- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Az a baj ezzel, hogy csúszós lejtő. Kb fél éve a youtube nagyon bebolondult, és blokkolni kezdte az adblockereket. Mondom nem érdekel, azt az 1 db 5 másodperces reklámot kibírom a videó elején.
Na ez pár hónap után eljutott arra a szintre, hogy a videók elején 2 db átléphetetlen 10 másodperc reklám, majd minden percenként 2 db átléphetetlen 10 másodperces reklám, úgyhogy kénytelen voltam visszaaktiválni rá az adblockert.
-
Pláne, mert jó eséllyel épp, hogy nullszaldós a buli a fizetésekkel és egyéb költségekkel együtt, legalábbis ez magyarázná, miért van mindig hiány processzorból, alaplapból náluk, vagy épp miért nem futja egy OP12-re, ha a gyártó nem küldi ki ingyen tesztre.
Semmi nincsen ingyen. Pont. Ha minőségi javulást szeretne bárki, legyen prémium tag, akkor lehet reklamálni. De amíg adblockerrel felszerelve, cserébe nulla forintot bedobva érkezik ide valaki olvasgatni, addig elégedjen meg azzal, hogy van valamilyen tartalom. Senki nem hiheti, hogy ez akkora biznisz, hogy valójában lambóval járnak a fiúk hétvégente a lédimilliárdra.
-
most építjük ki a videós vonalat, de...
egyrészt, a fiatalság már nem is yt videókon pörög, hanem a különböző shorts-okon. és influenszeripar van, a gyártó küldi a vasat megtartósra, az influenszer cserébe az anyját is, behajítja egy perces shorts-ba (tiktok stb.), utána örül a lootnak, és él mint marci hevesen.
na most ez lehet "üzleti modell" egy fiatalka valakinek, de erre így építkezni nem lehet. a the_vr egyébként pont, hogy ezt a részét jól csinálta, de azért az a vonat kicsit elment, hogy az ember megcélozza, hogy akkor én mainstream médiává növöm ki magam. másrészt, tényleg benne van, hogy ez nagyon egyszemélyes dolog, akinek nem adja ki az instás bohóckodás, annak nem adja ki, az dinoszaurusz a porcelánboltban.
olyan lehet ez valahol, mint a cipészmester: látja, hogy fröccsöntött szarokat veszünk mindannyian a hervisben, de nem tud mit csinálni, amihez ő ért, az alól kiment a piac.
amiben inkább különbség lehet, az a valódi szolgáltatás a kontent mellett. például a hardverapró. olyanból kéne nekünk is több.
-
én gúgel keresés helyett használom és egyelőre nagy megelégedéssel. ha van olyan dolog, amiről erősen gyanítom, hogy valahol tuti fenn van a neten, akkor gyönyörűen megtalálja nekem. ellentétben a kúgellel, ami tíz éve már csak ilyen hitvány webshopos meg anyámkínja találatokat ad és számomra tényleg kvázi használhatatlanná vált (lehet, hogy túl boomerül használom, bár régen működött is így).
ami az eredeti témát illeti: nehéz manapság szerkesztőséget üzemeltetni bárhol a világban. magyar nyelven extrán nehéz, mert egyszerűen túl kicsi a piac, az olvasótábor stb. a tiktokkerek korában az olyan költségek, mint iroda, szerver, szoftverfejlesztő, könyvelő stb. értelmezhetetlenek, márpedig az egyszemélyes kommandókon kívül ezek egy cégnek már kellenek és éves szinten több tízmillió ft.
szóval vagy egyszemélyes tiktokker lesz mindenkiből és az az új net, vagy valahogy szélesíteni kell a bázist. nem biztos, hogy lehet, az viszont biztos, hogy magyar nyelven a tartalom mélyítésével ez teljesen kizárt.
az anand 27 év után zárt be, mi "csak" 24+ évesek vagyunk, de hasonló kihívásokkal küzdünk. viszont azért még szeretnénk pár dolgot kipróbálni, elszántak is vagyunk. más lesz majd "a ph" (annyira azért nem, de kicsit igen), de hátha meg bírjuk tartani, jó dolog volna
-
Apollyon
Korrektor
A lényeg, hogy ott van, mégsem listázza ki, pár tucat, lefele görgetve egyre irrelevánsabb találat után már nem is a kereséshez kapcsolódó videókat ajánl. Miért nincs egy sok oldalas találati lista? Azért nincs, mert nem akarják. Ez ma a youtube. Na és ez lesz majd neked az anandtech és társai helyett. Good luck.
-
Apollyon
Korrektor
Használom a youtubeot, ismerem a keresőjét is. Egyre rosszabb... Például: nekem is van feltöltve videóm, még régebben felraktam xy zenét, azért, hogy nekem meglegyen bárhol.
Ha most rákeresek, a konkrét címére, arra, amely címet én adtam neki, és pontosan úgy is írom be, nem lesz a találatok között.
Mondhatnád, de biztos nem indexelte még a rendszer. Aha, 15+ éve raktam fel a videót.Ezek után nincs bizodalmam abban, hogy egy egyébként szénné cenzúrázott platformon szakmai jellegű információkat meg fogok találni, még úgy sem (vagy pláne úgy nem) hogy lassan kizárólagossá fog válni.
Vágom a chatGPT-t, indulása után nem sokkal én voltam az egyik legnagyobb rajongója, mára már eléggé kiismertem a hiányosságait. Ha fogalma sincs a témáról, akkor is ki fog hallucinálni magából egy A4-es oldalnyi bullshitet.
Hiába ez az első, ez csak egy LLM, egy nyelvi modell, egy szöveggenerátor, nem pedig információforrás, és azért mert épp nem tévedett, nem is szabad annak kezelni. -
omfgk
veterán
Nekem pont a fikázásuk tetszik.
Oké, talán nem a legjobb kifejezés a tetszik, hanem inkább úgy mondanám ,hogy a fikázások nagyon jó irányba röpködnek.
Néha túltolják talán, de ha ennek a másik végén az Asus, LTT, Intel, valamelyik SI van, akkor hajrá.Például egy LTT-t pont addig fair ütni, ameddig Linus még mozog.
Amennyi onnan eredeztethető hülyeség szembejön a különböző fórumokon... Pusztuljanak. -
A GN sok olyan dolgot szokott bevállalni, amit mások nem tennének, mert nem merik / rengeteg melót /kockázatot igényel és így nem feltétlenül lesz jövedelmező.
Az LTT-be beállásuk pl. ugyanebbe a kategóriába esett, eljutott hozzájuk, hogy Linus és csipet-csapata hogyan szivatott meg kb. btk-ba ütköző módon egy kis startupot, körbejárták a témát, aztán nyilvánosságra hozták.
Elsülhetett volna ez nekik nagyon rosszul is, mert az LTT már nagyon nem kis cég, ha beperlik őket, valószínűleg simán ki tudták volna véreztetni őket mielőtt sikerül megnyerniük a pert. -
Igazából akkoriban meg az volt a gond, hogy az előző generáció csak azt tartotta értelmesnek, ami még C64 meg AMIGA érában született, és minden újabb formátumra csak legyintettek. Szerintem nem azzal van a baj, hogy változik a média, maga az információ átadás felülete, hanem azzal, hogy igénytelenebb is lesz egyúttal. Vannak olyan témák, amelyek videóban százszor jobban megmutathatók, ezt értem. De ezek a "tesztek" többségében inkább csak bemutatók, és sok esetben semmilyen szintű valós használati élményt, tapasztalást nem tükröznek. Plusz, a youtuberek zöme abból él, hogy tartalmat gyárt új dolgokról, új dolgokat pedig csak akkor kap, ha előzőleg az adott gyártó termékeit nem savazza szét. Ez a melegágya a ferdített tesztelésnek. Plusz, ha ez nem lenne elég, mindent 1 nap alatt kell megcsinálni, mert ha nem Ő az első, akkor baj van. Anno, a printnél egyikből sem volt gond, mert a print mögött volt akkora cég, hogyha egy tesztben le is húztak valamit, a gyártónak kellett kapálózni azért, hogy ismét jót írjanak róla, nem fügött az újságíró megélhetése attól, hogy kritikát fogalmaz meg, vagy inkább félrenéz... Plusz, idő is volt mindenre, mert 4 hét volt a lapszámok között, nem holnapra kellett kideríteni mindent. Emellett, volt tér is leírni a tapasztalatokat, nem 20 másodpercben kellett átadni mindent. Szerintem ezek miatt van a kialakult negatív tendencia, és nem elsősorban azért, mert maga a formátum nem írott szöveg már, hanem videó.
-
Fjoe
tag
Úgy emlékszem, hogy az IG2 anno tényleg sok lemezből állt, meg rohadt sokáig tartott a telepítés meg a betöltés. De az csak egyik barátomnak volt meg. Egyébként kb. 10 éve én is selejteztem a lemezeket, de a "gyáriakat" megtartottam, akkor azok még működtek. Az írt lemezek közül meg már mindegyik kuka volt
-
PCWorld és gamestar sokunknak jelentett egyet a fiatalsággal!
Mai napig imádom a print lapok illatát, de tény, hogy az írott anyagra ma már nincs vevő, szó szerint. PH is földbe állna, ha akár 2 forintot kellene fizetni érte, mert egyszerűen ma már nincs értéke a cikkeknek, mindenki videót akar, lehetőség szerint abból is 20 másodperceset...
-
paprobert
őstag
A Gamer's Nexus a techyoutuberek Robespierre-re.
Pártatlanok, pl. a szállodai költség kifizetését sem fogadják el, ha tudósítanak egy cég rendezvényéről.
Pont az ilyen elveik miatt komolyan vehetőek.Ne a csatorna hibája legyen már, hogy ilyen gyakorisággal kell guillotine alá helyezni az éppen aktuálisan fogyasztóellenes céget...
Egy kommerszebb, egy lábon álló csatorna megijed beleállni ha egy húzósabb téma felmerül. A végén akár el is veszíthetik a céget, mint szponzort = $$$ kiesés.
A GN-nál ilyen megfontolás nincs. -
DraXoN
addikt
Ebben mi emberek és ősemberi agyunk a hibás, hogy ezen tartalmak mindig a legnépszerűbbek.
Egyszerűen az agyunknak nem volt elég ideje evolúcióban ráálni, hogy az ilyet felismerjük.
És miért "ősemberi" viselkedés ez? A túlélés miatt van:
1. hiba/veszély, "érdeklődés felkeltés" jobb megfigyelés.
2. alkalmazás a korábbi látottakból, nagyobb túlélési esély.Itt gyakorlatilag az első pont az ami aktiválódik, lényegében 2. pont alkalmazása nélkül (talán nem veszi meg a terméket ezáltal, de lehet úgy se vette volna meg, de akkor is, a "galiba" ami a tartalom már felkelti az érdeklődést és dopamint termel az agy, hogy "jutalmazza" ezen érdeklődést a tanulásra ami "lehet jól jön" ösztönre épül).
... ősemberek vagyunk még mindig ... ezzel talán nincs is baj, csak meg kellene tanulnunk uralkodni ezen ösztönös viselkedéseinken
(bár felborulna akkor a marketingpiac nem kicsit
... politikai reklámokat inkább nem is részletezem az is mennyire kihasználja ezen gondolkodást)
-
Ja, nehogy azt hidd, hogy nekem van tapasztalatom újságírásban, én nem írok híreket, cikkeket. Én csak PH lapcsalád kódját írom.
Szóval csak sima olvasói / nézői tapasztalatot írok, mint bárki más. Szoktam nézni GN-t, HU-t, sőt LTT-t is, mert ezek szakmailag jó csatornák, csak az LTT limonádébb jellegű, de szakmailag nem rossz, nem egy TheVR.
Az emberek igényével van probléma. Ha balhé van, akkor az hoz kattintás. Egy újságnak ugye nyilván foglalkoznia kell a balhéval. És minőségben újságírást az különbözteti meg a limonádétól vagy bulvárhulladéktól, hogy miképpen írnak róla.
-
Az átlagembert minősíti, hogy mi a legnépszerűbb tartalom.
Persze a GamerNexus nem egy Anand jellegű mély elemezős videós újság, sajnos. Mert erre egyszerűen nincs igény. De a GN nem rossz, a tesztjei több mint rendben vannak. Az említett videók meg nem "fikázások", hanem csupán megírják bármiről, ha szar. Ha megélhetési hiénák lennének, akkor pont nem lehetnének ilyen videóik. Ez inkább az erősségük, pl hogy keményen nekimehettek az Intelnek is a legutóbbi balhénál, jó interjúkat készítenek, stb.
Szóval a GN nem egy limonádé csatorna, épp a legjobbak közé tartozik, mert újságírásban magas színvonalat képviselnek, még ha szakmai mélységben közelébe sincsenek egy Anandtechnek. Más. HardwareUnboxed dettó, nekik egyébként tök jók a monitortesztjeik is. Bár ha tesztek, akkor leginkább rtings.com, na ez a kis kanadai cég extrém igényes, tudományos igényű mérésekkel. Csak designra úgy néz ki, mint valami gagyi kamuoldal. Pedig nem az.
Ha a gyenge újságírási minőségre keresünk példákat, akkor ott a Linus Tech Tips. Na az az igazi limonádé tartalom. Habár azért még mindig kb félúton vannak egy GN és egy TheVR között, utóbbi szakmailag is kuka. Számomra nézhetetlen és értelmezhetetlen a tartalom, amit gyártanak. De hát ugye erre van igény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ArmA 3 - This Is War
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest