágom és átteszem egy külső tárolóra(pen drive-ra)?A Multibit következő indításakor megint üres lesz míg nem jön rá következő utalás? -
Penge_4
veterán
"Azért ide írtam, mert Ti benne vagytok ebben a technológiában, könnyebben felfogjátok mint az olyan ember, aki még a bitcoinról sem hallott"
Már a jelenlegi adórendszer (közteherviselés, omladozó szociális háló, omladozó nyugdíjrendszer) is fenntarthatatlan az egyre jobban elharapódzó élősködés miatt. Az alapjövedelem arra lenne jó, hogy senki nem dolgozna.
Egy idilli világban, ahol kizárólag mérnökök, orvosok, tudósok, művészek és olyan foglalkozások lennének, amiket szeretnek csinálni az emberek és minden más gépesítve lenne, működhetne, de amúgy nem.
Gondolkozz már. Ki seperné fel az eldobott szemetet és cigarettacsikkeket az utcán, ha nem lenne motivált a közmunkás abban, hogy elmenjen, mert különben még 47 ezret sem kap és éhen fog halni?
A jelenlegi rendszer is csak a járulékos veszteségeket termeli. Az egyik oldalon ott vannak a nagypályás élősködők, akik már-már jobban tisztában vannak a szociális juttatások rájuk vonatkozó részével, mint egy diplomás jogász és ehhez minden lehetőségük, családi és rokoni hátterük megvan (xy vagyontárgyak rokonok, családtagok nevén, gyerekeket örökbe fogadják rokonok, szülők papíron elválnak, külön lakcímre bejelentkezve, hajléktalanigazolvány bizonyos családtagoknál kiváltva, BMW haver garázsában környezettanulmány idejére, stb.), a másik oldalon meg ott vannak azok, akik semmire nem jogosultak, mert a jövedelmük 10 Ft-tal haladja meg a kvótát, rendezett családban élnek (papíron), meg tulajdonuk is van (papíron, de valójában már régen a banké) és még túlképzettek is diplomával, de akár már érettségivel is.
A Bitcoin pont az egész államot, adórendszert annak negatívumaival és látszólagos pozitívumaival, ami mára már csak illúzió (mint egészségügy, nyugdíjrendszer, közbiztonság, szociális háló) fogja aláásni ha elterjed.
És ez az egyetlen működőképes megoldás. Mert hiába akarsz te utópiát (vagy itt a topicban még sokan), amikor az átlagember gondolkodásmódja nem kompatibilis vele. Sajnos a tömegszellem behatárolja az innovációkat. Egy alapjövedelmes rendszerhez a családok 30-40%-ától már születése után el kéne venni a gyereket és olyan környezetben felnevelni, ahol nem azt látja/hallja/tanítják neki a rokonok és a környezete, hogy lopjon, csaljon, hazudjon és húzza le a rendszert és embertársait ott, ahol csak tudja.
(#6186) euzsolt: "Rizikó faktor pedig csak 1 van, ha a kormányok bedöntik valahogy, ami szerintem lehetetlen."
Nem. Rizikófaktor 3 van és ezek egyikének sincs köze a kormányhoz, mivel azok nem tudják bedönteni.
1. Hiba a protokolban. Akár kvantumszámítógépekkel (ki tudja miket tesztel az NSA titkos laborokban, simán elképzelhető, hogy jóval előrébb járnak, mint amennyit az átlagember tud) brute-force-szal, akár egy kitudódott sebezhetőség kihasználásával.
2. Bányászat kevesek kezében összpontosul. Az ASIC eszközökkel erre reális esély van.
3. A rendszer egy lassú folyamatként bekebelezi, asszimilálja és végül mikor már az emberek 80-90%-a csak virtuális BTC-kkel fog rendelkezni és a blokklánc is csak korrupt emberek kezében lesz meg pár hardcore bányásznál (akik összesen sem teszik ki az 51%-ot), akkor eszmélnek majd fel, hogy "Hoppá, a rendszer megint megvezetett minket!"
Hasonlóan, mint a Google. Az is egy keresőként indult és Borg lett belőle.
(#6209) bolbatiku: "Meg hiába vagyok early adopter, mikor 5 usd körülre esett az árfolyam minden btc-met egyből euróra váltottam ahelyett hogy tartogattam volna, egyszerűen nem akartam kockáztatni."
Akkor úgy jártál, mint a pizzás srác? Vagy utána visszavásároltál valamennyit?
-
bolbatiku
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Amíg nincs váltóknál pénzed papíron is kipróbálhatod mit sikerül összehoznod day trade-el, egyszerűen felírod egy excel táblába hogy mennyin veszel, mennyin adsz el, és kiszámolod különbözetet.
Én arra jutottam hogy inkább kockázok, ott legalább látom az esélyeimet, daytrade-nél húzom-halasztom a tranzakciót, "majd meglátjuk még mi lesz" de ugyanennek köszönhetően legalább nem adok el pánikból. Ez mentett meg a veszteségtől.
Meg hiába vagyok early adopter, mikor 5 usd körülre esett az árfolyam minden btc-met egyből euróra váltottam ahelyett hogy tartogattam volna, egyszerűen nem akartam kockáztatni.
0-ás árfolyam is benne van a pakliban, ha egy olyan hiba bukkan fel a rendszerben mint mondjuk a namecoinban.
-
Formaster
addikt
Szerintem nem befolyásolja, de lehet h tévedek. Mondjuk Józsi Pista elad nekem a fórumon 15k btc-t. Én adok neki x Forintot, akkor senki nem lát semmit, csak hogy történt egy 15k-s átutalás. Szerintem csak ha hivatalosan váltón keresztül váltom majd a 15k btc-met igazi pénzre, szerintem csak akkor befolyásolná az árfolyamot. Mint ahogy leírták a 147M-s utalás sem rendítette meg az árfolyamot, nem úgy mint ha azt dollárra váltották volna.
-
válasz
Formaster
üzenetére
Az a 147M-s utalas minden valoszinuseg szerint annyirol szolt, hogy a Bitstamp-esek atraktak egy walletbol a masikba egy rakas penzt.
> amit privátban vesznek, nem váltón keresztül. Igy az árfolyamot jelenleg nem befolyásolja
Hogy a fene ne befolyasolna, ne vicceljunk mar.
-
brd
nagyúr
válasz
feketeg5
üzenetére
Estimated reward: az aktuális körből (ahol még nincsen talált blokk), a neked járó BTC, becslés alapján.
Unconfirmed reward: a mining csoport által bányászott blokkok alapján neked járó BTC, de ez az a rész, amely blokkoknak a hálózat által még nincsen visszaigazolva az érvényessége.
Confirmed reward: ez az, amivel rendelkezhetsz már, a tied.
-
törölt tag
Dehogy fogják beszüntetni. Lesz 1 - 2 kirakatintézkedés amikor épp valami spekulációhoz erre szükség lesz. Nagyon jó kis eszköz ez pl könnyebb fegyverkereskedéshez, drogkereskedéshez, korrupcióhoz stb.. A Kínaiak sem léptek semmi drasztikusat. Miért is léptek volna? Gondolom az Amerikaiak még jobb pozícióban vannak BTC-ben mint bárki a világon.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nagy medve és sötét sas