Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
Baryka007 #410 üzenetére
Nagios/Icinga-hoz telepítettem NRPE plugint, hogy Windows hostot is tudjak monitorozni (a hostra meg NSClient++-t)
a Windows-os gépen futnak Oracle adatbázisok, és ezekhez írok scripteket
egyik script belép lokálisan az adatbázisba sqlplus-szal (adatbázis saját command line kliense), lefuttat pár dolgot (ez a több soros input, ami nem statikus, de batch-ből könnyű összerakni), majd az eredményt kiértékeli, és visszatér az annak megfelelő kimenettel és exit code-dal (ok/warning/critical) -
bpx
őstag
lehet olyat csinálni, hogy egy hívott programnak magában a batch file-ban adom meg, hogy mi kerüljön a standard inputjára úgy, hogy az több soros és közben változóktól függ az értéke?
pl. shell scriptben van ilyen:
#!/bin/sh
export PATH=/usr/local/myprog/bin:$PATH
export MYARG1=hello
export MYARG2=world
myprog << EOF
command1;
command2($MYARG1,$MYARG2);
exit;
EOFerre van alternatíva batch-ben?
(igen tudom, echo-zzam bele soronként egy file-ba és aztán myprog < commands.txt, de engem most konkrétan ez a verzió érdekelne
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tippmix
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Óra topik
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4080 XTreme WaterForce 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XBOX Series Shock Blue kontroller - Gar.: 2026.04 hó
- Mini PC - HP EliteDesk 800 G3 DM / i5-6500T / DDR4 / NVME M.2 / USB Type-C / több db / 27% számla
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- NEUTRINO MINI HYPEX NC252MP 2x250W 4Ohm (2x150W 8Ohm) sztereó erősítő
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest