Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azzio
aktív tag
igen, nekem is nehéz volt mexokni, van egy szép színes periódusos rendszerem, amit 6.-os korom óta használok, és azon lantanoidák/aktinoidák vannak, úgyhogy eléggé érzékenyen érintett, amikor az egyetemi tankönyvekben ezeknek minden lehetséges variációját felleltem

de hát ez van...
egyébként úgy tudom, IUPAC bácsi kötelezővé tette a lantanidák/aktinidák csoportjelzők használatát...
(bár azt nem tudom, hogy mi köze az IUPAC-nak a csoportnevekhez... tudtommal azt azért találták ki, hogy az egyes - főleg szerves - vegyületek nevét konfigurációból, a konfigurációkat pedig névből elő lehessen számítógéppel állítani, a lehető legegyszerűbb algoritmussal. dehát ő mostmár a kémia fura ura, azt csinál az elnevezésekkel, amit akar
)
ez off volt?
-
azzio
aktív tag
a második bekezdéssel semmiképpen nem vitatkozék, de a harmadikkal sem
max. kiegészíteni tudnám, de most minek ragozzuk.
egyszer egy évfolyamtársam megpróbálta elmagyarázni, hogy a lantanidák és a lantanoidák két különböző csoportja a fémeknek. mondtam neki, hogy ÜL-FEXIK-KUSSOL, és csöndben maradt. asszem a 2. félévben már nem láttam egyszer sem. -
azzio
aktív tag
...lehet, hogy sérti, de én lantanoidákon és lantanidákon kívül tankönyvben láttam következetesen ugyanazokban a könyvekben többször is lantinidákat és lantinoidákat is. Amikor még vegyészmérnöknek tanultam (senki ne ijedjen meg, elpártoltam a pályától, bár a kémia szép dolog, csak volt más, ami jobban érdekelt).
Különben akár még értelmes dolog is lehet ez a bioshield, bár kötve hiszem, hogy az előállítási költsége magasabb lenne 300 Ft-nál. Pár éve divat volt a mobiltelefonokra ragasztható ''katicabogár'', ami valami hasonló elv alapján kímélte meg a földi halandót a káros sugárzás egy részétől.
Szóval én a magam szkeptikus módján hajladó vagyok adni a dolognak 1% esélyt arra, hogy kiderüjön róla, hogy legalább 1%-a igaz annak, amit elmondanak róla.
Mondjuk TV-shopban jól mutatna: ha most megrendeli tőlünk a BioShield 2000-t csak 79999 Ft-ért, öné lehet ez a gyönyörű 15''-os NoName® CRT képernyő, és ez a színes ceruzakészlet! Hívja most a 06-90-567-123-as, emeltdíjas telefonszámot, hogy biztonságosan ülhessen a világ legveszélyesebb sugárforrása elé!
Nem, marketinget nem tanultam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- Fujifilm X
- Windows 11
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- További aktív témák...
- Acer Nitro XV240YPbmiiprx Gaming monitor, 24", IPS, 2 ms, 165Hz, 1920x1080, FreeSync, HDMI, DP
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS43FM700UUXUF) 4K GAMER SAMART MONITOR! 2025 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS57CG952NUXEN) 57" Q-LED GAMER 6K MONITOR ! AKCIÓ
- AOC C27G2ZU/BK Ívelt Gaming monitor FHD/240HZ/0.5MS
- iPhone 17 Pro Max Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Bontatlan HP és Lenovo Toll 2.0
- Xiaomi Poco X4 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest