Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
77citro #2949 üzenetére
Pl úgy, hogy letöltöd a friss BIOS-t az Asus honlapjáról (M5A78L-M LX BIOS 1603), majd az alaplapod kézikönyvében az ide vágó fejezetet fellapozva, az utasításokat betű szerint betartva frissíted a BIOS-t. Többféle módszer is van, talán a legegyszerűbb az, ha egy pendrive-ra másolod a BIOS fájlt, belépsz a BIOS-ba és ott elindítod az EZ-FLASH 2-t ami megcsinálja a frissítést.
-
77citro
csendes tag
Sziasztok M5A78L-M LX BIOS 1502 jelenleg nem tudjátok hogy lehet ezt egyszerűen frissíteni?
-
AsusBoy
senior tag
Köszi srácok!!
-
cubix
tag
válasz
IstvánLászló #2943 üzenetére
Szia!
A rooter flash-el ebben a topikban foglalkozunk: [link]
itt biztosan megkapod a kérdéseidre a válaszokat. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok szépestét kivánok mndenkidek!
Flesselni szeretném ruteremet,ha nemidevaló téma akkor enézést elöre is.
Flesselés elött hogy kell lementeni sajátgépre origi belsö flessét biztonsági mentésnek kellene hogy vissza állitható legyen eredeti állapotába ha nem lenne jóbb az ujj flasse.
Régebbi alaplap biosát frissitettem már régebben aszt tudom hogan kellet csinálni de ez most ujj nekem.
A ruter tipusa :Tp-link Wifi router tl-wr841n ennyit tudok csak róla irni 2-hónapos.
Tapasztaltak válaszát várnám aki már találkozott ezzel a témával.
Várnám mindenkinek hozzászólását nagy köszönettel.
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Jövőhét elején fogok vásárolni full komplett pc-t amiben ASRock B85M Pro4 alaplap lesz.
Kérdésem a következő ,hogy melyik gomb megnyomsával érhető el a Bios futattása ?
mivel usb ről szeretném bootolni a pendriveot amiről feltelepíteném az op rendszert.
Köszönöm
-
dealerman
aktív tag
Reset + bekapcs folyamatosan tartva se segít rajta,találtam youtube-n olyat,hogy kb 10 másodpercig a bekapcsot kell nyomni,eredménytelenül
Memó nélkül,sípolja is a hiányát,de érdekes akkor kb 5 másodpercig marad bekapcsolva !
Holnap szerzünk bele valamilyen ősrégi cpu-t,abba bízok,hogy nem bír így semmilyen c2d-vel
-
Thrawn
félisten
válasz
dealerman #2939 üzenetére
Nem magától, hanem magától
De inkább tegeződjünk és nézd meg az alaplapod kézikönyvében, hogyan lehet a Dual BIOS-szal visszaállítani az eredeti állapotot. Ha ez sikerült akkor a megfelelő revíziójú alaplaphoz töltsd le a legfrissebb BIOS-t (akár bétát is ha van) és azzal frissíts. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Adott egy giga lap 2.1 verziós f11-es a gyári első biosa,ha az 1.0 verziós f4-es biosát ráfrissítettem és nem indul el,most már semmilyen cpu-val,egyet sípol mintha bekapcsolna,de utána leáll,és ujraindul,ezt folyamatosan csinálja
De miért engedi rárakni,ha megöli ?
-
makaedit
csendes tag
siker.
nemsok változott.
DE,ami lényeges, nemcsipog a proci miatt,és nem is ír hibát.
csak tegnap hoztak egy giga lapot...örültem mint állat.összeraktam.bekapcs.szépen ujrainditotta magát...uj eszközök...
éééss nemindult el.2 órán keresztül szivtam vele...de kuka a lap.így maradt ez...mostmár marad is
-
makaedit
csendes tag
csak akartam volna
fél éve nemsikerül
nemismeri a core2-őket...és ezért szeretném
plussz semmi beállitás nincs meg a biosban...hiányos.se cpu-se semmi.és biosbol nemtudod frissiteni.hiányzik belőle.
ezzel került hozzám ami rajta van
REV.2.00
csak a lap jött.nemtudom ki gyártotta...
-
Thrawn
félisten
válasz
makaedit #2930 üzenetére
Meg tudod nézni magán az alaplapon, hogy milyen verziójú? Rá kell hogy legyen írva valahol a P5LD2-VM felirat környékén, hogy "rev 3.00g vagy rev4.00g, ilyesmi)
Ez nem egy sima Asus alaplap, ez OEM gyártók számára készült és ezért nem találsz az ASUS honlapján megfelelő BIOS-t. A fórumukban viszont más is keresett hozzá valót, linkeltek neki egyet 0705 verzióval: [link]
Próbáld meg ezzel, de ha nem "eszi meg" elsőre a lap akkor ne erőltesd, nehogy baj legyen. Melyik gyártótól származik a komplett gép?Hint: az SST az magának a chipnek a típusa, nem a BIOS-é.
-
makaedit
csendes tag
válasz
IstvánLászló #2927 üzenetére
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2924 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2921 üzenetére
A bios recovery miért nem indult el vajon, egyik gépen sem, ezt nem értem.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2921 üzenetére
A Lenovo G550 -ból már ki van forassztva a kis akku, még a bios recovery előtt kilett.
A Toshibánál van bios reset érintkezők a memória modul alatt, akku és táp nélkül már ott is megvolt a biso reset.
Sajnos semmi. -
IstvánLászló
őstag
válasz
#21351168 #2920 üzenetére
Kapcsoldki a laptopodat hálozati adapteredet huzdki aksit veddki belöle.
A bios cmos elemét is kikéne venni ha hozzá férsz,ezután várjál kb 15-másodpercet.
Ezután csak hálozati adaptered tápdugóját dugdbe kapcsoldbe a laptopodat hogy mit csinál ezután.
Irjál mi változott,remélem add képet ezután már neked.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2919 üzenetére
Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs. Külső monitoron sincs kép.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #2917 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
BIOS recovery-t próbáltam csinálni pendrivról.De nem történik semmi, a pendrive nem villog hogy csinálna is valamit, a gépek se csinálnak semmit.
-
törölt tag
Üdv.
Adott két laptop, mindkettőnél ugyan az a hiba jelenség. Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs.
Mindkettő Inteles, és Intel videokártyás szerintem nem reball kell nekik. Lenovo G550 és Toshiba NB200.G550 nel volt próbából ram, cpu cserelve, külső moitoron sem volt semmi.
NB200 nal ram csere, külső monitoron sincs semmi.Ez után próbáltam mindkettőn pendriverol biost frissíteni, CrisDisk segítségével, a bios.wph fájlt a gyártó honlapjáról szereztem be.
Konkrétan az érdekelne hogy mit jelent az hogy ha egyik laposnál sem indul el a bios frissites pendrivrol.
Két féle pendrivrol is próbáltam, rengetegszer, de semmi. Nem sipol a gep, a pendriv nem villog hogy barmi is történne.A laptopok nem most romlottak el de most volt időm foglalkozni velük.
Segítséget, tanácsot előre is köszönöm.
-
kiss_g93
csendes tag
Szia!
köszönöm a válaszod!
Az alaplapom pontos típusa Asus p5k se.
Fejlemény pedig az ,hogy ad képet az alaplap töltésnél a delre vagy F2 re semmire nem reagál csippan egy rövidet aztán 2öt egymás után CMOS checksum bad felirattal fogad és 15 másodperc múlva kikapcsol!Itt sem reagál semmire sajnos.ALT+F2re bejön az EZ Flash de hiába másolom a floppyra a ROMot sajna nem látja.Jumperrel próbáltam resetelni és az elemmel is.Jól sejtem csak a chip csere a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!
Gergő -
Ákos007
csendes tag
-
Ákos007
csendes tag
Szép napot!
Kérdésem a következő! Laikusként teszem föl ...
adott asus p5kc alaplap ! Meg lehet oldani valahogy a boot logo módosítást ennél a deszkánál ? Olvastam , hogy létezik egy program asus mylogo elvileg ez arra szolgálna viszont az én lapomon kivitelezhető?
Üdv Ákos
-
kiss_g93
csendes tag
Sziasztok! Bios frissítés utan fekete képernyő fogad
probaltam kivenni az elemet de nem segített asus p5 az alaplapon.Kérlek Segítsetek tanácstalan vagyok!
-
sun35
csendes tag
Sziasztok. Bios-t szeretnék frissíteni az asus a8v deluxe alaplapomon, ezért kérek segítségeket. Köszönöm.
-
Livius
őstag
válasz
tknof1871 #2902 üzenetére
Az ASUS-oknak a BIOS-ban van egy EZ-Flash nevű tools, valamelyik menüben, amivel az USB pendrive-okról a BIOS fájl betölthető, és frissíti magát. Ez a legegyszerűbb, és legbiztonságosabb. Csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő BIOS-t szedd le az ASUS oldalról az alaplaphoz, és a Pendrive FAT32-re legyen formázva. És az se árt, ha nem orbitális több GB-os Pendrive-ot használsz, hanem valami szolidabbat, 1-2GB-os vagy esetleg még kisebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest