Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprobert
őstag
A marketing része a 800 eurós nyitó ár.
Most csak bevésődik, hogy "ez milyen drága = milyen értékes". Jövőre nagyon szívesen fogja leértékelve eladásra kínálni egy akció keretében a Sony.A vevő pedig örülni fog, mint majom a farkának, hogy 2025-ben akciósan 800 helyett 600-ért lecsaphat rá (egyébként még mindig túlárazottan).
Addig pedig megfejik a gyűjtőket, a PS fanklubot, konzolonként néhányszáz euró színtiszta profitot bezsebelve csak a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Kansas
addikt
Karban tartani, OS-t meg drivereket frissíteni, HDR-beállításokkal nyűglődni meg a Mikulás fog, nem?
Lehet vergődni, de a konzol sokkal komfortosabb felhasználói élmény, ha csak játszani akarsz, objektívan.
Amit fel kell áldozni, az az Ultra grafika(ha van hozzá vasad PC-n), a 30/60/120-tól eltérő framerate, meg a modding erősen korlátozott(ha nincs ingame mod piactér, akkor konkrétan nem létezik) és az ingyenes, előfizetés mentes multiplayer élmény, illetve a játékok túlnyomó többségében a bill+egér vezérlés.#48hapakj
"Normális konzol nincs netre kötve és nem telepít frissítéseket, mer egyébként akkor az csak egy előtelepített PC fancy dobozban"
Ez nagyon nem így van, de nem baj, gondold ezt...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
hapakj
senior tag
lehet, hogy a beállítás több, de ma már azért az is elég faék egyszerű, de utána nagyon nem igényel olyan sok törődést.
A konzoloknak akkor volt ilyen téren előnyük, amikor betetted a kazit és játszottál Normális konzol nincs netre kötve és nem telepít frissítéseket, mer egyébként akkor az csak egy előtelepített PC fancy dobozban -
Kansas
addikt
Az eleje tök felesleges, azok már PS4-en megtörténtek, ps5-ön már csak belépni kell, a rendszer altatás közben frissül, soha nem kell foglalkoznom vele, max ha a kontroller FW frissül úgy évi egyszer. Single player gamerként full felesleges a PS plus(kivéve ha a katalógus kell, de az meg PC-n csak MS Store-ral műxik, ami sokkal szarabb a Steam-nél minden más szempontból), az accounton ott vannak a megvett játékok, a letöltés PC-n se gyorsabb, de pl sokkal több helyet igényel esetenként: PC-n a BG3 patch7 addig fel se ment, míg nem csináltam 160GB szabad helyet az SSD-n, PS esetében ilyen gond eddig nem volt, PC-n már nem az első alkalom, nem az első játék esetében(bár ha hagysz elég szabad helyet, akkor ott se gond)
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
félisten
20 másodperc alatt előfizettél ps plusra, bejelentkeztél, fiókot hoztál létre vagy hozzá rendelted a meglévőhöz a gépedet majd frissítetted rendszert, és a vezérlőt is majd letöltötted a 20+ Gigás játékot.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Kansas
addikt
Jelen!
Bruttó 184e-t fizettem a lemezes PS5-ért.
Az más kérdés, hogy 2021 márciusban érkezett meg úgy, hogy a megjelenés előtt 3 hónappal adtam le rá előrendelést.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Manapság a konzolokra folyamatosan jönnek a frissitések,a technikai igények ,a félkész játékok, a több tíz gigás patchek .
Aki meg only read módban játszik annak mindegy a pro, mert nem FPS-t számol, hanem játszik, akit meg zavar a 30 FPS és a raytracing hiánya( mert tisztában van vele miről van szó) az nem az a felhasználó, aki ne tudna egy Windowst karbantartani a gépén. Elmúltak azok az idők mikor 2 havonta összeomlott egy operációs rendszer.
AZ én gépemen utoljára akkor lett Windows telepítve amikor kijött a Playstation 5....
a Párom laposán még régebben.. Amúgy nálunk egy Win feltelepítése kevesebbe kerül mint egy havi PS plus ára.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
PTM
aktív tag
Én pedig kőkorszaknak nevezem. Lemértem, két mozdulat és 20 másodperc volt játszani. Eleve mi az, amit korábban írtál, hogy "egy katt" - a nappaliban nincs egér meg kattintgatás.
Van amúgy egy elég jó, konzolnál sokkal erősebb PC-m, tök szuper az asztalnál játszani rajta. Oda meg a Playstationt nem állítanám be. Nekem ezek elég más gépek.
[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
amit leírtál annak a telepítése és beállítása már magában több, mint a konzol dobozból kivétele, bekapcsolása és az alap setup. Egy jól összelőtt, megfelelően telepített Windows-os gép lehet hogy megy magától, de odáig el kell jutni és ez tudást és motivációt is igényel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyetértek, ez az eddigi legrosszabb generáció ilyen szempontból. Igazából a mai nap után eldöntöttem maradok PC-n és Switchen. Az elöbbire ráköltök 300 K-t aztán szerintem beljebb leszek.
Ráadásul a Sony Prémium elöfizetés is rohadt drága lett, hiányos nálunk a streaming szolgáltatásuk, és még sorolhatnám...[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Itt olyanról van szó, hogy PS-nél fölveszem a kontrollert, azon egy hosszú gombnyomással bekapcsol a konzol, majd a CEC miatt a tévé és erősítő is. Még egy gombnyomás és folytatom a legutóbbi játékot, másikat választani is csak pár mozdulattal több. Olyanra, hogy HDR, gondolnom se kell mert automatikus.
Ez a fajta kezelhetőség, ahogy az egész kézreáll a nappaliban, ez hiányzik a PC-ből úgy ahogy van.
-
BusinessGuy
őstag
Jelen. 185k volt a lemezesem és 150k a digitem annó megjelenéskor. A scalperek miatt szállt csak el. Sok türelmetlen marha megvette 300k körül, közben annyi dolguk lett volna ha későn rendelték hogy leadják a rendelést és várnak. 1-2 hó volt a lemezes átfutási ideje míg a digit 3-4. Ehelyett kifizettek a scalpereknek kisebb vagyonokat.
-
hapakj
senior tag
Nagyon nem állja meg a helyét amiket írsz. Windows 10 + Steam / Battle.net mindent megold. Gép bekapcsol és játszol.
Geforce Experiencet én személy szerint nem preferálom, de automatán frissíti a VGA driver és általam használt játékokra, az adott VGA-hoz tök jó beállításokat is adott. Nagyon patent a PC gaming.
Plusz azt ne is említsük, hogy mivel egy PC jóval többet járhat, mint egy konzol, a játékok online patchei is folyamatosabban települnek. Nem szembesülsz sok gigás letöltésekkel játék előtt. -
Wlac
Ármester
Only Pro? Még PS5 only cuccok se nagyon vannak.
Én úgy voltam vele, hogy simán lehet, hogy veszek egyet, de nem győzött meg. Kicsit örülök annak, hogy ennyire magas árat lőttek be. Remélhetőleg pofára esik a Sony, és elgondolkozik egy kicsit a dolgokon, mert a játékosokhoz való hozzáállásuk siralmas.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Sinesol
veterán
PC esetén ott a steam, vagy bármely hasonló platform egy katt és települ minden pár perc alatt. Középkorúak körében lehet megvan még a megszokott konzolozás, de több felmérés is azt mutatja, hogy a fiatalabb korosztálynál már a PC népszerűbb platform a konzolnál, épp azért, mert már szinte semmi előnye nincs ezzel a generációval. Épp az az instant játék dolog nincs meg, mert telpited ott is, aztán kivárod a frissitést, töltögetést..szal már rég nem instant game a dolog.
Volt egy videós összehasonlitás, egy régi konzol 17 mp alatt töltött be annak idején, egy mai meg asszem egy perccel több, mire benn vagy a játékban. Nyilván más minőség a látvány, de jóval erősebb, gyorsabb is egy mai gép. De a lényeg akkor is az, hogy régen tényleg bedobtad lemezt aztan szinte azonnal game, ma meg töltögetés, persze csak ha nincs épp letöltendó tartalom.[ Szerkesztve ]
-
D.Va
senior tag
a PlayStation 5 2020-ban 500, a PS5 Digital pedig 400 eurós forgalmi áron került bevezetésre
Emelje fel a kezét aki megjelenéskor ennyiért jutott hozzá... vagy akár hónapokkal később...
-
gliskard
senior tag
részeben valid amit leírtál. De ehhez kell motiváció is.
Tapasztalatom szerint van egy elég széles réteg, aki a lehető legkevesebbet akar foglalkozni a "körítéssel" és instant játszani szeretne, amikor van erre ideje. Továbbá egy Windows-os PC még mindig egy nagyságrenddel több törődést igényel mint egy konzol.
A világ elég nagy része nem HC gémer, csak játszani és kikapcsolódni szeretne a munka után amikor a család mellett erre lehetősége van. Viszont ez a réteg elég széles és még fizető képes is. A legtöbben meg tudnának engedni maguknak egy komolyabb PC-t, de pont a fentiek miatt inkább a konzolt választják.Elég sok észak-amerikai kollégám és ismerősöm van akik relatív sokat játszanak, kevés kivételtől eltekintve konzolt használnak, abból viszont legalább 2-őt (pl. PS5 és Switch vagy XBOX és Switch). Amikor beszélgetünk játékokról és szóba kerül a Windows mint platform, szinte mindegyik azt mondja "hogy anno érdekes volt bütykölni, de mára már más dolgok fontosabbak és sajnálják rá az időt". Nem véletlen, hogy windows-os gép helyett otthon is Macbook/iMac van a legtöbbnél. A nem it/tech fókuszúak jelentős részének a konzol lefedi az igényeit.
Pár évvel ezelőtt már én is konzolt vettem és azóta is inkább konzolon játszok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Számomra az még nagyobb gond, hogy nincs optikai meghajtó. Ha eladom most használtan a gépemet a lemezeimtől nem akarok megválni. Ha veszek egy lemezmeghajtót akkor meg már 400K. A PC-m felújítása nem kerülne ennyibe .
Ráadásul én nem láttam szingifikáns különbségeket a két verzió között.
Gondolom a játékfejleztésnél továbbra is figyelmbe kell venniük a régi gépet ezért az előrelépés nem tudom mennyire lesz addig valóban kiaknázható pár FPS -en és néhány effekten kívül, amíg nem készülnek Only Pro játékok.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Azért röhejes, ahogy túltolják az RT-t... különösen a Hogwarts Legacy és a Gran Turismo kapcsán(meg persze sok más játékban is, csak azok nem szerepelnek ebben a videóban...khm, Control, khm)... csillog, mint Salamon töke, de ez szerintem inkább elvesz a valósághűségből ahelyett, hogy fokozná azt... aki azt a padlót csinálta a Hogwarts-ban, az életében nem látott még kőpadlót szerintem, de a GT-ben se realisztikusak a kocsifényezések. Ezért én tuti egy fillért se adok, jó nekem a mezei PS5 is, csak hozzanak ki rá normális játékokat.
#26Sinesol
Nézőpont kérdése... szerintem siralmas.
Plusz nem rég PC után PS-re is megvettem a Baldur's Gate 3-at, és hát rég estem ekkorát pofára, siralmas a kontrolleres irányítás és a GUI is, pedig sok más játékot(pl. Assassin's Creed széria) jobban szeretek kontrollerrel tolni, akár PC-n is... eddig csak FPS-eket kerültem konzolon, most már lehet hogy az RPG-ket is muszáj lesz...[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nemrég láttam egy videót, amiben arrol is volt szó, hogy szinte semmi előnye nincs már a konzoloknak a PC-vel szemben. Ugyanugy telepited a játékokat, frissitgeted, patcheled, töltőképernyők vannak, ami semmivel nem tölt be hamarabb, mint egy értelmes PC, megvannak a bugok is, miközben egy PC-n minden jobban is nézhet ki, plusz csinalhatsz sok mindent közben. Plusz uyge elég menő ma már a PC megint, sokan épitgetnek gépet, vagy épittetnek össze, egyre több ilyesmire szakosodott oldal van, ami nem egy óriási összeget tesz rá az alkatrészek árára, többek között ismert esport játékosok is inditottak ilyen bizniszt, szóval a gamerek igencsak képben vannak a lehetőségekkel.
Kansas:Vicces, hogy 4 éves konzol és asszem 7-8 PS5 only game jelent meg rá.[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
Amikor megjelent a PS5 teljesen rá voltam gyógyulva. 2 év után sikerült venni egyet.
Dec 31-én enyhén illuminált állapotban beizzítottam és első pillanattól kezdve az államat kerestem, majd utána a játékokat, amiket beígértek.
Mindig volt egy olyan érzésem, hogy ezt lehet a ps4 proval is megúsztam volna.
Digi gép révén fizettem az előfizut de volt, hogy hónapokat állt a gép.
Most látom ezt a csodálatos pro verziót de itt engedem el a témát.
Nekem ez összegben már meghaladja azt a bizonyos szintet, mellesleg kicsit a hitemet veszítettem el. Majd ha a cég kicsit változtat, hogy mit ígér meg mit tesz, akkor talán visszatérek. -
Kansas
addikt
válasz BusinessGuy #19 üzenetére
"olyan hardvernél igérnek kompromisszummentes 60 fps-t ami arra képtelen"
Ezt így mi alapján?
Ne felejtsd el, nem ígérnek natív felbontást, sőt saját felskálázó algoritmus lesz(kérdés, ez tiszteletét teszi-e valamilyen formában PC-n, van-e olyan jó, mint egy DLSS), gyanítom a full RT mellett olyan játékokban lesz meg a 60fps, amelyikekben RT nélkül már a sima PS5-ön is megvan(az RT izmosítással együtt is).Amúgy meg egyetértek a cikkel, nem az a fő probléma a PS5-tel, hoigy nincs 60fps mindenhol, hanem hogy nincs rá értelmes játék, ami nem cross-gen vagy cross-platform(és itt most ez utóbbit nem a PS-XBOX vonalon értem, hanem PS-PC viszonylatban).
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Az a vicc, hogy szerintem ez a PSSR technológia menne a "sima" PS5-ön is, csak nem teszik rá, mert akkor kutya se venné ezt...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
gliskard
senior tag
Az alkatrészekből összelegózott PC a nagy átlag számára nem alternatíva, a készre szerelt brand gamer PC pedig lényegesen drágább. Továbbá a konzolt még mindig csak be kell kapcsolni és működik, PC esetében ez kicsit komplexebb. Ezért még mindig van (és valószínűleg lesz is) egy elég széles réteg aki a konzolt választja, akár ilyen áron is.
-
hapakj
senior tag
-
nanocry
tag
Ezzel most pont ezt nyírják ki, ennek majd hosszútávon lesz hatása.
Édesapám, ég a Tisza, szalmával oltják..
-
BusinessGuy
őstag
"PS5 Pro a kompromisszummentes 60 fps élményét ígéri "
Vagyis megint a bullshit mert egy olyan hardvernél igérnek kompromisszummentes 60 fps-t ami arra képtelen. Arra még a nála jóval izmosabb hardverek is képtelenek.....
Az ár ráadásul probléma. Probléma mert bár a tudásához képest reális mégis odaveszett ezáltal a konzolok eddigi nagy előnye az ár-teljesitmény arány előnye... Ezért az összegért már 4070 super-t vadászhatsz le 200-220k között ami a ps5 pro tudásához képest jóval bikább, a maradék nagyjából 150-170ezer forintért pedig bőven kapsz mellé egy korrekt középkategóriás cpu-t alaplappal rammal m2-vel házzal táppal, vagyis nagyjából azonos vagy alig magasabb áron egy jóval izmosabb pc-t rakhatsz össze amin jobb minőségben játszhatsz....Igen 350-400k közötti ársávban ahol ez a gép van összerakható újonnan is erősebb komolyabb grafikát kináló pc, használt piacról nem is beszélve ahonnan olyat raksz össze amit meg sem közelit...
Ez azért probléma mert ha a Sony ezzel nem lő mellé - és sajnos szerintem a GTA VI-ra alapoznak, amiatt a játék miatt tömegek fognak erre a gépre rámozdulni - akkor ezzel szépen a vásárlók megásták a sirját a korrekt áron elérhető konzolnak aminek az előnye a pc-vel szemben az ár/teljesitmény aránya..... -
Sinesol
veterán
Szép számok, viszont fontosabb lenne minőségi játékokat hozni, mostani genre konkretan alig van jó minőségű, eredeti cím, tucatnyi videós csatornán már kb. temetik a konzolokat és a jelenlegi generációt tartják a leggyengébbnek. Játékok kellenének, nem a tech dolgok fitogtatása, meg a botrányok azon, hogy vajon hány afroamerikai női fejlesztő kell egy csapatba...Na meg nem ártana ténylegesen kihasználni a konzolra való erős optimalizálás lehetőségét, mert talán ezt a generációt érte leghamarabb utol a PC. Plusz ugye ugyanugy patchek, beta kiadások bugokkal, töltőképernyők..kb PC-vel is ugyanott van az ember, csak ott még szebb is lehet minden.
Mindeközben a Switch tarol már évek óta, aminek csak annyi a titka, hogy jönnek a jobbnál jobb cimek. A két nagy meg úgy tűnik elfelejtette, hogy a játék a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Hunpriest
senior tag
800 EUR?! Elgurult a gyógyszer... föleg a mostani gazdasági környezetben vagy szerintúk az csak a cégeket érinti, a felhasználók nem, azok perkáljanak csak? Mondjuk engem nem érdekel, most adtam el a PS5-öt nem rég és nem is hiszem hogy újra veszek bármilyen konzolt a közeljövöben.
Még ha legalább játék dömping lenne PS-re, de hát ami érdekel az pont van vagy jön PC-re is.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
800 euró az azért ahogy látom már másnak is eléggé ingerküszöböt verdesi. Plusz játék bejelentés nem is nagyon volt, érdekes lesz látni a hónap végére tervezett State of Play-t, főleg hogy a pletykák szerint inkább indie címekre fókuszál majd nem AAA játékokra.
DaemonX: Szépen összeszedett cikk amúgy, GG.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Kedvenc kommentem amúgy, amit eddig találtam a témában:
This has to be the least exciting console reveal in history.
"Hey, it's a bit better if you really zoom in".Amúgy nem lenne vele baj mondjuk... fele ekkora áron, miközben párhuzamosan levinnék a PS5 árát, de így...
Nem baj, Digital Foundry 400x zoomos kollégáknak jó lesz.
-
ETOM
addikt
Kérdés mikor lesz PS5 Pro - Concord bundle.
-
paperboy
senior tag
Az a 700 dollár hogy jön ki a 800 euróval szemben?
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
Hír végén hiba, november 7 nem szeptember után 2 héttel van.
-
Daffchy
őstag
Nagyon kíváncsi leszek a forintosított árára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest