- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #235 üzenetére
Alapjáraton nincs problémám a fizetős kontenttel. A yt-nak is nagyon sokat köszönhetünk valóban. Én is fizetném, ha a gúglinak nem lennének alapjáraton aljas húzásai úgy kompletten minden területen... A keresővel, az Androiddal, a böngészőkkel stb. Ha nem fizetsz és még adblokkolsz is, akkor is kibányászik belőled annyi adatot, hogy pénzt csinál belőled. Én ilyeneknek nem adok pénzt.
A yt felbontás valóban ergya, pár csatornán van "higher bitrate" opció a 1080p-re. Lehet túlzok, de ilyenkor a "free" 1080p kb. 360p felbontású...
Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy ahol van 4-8K felbontás is, ott annyi féle verzióban tárolnak 1 darab videót 144p-ig lemenően... Azért az nem gyenge. Így valamennyire megértem, hogy miért is tömörítenek annyira mindent szénné.
Érdekes az is, hogy ha twiccsel cross stream van, akkor ugyanaz a kontent utóbbin sokkal részletgazdagabb.
-
Apollyon
Korrektor
A lényeg, hogy ott van, mégsem listázza ki, pár tucat, lefele görgetve egyre irrelevánsabb találat után már nem is a kereséshez kapcsolódó videókat ajánl. Miért nincs egy sok oldalas találati lista? Azért nincs, mert nem akarják. Ez ma a youtube. Na és ez lesz majd neked az anandtech és társai helyett. Good luck.
-
Apollyon
Korrektor
Használom a youtubeot, ismerem a keresőjét is. Egyre rosszabb... Például: nekem is van feltöltve videóm, még régebben felraktam xy zenét, azért, hogy nekem meglegyen bárhol.
Ha most rákeresek, a konkrét címére, arra, amely címet én adtam neki, és pontosan úgy is írom be, nem lesz a találatok között.
Mondhatnád, de biztos nem indexelte még a rendszer. Aha, 15+ éve raktam fel a videót.Ezek után nincs bizodalmam abban, hogy egy egyébként szénné cenzúrázott platformon szakmai jellegű információkat meg fogok találni, még úgy sem (vagy pláne úgy nem) hogy lassan kizárólagossá fog válni.
Vágom a chatGPT-t, indulása után nem sokkal én voltam az egyik legnagyobb rajongója, mára már eléggé kiismertem a hiányosságait. Ha fogalma sincs a témáról, akkor is ki fog hallucinálni magából egy A4-es oldalnyi bullshitet.
Hiába ez az első, ez csak egy LLM, egy nyelvi modell, egy szöveggenerátor, nem pedig információforrás, és azért mert épp nem tévedett, nem is szabad annak kezelni. -
Apollyon
Korrektor
Itt írtátok ezt a TheVR nevű csatornát, megnézem mi ez, biztos valami VR headsetekkel foglalkozó valami ami felkapott lett. Erre látom, hogy ez csak ilyen balázsék szintű ökörködés YT iterációja...
Sokan leírták már amit én is gondolok, én is utálom, hogy már lassan mindenhez videót kell nézni. Ami egy dolog, de hogyan keresel benne?
Beírsz gúgliba valami specifikus dolgot, az írott sajtóból ez hamar kibukkan. De egy videóban hogy találsz meg specifikus kifejezést. Seekelj végig százórányi tartalmakat?
Lassan a casual internet megmarad a gyors dopaminfröccsre vágyók platformjának. Az értelmesebb réteg meg majd keres / feltalál magának valami jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest