Új hozzászólás Aktív témák
-
Freiherr
őstag
Szia uram , mennyit engedsz a feléből?
-
Cs1csó
titán
-
Brutál, mit tud egy mai konfig, de brutál teljesítmény mellé brutál hő/hűtés is társul.
Nem tudom. Ha összességében nézzük, akkor az a trend, hogy a számítógépek egyre kisebbek lesznek és egyre hatékonyabbak. Ha megnézed az RTX 4070-et, hogy mekkora teljesítményt tud kiadni 200 wattért, és megnézel egy 2010 körüli kártyát, ami 200 wattért mit tudott adni, ég és föld különbség. Bízok benne, hogy ez a trend folytatódik majd. -
kovy79
őstag
válasz
Geri Bátyó #50 üzenetére
Persze, ezzel egyetértek, de teljesítmény alatt azt értem, mikor dolgozik a vas, nem pedig eco módban ketyeg.
Brutál, mit tud egy mai konfig, de brutál teljesítmény mellé brutál hő/hűtés is társul.
Ez utóbbi 2 fejlesztése valahogy nem tart lépést az elsővel.
Emellé a bug-okkal teli/félig kész termékekről ne is beszéljünk... -
wolfman
veterán
válasz
r4zer0919 #44 üzenetére
VGA fronton vagyok ezen az állásponton. A 90-es évektől volt az a jelenség, hogy egyre nagyobb hűtők kellettek a VGA-kra, de csíkszélesség csökkenéskor közel felére estek a hőmérsékletek és az áramfelvétel is némileg szolidabb lett, teljesítmény meg nőtt. Na már lassan 10 éve a VGA-k kb nagyobbak mint az alaplapok és valahogy nem akarnak kisebb hűtőket rápakolni. Ennek tényleg az lesz a vége, mint a vicces mémben, hogy egy idő után akkora hűtés kell ezeknek, mint egy splitklíma külső egysége?
-
ha3flt
tag
Szerintem a gépből felszálló füstre kellene vetíteni a hőmérséklet- és processzoradatokat, az hatásosabb lenne.
-
Geri Bátyó
addikt
Vannak azért teljesítmény/fogyasztás szempontjából jó procik, csak nem a felső kategóriában. Nekem egy AMD APU-m van, ami böngészés közben 7-8 W-ot fogyaszt. Ha kell, van benne kraft, de akkor is csak 65 W. Gyári hűtővel is simán elmenne (Mondjuk én azért raktam rá egy Thremalright Macho rev. C-t
)
-
nexwo
őstag
ott ahol van értelme monitorozni oda kevés ez a hűtő (pl.: 14900k)
-
Geri Bátyó
addikt
Függetlenül attól, hogy ez szerintem teljesen értelmetlen, amúgy sem jó az egész. Egyrészt nincs "hátratolva" a bordázat, mint sok kéttornyosnál és itt a ventit sem lehet feljebb emelni, szóval rohadtul fogja a memóriákat. A 168 mm magasság már nagyon kevés házba fér bele. A ventik légszállítása átlagos és ez 1500-as fordulaton nem is meglepő, de közben 35 dB? Baromi hangos. Innentől az ára már teljesen lényegtelen.
-
kovy79
őstag
Érdekes kérdések...
"...nőnek az igények..."
Inkább "növesztik" az igényeket.
Ismerősöm semmi mást nem csinál a géppel (átlagos net hírek, yt), mint 14 éve és mégis kuka az a régi gépe. Mind OS oldalról, mind hardver szempontból rá lett kényszerítve a teljes váltásra...
Nem is lenne ezzel gond pl. OS update hiánya miatt, de a fene nagy, felvilágosult, "sötétződ" világ ezzel is foglalkozhatna kicsit.
A gépek (cpu, gpu) teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után, ha a felvett teljesítmény szempontjából nézzük. Sokan hangoztatják, hogy ma milyen bikaerős cuccok vannak, de a hűtésükhöz lassan tényleg egy komplett "második ház" kell...
Szóval az optimalizálás, energiahatékonyság nem túlságosan erős oldala a mai techvilágnak. Lásd még béta állapotban kiadott OS-ek, autók, telefonok, stb... -
válasz
r4zer0919 #44 üzenetére
Hát, én nem tudom, hogy mennyire akarok itthon folyékony nitrogén tartalmú dolgokkal szórakozni, léghűtést is pont azért használok, mert stabilnak és biztonságosnak tartom. Egyik fórumos ismerősömmel pont erről beszélgettünk ma, hogy lassan eljutunk oda, hogy a böngésző megnyitásához is majd egy 12 magos processzor kell. Persze azért ez még JÓ messze van, hiszen egy 2 magos géppel is kellemesen lehet internetezni, de nőnek az igények és ezeket a megnövekedett igényeket majd nem fogják elbírni a jelenlegi toronyhűtők. Én úgy tapasztaltam, hogy most a 4 mag már kell a hétköznapi dolgokhoz. A hétköznapi dolgokhoz és abban még nem biztos, hogy van játék is. De van ellenpélda is, az integrált procival szerelt 4 magos alaplapom, ami 11-20W teljesítményt vesz fel a falból. ÖSSZESEN, akárhogy is terhelem. Tökéletesen viszi a böngészőket, a Trutyúbot, a 4k filmeket, mindenre is jó, kivéve a játékokat.
Ha nem is folyékony nitrogént kell a hűtőbe rakni, de mindenképpen dolgozniuk kell azon, hogy a processzorok energiahatékonyabbak legyenek és valami értelmes konstrukciójuk legyen, amit hatékonyan lehet hűteni. Ennek sok előnye lehet, nem kellenek majd a hegyomlás léghűtések, csökkenhet a számítógép mérete, energiafogyasztása, stb. Szerintem.
-
r4zer0919
tag
Hát elvileg minden fejlődik és egyre jobb és jobb lesz. Ez köszönjön vissza a hűtésben is, ne a bullshit.
Már lassan külön gépház kell a hűtésnek is, ez így nagyon béna.
A vízhűtés elsőre jónak tűnhet, de ott is a hőt le kell tudni adni, egy 2km hosszú 100 ventiből álló egységen...
Valahol ott a folyékony nitrogénnél lesz a megoldás, azt kellene fejleszteni.
Nem biztos, hogy pont az, de valami hasonló.
Naponta alkotnak új anyagokat, nehogy pont itt ne lehessen áttörést elérni.
Senki nem mondta, hogy áttöréseket könnyű elérni, de törekedni kell(ene) rá. -
r4zer0919
tag
Inkább minél kompaktabb, kisebb hűtési technológiát dolgozzanak ki.
A maiaknál jóval jobb hatásfokkal.
Ja, hogy az nem megy, helyette inkább a bullshit hülyeséggel akarnak a felesleges kacatjaikon túladni? -
Fiery
veterán
A hírhez fontos adalék, hogy a Lamptron kalóz AIDA64 licencet ad a hardvereihez. Többször szóltunk nekik, hogy fejezzék be, de nem hallgatnak a szép szóra. Szóval csak óvatosan a vásárlással, bannoljuk a kalóz licenceket.
-
tibaimp
nagyúr
És még a Noctua drága....
-
emre33
addikt
Hasonlü ADIA64 támogatással rendelkező kijelzú külső USB-s létezik?
Kerestem, de nem találtam, más SW nem érdekel.olyan kellene, ahol én választom ki, hogy mi látszódjon.
-
ncc1701
veterán
Hát ez abszolút hiánypótló cucc.
-
codec
senior tag
Tehát egy kb 25-30k-s hűtő és 15k-s kijelző: [link] integrációja együtt 127K-s kijelzőshűtőt eredményez. Jóóvanazúgyis!
-
Cs1csó
titán
Lehet félreértesz: engem zavar személy szerint, de megértem akinek tetszik, de megfigyeltem hogy pl. PSU-k esetében ami világítós az inkább alsó-középső szegmenses termék nem prémium, az árát persze megdobja.
Ezért mondom hogy kell egy minőségi csupa plexi gépház és minőségi alkatrész és ha világítás kell akkor jöhet valami LED szalag. -
Hát, nem tudom. Szemezgetek néha az RGB dolgokkal, mert tényleg szépek, aztán arra jutottam, hogy egy darabig nézegetném, de utána elmúlna a varázsa, így nem akarok rá költeni csak azért, hogy egyszer-kétszer megcsodáljam. Éppen ezért rájöttem, hogy nekem TG-s ház sem kell.
-
Trailblazer
veterán
Ennyiért nem kell.
-
törölt tag
Ennyiből egyébként veszel egy D15 Noctuát, alap Aida liszenszet, meg egy asztali monitort is, nem?
-
Johnny001
senior tag
Viszont jó ötletet adott, fogom a tabletem és a monitor alá rakom, ha ingerhiányban szenvedek!
-
Johnny001
senior tag
Semmi értelme, de nekem tetszik!
-
Na de közel 130k forintért??? [link] 40k forint felett inkább már AiO-t vegyetek.
-
Ez, jópofa
-
Dr. Akula
félisten
"a tetején egy 6 hüvelykes, Full HD felbontású (természetesen színes) képernyő telepedett meg"
Az fontos volt, mert így egyből 3x annyiba kerülhet mint anélkül, és értelme semmi.
-
Pug
veterán
127K lolololololllll
-
myckey
veterán
Igen igen, az NZXT H630 ban, a földön...
folyamatosan monitorozomMoby
ez már máskor is szóba került, jó ötlet egyébként. -
pandras83
őstag
Szomszédokat néznék rajta
-
Alusky
senior tag
Ennek legalább van értelme.
-
törölt tag
Doom megy rajta?
-
herion
tag
Hirtelen déjà vu érzésem lett mikor megláttam a képen a kijelzőt
-
myckey
veterán
Ez tök jó, de minek ez ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Dark Souls sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest