Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajsza
aktív tag
válasz
zoli.22
üzenetére
Készítened kell 3 e-mail account-ot és amikor beregisztrálsz a Battleforge-ba, akkor megadod a fő account-od nevét, mint aki ajánlotta neked a játékot (talán referral a mező neve). Utána a 3 új account-ot fel kell vinni a 4. szintig, majd valakit megkérni, hogy mindegyikkel játszon egy-egy kétszemélyes meccset. Ez lehet akár 1. szintű random PvE is, ami rövid idő alatt végigvihető.
-
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
A vevő valószínűleg azt hitte, hogy promo firedancer az.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért abból, amit leírt az olvasható ki, hogy a másik is ludas a dologban, mert egyáltalán nem PvP deck-kel indult. Valószínűleg valami kezdő lehetett, aki épp próbálgatta a PvP-t.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Minden egyes pályához tartozik egy fix fejlesztés lista, azok közül sorsol ki a résztvevő játékosoknak néhányat. Egy személyes pályán 2 fejlesztést kapsz, a többin 4 fejlesztést oszt ki a program a játékosok között. Ha sikerül egy pályát szólóznod, akkor persze mind a 4-et te kapod meg. Ha olyan fejlesztés esett, ami már megvan neked, akkor azt pénzzé konvertálja. A fejlesztések szintje pedig attól függ, hogy a pályát milyen nehézségi fokozatban teljesítetted: normal szint=alap fejlesztés, advanced szint=2. szintű fejlesztés, expert szint=3. szintű fejlesztés. Ezen a címen a pálya nevére kattintva megkapod, hogy az adott pályán milyen nehézségi szinten milyen fejlesztést kaphatsz meg. Érdemes a pályákat 3-4-szer megcsinálni egy adott fejlesztésért. Ha ennyi próbálkozásból nem sikerült megszerezni, csak akkor érdemes tokent is költeni rá.
-
hajsza
aktív tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
A leírás alapján csak figyelmeztetést kapsz, ha account adatot adsz meg levélben. Gondolom egy igen/nem jellegű kérdéssel megerősítést kér arról, hogy biztos vagy benne, hogy el akarod küldeni.
-
hajsza
aktív tag
Mi van azokkal, akiknek a konvertálója még nem járt le? A hátralevő ideig még megkapják?
-
hajsza
aktív tag
Az 1000 pont/10 EUR túlzottan magas ár. Javaslom az EBay használatát, én már többször vettem a zzfshopper nevű egyéntől BF kódokat. Egy kóddal 3000 BFP+az alap 32 lap jár. Jelenleg ha jól látom 12 dollárt kér érte (itten). Hátránya, hogy nem azonnali, kb. 24 órát kell várnod a kódra, bár volt itt a fórumtárak között, akinek tovább kellett várnia.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Zedroxine
üzenetére
Plusz lapnak javaslom a comet catcher-t és a war of shrine-t. Az utóbbi nagyon hasznos, hogy minél több power-t tudjál a végjátékban használni. T1-re még esetleg a mortar tower és a mine is betehető. Jól jöhet még az Amii monument is, amennyiben nincsenek vele szemben ellenérzéseid. Viszont a sunderer-t kivenném, túl sok power-be kerül akkor, amikor az még alig csurran-cseppen.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
A fire affinity-s snapjaws nagyon kellemes, mert a célpontjára +50% sebzést tesz, amíg azt támadja. Mivel a snapjaws viszonylag keveset sebez, ezért úgy érdemes alkalmazni, hogy forsaken-ek vagy nox tropperek közé dobsz be egyet és közös célpontot adsz meg nekik, ezáltal a többiek sebzését is felturbózod.
-
hajsza
aktív tag
A convoy-t experten is tudod szólózni? Az nekem még nem megy. Láttam egy replay-t, ahol egy srác shadow kezdéssel és orb cserével eléri, hogy a lépegetőket blokkolja (undead army-t hív a lépegető által kinyírt ellenfelekre és a scythe fiends át tud oda menni a spec. képességével), de én mindig kifutok az időből, ha megpróbálom utánozni. Neked mi a taktikád?
-
hajsza
aktív tag
Itt van a hivatalos leírás a conversion-ről.
Tömören:
- Ha te nyered meg a fejlesztést, akkor eldöntheted, hogy megtartod, vagy átalakítod.
- A fejlesztést disenchant-olják. Ilyenkor a konverzió automatikusan megtörténik, ha legalább egy résztvevőnek van conversion-je, de csak azok kapják ezt is meg, akiknél van conversion (a normál disenchant aranyat persze mindenki megkapja). A conversion-nel rendelkező játékosok között arányosan lesz elosztva az átalakítás eredménye (tehát két conversion-nel bíró játékos esetén a felét kapja mindegyik). A másik Amii element kétszerező hatása a konvertált javakra is érvényes.Szerk.: Ollie kérdésére a válasz: ha disenchant-olják mondjuk azért, mert mindenkinek megvan a fejlesztés, akkor konvertálja. Ha más nyerte meg, akkor persze hoppon maradsz.
-
hajsza
aktív tag
válasz
linekiller
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a fagyasztott egységek 50%-kal kevesebb sebzést kapnak.
Szerk.: meg is találtam a forrást. Az érintett részlet mindjárt ott van az elején: "Frozen units only take 50% damage."
-
hajsza
aktív tag
Az utóbbi kb. fél évben ez a harmadik ilyen lap, tehát várható, hogy még lesz másik is ugyanígy. Viszont ha megszerzed a mostani lapot, akkor a következő akciónál 3 újabb meghívottal a soron következő laphoz is hozzájuthatsz. Szóval ha nem gond a 3 "új ember" beszervezése , akkor érdemes kihasználni a lehetőséget (az új embert azért tettem zárójelbe, mert sokan új e-mail címet létrehozva saját magukat hívják meg, aztán a kötelező többszereplős meccshez játékbeli ismerős segítségét kérik).
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jelenleg a promo Grinder-t (shadow affinity) osztogatják érte.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Én úgy tudom, hogy az egységeket a méretük és nem az orb igényük szerint számolja a program. Az XL-es egységek 10-nek számítanak, így pl. már a harvester is ennyit foglal. Emlékeim szerint az M-es egységek 3, az L-esek pedig 5 helyet foglalnak. Az olyan S egységek pedig, amik csapatban vannak, azok fejenként 1-nek számítanak. Pl. egy windweavers lap lehívása 6-tal növeli a felhasznált egységek számát, mivel egy kupacban hatan vannak.
A need/greed esetén sikeres teljesítés után mindenki beállítja, hogy az egyes fejlesztések kellenek-e neki (need), ha másnak nem kell, akkor ő elviszi (greed) vagy egyáltalán nem kell (pass). Úgy tudom, hogy az egyes need beállításokat a program aszerint veszi figyelembe, hogy ki mennyire volt hasznos játékos (a PvP pontszám számításához hasonlóan számolja a játékosok hasznosságát). Ha egy kártya senkinek nem kell, akkor annak a helyében aranyat fog minden résztvevő kapni. Minél ritkább kártya fejlesztése és minél magasabb fejlesztés, annál több arany jár helyette.
-
hajsza
aktív tag
A tome PvP-be belevágni két okból érdemes:
- A token jutalmak a normál PvP kétszeresei.
- Tome lapokat nem lehet fejleszteni, ezért ebből a szempontból azonos eséllyel indulsz olyan ellen is, aki már születése óta csak BF-ezett és minden normál lapját felfejlesztette. Persze a tapasztalatot nem pótolhatja semmi, ezért biztosan sokszor el fognak verni téged, ha nekivágsz.Ha vacak a tome-od, akkor nem is igazán érdemes belevágnod, esetleg egyet-kettőt csak a tapasztalatszerzés kedvéért.
-
hajsza
aktív tag
A Lajesh rep-hez töltsd le a [Suosuke által megadott csomagot]. A dokumentumok/battleforge könyvtáradban ha nem lenne Map alkönyvtár, akkor hozd létre és oda másold be a csomag tartalmát.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem mindig 24 órán belül megjött a kód, de egyszer úgy, hogy rá kellett kérdeznem. Ott lehet, hogy én voltam a hibás, mert egy csomó spam levelet töröltem és lehet, hogy a kódot tartalmazó levélre is véletlenül DEL-t nyomtam. Onnan tudtam, hogy már elküldte a kódot, hogy utána jött egy levél a címemre az Ebay-től, hogy a rendelésem státusza megváltozott, feladott állapotú lett. Ekkor írtam meg azt az üzenetet a srácnak és 2 órán belül válaszolt, a válaszüzenetében benne a kódokkal. Egyébként a barátod kódja már megérkezett? Az Ebay-nél regisztrált e-mail címre küldik a kódot, ha minden flottul megy.
Bemásolom a neki küldött üzenetemet, nincsen benne a nevem, ezért egy-az-egyben te is elküldheted neki, ha gondolod. Az egyetlen, amiben esetleg kettőnk esete eltér, hogy én kaptam egy üzenetet arról, hogy a megrendelt cuccot feladták (Yesterday evening I got an e-mail which states that "Your item(s) has been marked as shipped."). Ezt a mondatot vedd ki a szövegből, ha nálad ilyen levél még nem volt.
Hi, I've bought a Battleforge code from you yesterday. Yesterday evening I got an e-mail which states that "Your item(s) has been marked as shipped.". However I haven't received neither an e-mail, nor an ebay message with the code. Please send the same code again.
Thanks in advance,
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
"U.I.: nem jött még meg a kulcs...
"Az e-mail címedre fog majd megjönni. Ha 24 órán belül nem jönne meg, akkor küldj neki üzenetet az e-bay message lehetőségén keresztül. Egyszer nekem sem jött meg valamiért a kód, de miután rákérdeztem, újra elküldte.
-
hajsza
aktív tag
Én kereskedni szoktam, kb. 5-15 BFP nyereséget hozok össze laponként. Egy héten összejön legalább egy booster-re való, azt kinyitom és a tartalomtól függően megtartom vagy eladom. Az esetek 90%-ban veszteséges voltam, két hete volt végre egyszer szerencsém, akkor egy Wheel of Gifts esett.
-
hajsza
aktív tag
válasz
LifeSpirit
üzenetére
Az XFire-t kapcsold ki, ha ezzel a programmal játszol, mert a chat ablakba nem lehet írni, ha aktív.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
"Más: miért jó (vagy nem jó?) ha ugyan abból a lapból több darabbal rendelkezem?"
Minden lap alapból rendelkezik bizonyos számú használati lehetőséggel (angolul charge=töltés). Például a surge of light 5-tel (az arcane melletti szám). Ha egy lap több példányban is megvan neked, akkor a fejlesztéseknél nem csak a kártya képességét erősítheted, hanem a lehívási limitet is növelheted. Ha 1 extra lapot használsz fel rá, akkor a jelen lapnál az 5 helyett 10-szer használhatod, mielőtt meg kell az újratöltődését várnod. Legfeljebb annyi extra lapot használhatsz fel, ahány upgrade-et a lapra pakoltál. Tehát hiába van 3 plusz lapod is valamiből, ha csak az 1-es upgrade-re fejlesztetted, akkor csak 1-et használhatsz fel a töltésére.
Ha kifogysz a töltésekből, akkor is használhatod a lapot, de meg kell várnod, amíg újra használhatóvá válik. Ez legjobb tudomásom szerint a lap power költségének 50%-a (másodpercben), de legalább 30 másodperc.
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Megkerestem az ebay-en az eladó srác boltját. Még most is árusít: [link]
-
hajsza
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Üdv a klubban!
3. PvE-ben könnyen lehet együtt lenni. Jobb klikk a barátod nevén a chat-ban és az "invite to group" menüpont választása után ha egy több játékos pályát választasz, akkor ő is meg lesz arra a pályára hívva. A PvP-nek két verziója van: a barátságos meccs (sparring) és a rangsort befolyásoló (duelling). Barátságos meccset lehet egymás ellen vívnotok, viszont az éles párbaj esetén a szerver sorsolja össze a játékosokat, tehát csak nagy szerencsével lesztek egymás ellenfelei.
4. Van trade funkció, bár én még sosem használtam. Ha jól tudom, akkor ezen a módon legfeljebb 3 lapot tudsz a másiknak átadni. Ezen kívül levélben is lehet egymásnak lapot küldeni, egy levélben 8 lap mellékelhető. Barátok között ez utóbbi is jó (sőt a 8 lapos kapacitás miatt ez a javasolt), viszont ha pl. lapot akarsz aranyért adni/venni ismeretlenekkel, akkor már kockázatos, mivel a másik fél nem kötelezhető arra, hogy ő is átküldje neked a csereüzlet rá eső részét.
5. Nem szükséges nagyon komoly angol tudás a játékhoz, a kártyák egy részéről pedig van magyarul is leírás (nézd meg a fórumtéma első hozzászólását, ott vannak hasznos linkek). Vagyunk jónéhányan magyarok, akik még mindig élvezik ezt a játékot, így ha kérdésed van, valószínűleg találsz valakit, aki tud is válaszolni.
X. Bár nem kérdezted, de adnék még egy tanácsot: ha úgy döntesz, hogy megvennéd a játékot, akkor ne a CD Galaxis/576 jellegű boltokban próbálkozz, mert ott még mindig 7.000 ft környékén lehet megvenni a játékot. Én az e-bay-en vettem több kódot is a zzfshopper nevű eladótól, így kb. 12 dollárért 64 alap kártyát (közöttük a nature frakció PvE-n használt egyik legfontosabb kártyáját a Shaman-t is) és 3000 BF pontot lehet kapni. Egy ilyen kód teljes értékű játékká alakítja át a Play4Free verziót.
-
hajsza
aktív tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Azt viszont megteheted, hogy létrehozol egy új account-ot és ahhoz is szerzel 3 új kuncsaftot, majd a megkapott kártyát átküldöd a fő account-odra.
-
hajsza
aktív tag
Most láttam egy hirdetést, valaki 1250-ért adja az Enlightenment-jét. Úgy tűnik, kezdődik a licitálás lefelé. Az AH-n egyelőre 1580 a legolcsóbb.
-
hajsza
aktív tag
válasz
phanzetomox
üzenetére
Ahá, akkor ez a trükkje. Nincs meg a lap, ezért csak az AH-n olvasható leírást tudtam megnézni, ott meg az aktiválási költséget nem tüntetik fel.
-
hajsza
aktív tag
Ráadásul ez a monument lap csak 150 power, szóval a 4. orb-ot nem is érdemes aktiválni, mivel az sokkal többe kerül.
Szerk.: az Enli azért még hasznos lehet, mivel 2 zöld és egy tetszőleges orb mellett lehet olyan lapokat hívni, amikhez 3 vagy több más színű orb kell.
-
hajsza
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
A kezdőpozíciódhoz közel van egy Amii herkenytyű, az az. Mind a két játékosnál van egy-egy. A legegyszerűbb megoldás, ha kiválasztod és egy új csoporthoz hozzáadod, ezáltal bármikor könnyen át tudod kapcsolni.
-
hajsza
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Ha nem kapcsolja át egyikőtök sem a kaput, akkor egy idő után elromlik és mind a két oldal kinyílik. A kaput egyébként ha azonnal átkapcsoljátok, amint újra aktiválni lehet a kapcsolót, akkor egyetlen egység sem jön ki a fenti középső részről. Ezt a "trükköt" expert fokozaton nagyon érdemes haszálni, nagyon megkönnyíti a pálya teljesítését.
-
hajsza
aktív tag
Nagyon érdekes videó volt, köszi, hogy belinkelted. Alatta a hozzászólásokban valaki más is ugyanezt kérdezte, mint te. Az egyik válaszoló azt írta, hogy ez a trükk most már nem használható, tehát nem csoda, hogy furcsállod. Valószínűleg ez valami bug lehetett, amit közben javítottak.
-
hajsza
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Vannak olyan frost kártyák, amik csak saját épülettől adott távolságon belül fejtik ki a hatásukat (pl. a home soil). Ha ilyet akarsz használni, akkor lerakod az ice barrier-t és már mehet is a csihi-puhi. De azt is ki lehet vele használni, hogy saját épület közelében az egységek, ha nem állnak harcban, akkor gyógyulnak. Illetve ha pl. sietned kell, de még nincs elég power-ed egy orb vagy well megszerzéséhez, leteszel mellé egy ilyet, majd ha összejött a power, akkor elfoglalod a kérdéses épületet és lerombolod a barrier-t. Erre a trükkre azért van szükség, mert a foglaláshoz földi jelenlétre (épület vagy egység) van szükség.
-
hajsza
aktív tag
Közben már Pachito is válaszolt. Akkor gyorsan írok egy példát a nagy árkülönbségű kártyákra is. A disenchant (nature, shadow) affinitásai között a különbség az, hogy a nature a saját egységedet védi egy ideig a káros hatásoktól (pl. bénítás), a shadow pedig az ellenfél egységére tehető buff-okat tiltja le egy darabig. A nature sokkal hasznosabb, mert PvP-ben így kevésbé van kitéve az egységed a CC lapoknak, PvE-ben meg például azok az idegesítő paralizáló sárkányfiókák és mauler-ek elől van egy egységed egy ideig védve.
-
hajsza
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Amióta kijött a játék, 3 teljes kártya gyűjteményt adtak ki. A második kiadástól kezdve vezették be az affinity-t, szerintem merő lustaságból, mert így nagyon sok kártya esetén úgy tudtak kiadni két lapot, hogy nem nagyon kellett velük dolgozniuk. Azoknak a kártyáknak, amiknek van affinity-je, mindig van egy párja, csak más affinity-vel. Ez csak annyit jelent, hogy más-más speciális képességeik vannak, az alaptulajdonságaik és a fejlesztéseik egyformák. Például a nightguard két affinity-je ([shadow][nature]) között az a különbség, hogy a nature lap swift, a lila pedig emberi ellenfelek ellen 50%-ot sebez. Semmi köze az affinity-nek ahhoz, hogy milyen orb-jaid vannak. Shadow affinity-t is használhatsz úgy, hogy nincs shadow orb-od, az orb igény csak a jobb felső sarokban látható gömböktől függ.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
A leírása alapján a pajzs ereje a void-od adott százaléka lesz (fejlesztés függő, azért nem írtam pontos számot), ami az adott sebzések 50%-át felfogja. Tehát ha jól értem, akkor pl. 600% és 1000 void power esetén kapsz egy 6000 Hp-t felfogó pajzsot, ami vagy 30 másopercig vagy addig marad fenn, amíg az egységeid összesen 12000 sebzést (ennek az 50%-a a 6000) be nem kapnak.
-
hajsza
aktív tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Kártya fejlesztésekre (angolul upgrade) lehet azokat beváltani. Ha egy meglevő kártyádra jobb gombbal kattintasz, ott az upgrade menüpontot választod , majd a megnyíló ablakban felül a "claim upgrade" fülre kattintasz, akkor ott látod, hogy az adott kártya három különböző szintű fejlesztése (ezeket rövidítjük U1, U2, U3 formában) mit ad és mennyi token-be kerül. Ha beváltod a fejlesztést a tokenjeidre, akkor azzal még csak a lehetőségét szerzed meg a fejlesztésnek. Azt, hogy utána a fejlesztést rá is tedd a kártyára, az upgrade fülön teheted meg. Ehhez "némi" kell aranyat leszurkolnod, a szükséges arany mennyisége a fejlesztés fokozatától (U1 a legolcsóbb, U3 a legdrágább) és a lap ritkaságától függ. Egy UR (ultra rare) lap U3-ra húzása több ezer aranyba kerül. Magasabb fejlesztést csak akkor tudsz megvenni, ha az összes alatta levőt már megvetted. Ha pedig egy fejlesztést netán leszedsz a kártyádról, akkor mind a rá költött arany, mind a tokenjeid veszendőbe mennek. Csak akkor érdemes így tenned, ha az adott kártyára nincsen szükséged és el akarod adni, mert csak fejlesztés nélküli kártyákat lehet feltenni az AH-ra (ez alól kivételek a promo kártyák, azokon a max fejlesztés van, de így is csereberélhetők).
-
hajsza
aktív tag
válasz
pachito
üzenetére
Gyorsabban csorog vissza a void a normál power-be, amikor aktiválod. Magasabb up-okkal még a 100%-nál (vagyis a kétszeresnél) is gyorsabb lesz.
Szerk.: és minden csapattárs void power-jére hat, ezért pl. 2v2-ben az ellenfelek nagyon útálják és overpowered-nek tartják (szerintem jogosan, de csak 2v2 esetén).
-
hajsza
aktív tag
válasz
BlackTiger
üzenetére
Ugye ezt a jelszót sehol máshol nem használod? Ha igen, akkor gyorsan változtasd meg, mielőtt még valaki vissza tudna élni vele.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Juliano
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a fórumon a befallen's curse-t dícsérték nagyon, de inkább a szóló shadow mentre, mert ilyenkor a kező orb-odat elfoglaló sereget azzal a lappal ki lehet nyírni és az orb-ot visszaszerezni, mielőtt betámadnád az ágyús pontot. Emlékeim szerint azonban a curse T2-es és nem T1-es.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
Elég kemény tud lenni expert szinten, de néhány profi ennek ellenére le tudta szólózni ([link]).
Másik téma: a shadow phoenix U3 leírása a bfcards.info szerint "-200 life point necessary to resurrect", viszont a játékban már a crashdive-ra kap U3-on bónuszt ("+50 damage per target, 200 in total"). Mióta van az új U3 a játékban? Vagy ez lesz a phoenix nerf-je (kiszivárgott az információ)?
-
hajsza
aktív tag
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
Azért, mert az embalmer's shrine bónusza a FoF-re is érvényesül. Ha pl. meghal egy 1000 HP-s lény a FoF közelében és a shrine képessége aktiválva van, akkor legalább 1700 (U0-nál) HP lesz az az alap, aminek a 2-5 százalékát azonnal visszakapod a void-ból. Valószínűleg olyankor hal meg saját egységed FoF mellett, ha a környéken harcol, ezért esélyes, hogy az ellenfélnek is elpusztul közben egysége és azok után is visszacsorog a void. Persze többnyire magasabb upgrade-ű embalmer-rel használják ezt ki, ahol ez még hatékonyabb.
-
hajsza
aktív tag
Kerestem egy lapot a bfcards-on, de nem tudom a nevét. Ebben a videóban ([link]) 3:10-nél valami tűzgyűrű-féleség jelenik meg. Arra lennék kíváncsi, hogy ez micsoad. Annyit sejtek, hogy fire kártyáról lesz szó.
Keresgélés közben viszont sikerült rájönnöm egy apró trükkre. A bfcards-on nem működik rendesen a lapozás, ezt már írta itt is valaki. Viszont ha lapozás előtt és után megnézitek az URL-t, akkor látszik, hogy milyen paramétereket vár az oldal. A gond csak az, hogy a két paramétert a programozó nem fűzte össze és ezért nem jelenik meg a 2. oldaltól a lista. Viszont ha kézzel beillesztitek a &pageno=2 (a 2-es helyére a kívánt oldal száma kerüljön) szöveget az URL végére, akkor mégis lehet lapozni. Talán ez segít néhányatoknak.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
Láttam egy szóló Blight replay-t, ahol nagyon ügyesen használták a Befallen-t. Ha azt a pályát szólózod, akkor a kezdő orb-odat a második támadó hullám már lerombolja és egy csomó XL és egyéb egység állomásozik ott. A srác egy Nightguard-dal (swift volt) a közelükbe ment és időnként rájuk nyomott egy befallen's curse-t. Egy idő után az összes ellenfél elpusztult és meg tudta szerezni a 3. orb-ját. Szóval én még nem írnám le azt a lapot teljesen, PvE-ben még lehet hasznos.
-
hajsza
aktív tag
Én a mutating frenzy változtatásnak nem örülök. Ellestem egy nagyon érdekes taktikát az egyik diff 10-es lost soul replay-ből, de mostantól már az sem használható. Az volt a lényege, hogy egy nature affinitású dryad közelében használva a mutating frenzy speckóját sem csökkent a frenzy-k életereje. A speckó 15-20 meghívása után gyakorlatilag bármit egy ütéssel lecsaptak, csak a légi egységek menekültek meg a támadásaik elől.
A maulert is gyorsan kipróbáltam a forge-ban. A lost shade támadásait is blokkolják, tehát mondjuk egy oink ideje alatt oda lehet menni hozzájuk és akkor már nincsen esélyük.
-
hajsza
aktív tag
Szóval az újdonságok: korlátozott ideig minden tome vásárlás mellé jár egy promo Rogan Kayle.
Módosítások a kártyákon:
Mauler: képes az ellenfelei speciális képességeit blokkolni. Ezentúl az ellenfele távolsági támadásait is leállítja, amennyiben azt közvetlenül támadja. Az egység költsége 70 power-ről 75-re nőtt.
Battleship: a sebzése 3200-ról 3750-re növelve.
Breeding grounds: a spórolás mértéke csökkent. U0:12%, U1:15%, U2:20%, U3:25%
Hatecaster (Nature) : az épület által megbénított egységek esetén nem érvényesül a csökkenő hatás elve. Tehát az érintett egységre lehívott következő CC spell időtartama is maximális lesz.
Befallen's curse: ezentúl a fertőzés az épületekre nem hat.
Global warming (Fire): a varázslatnak minden hatósugarában levő ellenséges jégpajzsra hatással kellett volna lennie, de eddig legfeljebb hármat érintett. Ezentúl a darabszám nincsen korlátozva
Mutating Frenzy:a "Deathwish" (halálvágy) képessége növeli az egység támadását, de cserébe folyamatosan életerőpontokat veszít. Ezen mostantól az sem segít, ha előtte ráhívják a "Disenchant" lapot.PvE egységek: számos távolsági támadású stonekin, twilight és bandit egység a PvE pályákon immunis volt a mérete elleni támadásra. Ezt orvosolták.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
"a másik affos offering(nem a zöld) az mibe különbözik a zöldtől?"
A másik affinity-s offering nem az orb igény alapján növel charge-ot, hanem az egységek mérete alapján. Tehát ha feláldozol egy XL-es egységet, akkor minden XL-es egységed charge-a növekszik eggyel. Természetesen a max. charge fölé ebben az esetben sem lehet menni.
-
hajsza
aktív tag
A hivatalos fórumon volt egy nagyon érdekes kis feladvány ([link]). 10-es nehézségű random lost souls pályát kellett teljesíteni. Az elején a többség meg volt győződve arról, hogy ez lehetetlen, ezért még két másik fórumozó is plusz 2000 bfp-t hozzácsapott a jutalomhoz. És végül 3 csapat is teljesítette a feladatot! Le a kalappal előttük!
A legmókásabb hozzászólás szerintem ez volt ott: "Hehe, think of restarting the game when you DON'T get Lost Souls ". Vagyis szabadfordításban: "Hehe, ha elgondolom, hogy azért újraindítják a pályát, mert NEM a Lost Souls jött be."
-
hajsza
aktív tag
Bár már megoldódott, de talán majd más is majd hasonló cipőben fog járni, ezért leírom a saját tapasztalatomat. Én is vettem a srácnál kódokat és egy ideig türelmetlenül néztem, hogy mikor küldi el az E-Bay üzeneteim közé azokat (ugyanis úgy értettem a termék leírásánál, hogy majd oda fogja azokat küldeni). Jó darabig nem jöttek meg, utána pedig az E-Bay regisztrációnál megadott e-mail címemre kaptam meg a kódokat, nem pedig az E-Bay-beli üzenet listára. Gondolom a srác amerikai, ezért nem ugyanabban az időszakban van online, mint mi. A mi időzónánk szerint reggel 8:20-kor ment el a rendelésem és este 20:36-kor jött meg a levél a kódokkal. A kódok mind jók voltak, tehát nem átverés a dolog.
-
hajsza
aktív tag
Nekem is vannak felesleges lapjaim. Elsősorban az első két kiadásból, de néhány lost soul lapból is van már többletem (pl. a frost drake vagy a global warming).
-
hajsza
aktív tag
Sajnos nem, mivel a regisztráció után az azonosításomhoz akarja a bankkártya adatot ellenőrizni, nem is lehet ott Paypal-t megadni. Pontosan ezt az üzenetet írja ki: "Registration with eBay is free, but we need to verify your identity with a credit or debit card. This helps keep eBay a safe place to buy and sell."
Szerk.: ráadásul a regisztrációt megerősítő levélben szereplő linkre kattintva szintén hibaüzenet fogad: "Sorry! We're currently experiencing technical difficulties and are unable to complete the process at this time."
-
hajsza
aktív tag
Tudna valaki segíteni a v-paci által linkelt BF kód vásárlásban? Próbáltam regisztrálni magamat az E-Bay-en, de a bankkártyámat nem fogadja el azonosításkor. Pedig dombornyomásos Visa kártyám van, ami máshol jól működik. 3 kódot szeretnék venni. Természetesen előbb utalom át az összeget annak, aki tud segíteni. Paypal-lal is tudok fizetni, ha úgy alkalmasabb.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Rankerz
üzenetére
A swift construct valóban eléggé eszement ötlet, bár szerintem a battleship úgyszintén. Ráadásul ha swift egység kell, akkor az tier 1-re vagy 2-re kellene inkább. Ezért is gondoltam másik lehetőségként arra, hogy csak egy vicces kedvű fejlesztő kitalálmánya az egész. Akkor viszont furcsa, hogy a gépéről a telepítőbe került ez a változat. Program fejlesztésekor ugyanis ha valamit ki akarunk próbálni, akkor készítünk a forráskódból/adatbázisból egy új, teszt változatot és azzal kísérletezünk. Ily módon nem fordulhat elő a tegnap tapasztalt jelenség.
-
hajsza
aktív tag
Nem próbáltam ki, de nem hiszem. Szerintem a Phenomic-nál valaki kísérletezett azzal, hogy mi lenne, ha néhány frost egység megkapná a swift tulajdonságot, egyebek mellett a battleship is. És ennek lett a mellékhatása a treasure wagon-ok swift állapota is. Vagyis egy kiszivárgott belső tesztbe csöppentünk egy rövid ideig bele.
Szerk.: éppen erre akartam rákérdezni a mai első hozzászólásomban, hogy más is úgy gondolja-e, hogy a tegnapi változtatások valamilyen formában vissza fognak köszönni a közeljövőben.
-
hajsza
aktív tag
Az én szakmám meg a programok írása. Valóban előfordul, hogy "mellékhatások" jelentkeznek, de csak olyankor, ha valami változás ezt kiváltja. Pl. a treasure fleet-en a wagon-ok begyorsulása szerintem ilyen mellékhatása volt annak, hogy a battleship swift-re lett kapcsolva. Viszont az oink változására semmilyen már módosítás nem hasonlít, az számomra úgy tűnik, hogy nem mellékhatás következménye, hanem valamiféle kísérlet eredménye.
-
hajsza
aktív tag
Elgondolkodtatok rajta, hogy vajon mi okozta a tegnapi kártya malőröket? Arra gondolok, hogy csak úgy tud egy kártya megváltozni, ha valaki valamilyen célból hozzányúl. Lehet, hogy csak egy vicces fejlesztő belső használatra csinált ilyet, ami véletlenül kikerült, de azt sem tartom kizártnak, hogy a közeljövőben a tegnap furcsa változáson átesett kártyák hamarosan valóban meg lesznek valamennyire változtatva. Várhatóan persze nem olyan drasztikus módon, de úgy érzem, hogy a nature CC kap még egy pofont.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
"azért mert erősebb és esetleg jobb mint a régi lap már nerfeljék"
Már megbocsáss a kifejezésért, de szerintem te előző életedben ló voltál. Akkora szemellenzőt viselsz, hogy az már fáj. Csak példaképpen a CC + root network nerf-re ezt írtad: "Ha jobban belegondoltok szerintem a nature paklisok azért nem panaszkodhatnak emiatt a nagy nerf miatt."
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az új nerf kéréssel egyetértek, hanem azt, hogy sokan ahelyett, hogy valódi megoldást keresnének, a könnyebb utat választják és elkezdenek egy lap gyengítéséért sírni. Amíg őket nem érinti a változtatás, addig marha boldogok. Ha viszont az ő lapjaik kerülnek sorra, akkor jön a "komolyan nem értem az embereket" szöveg. Csak nézz magadba és máris látni fogod, hogy miért sírnak egy lap miatt. Most a tied került sorra. Viseld el, vagy légy megértőbb, amikor olyanon akarnak gyengíteni, ami téged épp nem érint.
-
hajsza
aktív tag
Furcsa, én azt hittem, hogy ezt már mindenki tudja. P4F-fel kezdtem és amikor eljutottam a 4-es szintre + vettem egy kevés bfp-t, azonnal kipróbáltam, hogy mi a fenéért van ott az action felett is a rendező nyíl.
-
hajsza
aktív tag
Nekem a hivatalos fórum ezen beszólása tetszett eddig a legjobban: [link]
A témát olvasgatva olyat is láttam leírva, hogy a játékban van bfp limit, pontosan 20.000-nél többje nem lehet egy account-nak. Nem mintha ez a veszély fenyegetne, de jó tudni, hogy ilyen is van.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
"egyik sem baxxa szét a játékot csak ez a foylamatos mindnekienk baja van vmivel felfogás."
Hmm, néztél ma tükörbe?

Én úgy látom, hogy a fő gond az, hogy a gyenge-közepes játékosok, akik bizonyos taktikák ellen nem tudnak mit kezdeni, elkezdik az általuk utált taktikákhoz használt kártyák nerf-jét kérni. És mivel ők a hangadók, ki tudják harcolni, amit akarnak. Szerintem a Phenomic akkor járna el a legjobban, ha a top50 (de ez a szám tetszőlegesen módosítható) játékosok közül válogatna ki tesztereket és az ő reakcióik alapján finomítanának a kártyák képességein. Ez win-win szituáció lenne, mert olyanok tesztelnének, akik úgy is szívesen játszanak, tapasztalatuk miatt pedig valódi egyensúlyt lehetne a kártyák között elérni. Persze csak annyira, amennyire a játék stílusa miatt egyensúly létezhet, mivel a nagy kártyaszám kombináció miatt sosem lehet tökéletes egyensúlyt elérni.
-
hajsza
aktív tag
válasz
RexpecT
üzenetére
Azt írták ott le, hogy a My Documents könyvtáradra nem úgy hivatkozol, hogy meghajtó betűjel:\elérési útvonal, hanem úgy, hogy \\számítógépnév\elérési útvonal. És azt javasolták, hogy ha a My Documents könyvtárad ilyen módon érhető el, akkor egy logikai meghajtót rendelj hozzá és annak a betűjelét használd az elérés megadásánál. Arról viszont gőzöm sincs, hogy hol kell ilyen My Documents-et megadni.
-
hajsza
aktív tag
válasz
Murder3
üzenetére
Murder, az Altar of Nihil leírásából kikövetkeztethető, hogy csak PvP-re jó. Ha jól értelmezem a leírását, akkor olyankor érdemes használni, amikor az ellenfél várhatóan éppen sok egységet fog veszteni/sok varázslatot használni (sok void power-je lenne). Ezzel jelentős power előnyt tudsz magadnak kicsikarni.
A leírása alapján nem teljesen egyértelmű, hogy aktiváláskor az ellenfél a felhasznált varázslatok/elvesztett egységek után kap void power-t, csak 20 másodpercig abból semmi nem töltődik vissza vagy az alatt a 20 másodperc alatt a void power sem növekszik. A szöveget szó szerint értelmezve inkább az utóbbi a valószínűbb. Ha valakinek van gyakorlati tapasztalata, akkor kérem erősítse vagy cáfolja meg.
-
hajsza
aktív tag
Mi a helyzet a létszám korlátozással? Ha átalakítasz egy kisebb teremtményt nagyobbra, akkor a felhasznált egségszám is annak megfelelően alakul vagy olyan lesz, mintha még mindig a kisebbett birtokolnád?
-
hajsza
aktív tag
A nap jelzés a mágikus támadás jele. Semmi különöset nem jelent, csak annyit, hogy minden egységre egyformán sebez, nincsen egy kiemelt méret, amire 50%-kal többet.
-
hajsza
aktív tag
No, nagy nehezen rátaláltam a témára. Ha jól emlékszem, akkor éppen te linkelted be régebben ehun ni: The undocumented details of Battleforge that people might not know about
"BUFF STACKING
Damage buffs add up but are not compounding: ie, if you have Unholy Power and Home Soil, then that unit will get base+100% damage, not (base+50%)+50% = base*2.25 damage."
Köszönöm az üdvözlést. Már kb. egy hónapja olvasom ezt a témát, csak eddig "read only" módban voltam. A játékkal úgy találkoztam, hogy amikor fogorvoshoz mentem, nem volt nálam olvasnivaló, ezért megvettem az éppen kijött PC Guru-t. Amikor hazaértem, gondoltam kipróbálom a mellékletet és nagyon megfogott a játék. Az újsághoz adott kód elég gyatra lapokat adott, a rare pl. egy colossus volt. Azóta már vettem BF pontokat és a teljes változatot is megszereztem. Általában ha egy játék tetszik, akkor elkezdek utánaolvasni, hogy minél felkészültebb legyek. Így bukkantam erre a fórumra, amelyik szerintem ehhez a játékhoz a legtöbb hasznos információt tartalmazza - persze a hivatalos angol nyelvűn kívül. Végig is olvastam és sokat tanultam tőletek.
A játékbeli nevem (IGN) is a 'hajsza', szerencsémre nem volt még foglalt ez a név. Bár most egy darabig biztosan ritkán leszek fenn, mert kijött a LOTRO legújabb kiegészítője és az is nagyon tetszik.
-
hajsza
aktív tag
Ollie, a hivatlaos fórumon úgy olvastam, hogy a bónuszok nem összeszorzódnak (ahogyan az matematikailag helyes lenne), hanem összeadódnak csak. Tehát az 50% méretre vonatkozó sebzés és az 50% protector módból fakadó sebzés együttesen "csak" 100% lesz és ezt szorozzák meg az alap sebzéssel, tehát a teljes sebzés a megfelelő méretű célpontra 500*2=1000 lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sí, sielés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"
)."