- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #145299 üzenetére
Megvan....
-
norbert1998
nagyúr
Valaki tudna segítő kezet nyújtani? Meghalt a hang a winfoson. Érzékeli a kábelt, akár erősítőt akár fejhallgatót dugok bele. Újraindítás volt. Hibakereső lefutott. Alapértelmezett (és aktív) hangeszköz az, aminek lennie kell (előlapi analóg). Nincs lehalkítva semmi sem. Reggel jó volt, egyszercsak elszállt
-
Whysperer
addikt
bekapcsol .eljut odáig ,hogy pin kód meg telefon felold. meg mondjuk elekdzek youtubeot halglatni majd pár perc után kikapcsol
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Steven #145293 üzenetére
öszintén szolva hála az égnek a reflexem rendben van és már mikro zuhant bele már nyultam utánna aztán vettem kifelé. Szóval beesett,de már vettem is kifelé. Na mindegy......Így jártam.. Bmost úszika rizsben lefóliázva meg zacskóban. holnap kiderül.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
Ez kész srácok. Itt a Huawei p20 liteom hibátlanul müködik erre, belesett a vízbe, rögtön kivettem. majd müködött és kiakpcsolt. most bekapcsol és pár másodperc és kikapcsol. beleraktam egy tál rizsbe.. hátha kiszárad ... fuck.... hiányzott a mobil vásárlás mitn halottnak a csók. Ha beszar akkor p40 lite lesz fuck fuck.... Az a baj,hogy nem volt semmi baja és kb fél másodpercet votl benna vízben. Aztán meg ment vagy 1 órát hibátlanul
[ Szerkesztve ]
-
-
Steven
addikt
válasz Whysperer #145282 üzenetére
Stabilabb lenne dual bootal , ha mayat akarsz futtatni mint hyper-v vel meg gyorsabb is.
Vagy , ha van brutál céges gép akkor RDPvel tudod használni.
Sas:
Grat!Más:
Nekem ami hiányzik AMD be az a tuning.
pl
Phenom II 20db procibol le válogattam egy 4magositható moddelt és alapfeszen megy/ment 3830mhz en 1,35v ( mai napig működik) .
Havernak jobbat szereztem neki 4ghz en ment 1,35v el viszont az állat elejtette ....
vagy fxen is lehett csavarni 500mhz et
7700k 4500 ról 4,9 re
c2d duo jó lappal ment az 500 fsb
és ugye még lehetne sorolni...
Nekem ezek hiányoznak....Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
snecy20
nagyúr
válasz jokeph #145284 üzenetére
A gyengébb RAM késleltetés+lassabb CPU-n belüli adatkommunikáció természetesen eredményez némi hátrányt, de pár százalékokról beszélünk, játékokban nagyon max. ~10% ott ahol az Intelnek kedvezőbb a helyzet. Vannak CPU-ra nagyon jól skálázódó alkalmazások, amiket használok munkára, ott nyilván nyersen a magok/szálak száma számít, de azokban nincsen semmilyen szintű összevetésem az Intel nyolc magossal, meg nem is lenne fair.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
HSM
félisten
válasz jokeph #145281 üzenetére
"És a leginkább számomra meglepő, hogy ennek nem érzem a hátrányát.
Pedig ez nem kis differencia."
A dolog "megoldása" ugyanaz, amit az Intel is alkalmazott még a Core2 szériában, amikor magasabbak voltak a késleltetések a memória felé: óriási cache-ek. Plusz pár okos megoldás a magon belül. Amennyire lehet, próbálták minimalizálni a magasabb késleltetésből eredő hátrányokat, többnyire hatásosan. Ha esetleg érdekel részletesebben: [link] .(#145283) snecy20: "Persze az igazán brutális az az, hogy 16 magon bele lehet férni viszonylag kicsi teljesítményvesztéssel a 9900K TDP-jébe."
Amúgy igen, derék teljesítményt hozott 95W-ból. Viszont ugye így kedveztünk neki perf/watt terén. Én annak idején a 290-es Radeonommal csináltam ezt, kb. 50Mhz-el járattam a gyári órajele alatt, viszont ez látványosan javított a perf/watt értékén, konkrétan a legdurvább tuningolt 280X-ek szintje felett voltam tempóban így is, ahhoz képest nevetségesen kedvező fogyasztással, és így igen csendes hűtéssel. Ott is ez volt a szitu, a nagyobb csipet így kedvezőbb perf/watt ponton lehetett járatni, és a sok feldolgozó így is "izomból" hozta, amit kellett.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz snecy20 #145283 üzenetére
Sejtettem, hogy nem hagy a gondolat nyugodni, a kapott eredményben reménykedtem az AMD javára, de nem gondoltam ekkora difire, 5-10 %-ot saccoltam magamaban.
A másik totyikban már megy az adok-kapok rendesen.
Ha ezt az eredményt is bedobod, pár emberben összedől egy világ.
Meg persze, majd megjelennek a kétkedők és a Veres Pisták is.A ram késleltetés gyakorlatiban nem igazán érzékelhető hasznáról mi a véleményed ?
Játéknál nem volt számomra érzékelhető, gondolom van olyan terület ahol esetleg ez a difi mérhetően kibukik.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
snecy20
nagyúr
válasz jokeph #145281 üzenetére
Igen, épp most mértem az is. Ha a poént le akarom lőni, akkor azt tudom mondani hogy 8 mag vs 8 mag ~30% a perf/watt difi az AMD javára. Persze az igazán brutális az az, hogy 16 magon bele lehet férni viszonylag kicsi teljesítményvesztéssel a 9900K TDP-jébe.
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #145280 üzenetére
Nekem. SAS most érdekes lesz a köv 1 2 3....., mert a korona vírus miatt itthonról adtam le pár munkát amit a rendelő nagyon pozitívan elfogadott és lehet, hogy maradjatok véglegesen home officeban. Viszont akkor atjell alakítani a gépet, hogy az Én eredeti windowosm megmarad jön stb, de virtuális rendszerben lesz a céges Windows is fent meg a Maya stb... Szóval a Én windowsombol fogok magokat adni a virtuálisan indított céges Windows ak. Így viszont nem kell remote és nem fogok lagolni amikor artistkodok. Na de a ahhoz, hogy itt is rendesen menjen meg a céges is rendesen menjen kell windowsonkent 8-10 mag. Szóval lehet csere lesz a 2700x és nettó ért szerzek egy 3950x t. Remélem sikerült letargyalnom. A céggel. Eddig pozitívan állnak hozzá. vagy egy jó 400es megfelelője
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #145278 üzenetére
Valahogy így.
Az 1xxx-től és a 2xxx-től én sem estem hasra, nem éreztem volna hogy hű de nagyon jobb lenne az E5-1650v2-es XEON-tól. A 3600X az már karaj. (nekem elég, nem dolgozok vele, csak "Géming+stream".
A 4,9-en járó i5-7600k-m sem eldobandó még (elég jól sikerült darabnak érzem, és hűthető is, nincs skalpolva sem, 1,32Volt Vcore), ezen csak játék (nem AC és társai, ott botladozna).
Amin leginkább meglepődtem, az az eddig (Intelnél) megszokott memória késleltetéshez képest jóval nagyobb értékek. i5-7600k alapon is 60 pár ns, kicsit felpiszkálva (NB CLK 4200-4400) 47-49 ns, 3200 CL16-os ramokkal, a 3600X mellett 3600CL17 van, ott olyan 68 ns körül alakul...
És a leginkább számomra meglepő, hogy ennek nem érzem a hátrányát.
Pedig ez nem kis differencia.
Talán nincs kihasználva játék téren ?(#145275) snecy20: csak kíváncsiságból, megcsinálod a kétkedőknek (bár nem erre voltál kíváncsi), 8c/16t-vel is ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz snecy20 #145279 üzenetére
En lehet egyszer kiprobalnek egy 32 magost, csak erezni szeretnem az erot munkaban
Gondolkodtam egy 3900X-en, de inkabb megvarom a 4900X-et, ugyis amiota megvan a PS4Pro azota nekem ennyi boven eleg: (bongeszes, levelezes, konyveles, banki online intezes, filmek, radio)
Munkara meg egyelore rendben van a 3800X...nem mondom hogy tokeletes mert ez a qrva SDS szoftver megzabalni 200 magot is reggelire, de hasznalhato jelen pillanatban.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
snecy20
nagyúr
válasz MiklosSaS #145278 üzenetére
Mainstream asztali CPU-ként szerintem már a 16 magost is overkill volt "lehozniuk".
Az, hogy tudtunk ugrani a 8 magról 12 ill. 16 magra, az ugye normál esetben több évnyi fejlesztési lépcső lenne, a magok számának a növelése szerintem most egy időre megoldott dolog. Lényegében a következő évekre nézve az AMD roadmap is nagyon ígéretes, mondjuk ha már végre valahára az Intel is tud gyártástechnológiát váltani, akkor valószínűleg azok a procik sem lesznek piskóták, komoly adok-kapok várható.
Egyébként részemről tavaly ősszel egy 5.2Ghz-et atombiztosan tudó 9900K-ról, meg a híresen kiforrott és stabil Z370-ről kimondottan meredek vállalkozásnak tűnt beleugrani az X570-be és a 3700X-be, de már a két hetes elállási idő alatt látszott hogy ez maradni fog, mert simán potens a platform, és a felhasználói élményt tekintve közel ugyanazt tudja a két megoldás. A csúcs gaming proci címet meg a 9700/9900 után vinni fogja az aktuális 10xxx Intel, ez a realitás, viszont platform szinten azért meglesz kérve az ára.220-230K-ból megvagy ha egy 3900X-ra vágysz alaplappal, Intel oldalról valószínűleg ezt még szépen ki kell majd pótolni ahhoz hogy 10 magosod legyen egy olyan deszkával, amikből a valamire valók 100K körül kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz snecy20 #145275 üzenetére
Nezd, minden "intelekt-pottensebb" felhasznalo tudja hogy nem mindenben jobb a Ryzen a Core szeriahoz visszonyitva. Van ahol gyengebb, van ahol erosebb.
Anno az 1800X-tol nem voltam elajulva, a masodik generacio igeretesnek tunt, de nem masztam bele. A harmadik viszont az amit szerettem volna latni. 7820X-rol leptem amit 4.7-4.8 GHz-en hasznaltam. Most a 3800X picivel gyorsabb 4.3 GHz-en mint a 7820X volt, visszont ilyen 125-130 W-os fogyasztasa van a 270-280 W-al szemben ami a Skylake X-el volt. Anno a 7900X 4.8 GHz korul (1 gyors teszt volt csak) 360 W peak-et produkalt. Visszont egy 3900X az koszoni szepen jol van 150 W korul manualis 4.3-4.4 GHz korul. Na itt van kulonbseg, nem is kicsi.
Munkaban rendesen seggire vag az intelnek, mert ugye ott van az 5+ GHz-es hiper-szuper turbo, de kivancsi vagyok ha egy osszetetebb alkatreszt leszimulalok ugy 4-5 ora alatt, az 5+ GHz siman az elso fel oraban lerottyan 4.3-4.4 korulire, aztan ha a hutes jo es a VRM is rendben van akkor a jobb pedanyok alljak a sarat. Amig a 7900X(4.6-on)/ 7820X(4.8) izzasztotta a VRM-et rendesen, addig a 3800X 4.3 GHz-en rohogve veszi az akadalyokat es egy Noctua NH-D15S hutovel siman 75 fok korul tetozik. A Skylake X meg kinszenvedes volt 90 fok alatt tartani.
Jah, hogy jatekokban nem 140 FPS csak 125-130 kozott van, ki nem szarja le. Ki a f@szt erdekel az a max 6-10 % kulonbseg amikor mindket processzor hozza a kellemes es jatszhato szintet, kulonosen FreeSync/G-Sync eraban amikor ha nincs nyitva az FPS mero, azt sem tudod mennyi az annyi.
Csak hat a VeresJancsiknak bele kell kotni mindig valamibe, ugye a 9900K is kette-haromba "vizeli" a 3800X-et jatekokban mert mondjuk 10 %-al tobb FPS-t teker ki a kartyabol....FHD-ban....aztan ott a CCX hiszteria, amit sohasem ertettem. Kulonosen e topic diszpeldanya, amikor rugodzik hogy milyen szar a CCX. 3700X/3800X utan en nem erzem egyetlen hatranyat sem hogy az AMD nem varazsport hanem CCX-et pakolt a kukap ala.
Majd jon a 4-es szeria, es a hozza a kotelezot akkor siman foldhoz vagja az Intelt minden kategoriaban. Csak azon rohognek (ami persze nem lesz) ha az AMD is "ragaszgatna" meg egy kicsit...mondjuk R3 - 6c/12T, R5 8c/16t, R7 12c/24t, R9 16c/32t es 24c/48t vagy miert is ne 32c/64t. Mindez + 1-200 MHz orajel novekedes a 3-as szeriahoz kepest, plussz 10-12 % ipc . Akkor szivesen megneznem a sok RigoJancsit
-
snecy20
nagyúr
válasz MiklosSaS #145274 üzenetére
Ha csak arra sikerült rávilágítani ezzel az egésszel, hogy bár mindenben nem feltétlenül a legjobbak a 3xxx Ryzenek, ellenben a fogyasztásukhoz képest baromi hatékonyak.
Szerintem a laptopos szegmensben ezt az előnyt brutál jól tudná hasznosítani az AMD.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz snecy20 #145272 üzenetére
...és tudtam hogy nem esik le a nagyjának, hogy Performance / Watt-ról szólna az összehasonlítás, és nem Performance / proce-ról.
Meg persze afelett is nagyvonalúan elsiklanak, hogy a 14nm vs 7nm között jelentős fogyasztásbeli difi van, én már csak tudom, mert nyúztam 9900K-t.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz jokeph #145270 üzenetére
Na, látom írt is ott valaki, akinek abszolút nem jött át a lényeg.
Ugyanis a teszt arra volt kiváncsi, hogy adott TDP-ből mi az a maximum amit az AMD csúcsprocesszora ki tud hozni, meg az Intel csúcsprocesszora (ha kapunk eredményt).Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Whysperer #145267 üzenetére
Posztoltam a Coffee topikba.
Gyakorlatilag 95W korláttal dobott a 3950X R20-ban ~8400 pontot, az, ha nem tévedek nagyot, egy 16/32 CPU esetén brutálisan jó performance/watt arány, közelében nem lesz ennek Intel CPU, garantáltan.Gyuri27
Ó, nem. Nem akarok én összetűzést a helyi tenyészbikákkal.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz snecy20 #145265 üzenetére
Jól sikerült eredmények...
Kíváncsian várom a tolongó i9-9900k tulajok hadát.
(#145271) snecy20: csekkoltam.
3600X-em elszégyelli magát a CB20-as 498/3550 pöttyel.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #145266 üzenetére
Gyuri27 írta, hogy szegény alulméretezett tápos Intel userrel mi lesz....
Nem véletlen írtam irónikusan: "Feltéve, hogy az 500 dolláros CPU mellé nem tellett még némi apró mondjuk egy épkézláb legalább 550W-os tápra. "Amúgy nálam is csak egy 550W-os tápról megy az akár 200W-ot is megzabálni képes régi HEDT és mellé egy RX580, minek vegyek feleslegesen túlméretezett tápot.... De hajtottam én OC 4690K-t is R9 290-el egy 460W-os passzív tápról is fél évig, tökéletesen és stabilan vitte. Persze, szépen ellenőriztem, mennyi az annyi, nem volt célom megsütni egy 50 rugós top tápot.
-
Whysperer
addikt
Legyszi. Mutass már nekem olyan Intel usert legyszi aki megvesz egy ilyen szörnyet és majd a tapon fog spórolni, hogy lefogja 4,9 boostra... Ezt el sem hiszem, hogy leirtad. Új Intel meg 60 70 ezres alaplap és majd vesz egy hurka tápot...
-
snecy20
nagyúr
válasz Whysperer #145264 üzenetére
Épp borzolni készülöm az Inteles topikban a kedélyeket egy olyan 3950X bench eredménnyel, ahol a 9900K hivatalos TDP-jére korlátoztam le a procit.
Gyuri27
Itt is az utcában a nők már mind terhesek... van aki a hatodikat várja és nem romákok...[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz scrácok!
-
norbert1998
nagyúr
válasz stratova #145255 üzenetére
A szinkronnal magával nincs gondom. A hangminőséggel viszont igen. Ella tobbet tudna mondani róla. A térhatás az, amiben nagyon különbözik. Alapvetően jobban kedvelem a magyar beszédet, mint az angolt. Sokkal érthetőbb. Nem olyan, mintha fasszal a szájukban egy mobilwc-bol beszélnének. De a térhatás miatt én inkább választanám az angolt így is.
-
MiklosSaS
nagyúr
Na, jön a harmadik gyerkõc Fiucska lesz ez is . Ha minden igaz, valamikor majd novemberben világra jön.
-
stratova
veterán
válasz norbert1998 #145254 üzenetére
A lényeg, hogy meglett a hiba forrása :)
Tudom, gyalázat így nézni azt a filmet, de mi ma fejeztük be laptopról befelezett BT fülessel (a szinkron színészi teljesítményével, itt amúgy nincs bajom). Múlt hétvégén ébresztésig a szervizes táncjelenetig jutottunk.
Úgy, hogy ritkán van egyben nyugis 1-2 órám, ha nem az alvásidőmből veszem el, vonakodtam, hogy már látott filmet nézzünk, de nem bántam. Páromra meg kicsit büszke is vagyok, hogy más helyett ezt akarta újra nézni. (Először.moziban láttuk).
Nagyon drámai, erőszakos filmek no go, szóval ehelyett pl lego movie 2-t néztünk volna talán (bár állitólag az még éppen jól vicces, passzolom).[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Mikor már anyolcadik szervizest keresed fel, mert folyton kikapcsol a hifi nagyobb hangerőn.... És rájössz, hogy a vezetékekre egy újabb csekkolás nem árt... Fákin összeért a bal oldal-háttér
Ja, a Ford v. Ferrar-it véletlenül sikerült angol DD/angol DTS HD:MA hanggal letölteni, és bár nem tud rajtam kívül senki se angolul, a lejátszó online lekapott hozzá feliratot és így kompromisszumosan megnéztük, HD:MA hanggal.
Egyszerűen elképesztő mennyivel jobban körülvesz, mint a fos magyar DD, igaz, HATOD akkora bitrátával
Tessék megtanulni angolul és HD:MA-ba nézni![ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Reggelt!
-
norbert1998
nagyúr
válasz inspiroyhome #145251 üzenetére
Ha mercit vettel volna, mondhattam volna, hogy a motor ugyanaz(némi eséllyel) (Renault)
-
inspiroyhome
senior tag
Apropo ide szerintem meg nem is kuldtem az uj szerzemenyt, esetleg van markatars?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #145248 üzenetére
Te, nem tudod mi az a sivatagi hollókutya? Rikárdót sem ismered? A "nem lopott" márkanevet sem? Hát hol élsz te?!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #145245 üzenetére
Csak a sivatagi hollókutyákat lopják, a többit nem.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Mahrenburg
őstag
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
nagyúr
válasz norbert1998 #145240 üzenetére
A DOOM 2016 ?
(#145241) MiklosSaS:
Az s1366-os és 2011v1/v2-es XEON-okat valamint az AM3+-os FX-et is elég könnyen meg lehetett fogni hőmérsékletben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
proci985
MODERÁTOR
válasz norbert1998 #145240 üzenetére
elfogyo vramnal texturahiba / mikroakadas lehet a legvaratlanabb pillanatokban.
HL: Alyxnal nalam ultran megvolt a 90fps, csak eppen neha irdatlan mikrolaggot produkalt. levettem ultrara, elmult.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Steven #145224 üzenetére
Olcsóbban és jobban hüthetõ egy 7900X, igaz nálam az is megette a 310 W-ot 4.8 GHz-en, de nagyjából ottvan ahol a mostani skylake ver.4.0. A nagyobb felülettnek köszönhetõen komolyabb programokban az egyedi 150K forintos vízhüt3sem 90 fok körül tartotta.
De jön mindjárt az okosTóbiás és megmondja ezt IS hogy há'de'há játékokban gyengébb....mondjuk pucával a homokban is lehet játszani
-
norbert1998
nagyúr
Én nem értem ezeket a marha játékokat
Ultra Nightmare beállításokon van a DOOM, kivéve a textúra tárhelyet meg még valamit, a közel 30-féle beállítás közül, mert nem engedi elfogadni "kevés a VRAM-oooood". Közbe meg a 60 fps limitert egyszer SEM engedte el így, hogy ez a kettő kivételével tényleg maxon van. -
nagyúr
válasz Gyuri27 #145236 üzenetére
Most felment az ára ennek is csúnyán... nem izgat, hogyan kezel 6-8 magot használó game-t, mert olyat nem nagyon fog látni.
És eladni se fogom (mint ahogy a többit se), nem azért vettem, az értékvesztés sosem érdekelt, kereskedő sem vagyok.
Szar AMD-t meg azért vettem, mert király, pláne ha röptében megy a stream is. (és nem kell az égig OC-zni, sőt sehová sem kell feltétlen tuningolni).
Amúgy el lehetne vele még lenni, csak a stream-et nem kell erőltetni (vagy olyan kell, ami a GPU-ra támaszkodik inkább).
7700k amúgy tényleg baba CPU, de a 3600X nem került annyiba újonnan mint a 7700k használtan anno.
Szeretek kísérletezni, többféle platform is érdekel egyszerre, szóval nálam így ne keress nagyon rációt és logikát.
A garázsgépemben van a legoverkillebb CPU: Core 2 Duo T9300 - és még ez is megteszi, amire használom, netezés, google maps, YT-ről videó és zene), mind ezt 4 GB ram mellett egy GMAX3100-as IGP-vel és egy 120-as SSD-vel.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz jokeph #145232 üzenetére
Akkor ha tartja a tempót 2-3 éves gamékban olyat kell venni mindenkinek. Hiszen használtan is annyi mint egy 1600 af kobó újonnan.
Aztán hogy egy 6-8 magot zabáló online gamét hogy kezel más kérdés. hogy jövöre hogy kezel meg egy harmadik kérdés.
Azért jó itt mert bármit irhat az ember az intel mindig IS win.
Csak azt tudtám te is minek vettél szar amd-t? Semmi értelme. 7700k még százév múlva is minden amd procinál jobb.Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz hokuszpk #145234 üzenetére
Az a rossz hírem van, hogy saját célra esélyesebb, hogy i5-10600-at vegyek, mert nekem untig elég jelenleg egy erős, épkézláb, egy darabból készült ( ) 6/12-es CPU.
De nem kell szomorkodni, jobbnál jobb teszterek vannak szerte a világon, majd láthatjuk ki mit mért.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz MiklosSaS #145223 üzenetére
az a 300W vagy 350W pillanatnyi az egyebkent jol hangzik, pistike dorzsolheti is a tenyeret, hogy jajj de jo elbirja az alaplap.
ja, az alaplap igen, csak tippre egy EK supremacy talan ilyen vizho +50 fokon meg meg is tudna fogni a procit, ha egyaltalan birna felulettel amiben nem vagyok biztos.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz Gyuri27 #145231 üzenetére
Szép videó, szépen hozza, hogy játékra bőven jó még ez a 4/4-es bontószökevény (amúgy tényleg jó még rá, VGA és kompromiszzumok fényében és persze játéka válogatja).
Megvan már több mint egy éve, 75k volt a lap+cpu. (szerintem jó ár volt érte, a lap elég erős kivitel, nem egy tucatdarab).
Csuta mindegy milyen ramot teszek bele, nem finnyákol.
Amúgy RyZen a fő gép, ez (mint a többi régiség is) részben hobbi, részben 2. gép.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #145228 üzenetére
Hú, de csúnyán megveri a 3900X.... Van egy elképzelésem... Csak 20%-al hagyta ott már a 9900K is. [link] A 3950 is ott van a 3900X nyakán, még mindig masszívan a 9900K alatt.
Azonos, ~245W fogyasztás mellett [link] .Rosszul olvastad, a lapok tudni fogják a PCIE4-et, csak a még most jövő CPU-k nem. Már ha ennek tulajdonítunk bármi jelentőséget, szerintem nincs, a kötözködésen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Juj de jó. Akkor be lehet állitani 125 wattot is. Az is jó. Minden jó. Csak a baj az, hogy teljes gözön 350 watt se veri meg a 3900X-t. Oszt akkor a 3950 még látótávon belül sincs.
De hát jó. Jó az intel. Az új foglalatos lap is olcsóé lesz. Persze ezt már megszoktuk. Ja és ha jól olvastam ezen se lesz pcie4. Na majd arra jön új foglalat.Igen az amd szar. Az egyik 99 dodó a másik 120. Pont annyiba fognak kerülni mint használt intel procik gari nélkül halott platformba. Szar az amd ezt eddig is tudtuk.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #145226 üzenetére
Kevésbé tehetségtelenek viszont beállíthatják maguknak a power limiteket pl. a tápuk függvényében, és máris nem 250W lesz a short boost, hanem ami belefér. Na, így lehet nem 5,2Ghz-re fog turbózni minden magon, csak mondjuk 4,6Ghz-re, óriási veszteség.
Feltéve, hogy az 500 dolláros CPU mellé nem tellett még némi apró mondjuk egy épkézláb legalább 550W-os tápra. Egy 550W-os tápnál is 250W CPU mellett még van 300W-od VGA-nak, ami a legerősebbnek is elég illene legyen.A CCX meg olyan jó dolog, sírtam a röhögéstől, mikor ezt megláttam: [link] .
Csak annyival tud többet a nagyobb modell, hogy kettő helyett egy CCX-el tudja "ugyanazt" a 4/8 magot 16MB L3-al.[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz snecy20 #145225 üzenetére
Most olvasom. Jó lesz az. De ha megy is akkor 350 wattot is kajálhat. Csak ugye ennek van az a hátránya, hogy olyan lapot kell venni. Mert a fos 250-270 wattos lap nem hajcsa ki. Azok a lapok meg gondolom a 60-70k kategóriából indulnak. Meg ugye új foglalat (már emiatt se lesz olcsó). És akkor még ott a táp kérdése. Mert egy mezei kis 400-600 wattos tápra nem biztos, hogy ráraknám (főleg egy 180-200+ wattos vga mellé).
Ha meg van egy jó tápod kérdés, hogy azon az ágon lead-e annyi. Finom lehet egy 700-800 wattos tápot kibaszkodni mert nem elég erős. LUL xd kek.
De legalább a hűtők jók lesznek. Mármint a lukba bele mennek. Az más kérdés, hogy teljesitmény elég lesz-e.
Foglaljuk össze tehát: új 1200-as lap drágán, jófajta arany áron. + táp + hűtő.
Jóóó lesz ez 14++++++++ on. Me nincs ccx benne.Amd - Radeon - Ryzen
-
snecy20
nagyúr
Nem lennének azok rossz procik, alapvetően nem is lesznek rosszak mert gamingben átveszik valószínűleg a vezetést, csak az a 14nm fest már nagyon rosszul.A teljesítmény/fogyasztás mutató az most nagyon az AMD oldalán van, pont annyira, mint anno az FX vs. Sandy/Ivy Bridge/Haswell korszakban.
-
Steven
addikt
Én 10 magosat ki próbálnám, persze ingyen, tuti mokás lehet tuningolni ... meg nézni a fogyasztást
Nálam 7700k falból 210-220w simán meg evett
3800x EDC 1 el is 175w nál magasabb értéket nem láttam.Szerintem amúgy viccesebb az, hogy intel le fejlesztett pci-4 es cpu-t meg lapot csak épp a lap a jitter miatt nem megy csak pci-3 on.
biztos kevés volt rá a dollár milliók, hogy jól sikerüljön!jelenleg az az eset van :
Amikor az ág is húzza....[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
MiklosSaS
nagyúr
Jönnek az új/régi skylake processzorok, ragasztottak melléjük még pár magot, van új alaplap és mehet a 300W-os zabagép. Egyszálban majd ráver 5-7 %-ot a mostani Ryzenre.
Könnyü dolga lesz az AMD-nek a 4-es széria Ryzennel, szinte mindenbe agyon fogják verni az Intelt.
De a jó hogy cel 2 magvas HT nélküli Celeron CCX nélkül
-
inspiroyhome
senior tag
napot napot, kis eletet ide!
nincs valakinek elado hasznalt de jo allapotu HDD-je? tobb darab
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz norbert1998 #145219 üzenetére
Mert mindig a derekára tekeri és így pufókabbnak kinézve, már alacsonyabbnak véled.
[ Szerkesztve ]
-
-
Whysperer
addikt
SAS ne haragudj ,de ez csak neked való. senki mást nem tudok ebben elképzelni
[link] https://leet.hu/2020/04/28/ime-minden-idok-leggyorsabb-gepe-brutalis-gamer-pc-t-pakoltak-egy-kis-elektromos-tesla-model-s-be/?fbclid=IwAR2j3rr_u-akmVXKjgeb5YA15kSkm4CNzQX5Lhgf8Y_67UlQTlh6E41H-Ls
-
Whysperer
addikt
válasz jokeph #145207 üzenetére
Na királyság. WIN +g müködött köszi. Ennyit a seggszikla zöld driverekről. semmit nem állítottam el. ott van az nv odlalol issueként
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz stratova #145205 üzenetére
Jóskam. Dehogy venném meg. Csak jót mosolyogtam. Rajta. Semmit nem. Veszek onnan. Én nem intézek semmit, de atveres atveres. Ti meg mindig belőlünk indultok ki, hogy itt megnezi, megkerdezni a másik stb. Sokan azt sem tudják mi van.
Jokeph. Semmit nem veszek onnan. No para.
-
nagyúr
válasz Whysperer #145202 üzenetére
Wish-ről pendrive-ot nem vennék, nemhogy ilyet.
W10 beépített felvevő:
Játék indít, majd ha fut, nyomsz egy WIN+G gomb párost, és beadja a kis konzolt hozzá, lehet vele képeket is rögzíteni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- iPhone-t használók OFF topikja
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- UHD filmek lejátszása
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest