Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem akarok ilyenekkel élni, tévén meg kábé cseszhetem. Tudom, vannak DNS megoldások is, meg komplett PiHole, de nincs kedvem ilyesmivel tweakelni. Így túl a negyedik ikszen azt szeretem, ha működnek a dolgok, berheltem én ilyen témákkal kábé 20 évet, most már a "keep it simple" az elvem a hétköznapi IT megoldásokra.
-
Így van, én is két főre fizetem a prémiumot YT-n, és eddig nem sajnáltam rá a pénzt, most azonban elgondolkodtam. Viszont, tettem pár nap próbát, direkt kijelentkezve, hogy lássam, mennyi a reklám. Brutális, ez már konkrétan használhatatlan így, Spotify ugyanez. Tehát marad az előfizetés, skyshowtime meg az elejétől megvan, gyerek nézi rajta a mancs őrjáratot, szóval azt se mondhatom le. Szanálni tudnám a spotifyt, de az meg az én fétisem. És akkor meg is érkeztünk, 10k egy hónapra a streaming. Baromi sok, de egy pizza ebben a vidéki kisvárosban 3500 forint, szóval minden viszonyítás kérdése. A YT Premium-nál az a jó, hogy legalább egyben a Play áruházra is vonatkozik, ezért családi csoportban lévő eszközök között sok fizetős alkalmazás megosztható. Élek is ezzel a lehetőséggel, így sok appot csak egy accountra veszek meg, és megosztom a feleségemmel. A Google tetvessége egyébként abban is látszik, hogy a magyar nyelv továbbra se támogatott a hangvezérlésben, de a díjat azért tudják emelni. Fostos google tv-nek bemondod yt appban, hogy Bogyó és Babóca, szépen beírja a kereső mezőbe, majd kiírja, hogy something went wrong, és felolvassa ugyanezt magyarul, fonetikusan. Ez mi a f@sz már, ezért fizessek majdnem dupla összeget??!! NEST HUB és társai még ennyire se képesek, pedig abból is van már vagy három éve itthon.
-
Pláne, mert jó eséllyel épp, hogy nullszaldós a buli a fizetésekkel és egyéb költségekkel együtt, legalábbis ez magyarázná, miért van mindig hiány processzorból, alaplapból náluk, vagy épp miért nem futja egy OP12-re, ha a gyártó nem küldi ki ingyen tesztre.
Semmi nincsen ingyen. Pont. Ha minőségi javulást szeretne bárki, legyen prémium tag, akkor lehet reklamálni. De amíg adblockerrel felszerelve, cserébe nulla forintot bedobva érkezik ide valaki olvasgatni, addig elégedjen meg azzal, hogy van valamilyen tartalom. Senki nem hiheti, hogy ez akkora biznisz, hogy valójában lambóval járnak a fiúk hétvégente a lédimilliárdra.
-
Ezért veszek én itt prémiumot már évek óta, sehol máshol nem nyomkodok szuperköszit, meg a jó ég tudja, hogy mit. Anno volt egy csomó jó hazai oldal, kár lenne, ha végül ez is lehúzná a rolót. Vegyen mindenki 1 év prémiumot, aki napi szinten látogatja az oldalt, nem vészes összeg.
-
Szerintem ezek az újságok tök jó széleskörű "tudást" adtak. Ott volt előtted az újság. Érdekeltek a tintasugaras nyomtatók? Nem, de ha már volt benne egy összehasonlító teszt, csak elolvastad. TV tunerekkel ugyanez. Monitorokkal szintén, stb. Volt benne szoftver bemutató is, csomó jó kis megoldást találtam így az évek során. Ez baromira hiányzik, mert ha céltudatosan keresgélsz a neten, akkor igazából buborékba zárod magad. De ha eléd teszik, akkor csak elolvasod már. És anno nem volt a net ennyire elérhető, csomó dolog azokon a CD / DVD mellékleteken jött szembe először az emberrel, vagy a print hasábjain. PCWORLD még kis rövid videós anyagokat is rakott a DVD mellékletre, PCTV néven, ahol újságírók próbáltak "tévé műsort imitálni", és ez még a YT korszak előtt volt, ha jól emlékszem. Nem volt profi, de érdekes anyagokat raktak össze.
-
Igazából akkoriban meg az volt a gond, hogy az előző generáció csak azt tartotta értelmesnek, ami még C64 meg AMIGA érában született, és minden újabb formátumra csak legyintettek. Szerintem nem azzal van a baj, hogy változik a média, maga az információ átadás felülete, hanem azzal, hogy igénytelenebb is lesz egyúttal. Vannak olyan témák, amelyek videóban százszor jobban megmutathatók, ezt értem. De ezek a "tesztek" többségében inkább csak bemutatók, és sok esetben semmilyen szintű valós használati élményt, tapasztalást nem tükröznek. Plusz, a youtuberek zöme abból él, hogy tartalmat gyárt új dolgokról, új dolgokat pedig csak akkor kap, ha előzőleg az adott gyártó termékeit nem savazza szét. Ez a melegágya a ferdített tesztelésnek. Plusz, ha ez nem lenne elég, mindent 1 nap alatt kell megcsinálni, mert ha nem Ő az első, akkor baj van. Anno, a printnél egyikből sem volt gond, mert a print mögött volt akkora cég, hogyha egy tesztben le is húztak valamit, a gyártónak kellett kapálózni azért, hogy ismét jót írjanak róla, nem fügött az újságíró megélhetése attól, hogy kritikát fogalmaz meg, vagy inkább félrenéz... Plusz, idő is volt mindenre, mert 4 hét volt a lapszámok között, nem holnapra kellett kideríteni mindent. Emellett, volt tér is leírni a tapasztalatokat, nem 20 másodpercben kellett átadni mindent. Szerintem ezek miatt van a kialakult negatív tendencia, és nem elsősorban azért, mert maga a formátum nem írott szöveg már, hanem videó.
-
PCWorld és gamestar sokunknak jelentett egyet a fiatalsággal!
Mai napig imádom a print lapok illatát, de tény, hogy az írott anyagra ma már nincs vevő, szó szerint. PH is földbe állna, ha akár 2 forintot kellene fizetni érte, mert egyszerűen ma már nincs értéke a cikkeknek, mindenki videót akar, lehetőség szerint abból is 20 másodperceset...
-
Na, ez tényleg elképesztő. Nemrégiben majdnem elhasalt a fotós szakma egyik alapköve, a DPReview, végül aztán valahogy megmenekült. Lassan jöhet az Engadget, Pocket-lint, GSMArena... Szégyen. Ezek a magazinok nyírták ki a printet, őket pedig a YT / TikTok vonal hasaltatja el. Elég jól süllyed az olvasói szint is, ebből a folyamatból szépen látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged