Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szentem nem, nekem nem kellet
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Bios frissítésnél elég a legújabbat feltenni, vagy szükséges a köztes verziók felrakása is?
Köszi előre is! -
Samifiu
tag
válasz
Doky586 #4345 üzenetére
Picit pontosítanék:
Kivettem az elemet kb 20 percre ismét.
Csm kikapcsolása után a gép bekapcsolásakor olyan mintha a kepernyo fele akkora lenne mert a kurzor majdnem a képernyő közepén van és nem megy tovább. Uefi esetén csak a pontok mennek körbe-körbe majd bejön a lilaszinű háttér ami a win telepítésekor szokott lenni, de itt meg is áll és nem jön elő a telepítő ablak. Legacy esetén kurzor a balfelsőben villog majd próbál a windows betölteni de sikertelen. -
-
válasz
Samifiu #4342 üzenetére
"még a pendriveről sem tud bebootolni, mert hogy egy pillanat erejéig feljön a windows logo majd a bal felső sarokban villog a kurzor"
Legacy bootnál ez a mai windowsoknál 'természetes' jelenség, bár nálam 1-2 perc alatt azért túljut ezen, de inkább illene uefi bootal bootolni azt a pendriveot (ha már 2022-t írunk)Szerintem kapcsold ki a biosban a CSM módot.
-
Samifiu
tag
Sziasztok,
A történet a következő: Egyik reggel a gépem folyamatosan pittyeget, majd mindig újraindította magát kb 5 másodpercenként. Kivettem az egyik memóriámat és után ez abbahagyódott és betöltött az op. rendszer. Rákövetkező napon sajnos már nem akart betölteni a gépezet...ezt követően próbáltam volna javítást/újratelepítést eszközölni rajta hátha az okozza a problémát de amellett, hogy a windows 10 logoig eljut a gép még a pendriveről sem tud bebootolni, mert hogy egy pillanat erejéig feljön a windows logo majd a bal felső sarokban villog a kurzor és egy idő után sötét lesz a képernyő. Próbáltam automatikus javítással is de az is csak tölt és soha nem jut el sehova. Ebből adódóan gyanakszom valamilyen BIOS beállításra/alaplap gondra, de nem találom a megoldást a problémámra. A BIOS beállítások elvesztek/visszaálltak egyfajta beállításra. BIOS update sem segített, az elemet eltávolítottam egy rövid időre és áramtalanítottam a gépet. Próbáltam másik merevlemezzel is de ugyan ezt produkálja.Gigabyte GA-H81M-D2v rev1.0 az alaplap típusa
Esetleg valakinek van ötlete/véleménye a szituációra?
Előre is köszi!
-
törölt tag
Az szívás... Nem nagyon tudok forrasztani...Majd rásózom valamelyik infós ismerősömre...
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Az történt hogy ezen a lapon: GIGABYTE M61P S3 , újraraktam a Windowst. XP-hez a driver CD-ről töltöttem le drivereket, progikat. Volt köztük egy Face Wizard nevű is. Gondoltam kipróbálom. A BIOS LOGÓT akartam átállítani egy sajátra. Úgy csináltam hogy a @BIOS-ból letöltöttem a BIOS-t, betöltöttem ide, és elmentettem. Majd beraktam ezt a BIOST a @BIOS-szal a működő BIOS helyére. Nem jött be a saját logó, nem bootol a gép, megy, de semmi. Nincs BIOS. Tudnátok segíteni???
-
Lacielvtárs
nagyúr
Srácok, szép jó napot kívánok. nem tudom jó e a topik de én bios beállításra gyanakszom a gondom kapcsán
Adott egy vezeték nélküli razer töltő pad. [link]
van egy asus alaplapom melyen van usb-c alzat. [link]
ha erre rádugom a töltőt akkor felismeri a gép, de razer app nem látja.
meg is hülyíti a razer appot, eldobja a billantyűzet és egér csaítlakozást, ami szintén razer termékek.
ami a nagyon érdekes hogy a razer laptopom ugyancsak usb-c alzatán viszont felismeri és kezeli is az app és a töltés is müködik.
mit kellene beállítanom a biosban hogy a razer laptophoz hasonlóan működjön az alaplapomon is az usb-c alzat a töltő pad esetén?
alapvetően működik mert adat átvitelre rendben van, vagyis a rádugott külső hdd működik vele.
remélem érthető amiről itt gagyarászok
előre is köszönöm az esetleges segítséget -
Werkly
őstag
Ez az Intel ME firmware a BIOS-al együtt frissül vagy külön FW update tool kell hozzá? Annyit tudok, hogy downgradeelni már nem lehet a firmwaret. Ez adott laphoz illetve gyártóhoz kötött frissítés vagy az Intel adja ki? Nem a MEI software-re gondolok! Kösz!
-
válasz
endilv426 #4333 üzenetére
"Telepítettem már sokszor Windowst"
Ez inkább hátrány. A régi sok évtizedes rossz beidegződések.. Ezért javasoltam hogy nézd át a linket. Sok kép is van benne.Az uefi(bios)t állítsd alapra és ne is lépj be oda amíg fel nem települ a win. (Gondolom bootsorrendet állítgattál régi rossz megszokásból)
Boot post alatt a gyors bootválasztó menüből kell kiválasztani az uefi kezdetű pendriveot. Ez a lényeg. -
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
M.2-es Kingston A2000 tipusú meghajtóra szeretnék Win 10-et telepíteni. A telepítés addig jut el amíg meg nem történik az első újraindítás, utána megint kezdődik előlről a telepítési procedúra, tehát nem BOOT-ol a meghajtóról. A BIOS-ban sem látszik a BOOT menüben az M.2-es hanem csak a pendrive amiről telepítek.
A CSM/boot menü a BIOS-ban szürke színű, inaktív, nem lehet állítani semmit benne.Az alaplap ASUS ProArt Z490, a processzor i7 11700k.
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a baja?
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Ide is írok hátha itt hamarabb reagáltok.Adott egy MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap ami félgépként került hozzám egy i5 8600K-val.
Na most már régebben cseréltem volna i5 9600K-ra de se kép se hang, hibát nem írt ki anno, eladtam másnál simán ment.
Most beletettem egy i7 9700K-t, ugyanaz. BIOS frissítés kellene neki? Még sose csináltam. Hogy kell? mert azért tartok tőle kicsit.Válaszokat előre is köszi.
Üdv Zola -
Mukó
friss újonc
Alaplapom "PRIME H410M-K R2.0 (LGA1200)" WIN 11-el telepítve egy hónapig működött hibátlanul, kikapcsolódott a TPM magától és nem lehet vissza kapcsolni bios-t frissítettem rögtön megjavúlt de az integrált audió nem müködött többé.Mi lehet a baj? petes.miklos@gmail.com Köszönöm az esetleges választ.
-
Stricjoze
friss újonc
Sziasztok,
Van egy HP laptop 850 G4 ahol a BIOS nem működik. Rendeltem új chipet és nem sikerül felprogramozni. A chip Winbond W25q256jveq típusú és Batronix Barlino II programérrel próbáltam felprogramozni de sikertelen volt. Sikeresen felismeri a chipet de amikor akarja letörölni az adatokat róla akkor kiírja hogy sikertelen törlés. Meg annyi hogy amikor kiolvasom akkor minden FF.
Van esetleg valaki a fórumon aki foglalkozik ezekkel a dolgokkal mer szövessen elvném hozzá egy próbára. Persze fizetni fogok. -
Amilo02
aktív tag
válasz
mikemyers133 #4324 üzenetére
Ez elmondja hogyan tudsz belépni:
1. Tartsd lenyomva a Shift billentyűt, miközben a Főkapcsolónál Újraindítás opciót kiválasztod. A gép megkezdi az újraindítást, de valami más fog történni. Először a Kis türelmet felirat fog megjelenni, majd belép egy teljesen új menübe. 2. Itt válaszd a Hibaelhárítást, majd a megnyíló új képernyőn a Speciális lehetőségeket. A felbukkanó képernyőn kattints Az UEFI vezérlőprogram beállításai lehetőségre, majd a felbukkanó ablakban az Újraindításra. 3. A gép újra indul és mindenféle billentyű kombináció lenyomása nélkül belép a BIOS-ba. -
válasz
mikemyers133 #4324 üzenetére
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok!
RAM Upgrade után nem tudok belépni a Biosba egyből win 10 login képernyő fogad. A lap egy Asus H97 plus.
F2, F8, DEL billentyű megvolt, de semmi. Van esetleg egyéb ötletetek? -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7270 notihoz keresek BIOS-t, ha valakinek volna lementve, vagy tudna ebben segíteni, kérem jelezze. Nem lennék hálátlan érte. A gépen olvasható SERVICE TAG: 7JS6WF2. -
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép estét mindenkinek!
Nekem egy problémám lenne egy ASUS M3N-HT DELUXE alaplappal kapcsolatban.
Az a problémám, hogy a biosban nem tudom az EZ FLASH 2.-őt előhívni. Nem jelenik meg, hogy az újabb bios frissítést be tudjam olvastatni.
Nem jelenik meg az EZ FLASH 2 ...
Ebben valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm. -
Zajcsokkento
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, kikészít ez a sz.r!
A PC csak akkor indul el, ha a CSM disabled-re van állítva VISZONT mindig visszakapcsolja magától, és csak úgy tudom bekapcsolni a gépet, ha a biosba belépek, letiltom és save and exit.
Na de van, hogy csak a sokadik indításra jutok el a bios-ig.
Miután letiltottam gond nélkül indul.
Miért állítja vissza mindig? Cmos elemet már cseréltem újra. Bios update is kész.
Gigabyte GA-A320M-S2H
Ryzen 5 3600Köszönöm előre is!
-
Woodcutt3R
tag
válasz
(ex)Cat #4315 üzenetére
Köszi, amit írtál az volt a gond, a displayport (280hz miatt használom, a hdmi „csak” 240hz). Életben nem jöttem volna rá.
Gigabyte szoftverből megoldottam anno a ram hz emelést és nem foglalkoztam vele.
Viszont most ha win11-t szeretnék, biost kell frissítenem a tmp engedélyezés miatt, ezért néztem vissza erre a topicra, köszi mégegyszer. -
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Előző héten vettem egy Asus TUF B450 Pro Gaming alaplapot (frissítettem).
A problémám, hogy egyszerűen nem tudom normálisan beállítani a biost.
Egyszerűen mindig túlhúzza automatikusan a procit, túlmelegszik a gép és kékhalál. A gyári Ai Suite-ban le kell vennem a VDDCR CPU Switching Frequencyt, hogy stabil maradjon a rendszer. És természetesen a Ramokat sem tudom neki jól beállítani.
Valaki tudna segíteni egy jó beállítást keresni? Előre is köszönömAlaplap: Asus TUF B450 Pro Gaming
Proci: Ryzen 2600X
RAM: G.Skill Ripjaws V 4x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
VGA: MSI 1070 TI Gaming 8GB -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Woodcutt3R #4312 üzenetére
Gondolom, azóta már megoldottad, de sajna az a helyzet, hogy a displayport-tal ez van. He ideiglenesen átkötöd hdmi-re, vagy bármi másra, akkor bejön a bios egyből. Szívás ez nekem is sajna. :-/
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy MSI b450m pro-vdh max lapom van , a legújabb béta BIOS-t használom , de nem találom a C & Q opciót
Köszi
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Felhoztam azt a témát, hogyan lehetséges, hogy sok videóban azt látom,hogy 90% alá nem megy a gpu kihasználtság warzone alatt(1080p)...
Hoztam nektek egy videót, ami számomra megint érdekes....Hiszen azonos procival ezeknél az átlag fps 241(nálam ez inkább 170-180fps).Nálam azt mondta mindenki,hogy cpu limit van, amit kétlek. Most akkor hihető amit itt mutatnak, ha igen akkor nálam miért nem jön ez az eredmény
?
[link]
Hwinfo nem mert fpst ,de a legalacsonyabb gpu usage-nel 140fps volt a a legmagasabbnal meg 230.3200/cl16 ramom van 16gb, erre tudok meg gondolni,hogy ez keves lehet, jobb lenne egy 3600cl14 vagy 4400cl17?
Bios így van beállítva :
4.7ghz offset voltage +0.175v
Ramok xmp 3200mhz cl16
Hw infoból készített csv file:[link] -
Woodcutt3R
tag
válasz
Doky586 #4311 üzenetére
Kihúztam az ssd és a vinyó táp és sata kábelét, nem jön fel a képernyő, a displayporton keresztül nem kap jelet a monitor.
Visszadugtam, van kép, egyből a win10 belépés jön be.Kipattintottam az elemet is aztán vissza, ugyanúgy a win10 belépés jön be egyből.
Nem igazán értem mi folyik itt
-
válasz
Woodcutt3R #4310 üzenetére
Ha a v1 nem megy akkor ott a v2 verzió...
-
válasz
Woodcutt3R #4308 üzenetére
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Észrevettem, hogy a 3200-as ramjaim csak 2133on mennek a memtest szerint:
DDR4, 8192 MB, 64-bit, 2133 MHz
DIMM 0 P0 CHANNEL A Unknown F4-3200C16-8GISBeakartam lépni a Biosba, hogy állítsak a ramokon, de egyszerűen nem jön be, egyből a win10 ugrik fel. Mintha túl gyors lenne a gép (Ryzen 5 3600)
Bőszen nyomkodom az f2-t, del-t, de semmi.Az alaplapom Gigabyte B450M DS3H (B450M DS3H)
Hogyan tudnék valahogy belépni?
Köszönöm előre is!
M. -
wariror
tag
Szevasztok! Tudtok arra bios beállitást , hogy bekapcsoláskor
nem pörgjön minden venti maximumon? -
Márk
senior tag
Sziasztok.
Az AMIBCP nevű programmal kapcsolatban lenne kérdésem.
Az odáig világos, hogy amilyen menüpontot most nem látok a UEFI-ben, de látni szeretném, azt Default-ról User-re kell tenni. (PCH Fan-nal kapcsolatos menüpontok)
Viszont amit most látok az UEFI-ben alapállásban is, az meg Default-on van. (A CPU Fan-nal kapcsolatos menüpontok)
Tehát a kérdésem az lenne, hogy elég csak az újonnan látni kívánt menüpontokat átrakni User-re, és a többit hagyni Default-on (amit a UEFI-ben eddig is láttam), vagy a most látott és látni kívánt menüpontokat együttesen kell átrakni User-re az egész UEFI-ben?
-
vanRobert
tag
Üdv!
Egy fura problémám volna. Indításkor nem jelenik meg a boot képernyő, hanem egészen a win10 indulásig sötét képernyő van.
Az alaplap egy Gigabyte B360M D3H, elvileg integrált Intel HD Graphics, hogy pontosan mi, azt nem tudom, de talán nem is lényeges. Ezen felül vagy egy RX560. A proci egy i5 9600KF (vagyis NINCS benne grafikus mag). Az alaplapon analóg VGA és HDMI kimenet.
CMOS reset megvolt, sőt egy BIOS frissítést is kapott. Sajnos a CMOS reset miatt minden beállítás visszament alapra és most nem tudom módosítani, mert nem tudok belépni...
Videókártyát kivettem, és próbáltam az alaplapi videó"kártyát" munkára bírni, de sem a VGA sem a HDMI kimeneten nem adott képet.
Van valakinek használható ötlete?
Előre is kösz. -
joocek
aktív tag
sziasztok van valaki aki HP8440 bios javításban tud segíteni! nem ismeri fel a bios a szerszámot meg a gép típusát!
-
Brownn
tag
Sziasztok
Mi 1 régebbi BIOS-nál a supervisior és user password?
Mi történik ha ezek eltérnek, vagy beállítom a supervisior passwordot de nem állítom be az user passwordot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest