Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz bolbatiku #1975 üzenetére

    Az Open Transactions jelenleg semmit sem ér, amíg nem tudok rá pénzt küldeni Paypal-ról és társairól. Jelenleg ezt tartom az egyik legégetőbb problémának, hogy nincs megoldva a visszavonható payment processzorok támogatása. Ettől függetlenül ígéretes, de az a rohadt Paypal azért támogatott lehetne...

    A Zerocoin-t meg hát nem tudom... Épp elkezdtem agyalni ezen az adófizetés dolgon, hogy az oldalak, amik implementálják a Bitcoint megadnak ugye egy címet, amire kapják a zsét és a blokkláncban teljesen könyvelve vannak a tranzakciók, ami alapján az adóhatóságnak egyszerűen csak ki kell számolni a százalékot. De itt rá is jöttem, hogy hülyeség az egész, mert ha el is tekintünk attól, hogy weboldalak elmentett változatai nem biztos, hogy megállják a helyüket egy bíróságon (elvégre szabadon módosíthatók), akkor sem tudják figyelni, mert a végén az lenne, hogy ír egy scriptet az oldal, ami cserélgeti a fogadó címeket, ami így végtelen sok erőforrásába kerülne az adóhatóságoknak, hogy figyeljék mely címek tartoznak a megfigyelt, potenciális adócsalóhoz.

    Szóval ennél fogva teljesen mindegy, hogy lesz-e Zerocoin vagy sem, egyszerűen nem kompatibilis a Bitcoin a jelenlegi állami berendezkedésekkel. Maximum egy hihetetlenül rugalmas állam merné bevállalni, aki maga is beállna bányászni. De egyszerűen nem lehetne ezt kivitelezni.

    Egyébként az állam megmaradhatna, csak alapítványként működne tovább és csak addig, amíg a politikus (eredeti rendeltetése szerint) szolgálná a népet, nem pedig lenyúlná.

Új hozzászólás Aktív témák