- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BatchMan
senior tag
-
Csontikka
aktív tag
válasz
BatchMan #493 üzenetére
nem kötekedni szeretnék vele, de szerintem épp így lett nem egyértelmű a kód...
Ha /d-vel indítod a start-ot és macskakörmözöl akkor gyönyörűen elkezeli a szóközöket és egyéb lüke karaktereket, míg ha a usernek volt egy "Programok" könyvtára a D gyökérben mielőtt kitette oda az első telepített progiját akkor máris borul a ~1...
-
BatchMan
senior tag
válasz
molnarpeter #489 üzenetére
1. echo off csak akkor javasolt, ha tényleg zavarnak a hibaüzenetek. Különben lehet hasznos info a kiírt üzenetekben. Sőt szoktam ilyet beszúrni: echo "origin elindult"
2. Bár W8 batch-csel nincs tapasztalatom, szakirodalom szerint ([link] a TIMEOUT parancs lett kifejlesztve erre Win7 óta. A ping-es alternatíva több helyen előjön.
3. A "D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe" helyett a
D:\Progra~1\Origin\Origin.exe
formát használnám félreértések helyett (ha a W8 ismeri még 8-karakteres figurát)good luck!
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #490 üzenetére
Ha valakit érdekel nekem van egy sleep batchem amit nagyon egyszerű felhasználni....
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOFÍgy néz ki bárhova bemásolhatod ezt a programodba ( célszerű leg aljára vagy leg tetejére rakni ) és úgy tudod előhívni ha beírod ezt: Pl 3 mp szünet így néz ki :
CALL :SLEEP 3 -
Csontikka
aktív tag
válasz
molnarpeter #489 üzenetére
Szia,
a sleep-.exe én úgy tudom nem fut a 64 bites windows-on, mert 16 bites alkalmazás, viszont szerintem a timeout utility ott van a system32-ben, ha nincs akkor pedig ping paranccsal is meg lehet oldani a várakoztatást: (pl. várj 3 mp-et: ping 1.1.1.1 -n 1 -w 3000 > nul)
Índításhoz pedig a start parancsot használd,különben csak akkor megy tovább a következő sorra, ha bezártad az alkalmazást.
(Alapértelemezetten olyan, mintha start /wait -el indítanál, ha nem írod ki)
szerintem így jó lesz:
@echo off
color 17
:label
taskkill /F /IM Origin.exe
start /d"D:\Program Files (x86)\Origin" Origin.exe
timeout 1800
goto labelÜdv,
Csontikka -
molnarpeter
nagyúr
Egy batch módosítását próbálom elkövetni, hogy bizonyos időközönként (legyen fél óra - 1800s) futtassa a scriptet. Az eredeti kód:
@echo off
color 17
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
pauseLetöltöttem a sleep.exe segédprogramot innen.
Ahová jutottam:
@echo off
color 17
:label
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
sleep 1800
goto labelA baj, hogy csak egyszer fut le (rendszergazdaként futtatom, 64 bites W8 Pro), persze rövid időközökkel próbáltam ki. A sleep.exe ugyanazon mappában van, mint a .bat fájl.
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #485 üzenetére
akkor ezek szerint mást hívunk autologon-nak
de azt nem értem, elmondásod alapján neked is épp arra lenne szükséged amit írtam.
PC indulásakor ne kérjen jelszót, de ha kijelentkezel, akkor bármilyen userre át tudj jelentkezni:ezt pedig így tudod elérni:
cmd
control userpasswords2
ráállsz arra a userre akivel induljon a gép, felül kiveszed a pipát, nyomsz egy alkalmaz-t, beírod a jelszót restart és kész.Nem kell hozzá semmi registry trükközés és hasonló és független attól, hogy hány helyi usered van a gépen.
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz
Csontikka #483 üzenetére
Pedig az autologon-nak pont az a lényege hogy automatikusan visszajelentkezik. Ha nem jelentkezik vissza automatikusan akkor az nem autologon. Am Szintén batch fileval
meg lehet adni ha jól emlékszem a registrybe van egy olyan sor hogy autologon és ott 1-esre kell állítani de am win7 nél hiányzik is ez a sor úgyhogy be kell írni és ugye azt is meg lehet mondani hogy milyen userrel logoljon be
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #482 üzenetére
hogyan állítottad be ezt az autologon-t?
Az én gépem is autologon-ol, de ha kijelentkezik nem jelentkezik vissza magától, csak ha újraindítom és eddig bármelyik gépen ahol ez be volt állítva így működött.
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz
Csontikka #481 üzenetére
Mert ha kijelentkezek akkor automatikusan visszajelentkezik nekem pedig a lényeg hogy ne jelentkezzen vissza automatikusan hanem át tudjak jelentkezni. pl: Autologonon van az user1 ha kilogolok akkor visszalogol user1 el de én váltani akarok user2 re ilyenkor logoff és valamelyik shift hosszan nyomásával nem jelentkezik vissza autoba hanem ctrl+alt+del enyomása után válthatok felhasználót tegyük fel hogy váltok is user2 vel bejelentkezek itt ügyködök... telepítek stb mivel ez a rendszergazda és ha kilogolok (csak simás shift nyomása nélkül) automatikusan user1 el bejelentkezik. Remélem érthetően mondtam el
és az a lényeg hogy kell egy batch file amivel ezt a shiftes dolgot kikerülöm mert nem mindig működik rendesen
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #480 üzenetére
shutdown /l
a többit nem értem
(egy sima kijelentkezés miért befolyásolná az autologon-t?) -
vajdahunyad1
csendes tag
Sziasztok
A helyzet az hogy szeretnék egy olyan batch filet írni ami kijelenkeztet DE a helyzet a következő van egy gép amin autologon van egy bizonyos felhasználóval pl:user1 és nekem néha felhasználót kell változtatnom azt tudom hogy xp-nél logoff közben a bal shift win7 nél a jobb shift de win7 nél nem működik igazán olajozottan. Úgyhogy a lényeg az auto logon beállítás megmaradjon de mégis kikellene lépnem és sajnos nemtudom hogy hogy kellene ezt megoldani
-
Mi lenne a legegyszerűbb megoldás arra, hogy egy könyvtárba ömlesztett nagy számú képet szét lehessen válogatni külön könyvtárba a készítés dátuma alapján? A filenevek nem tartalmazzák a dátumot.
-
cigam
titán
válasz
Csontikka #474 üzenetére
Nem, sajna nem ez a gond. Ja, igen amikor lefut, látszólag kap értéket, de nem helyettesíti be:
változóval:set datum = 05_07_2013
dir "\\szerver\\megosztas\"változó nélkül(dir \\szerver\megosztas\%date:~5,2%_%date:~8,2%_%date:~0,4%):
dir \\szerver\megosztas\05_07_2013
Volume in drive \\szerver\megosztas is DATA
Volume Serial Number is ...
Directory of \\szerver\megosztas\05_07_2013
2013.05.07. 08:00 <DIR> .
2013.05.07. 08:00 <DIR> ..
... -
-
cigam
titán
válasz
SureStudio #470 üzenetére
Hát n+1 olyan apró feladatot tudsz megoldani, amit ha neked kézzel kéne 1esével bepötyögni, akkor
- megőrülnél az unalomtól, mire 1-esével kiadod a parancsokat
- nagyon sokáig tartana mire végzel.Pl. időzítve, vagy kézzel indítva biztonsági másolatot készíthet bármiről. Törli a különféle átmeneti temp fájlokat, ....
-
Chello
tag
Ja k mindegy bene van a parancssorban fejből nem tudom.
-
cigam
titán
válasz
SureStudio #468 üzenetére
Ezt kicsit bővebben?
-
SureStudio
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta használható, célszerű és szükségszerű programokat lehet írni? -
Chello
tag
Igen cmd/s
-
Chello
tag
Igen és az a bajom, hogy pontosan a kötet leválasztása miatt kellene, de ha van más ötletetek win alatt parancssorban akkor hajrá.
Leszedtem róla a labelt és a mountot és el nem tudom képzelni miért nem lehet letiltani.
Mi tartja vissza?Pont ez a bajom egyébként, hogy mindenhol pci példát írtak remove-ra nem lemezeset, de elvilg jó kéne legyen amit írtam.
Amúgy nemtaláltam a megadott oldalon sem példát lemezzel. (Lehet, hogy csak én nem)
-
Chello
tag
Devcon-nak kéne.
devcon remove =diskdrive *azonosító*
A hosszú vonaltól nem írtam be csak azelőtt.
Ki is adja a teljes azonosítót majd közli, hogy failed.
-
Chello
tag
Hali.
Hogyan néz ki egy eszközpéldány azonosító ?
Ki tudtam olvasni, de ne tudom eldönteni mettől meddig érvényes a karakterlánc.
-
cigam
titán
a bat-nak megadott paramétereket adja tovább.
PL. ezfutmost.bat alma korte kave
az alábbi sort eredményezi a bat-on belül:
start \\server\1\teszt.exe datadictalias=proba NO_PASSWORD alma korte kave
Nem szükséges az összes paramétert megadni, ekkor egy üres érték kerül behelyettesítésre -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
amatőr kérdés, mert nem értek hozzá:
Mit csinál az alábbi parancs a .bat fájlban? Nyilván elindítja az exe-t, gondolom, hogy nem kér jelszót, de a végén a %1 %2 %3?start \\server\1\teszt.exe datadictalias=proba NO_PASSWORD %1 %2 %3
köszi előre is
-
morfondőr
addikt
válasz
sztanozs #455 üzenetére
Hiába indítottam újra többször a TC-t, nem jelent meg a legördülőben sem! De szerintem a TC-vel lesz a gond, mert pl. a hozzáadott hálózati meghajtók is eltűnnek újraindítás után, hiába pipálom be, hogy bejelentkezéskor újracsatlakoztassa. Csak az nem zavar annyira, mert azokat ritkábban használom...
Kipróbálom a registry-s megoldást is holnap, mert a céges gépen van ez a móka!Köszi mindenkinek a segítséget!
-
sztanozs
veterán
válasz
morfondőr #454 üzenetére
TC-nek kell egy kis idő, mire lefrissíti a felületét. Ha újraindítod, biztos ott lesz - de van olyan is néha, hogy gombként nem jelenik meg, de a legördítő menüben már ott van.
Amúgy nem hálózati mappát próbálsz meg subst-olni így?Storno, most olvasom, hogy nem az... Amúgy a skydrive is lehet a bűnös - lehet, hogy lefoglalja a rendszer a mappa lekérésével és emiatt késik a subst...Ezt találtam még neked - subst helyett registry:
InconstancyHowever restart of a system destroys a virtual disk. What to do? A disk can be created after startup. But what to do, when a disk is needed on early steps of a startup? For example, to run services? There is system feature to start a virtual disk from the system registry:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\DOS Devices]
"H:"="\\??\\E:\\Cloud\\Skydrive"
It is enough to create a text file with the extension .REG and run it. When the next starting up of a system, the virtual disk will be exist at logon. It needs to define a name of disk and path. Note that each backslash in the path is doubled.
-
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr #453 üzenetére
Közben sikerült megoldanom a problémát, de lett még egy!
Így lehet pl a parancsot újra futtatni (loop):
:start
subst H: E:\Cloud\Skydrive
timeout 3
if exist H:\desktop.ini (exit)
goto start
Viszont a rendszerindításkor csak egyszer futott le. Megnéztem és nem volt a meghajtók között H:, legalábbis a total commanderben. A windows intézőben meg ott figyelt! Szóval eddig is felcsatolta, csak én egyből total commandert indítok, ahol nem jelenik meg. Ez az újabb gondom, hogy miért? -
morfondőr
addikt
A listázás működik minden esetben! Kipróbáltam, hogy úgy indítottam, hogy előre beírtam a subst H: /D parancsot, de akkor azt írja ki, hogy "invalid parameter -H". Ezután lefut a fentebb említett parancssor és mégsem csatolja fel a meghajtót.
Van egy olyan ötletem, hogy lefut a subst parancs, azután keressen meg egy bizonyos file-t a H: meghajtón, amit felcsatolt, ha nem találja, akkor futtassa újra a subst parancsot, amíg nem lesz meg. Így addig futtathatja, amíg nem csatolja fel a meghajtót és nem találja meg így a file-t. Csak ez megint meghaladja a képességeimet!
Kérhetnék segítséget?Szerk: Próbáltam a linkelt programot, de az sem működik újraindítás után. Mindig kézzel el kell indítanom és kiválasztani a mappát!
-
cigam
titán
-
Baryka007
addikt
válasz
morfondőr #449 üzenetére
Ha késleltetni akarod a programot ez egy kicsit szakszerűbb eljárás
Ezt a :SLEEP ciklust leírod bárhova a programba és ahol meg majd futtatni akarod ennyit csinálsz CALL SLEEP: 5
így kereken 5mp-et fog várni.
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOF -
morfondőr
addikt
Az E: meghajtó az egyik partíció a belső merevlemezen, a H: pedig szabad. A parancssorban szereplő könyvtár a skydrive kliensnek megadott könyvtár, amiből szinkronizál. Azért akarom felcsatolni meghajtóként, hogy könnyebb legyen elérni, mivel napi szinten használom. De ha a rendszerindítás után futtatom a bat-ot, amikor már minden betöltődött, akkor felcsatolja a meghajtót. Néha előfordul, hogy 2-3 alkalommal kell futtatnom, mire megjelenik.
-
morfondőr
addikt
Semmilyen hibaüzenet nem ír ki, csak egyszerűen nem csatolja fel meghajtóként és kilép! A pause-t azért nem akartam beletenni, hogy automatikusan csináljon mindent, ne kelljen lenyomkodni bill-t. A timeout-ot meg azért, hogy a rendszer betöltése után adja ki a parancsot, hogy a programok betöltődjenek előtte. Azt gondoltam, hogy azért nem csatolja be a meghajtót, mert a programok betöltése leterheli a rendszert. Egyébként ha felállt a rendszer, és akkor futtatom le a bat-ot, akkor megcsinálja a parancsot, de volt pár alkalom, hogy többször is kellett próbálkozni...
-
cigam
titán
válasz
morfondőr #445 üzenetére
A timeout minek? Egyébként fent van ez a program? Merthogy nem a rendszer része. Nyugodtan kitörölheted, mert felesleges.
Mikor autostart-ból fut le, akkor milyen hibaüzenetet ad? Miért nem csatolja fel?
Ha exit helyett pause-t írsz be, nem tünik el nyomtalanul, hanem vár egy bill.lenyomására, és eltudod olvasni a hibaüzenetet. -
morfondőr
addikt
Üdv!
Lehet egyszerű lesz a kérdés, de nem vagyok programozó! Egy mappát szeretnék rendszerinduláskor meghajtóként megjeleníteni! Erre összehoztam egy rövidke batch filet, amit az indítópultba raktam, de nem akar működni! Így néz ki a parancssor:
timeout 8
subst H: E:\Cloud\Skydrive
timeout 3
exit
Hiába adok több időt a subst parancs előtt és után (timeout), akkor sem csatolja be a mappát induláskor. Utána a bat-ra kattintva - valamikor több próbálkozás után - megjelenik a meghajtó. Mi lehet a hiba? Vagy van-e valami megoldás arra, hogy várja meg a program, hogy befejezze a parancsot?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bandi0000
nagyúr
Hali
Kérdés hogy hogyan lehet megírni egy batch fájlt hogy, megkeresse a gépen az összes képet és azt belemásolja egy mappába? -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Azt szeretném megoldani, hogy a billentyűzetem programozható gombjára beállítsak az aktív intéző ablakban új mappa létrehozását. A gombokra exe, bat, vbs futtatása állitható be, megoldható batch-al vagy scripttel az uj mappa létrehozása?
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #434 üzenetére
Köszönöm szépen! Inkább az egyszerűbbet választottam mert még így is belebonyolódom a programba ( túl sok ciklust írtam és mikor ellenőrizni akarom hol a hiba össze vissza kell lépkednem a ciklusokba ) még kéne egy kicsi bonyolultság bele és akkor már 10 percig gondolkodnék hogy melyik ciklusba is és mi után...?! ...
De köszi szépen remekül remekel !
-
-
Baryka007
addikt
Ne haragudjatok hogy ilyen alap dologgal zaklatlak titeket.... De kéne írnom egy programot ami ha lát egy fájl-t aminek pl fileneve.xxx a kiterjesztése akkor azt nevezze át erre -> %%A.xxx tudom hogy alap dolog ne gondolkodjatok bonyolult dolgokba... csak nem tudom hogy fájlkiterjesztést mivel tudok megvizsgálni... ( ja és ezt úgy kéne csinálni hogy a filenak a nevét alapvetően nem tudom ! Csak a kiterjesztését... tehát minden xxx kiterjesztésű filet nevezzen át %%A.xxx -re ! )
-
Baryka007
addikt
válasz
ravenwood #428 üzenetére
Én ha már lusta vagyok felkelni filmnézés után kikapcsolni a gépemet egyszerűen a házi mozin is van egy timer ami után kikapcsol + elindítom a CMD-t még programot sem írok rá és egyszerűen kiszámolom hogy hány másodperces a film... x) aztán shutdown -s -t 3600 ha 1 órás a film... de kicsit kevesebbet szoktam beírni mert a betűknek is le kell menniük
-
Csontikka
aktív tag
válasz
ravenwood #429 üzenetére
értelek. Megoldás: felejtsd el a batch filet, nem az kell ide
Az asztali géped elérésére használj Teamviewer-t (nem felügyelt hozzáférés beállítással), vagy valamilyen VNC-t. pl RealVNC, UltraVNC, stb.Ezekkel a programokkal ha mindkét oldalon be van állítva hozzá tudsz csatlakozni a másik géphez, de nem zárolja le azt. Csak mondjuk úgy "kapsz egy másolatot a képből, a bill. meg az egér vezérlőből".
-
-
ravenwood
csendes tag
válasz
Csontikka #426 üzenetére
na akkor leírom, szóval nem nagy dologról van szó, 2 gép van a szobámban az egyik egy asztali a másik egy laptop, a laptopról csatlakozok távoli asztal kapcsolattal az asztali gépemhez (többnyire filmnézés közben
) ekkor az asztali gépem kijelentkezik az aktuális felhasználó profiljából de a távoli asztal kapcsolattal nem tudok visszajelentkezni és ha filmet nézek ez probléma mert akkor a laptopomon megy a film nem pedig a tv-n a házimozi rendszerrel ami az asztali gépemmel van összekötve. (távoli asztal kapcsolat laptopon váltok filmet probléma)
-
Csontikka
aktív tag
válasz
ravenwood #425 üzenetére
Szia,
mivel a batch file user alatt fut, így miután kijelentkezel megáll az is, visszajelentkezni kicsit nehézkes lesz...
miért kell kijelentkezni?, más user nevében való parancsfuttatásra utt a runas parancs.
runas /?
(kijelentkezés pedig: shutdown /l)Szerintem kicsit pontosabban írd le mit szeretnél, mert nem biztos hogy jó irányból közelíted meg a problémát, vagy ha mégis, akkor más is megértse h mit is szeretnél valójában....
Azt sem írtad le milyen op rendszer alatt szeretnéd megvalósítani.
Üdv,
Csontikka -
ravenwood
csendes tag
sziasztok, egy olyan batch fájlt szeretnék létrehozni amely x idő eltolással kijelentkezik a rendszerből / felhasználót vált majd x idő múlva bejelentkezik, nem vagyok jártas batch programozásba aki tud kérem segítsen feltételezem és remélem helyesen hogy ez nem egy túl bonyolult feladat csak abban kételkedtem h a parancsok amelyek rendelkezésre állnak lehetőséget adnak e egy ilyen egyszerű program létrehozására
-
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #423 üzenetére
Ne notepad-al szerkeszd a bat filet, hanem töltsd le a notepad++-t.
Nyisd meg a .bat fileodat.
Állítsd át a kódolást ANSI-ról közép európai OEM-852-es kódlapra.
Javítsd a hibás karaktereket és úgy mentsd le.Üdv,
Csontikka -
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #419 üzenetére
Evvel próbálkoztam én is a kollégának segíteni de mappát hogyan nyitsz meg vele? én evvel próbálkoztam eddig hogy
start /wait explorer -D:\PRÓBA\PRÓBA\De sajnos nem definiált az explorernek ez hogy -D:\PRÓBA\ szóval tovább kísérletezgettem most már total commanderrel és az érti amit akarok!
és abban működik csak evvel szükséges hogy a kollegának legyen total commanderje
az így néz ki amúgy...start /wait C:\totalcmd\TOTALCMD.exe -D:\Próba\Próba
persze ha nem ide van telepítve a totalcommandered vagy esetleg más az indító alkalmazás neve nem fog működni de ez működik amúgy! A működési elve meg egyszerű.... a program nem fut tovább amíg be nem zárod a total commandert ! -
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #418 üzenetére
legegyszerűbb ha kipróbálod:
írd be ezt egy batch-be:
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
start /wait notepad
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
cls
start /?
pauseA felnyíló programot amikor bezárod akkor ugrik a következőre.
start - indítsd el és menj a következő parancsra
start /wait - indítsd el, várd meg míg bezáródik és menj a következő parancsra -
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #416 üzenetére
Szia,
nincs itt semmi lehetetlen
start /wait lesz a te barátodÜdv,
Csontikkapicit olvass feljebb: itt körül...
-
latyika1994
tag
válasz
latyika1994 #415 üzenetére
Egy kicsit módosítanék az előzőekben leírtakról, mivel infót kaptam róla hogy ez így lehetetlen
.
Mozilla Firefoxxal nyitom meg ezt például:
E:\Program Files\ és ehhez az útvonalhoz csináltam egy parancsikont aminek a neve proba.htmnah megnyitom a batch fájllal a proba.htm-et ( Ez ügye egy firefox böngésző program ami külön process a feladatkezelőben is). És akkor hogy lehetne azt hogyha bezárom a firefoxot (firefox.exe) akkor a .bat fájl megnyitja ezt :
cd /d d:
start probamegnyitja a proba mappát miután bezártam kézzel a firefoxot.
Ezt egy bat fájlba szeretném megvalósítani ha lehetséges.
Előre is köszönöm a segítségedet.
-
latyika1994
tag
válasz
sztanozs #414 üzenetére
Megpróbálok nekifutni még egyszer. Az előző kódból kifelejtettem valamit szóval kezdem előröl.
Van ez a .bat fájl tartalma:
@echo off
cd /d d:
start probaVagyis megnyitja a proba mappát a D meghajtón.
Arra lenne szükségem hogy a .bat fájl várjon addig amíg én ezt a proba mappát/ablakot/ windows intézőt vagy mit be nem zárom és akkor ha ez a bezárás megtörtént akkor például jön egy új parancs a .bat fájlban például hogy nyissa meg a zene mappát a D meghajtón.cd /d d:
start zene.Vagyis a(z)
@echo off
cd /d d:
start probacd /d d:
start zeneközötti részbe kellene nekem olyan hogy várjon a program amíg a proba mappa be nem záródik aztán megnyitja a zene mappát. Már ha lehetséges-e ilyen.
Köszi a segítséget.
-
sztanozs
veterán
válasz
latyika1994 #413 üzenetére
Nekem nem egészen kerek, amit itt leírtál - a cd /d sem nyit meg semmi böngésző-ablakot, amiben "szaladgálni" lehetne - sőt így bezárni sem lehet.
Mit is szeretnél pontosan csinálni?
Megnyitni egy fájl böngészőt, és ha az becsuktad, akkor nyitni egy másikat? -
latyika1994
tag
Sziasztok. Eléggé kezdő vagyok a témában és kellene nekem egy kis segítség.
Valaki tudna olyanban segíteni hogy .bat fájlal megnyitok egy mappát így :@echo off
cd /d d:megnyités ebben elkezdek almappákban szaladgálni.
Be lehet-e olyat állítani a .bat fájlban hogyha bezárom az ablakot amit megnyitottam ( vagyis a megnyit mappát ). Akkor lefuttatja ezt a parancsot például:
@echo off
cd /d e:program filesvagyis miután bezártam a megnyit mappát akkor behozza nekem az e meghajtón lévő program files mappát.
Előre is köszönöm
-
bpx
őstag
válasz
Baryka007 #410 üzenetére
Nagios/Icinga-hoz telepítettem NRPE plugint, hogy Windows hostot is tudjak monitorozni (a hostra meg NSClient++-t)
a Windows-os gépen futnak Oracle adatbázisok, és ezekhez írok scripteket
egyik script belép lokálisan az adatbázisba sqlplus-szal (adatbázis saját command line kliense), lefuttat pár dolgot (ez a több soros input, ami nem statikus, de batch-ből könnyű összerakni), majd az eredményt kiértékeli, és visszatér az annak megfelelő kimenettel és exit code-dal (ok/warning/critical) -
bpx
őstag
lehet olyat csinálni, hogy egy hívott programnak magában a batch file-ban adom meg, hogy mi kerüljön a standard inputjára úgy, hogy az több soros és közben változóktól függ az értéke?
pl. shell scriptben van ilyen:
#!/bin/sh
export PATH=/usr/local/myprog/bin:$PATH
export MYARG1=hello
export MYARG2=world
myprog << EOF
command1;
command2($MYARG1,$MYARG2);
exit;
EOFerre van alternatíva batch-ben?
(igen tudom, echo-zzam bele soronként egy file-ba és aztán myprog < commands.txt, de engem most konkrétan ez a verzió érdekelne
)
-
Csontikka
aktív tag
Szia,
az alábbi batch ellenőrzi 60 mp-enként, hogy a TASKNAME változóban megadott program fut-e, ha nem fut elindítja a STARTPROGRAM változóban megadott programot.
Azt a 3 sort ami SET-el kezdődik kell neked beparaméterezned, valamint ezt a .bat kiterjesztésű filet beraknod az indítópultba.
Üdv,
Csontikkarem @echo off@
SETLOCAL EnableDelayedExpansion
set TASKNAME=calc.exe
set STARTPROGRAM=c:\windows\system32\calc.exe
set DELAY_TIME=60
:try
set ISRUNNING=NO
PING 1.1.1.1 -n %DELAY_TIME% -w 1000 >NUL
tasklist /FI "IMAGENAME eq %TASKNAME%">TESZT.txt
for /f "tokens=1-4 delims= " %%a in (TESZT.txt) do (if %%a==%TASKNAME% set ISRUNNING=YES)
IF !ISRUNNING!==NO start %STARTPROGRAM%
if exist TESZT.txt del TESZT.txt
goto try -
5766
csendes tag
Üdv!
Köszi a hozzászólást sztanozs és Csontika!
Hát én annyira balfék vagyok ehhez, hogy ezennel akkor megkérdem, van-e valaki aki megcsinálná nekem ezt a programot vagy mit, természetesen kifizetem a munkáját, persze ha valami reális árat mond!
Részletezném egy picit bővebben : Egy VPS-en futó programot kéne ellenőriznie a kódnak, ha újraindul a VPS autómatikusan fusson a program a háttérben, és megadható időegységenként ellenőrizze a cél programot, ami ha nem fut, elindítja!Előre is köszi, ha valaki vállalkozik rá!
Privátba írjon aki megcsinálná! -
Csontikka
aktív tag
-
sztanozs
veterán
vbs + wmi - win32_process
-
5766
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, nem tudom jó helyen-e , de remélem....
Egy olyan kis programra lenne szükségem, amit bemásolok a windows adott könyvtárába, és induláskor lefut, megnézi, hogy a benne megadott program aktív-e, vagyis fut-e. Ha nem fut, akkor elindítja.....
Ennyi lenne, nem tudom ez hogyan és miként oldható meg, ha valaki segítene azt már most megköszönöm!
Legalább valami ötlettel merre induljak....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged