Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gosor
csendes újonc
válasz
renegat1 #4049 üzenetére
Sziasztok. Hogyan tudom, frissíteni a biost ezen az alaplapon [link] ,hogy tudjma ezt a [link] CPU-t futtatni rajta. Salynos itt nemakarjak nekem frissíteni a boltok nemtudom miért és külön kell szakembert hívnom a házhoz ami jelen esetemben az alap lap árával is felér het.
Megtudom oldani magam is vagy kell egy másik alaplap?
-
kurci87
csendes tag
Sziasztok, nemtudom hol tegyem fel ezt a kérdést de megpróbálom itt. Van egy asus p8h61-m lx3 plus r2.0 alaplapom aminek a biosát lekódolták, tehát ha beakarok lépni a biosba jelszót kér.
Megpróbáltam már mindent is, áramtalanítás 1 napra, bios reset, gyári JOKER jelszavak amiket ilyenkor szoktak de semmi. Hogy tudnán ezt orvosolni? -
MrDerekas
addikt
válasz
Bryan65 #4046 üzenetére
Még a lap natív usb port támogatása is bekavarhat ilyen esetben. Célszerű a natív usb2.0 porton (hátlapi I/O) keresztül csatlakoztatott usb2.0 pendrive-ot használni, hogy minimalizáljuk a hibaszázalékot. Szóval ha majdan fejleszteni akarsz procit, akkor így menni fog a frissítés is
-
Bryan65
tag
válasz
MrDerekas #4045 üzenetére
Köszi szépen a választ csak tudod így nem jutottam el a célig mert pl F40-től támogatja a 3 generációs Ryzen procikat idáig nem jutottunk el,illetve nem értem hol sérülhetett a bios,letöltés alaplap oldalról,tömörítés,vagy talán a pendrive ami a bolté volt mindegy most úgy sem akarok feljebb lépni proci ügyben.Köszi a reagálást és az öltetett egyáltalán szép napot!
-
Bryan65
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne, van egy Gigabyte Aurus B450 pro rev 1.0 lapom amin a F5-ös Bios verzió futót már az F50-nél tartanak gondoltam frissítem erre a verzióra,amit ír az alaplap oldalán hogy sorba kell felrakni különböző verzió számmal F30 arra épül az F32 erre lehet csak az F40-et és utána a végső F50.Persze közte rengeteg verzió van de azokat nem kell felrakni,gondoltam ennek nem állok neki levittem a gépemet egy számítástechnikai szaküzletbe ahol elkezdték a műveletet ott hagytam a gépem majd mikor visszaértem az F50-et rakta az alaplap kb 80%-nál tartót megvártam haza vittem és az alap Bios F5 volt rajta.Másnap ismét ugyan így történt szépen felrakta a szerelő mindet megvártam míg az F50 felmegy hazavittem és most az F32-es van fent.Mi lehet az oka hogy hibát soha nem írt ki szépen végig csinálta mind a 4-et és nem tartotta meg csak 2 verzióval lépet feljebb nincs baj a gép működéssel csak tanácstalanul állok,nekem egy kis anomália de van akinek egyértelmű szeretném ha megosztaná velem köszönöm.
Üdv. -
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Teljesen elakadtam BIOS frissítésben...
Adott egy Asus P5GC-MX Rev. 3.02G alaplap, 0108 BIOS-al.
Letöltöttem hozzá az ASUS oldaláról frissebb BIOS-t. (Ez a 0518)
Azért szeretnék frissíteni mert nem igazán akar működni az újabb procival, amit elvileg egy magasabb verziótól támogat csak mint ami rajta van az alaplapon.
ASUS update-t sehol sem találok amit le lehetne tölteni.
Van egy ASUS update programom egy régi alaplapi CD-ről, de fiatalabb mint amire fel akarom tuszkolni a BIOS-t, de mikor megadom neki a letöltött .ROM fájlt kiírja, hogy nem megfelelő.
Az ASUS update programom nem kommunikál egyik szerverrel sem, hogy esetleg onnan töltene le egyet...
Próbáltam más BIOS verziókat is feltelepíteni, de szintén nem fogadja el az ASUS update.
Egyéb USB-ről indított megoldást nem találtam.
Van valami megoldás a problémámra? -
MrDerekas
addikt
válasz
Hegyirabló #4039 üzenetére
Elvileg elég a legfrissebbet. (Az összes addig kiadott javítást tartalmazza) Nagyon ritka eset, ha ez nem működik.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
BIOS frissítésben gondolkodom. Az jelenlegi verzióm óta hat új verzió érkezett. A kérdésem, egyesével fel kell rakni mind a hat verziót, vagy csak az utolsót?
Köszönöm!
-
acsati
aktív tag
Köszi sikerült.
Pendrive-ról kellett futtatni az exe fájlt és elvégezte a frissítést gond nélkül.
-
MrDerekas
addikt
Tényleg nem egyértelmű, ahogy a kolléga is írja. Fogj egy FAT32-re megformázott pendrive-ot és csomagold ki rá a zip tartalmát. A gépet újraindítod és F10 (vagy F11, F12, ez lap függő) gombbal belépsz a bios gyorsmenübe, ott pedig kiválasztod a pendrive-ot és arról bootol a gép. Ha nem bootol, akkor ugyanaz, mint fentebb, csak winben indítod a pendrive-ról az alkalmazást, aztán remény szerint végigvezet a frissítési folyamaton.
-
Thrawn
félisten
Az .exe nem BIOS fájl.
Nem egyértelmű a megfogalmazás a txt-ben, mert pl nem írja, hogy bootolható pendrive kell-e neki vagy sem. Két eset lehetséges:
- nem kell bootolhatónak lennie, ez esetben Windows alól kell elindítani a pendrive-ról
- bootolható kell neki, arról kell indítani a rendszert és ott elindítani az exe-t. -
acsati
aktív tag
válasz
MrDerekas #4032 üzenetére
Win7-ről frissítettem Win10-re és a bios módot szeretném átállítani UEFI-re. De nem is találtam a jelenlegi bios-ban erre vonatkozó menüpontot.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Új rendszert telepítettem. Adott egy MSI 970A-G46 alaplap 2012-es V1.10 verziós BIOS-szal. Frissíthetem én az itt találhatók közül a legújabbra felmerülő gond nélkül? -
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS ROG MAXIMUS X HERO alaplapom az a problémám hogy az aida ismeretlennek látja
a másik meg hogy az aura program nem látja az alaplapot mi lehet a gond?
A Bios ban kellene valamit állítanom? -
törölt tag
Sziasztok. Egy Hp 800 g5 elitedesk-nél csináltam egy gyári visszaállitást a biosban. Azóta csak sípolgat 3 rövidet, majd 3 hosszút. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban hogy mi okozza ezt?
-
Royo85
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron N5010 notebookom, ami BIOS frissítés közben lefagyott.
Ezt a leírást követve próbálom újra húzni a BIOS-t, de nem sok sikerrel.
Nincs valami tippetek, hogyan tudnám működésre bírni a gépet. -
MikiLóS
tag
válasz
Pyttawrx #4014 üzenetére
Nem segített.
Annyi a változás, hogy amit anno kikapcsoltam RGB világítás az most újra villog.
BIOS -ba nem tudok belépni Windows sem tölt be.
Elemet is kivettem jó 40 - 60 percre, aztán visszaraktam és jó sok gondolkozás után elindult a gép de a hiba még mindig ugyan az. nem tölt be még a BIOS sem.
Hibahangjelzés a következő: egy alap, hogy "rendben van a gép" bekapcsolását követően aztán, 1 hosszú és három rövid csipogás. megnéztem, hogy mit jelent, valahol videokártya problémát máshol meg Hiba történt a billentyűzet inicializálása során hibát írnak erre a hangjelzésre.
Attól szarodott el, hogy a BIOS -ban matattam.
Mi a franc baja lehet? -
MikiLóS
tag
Egy szakértőt kérdeznék. Segítségre lenne szükségem.
Belepiszkáltam a BIOS beállításokba és az újraindítást követően nem tölt be a Windows de még a BIOS -ba sem enged belépni.(egyszerűen újraindul a gép és nem tölt be semmi)
Mi ilyenkor a lehetséges megoldások?
Alaplap típusa: ASUS TUF B360-PRO GAMING
Kösz a segítséget! -
renegat1
tag
válasz
kiszpista900 #4008 üzenetére
Szia! Úgy nézem, hogy a bios chip kivehető. Ha máshogy nem sikerül, akkor kiveszed és valakivel újraíratod.
-
MrDerekas
addikt
válasz
kiszpista900 #4008 üzenetére
Elsőre próbáld meg, hogy kiveszed az elemet, és kihúzod a tápot is egy fél órára. Aztán próba. (nekem úgy rémlik egyébként, hogy a h110 óta már minden dual biosos) Szinte biztos, hogy a bios megsérült és csak újraírással és/vagy bios chip cserével lehet feltámasztani.
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem! ASRock h170 M pro4s Alaplap! BIOS frissítés közben lefagyott ! Mit lehet tenni? Gondolom ahogy néztem 1 biosos! Cmos resetnel 2+3 jumper be se kapcsol ( gondolom BIOS meghalt) esetleg valami megoldás?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Pyttawrx #4002 üzenetére
> t570-es lenovo, ...
> szeretném pendrive-ról flashelni. Recovery Bios Update-t csinálni.
> ...
> Nem kezdi el a pendrive-ot olvasni.
> Lehet van valami trükk, pl bios file elnevezés.. stb,
> csak én nem találom a leírást.több variáció van ..
de ha az ISO nem megy USB-ről[1] .. akkor egy DVD-t kell írni belőle ..
Az ISO-nál lemezképet másol, nem kell megadni file elnevezést, ezt már eleve tartalmazza.
https://pcsupport.lenovo.com/ch/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-t-series-laptops/thinkpad-t570/downloads/ds120369[1] A Thinkpad bios-t állítólag El Torito formátumban kell kiírni; csak akkor működik ( akár USB-ről is )
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-S-Series-ThinkPad-Yoga/Bootable-Bios-Update-Not-Working/td-p/3495581olvasgasd azért át a lenovo.com fórumait ... hátha találsz jobb választ.
és óvatosan !
-
csucsotke
aktív tag
Üdv! Biost próbálom frissíteni pendrive-ról dos alól, és ezt az üzenetet írta ki
CMOS layout difference between system ROM and ROM file has been created. AFU recommends adding /B,/C commands of your original input command
Three option after
A-accept AFU s recommendation
F- to keep original input commands... és a harmadik az quit
Folytathatom A-val vagy ez veszélyes üzenetek számít? -
MrDerekas
addikt
-
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. adott egy t570-es lenovo, ami ahogy bejön a lenovo logó ki is kapcsol, bios hibás vélhetően. szeretném pendrive-ról flashelni. Recovery Bios Update-t csinálni.
Hp-nál tudom mi a metódus, ennél valahogy nem akaródzik pendrive-ról frissíteni. Van bin file-om is. amit eddig csináltam:
1. Válasszuk le a hálózati tápellátást és a fő rendszer akkumulátorát.
2. Húzza ki a CMOS akkumulátort
3. Tartsa nyomva a bekapcsoló gombot legalább 20 másodpercig
4. Csatlakoztassa vissza a CMOS tápcsatlakozót (nem a rendszer akkumulátorát)
5. Helyezze a tollmeghajtót az USB 2.0 nyílásba a hálózati aljzat segítségével.
6. Tartsa lenyomva az Fn + R gombokat, még nem szabad elengedni.
7. csatlakoztassa a váltóáramot (csak)Tartsa nyomva az Fn + R gombot. Néhány másodperc múlva kikapcsol, majd újra bekapcsol. Körülbelül 5–10 másodperccel a második bekapcsolás után a fájl megkeresi a flash meghajtón. A flash meghajtón világít, vagy a laptop IO aktivitásjelzőjével. Amint látod, hogy a lámpák villognak, engedje el az Fn + R gombokat.
Nem kezdi el a pendrive-ot olvasni. Lehet van valami trükk, pl bios file elnevezés.. stb, csak én nem találom a leírást.
Köszönöm a segítséget -
MrDerekas
addikt
válasz
petertoth10 #3998 üzenetére
Lapod gyártói oldalán nézd meg a cpu support list-et, hogy kezeli-e a procit, illetve melyik bios verziótól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest