- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Videós, mozgóképes topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
r4zer0919 #44 üzenetére
VGA fronton vagyok ezen az állásponton. A 90-es évektől volt az a jelenség, hogy egyre nagyobb hűtők kellettek a VGA-kra, de csíkszélesség csökkenéskor közel felére estek a hőmérsékletek és az áramfelvétel is némileg szolidabb lett, teljesítmény meg nőtt. Na már lassan 10 éve a VGA-k kb nagyobbak mint az alaplapok és valahogy nem akarnak kisebb hűtőket rápakolni. Ennek tényleg az lesz a vége, mint a vicces mémben, hogy egy idő után akkora hűtés kell ezeknek, mint egy splitklíma külső egysége?
-
válasz
r4zer0919 #44 üzenetére
Hát, én nem tudom, hogy mennyire akarok itthon folyékony nitrogén tartalmú dolgokkal szórakozni, léghűtést is pont azért használok, mert stabilnak és biztonságosnak tartom. Egyik fórumos ismerősömmel pont erről beszélgettünk ma, hogy lassan eljutunk oda, hogy a böngésző megnyitásához is majd egy 12 magos processzor kell. Persze azért ez még JÓ messze van, hiszen egy 2 magos géppel is kellemesen lehet internetezni, de nőnek az igények és ezeket a megnövekedett igényeket majd nem fogják elbírni a jelenlegi toronyhűtők. Én úgy tapasztaltam, hogy most a 4 mag már kell a hétköznapi dolgokhoz. A hétköznapi dolgokhoz és abban még nem biztos, hogy van játék is. De van ellenpélda is, az integrált procival szerelt 4 magos alaplapom, ami 11-20W teljesítményt vesz fel a falból. ÖSSZESEN, akárhogy is terhelem. Tökéletesen viszi a böngészőket, a Trutyúbot, a 4k filmeket, mindenre is jó, kivéve a játékokat.
Ha nem is folyékony nitrogént kell a hűtőbe rakni, de mindenképpen dolgozniuk kell azon, hogy a processzorok energiahatékonyabbak legyenek és valami értelmes konstrukciójuk legyen, amit hatékonyan lehet hűteni. Ennek sok előnye lehet, nem kellenek majd a hegyomlás léghűtések, csökkenhet a számítógép mérete, energiafogyasztása, stb. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Dell E5470 Core i3-6100 (hibás)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged