- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #147698 üzenetére
Az igen.....most mar eszembe jutott. Mennyit adtal le pontosan ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
válasz MiklosSaS #147697 üzenetére
hát én nem voltam beteg, csak műtét volt, a sok fogyásom miatt....
plasztikai műtét, de a vágásom volt vagy másfél méter, max privátban tudok képet mutatni ha érdekel
no ez a műtét azért megviselt, sok volt a komplikáció, de túl éltem hála istennek meg a fólia sátornak"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #147694 üzenetére
Mi okozta a problémát hogy ennyire lebetegedtél?
Èn is diétázom kicsit, jó lenne vagy 10 kilót leadnom. Az operáció után felszedtem egy kicsit~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Steven
addikt
válasz snecy20 #147695 üzenetére
Lehet én vagyok vak ,de még mindig van 740 körül rendelésre
[link]szerintem ,ha megint lesz készleten felkerül nv store ba is 699 ért no para...
Én abban reménykedem hogy AMD legalább a 3080 szintet fogja hozni , mondjuk 650 ért.Tudom remény hal meg utoljára
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
snecy20
nagyúr
válasz Steven #147691 üzenetére
Meg lassan amiatt is jöhet majd egy bocsánatkérés - persze nem az nV-tól - hogy a 699$ MSRP-s kártyák legfeljebb csak az álmainkban fognak létezni. Csóringer alapkategóriás 3080-ak már ilyen ~850$ körüli árakon vannak kirakva.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #147692 üzenetére
Ja, rendbe jöttem. Te?
-
-
Steven
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #147689 üzenetére
Ja, megint reggel van....
-
válasz Lacielvtárs #147688 üzenetére
reggelt lusta népek
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Lacielvtárs #147686 üzenetére
Szeva' Lilike! HUN voltál? Jól vagy?
-
adjon isten szép napot állampolgárok
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
senior tag
Anno mondta valaki az első gen Ryzen topikban, hogy majd jönnek a muksók Intel-ről és nem értik miért nincs kép VGA nélkül.
Máig nem hittem ebben, a mai Ryzen 3xxx topikba befutott kolléga meglepett
Nem merem megkérdezni tőle, hogy VGA nélkül mire jó egy 3900X.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz snecy20 #147681 üzenetére
Rendelni lehet ... ott van hogy rendelésre...
Azért írtam , hogy a készleteket nem töltötték fel... szerintem amd is kurvára csuszásba van! Nem hiszem hogy mindenki be tud majd vásárolni decre....
Másik ok lehet amd részről, hogy a konzol szegmens fontosabb volt le gyártani decre mint egy vgat, mert ugye ott fix a rendelés előre le vannak szerződve dátumokkal db számmal.Tök tudja... szerintem csak simán sietnek mint az állat és nem tudnak eleget gyártani... én e-mögött nem látok semmi érdekeset.
Nem először fordul elő a történelem során , ha valami jó az fogy /elfogy .
-Majd lesz-
ott van 3080 bányász téma esete az is fake volt... haverom se bányászik pedig ő nagyban tolta... nem éri meg. Az összes neves oldal felkapta ... tiszta vicc még ph-n is megírták pedig ők szerintem kerülik a pletykákat. pl
tegnapi "kiszivárgott" 3090 teljesítmény :
[link]Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
snecy20
nagyúr
válasz MiklosSaS #147679 üzenetére
Tényleg nem tudom, de annak biztos volt némi stratégai oka, hogy be akarták előzni az AMD-t a megjelenéssel, még akár olyan áron is hogy tudták, a szélesebb igényeket majd csak év vége felé tudják kielégíteni. Mesterségesen felverték ezáltal is a hype-ot - ezáltal is boldog-boldogtalan 3080-t akar majd venni, mert tipikusan amiből hiány van, arra még a normálisnál is nagyobb igény fog mutatkozni.
Viszont az AMD ha tudna kicsit igyekezni a saját kártyáival, és még az ár-érték arány is rendben lenne, illetve a készleteket is sikerülne leszállítani, akkor szépet tudnának tarolni.
-
Steven
addikt
Szerintem annyi történt hogy kiadták előbb és nem voltak feltöltve a készletek. Az indok , hogy be előzzék a konkurenciát.
A másik ok meg annyi ,hogy az emberek ráugrottak a jó ár érték aranyú kártyákra .
A milliós értékben eladott egy-egy 3080 meg szerintem bulvár Külön faszság az indok ,hogy azonnal kell és csak ez a jó pénz nem számít.... ingyen reklám mindig jó!más:
740 ért még mindig lehet rendelni nem referenciát caskingről többfélét is :
CasekingHa bárki akar... szállítás nem vészes....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz snecy20 #147678 üzenetére
Miért gyanus szerinted? Nekem sem kerek valami, csak nem tudom miért csinálja és mi a cél?! Fél a Radeonoktól? Konzoloktól? Vagy a kártyáknak nem annyira jók mint ahogy hypeolták?
Vagy olvasta Abut hogy az új Radeonok alázni fognak, ezért ki sem adta õket?!
-
snecy20
nagyúr
válasz MiklosSaS #147677 üzenetére
Napot...
Szerintetek nem gyanús, hogy az nV az új kártyáinál a felmerülő igényeknek mindössze a pár %-át tudja kielégíteni? Ez nagyon hihetetlennek hangzik.
Gyakorlatilag így első körben eddig csak a youtubereknél, IT/Tech streamereknél landoltak kártyák, a sima vásárlókat meg már október közepe-végével meg novemberrel riogatják.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
MiklosSaS
nagyúr
Napot!
-
CJ4567
nagyúr
válasz Gyuri27 #147673 üzenetére
Ott hoz, ahol a CPU fontosabb, mint a GPU, mint pl. 64 fős BF multi, meg általánosságban magas FPS-nél.(Szóval ahol CPU limites vagy. ) Nincs beépített bench BF1-ben, single-ben lehetne benchelni manuálisan, viszont a single, és egy 64 fős multi nem összehasonlítható.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Gyuri27 #147668 üzenetére
A CPU rendert és simulationt nézd:
3600 CL17 XMP3600 CL15, finomhangolt időzítések:
3800 CL16, finomhangolt időzítések:
BF1-et nem tudok benchmarkolni, mert minden kör, és térkép különböző, de ott 110-120FPS átlagból lett szinte állandó 142FPS, ha elengedem, akkor meg 160-180 között is megy néha.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
MiklosSaS
nagyúr
Napot!
-
stratova
veterán
válasz MiklosSaS #147661 üzenetére
Sass teljesen felesleges ezen felhúznod magad, attól egyrészt ez nem változik másrészt meg neked sem lesz jobb.
Azon meg én hümmögtem, hogy most pl anyagilag meghágják a Mercit a VW után, s az hogy ez a németeknél tök alap, hogy felelősségre vonják a saját nemzetük márkáját normális. Nem láttam még megb@ccarintva GMC, Ford Chevy-t az USA-ban noha a cola rolling létező fogalom.
Természetesen más dolog, ha egy gyár titkol el valamit, mintha a szellemi rövidnadrág vásárlói végeznek a kocsijukon masszívan környezet és egészségkárosító átalakítást, de na valahogy furcsa nekem hogy az USA és az EU sorra feji az EU-s autómárkákat, míg az USA autógyártóinál minden rendben.
Hogy ez engem hogyan érint? No még talán sehogy, csak ha esetleg letérdel végleg a négykerekű, akkor idehaza olyan szigorodó normáknak kell megfelelnie a gyártók autóinak, hogy szépen megszaladt az áruk és a kínálat is szükül. "Szerencsére" ez még nem aktuális, de lassan el kell gondolkodnom, milyen mértékű gondoskodást és anyagi ráfordítást érdemes szánnom a 2003 végi gyártású csettegős falepkémre.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Milyen világban élünk......az emberek a boltok elōtt táboroznak 1-2 napig hogy vehessenek egy qrva 3080-as kártyát....a világ másik végén meg kicsi gyermekek halnak meg naponta az élelem és vízhiány miatt.
Legközelebb a Plutóra emigrálok, oda lehet nem jönnek az emberek az elkövetkezõ 40-50 évben......
-
Steven
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #147654 üzenetére
Érted? Almát az almával, körtét a körtével. Amúgy ha lecseng a buziskodás (ha lecseng) lehet helyre áll a a rend. Mert ezek az árak azért messze vannak az nv által kiadottól. Persze lehet az nv ebben is hazudott.
És még kérdés mit hoz a 3070. Mert ha az nagyon közel lesz a 2080Ti-hez (5-10%) de azon az áron vagy olcsóbban megint érdekes lesz a szitu.Amd - Radeon - Ryzen
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #147653 üzenetére
Lassan írom lehet igy jobban megérted!
Hol van használt 2080Ti 400 ezerért? Érted?! Használt!!!
Itt be van árazva a 3080...£750-850 között adják. Ebayen a 2080Ti min 1-2 év garanciával £500-650 körül mennek, de lesznek ezek még olcsóbbak. Tegnap adtak el egy két hónapos (34 hónap garanciás) referencia 2080Ti-t £520-ért.
-
-
Steven
addikt
Napot!
Egy kis vidámság ezen szakadtam ...Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Aljasvip #147643 üzenetére
Azért az az 50 % túl optiPista . Jön majd a 3080 S 20 gb-al, meg a 3080Ti....a big Navi pedig meg fogja fogni a 3080-at, máskülönben az NV nem ezt a stratégiát követte volna. És nem £650-ért adná az £1149-es 2080Ti-t verõ kártyát.
Lehet nézegetni használt de garis 2080Ti-ket £450-500 körül
-
snecy20
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz jokeph #147638 üzenetére
Én nem merek az all-core OC-hoz nyúlni, sima 3600-al, mert már mindent IS láttam, hogy mi a biztonságos feszültség(van, ahol 1.2-t írnak maximum, van, ahol 1.25, van aki 1.25V-al tette tönkre a prociját, írnak 1.3-at is...), most sima PBO van, azzal P95 small FFT alatt megküldi 1.3-1.331-el a procit.
No Sana No Life
-
Steven
addikt
válasz jokeph #147638 üzenetére
ha menni fog irigykedni fogok 1.0.0.6 al jelenleg 1 mhz nél is szét esik a raid töböm ... már ha be bootol a win
úgy hogy elvlieg x470 be van clock generátor.
azt mondom szomorú remélem csak bug ... mert az új fos biosal ramom se megy 3666.t és lusta vagyok vissza rakni a régit
Várom jelenleg az 1.0.0.8 at
-
nagyúr
válasz hackeeeee #147636 üzenetére
Majd megnézem azt is, de csak kíváncsiságból.
Meg végignyomom neki az Alpi. féle BCLK-s tuningot is, hogy nálam megy-e egyáltalán.
Akár mehetne is, majdnem ugyanaz a lapunk van, ua. BIOS verzóval (AGESA 1.0.0.6).[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
snecy20
nagyúr
-
senior tag
válasz snecy20 #147634 üzenetére
Részemről igen. Az nV a pletykák alapján +60-70%-ot hozott +50% fogyasztással. Ha ez igaz, akkor viszont lesz kihívás ebben.
Forma 1-ben (még amikor néztem, 2010 előtt) is mindig a gyengébb csapatoknak szurkoltam.
Én nagyon kívánom, hogy legyen nekik is egy halo termék, amivel a mostani 80-20% arányon tudnak változtatni. A Ryzen (+ kék bácsi szerencsétlenkedése) megmutatta, hogy fel lehet kapaszkodni, anno a HD4850-el is sikerült, most hátha újra.Ha meglesz végre a lakás és a hitelbe se döglök bele, akkor meg is támogatom majd őket egy VGA vásárlással, addig meg lapítok a fűben.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Nagy lenne a csalódottság(unk), ha a csúcs-Radeon csak egy 2080Ti +/- 5-10%-ot hozna?
Szerintem nem lenne katasztrófa, ha oda lenne árazva valahová a 3070 környékére.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Napot!
-
nagyúr
válasz Beretvás #147625 üzenetére
De Cyrix procival. meg VIA chipsetes lappal.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
stratova
veterán
válasz Mahrenburg #147626 üzenetére
Nem is értem, miért nem a VIA-t.vette meg NV.
-
Mahrenburg
őstag
-
Beretvás
veterán
válasz Mahrenburg #147624 üzenetére
Csaka VIA..
-
Gyuri27
félisten
-
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #147611 üzenetére
Ez Én is láttam reggel csak nem linkeltem ,mert tuti megkapom ,hog yna... de Igen ezt jobban eltudnám viselni a házban mint a 3080-t
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Baszott jol nez ki ez a kartya . Remelem odaver a zoldnek arban es teljesitmenyben is. Eleg volna egy 3080 szint...$599-ert, 16 gb rammal....
-
snecy20
nagyúr
válasz Whysperer #147593 üzenetére
Jó az a Liquid Freezer II, most is azt vennék ha aktuális lenne, pedig el tud szaladni a 3950X akár 85 fokig ha nagyon a végleteket keresem vele, de tudom hogy nem a hűtés hibája. 16 mag az 16 mag, mint ahogy a te esetedben a 8 az 8. Pár éve még 2 meg 4 magosokkal bohóckodott a nép, és már sokak akkor bajban voltak hogy mit rakjanak a procijukra mert meleg, a fizika meg sajnos ilyen.... Igazából ez ilyen, legfeljebb marad az hogy egy kicsit huzatosabbá tenni a gépházat.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #147605 üzenetére
Az intel az nv-t min kétszer megszopatta. Kiszoritotta őket a chipset piacról. Emlékezz csak rá.
Illetve addig ette őket a fene mig nem jutottak x86 licenszhez.
Az intelnek nem kell ekkora konkurencia mint az nv. Nekik pont jó és elég az amd.
Az igp-t is amd-től vették nem valami mobil vagy akármilyen nv-t.
És az nv bár nagy az amd-hez képest. Az intelhez képest sehol nincsenek.
Szóval nagy lóvékat nem tennék rá, hogy megszerzik az arm-et.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #147605 üzenetére
Szerintem meg a 4xxx razen és a big navi odabasz a konkurenciának és azok 2-3 év múlva sehol se lesznek.
Addigra A lottón is nyerek. Meg itthon beüt a jólét. Meg Modell gárék seggéről fogom a porcukrot szivni a saját hajóm fedélzetén. Aminek egy külön tavat csináltatok.Amd - Radeon - Ryzen
-
MiklosSaS
nagyúr
Jön a mumus! ARM NVidia kézben....
-
Steven
addikt
"If this is true, then Ryzen chips should also benefit from it. A quick test confirms that with version 1.0.0.6 the latency was 56.9 nanoseconds; with version 1.0.8.1; this has dropped to 48.9 ns, a 14% differential in favor of the new AGESA revision."
nekem még csak 1.0.6.x van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest