Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkFater
tag
Sziasztok!
Nekem is kellene egy kis segítség.
20 éve tanultam programozni, de ez már nagyon nagyon megkopott.
Egyszerűbb dolgokat általában megoldok, de időnként sajnos leakadok piti dolgokon.A probléma:
- Indításkor futtatok egy batch fájlt. C:\ install könyvtárból- meghívok egy EXE fájlt az E: meghajtó "DB" könyvtárából ahol annak el kell végeznie egy adatbázis műveletet.
- Sajnos azt az EXE progit nem én írtam, gyári és egy baja van: Csak akkor működik ha abban az adott AKTÍV könyvtárban van bemásolva és indítva ahol az adatbázis állományok vannak. Ha máshonnan indítom akkor nem találja az adatfájlokat és hibaüzenettel leáll.
Értsd: ha megnyitom az explorert és rákattintok, akkor lefut, de én nem akarok explorert nyitogatni és kattintgatni.
- Ez a probléma élő sajnos a batchből történő indítással is. Hiába van az E meghajtó megfelelő könyvtárába bemásolva az EXE és hiába hivatkozok rá a batch-ben megfelelően. Elindulni elindul az EXE, de sajnos az aktív könyvtár az továbbra is a C:\ install mivel a batch onnan fut. Ez a hülye EXE a jelek szerint viszont azt igényli, hogy az E:\db legyen az aktív könyvtár.
- próbáltam CALL-al meghívni egy másik batch-et, amit odaraktam az E:\-re, hátha átáll az aktív meghajtó arra, de nem.
- próbáltam a batch-en belül átállítani az aktív meghajtót de nem sikerült.
Kérdés: Hogyan tudom átállítani az aktív meghajtót és könyvtárat?
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Formula-1
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest