Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Nem mondtam, hogy nincs adószáma, biztosan van, azt mondtam, nincs a számlán. És nincs a vámhatázozaton sem, pont most kaptam egyet, elég friss, ezen sincs, és soha 17 év alatt egyetlenegy számljukon se láttam. Az ő oldalukról név, cím, pá!
Ebay-en is kértem, hogy az ebay adjon számlát, mert hogy ugye a global shiping program, és a rajta keresztül DDP-vel vmegfizetett áfa, valahol megy a közösbe, de tuti nem itt, mivel a hollandoknál vámolnak, ezügyben chateltem már több emberrel, beszéltem mindenféle Prakesh, meg Pryanka nevűvel, térjünk vissza ré később. Halvány gőzük sincs, mit akarok, és főleg miért...
-
Minden cégnek van adószáma, az már szükséges a számlákon azoknál amelyiknél van, de cég nem is létezik egyik országban sem enélkül.
A számláknak mindenhol hivatalosan nyilvántartottnak kell lenni és így van sorszáma is, semmi + dolgot nem kérnek, csak annyit amivel a fiktív számlázás elkerülhető. A cég is létezésileg visszakövethető legyen, ami még követelmény. -
Rick4
félisten
Persze, de egy amerikai, meg az összes angolszász jogrendszeren nyugvó állam cégei, a távol- keleti cégek, tehát a bolygó 75%-a nem tud olyan számlát adni, amit itt kérnek, itt viszont elfogadnak olyan számlát, amit az amerikaiak és a többiek adnak.
DDP paritással jönnek a csomagjaim, azaz előre fizetek mindent, a szállító nem kér pénzt a vámügyintézésért, vámhatározatot kapok a megvásárolt dolgok után befizetett adóról, szóval szerintem jól van ez így.Ebből itt szerintem kimaradt valami, amitől nem lett értelmezhető, mégis milyen változásokra gondolsz?
(szerintem felel meg a 2021-től történő változások miatt) -
Oké ha a könyvelő befogadja, mert ez megfelel a NAV könyvelési elvárásainak (szerintem felel meg a 2021-től történő változások miatt), akkor jó, az ő felelőssége.
Én szeretem ha mindaz rajta van a számlán amit minimálisan előírnak, ha ezt nem tudja az eladó biztosítani, akkor inkább nem vásárolok tőle. Egy rossz számla miatt is fizethetek komoly összegű büntetést, szóval én kerülöm a felesleges pénzkidobási lehetőségeket. -
Rick4
félisten
Amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom vek óta, egyetlenegy számlán sincs rajta egyik amerikai eladó adószáma sem. Van ebben az évben kb 40M Ft-nyi vásárlásom, ahol 38M-nyin nincs rajta semmiféle adószám, csak eladó, név, cím, én cégen neve, címe, összeg, termék, darab, és viszlát.
-
Rick4
félisten
Azt írja a banggood, hogy:
Thank you for your e-mail.
We regret to tell you that all product (which stated inclusive of VAT)ship to your country are included VAT. And we can provide invoice with VAT inforamtion. So you will knwo how much you have paid for VAT.
We apologize for any inconvenience caused and appreciate your understanding. -
Rick4
félisten
ösdzönöm, már feltettem a kérdéseket nekik, hogy EU-s cégként tudnak- akarnak-e, illetve hogy lesz-e a számlán olyan sor, hogy a végösszegből mennyi az áfa? Várom a választ, beszámolok róla, mi volt a végkifejlet, a látható számláról pedig kérdezem a könyvelőt.
Köszönöm az infókat.Ki lakik amúgy Szegeden?

-
Mivel szerintük az árban benne van (bár nem részletezik hogy miként mert a vevő országa szerinti áfának kéne lenni és ugyanaz az ár ha egy magyar (27%) vagy francia (20%) veszi meg) és a számla tartalmi elemei is elnagyoltak, nincs pl az áfa részletezve.
Persze lehetne nettó áras és majd az import áfa a vámnak ki lenne fizetve, de nem úgy küldik hogy a vámosokhoz kerüljön.
Mellékelek egy számlaképet, mutasd meg a könyvelőnek lehet hogy azt mondja hogy elfogadható. -
Rick4
félisten
Tehát a jelen állapotok szerint nem tudnak a számlán áfát feltülteni, (pedig a termék oldalán ott van, hogy inclusive VAT), vagy pedig EU-s adószámos cégnek nem tudnak nettós eu-s számlát adni, de ha tudnának is, a nav nem fogadja el? Akor innentől kútba esik, legalábbis ezen a vonalon keresztül...
-
Rick4
félisten
Sziasztok, olvasgatok itt, kerestem is kulcsszóra, de ere nem találok megoldást. Adott egy cég, melynek van egy cékhelye, és van egy külső telephely, ahova rendelem az árut. Vásárolnék egy temréket a banggoodról, de se számlázási címet, se egyebet nem látok a saját accountomnál, azaz ha a jelenlegi egyetlen shipping address van, akkor jó címre fogják szállítani, ha a számlázási címet adom meg, akkor lehet oda készül számla, de ha oda szállítják, az nyűgös.
Van erre valakinek bejáratott megoldása? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Van itt vki aki tud segíteni egy Banggood-os ügyben?
Rendeltem egy BW gimbalt, de az hibás volt. Nem működik a kijelzője és ahogy észrevettem nem is tölt.
Most odáig jutottam, hogy ezt irták:
We are really sorry for the inconvenience caused to you. Is it possible for you to find a local service shop where you can have your item's problem repaired? Please be kind to consult about the repair expense and then inform us beforehand.
Sajnos a környéken az ilyes fajta szerviz már régen megszűnt, mindenki csak tovább küldi ahová kiadják neki. Tudtok esetleg vmi céget aki javíthat ilyesmit?
Vagy ötlet, hogy hogyan vigyem tovább az ügyet? -
csuhi17
csendes tag
Régebben mikor töröltem megrendelést, akkor a rendelésnél volt a "Cancel order" gomb.
Miután nem találtam sehol írtam nekik oda ahova most mutattad.Erre jött vissza a fenti válasz.
Köszönöm a válaszotokat, akkor várok
-
válasz
csuhi17
üzenetére
Mi nincs ott? Itt a link Contact us elnavigálsz oda és kitöltöd ezt és elküldöd:
Vagy már egy ilyenre válaszoltak? Mert akkor tekintsd tárgytalannak.
A vásárlási száma az amit ők adtak meg neked, de mobil app-on intézted az akkor ott érhető el, de szerintem nem kell -
csuhi17
csendes tag
Már végignéztem és nincs ott, se a telefonos appban sem. "régebben már töröltem megrendeléseket."
A rendelés törléses emailemre ezt írták vissza:
We're sorry that your order 102825930 is deposit order, the deposit payment has been confirmed, we're unable to cancel it for you.Lehetséges hogy csak egy adott dátum után tudom törölni a megrendelést?
A promóciós email alapján a deposit-ra aug 25.- 31.-ig van a lehetőségem.
A maradék összeg kiegyenlítése meg aug 31- szept. 1. között.Ha nincs ötlet, akkor megvárom mi lesz a vége és majd megírom a tapasztalatom, már csak pár nap.
Ha mást nem itthon továbbadom...szerk.:
Köszönöm, akkor nem pörgök miatta. -
-
csuhi17
csendes tag
Hali.
Van egy Deposit-os megrendelésem. Ez az első ilyenem.
Szerettem volna visszamondani, mert sajnos nem azt rendeltem meg amivel hónapok óta szemezgetek, hirtelen jött emailt hirtelen leütöttem...
Az előleg ki lett fizetve kb 300Huf.
megrendeltem Aug. 26.-án
A kifizetést vagy mit Aug. 31.-re írja.Írtam nekik hogy szeretném töröltetni a megrendelést, válaszképp azt kaptam, hogy nem tudják törölni.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben Aug 31. után van-e lehetőségem visszamondani, vagy mindenképp ki kell fizetnem? az előleggel nem számolok.
-
lacentos
tag
Az én ügyem megoldódott visszautalták ma a vételárat. A HK-i vásárlás részemről felejtős ezek után.
-
anadroid
senior tag
Ma meg értesítettek, hogy fizethetek 3 USD letétet, és akkor augusztus végén olcsóbban (értsd: a korábbi árhoz képest 15%-kal többért) megvehetem. A letét kiválasztásakor viszont a korábbi készlethiányos lapra dob. Ezeknél nemhogy elmentek, de el is költöztek hazulról.
A PP és a Zen visszatérítés reggelre megjött.
-
válasz
anadroid
üzenetére
Persze lehetséges az is, de ha épp nagyon kevés van és kelendő, akkor esetleg pont 0-ra fut az nem lehet kivédeni, de persze lehetne jobb a rendszer, hogy addig nem fogad fizetést amíg a mennyiség nincs lefoglalva, akkor eleve a felesleges kártyazárolások ki lennének kerülve, de ez még eddig nem jött össze nekik.
-
anadroid
senior tag
Csak az a baj, hogy előtte néhány nappal 3 rendelésnél is teljesen simán működött (Zen és PP fizetésnél is). Én inkább azt gyanítom, hogy a készletnyilvántartásuk nem áll a helyzet magaslatán (a megrendeléseimet követően zuhanórepülésben csökkent a még meglevő készlet, 6-ról 4-re, azután meg 0-ra). Próbára megrendelném az olcsóbbat is, de arra nincs szükség a drágább nélkül, így ezt nem tudom bizonyítani.
-
válasz
anadroid
üzenetére
Jó neked, mert a magyar viszonyok közt nem ilyen gyorsan érnek vissza a bankszámlákra a kártyás fizetés pénzei.
Amikor fizetési mód probléma van az valójában nem a Banggood-tól ered. Minden fizetési kérést vissza kell igazolnia az adott fizetési kiszolgálást biztosító cégnek, ha problémák vannak az elérhetőséggel, nem jönnek meg időben a kapcsolat egyeztetési dolgok, akkor sikertelen is lehet, az hogy a kártyatársaság vagy kibocsájtó miként zárolja a fedezetet az megint nem BG specifikum. -
anadroid
senior tag
Úgy néz ki, hogy ez a kereskedő is kezd elqrwulni. Szombaton megrendeltem 2 terméket egy megrendelésben, a drágábbat a CZ raktárból (6 db volt készleten), az olcsóbbat kínából (mert csak onnan lehetett). Nem jött állapotvisszajelzés pár percen belül (ahogy szokott), és hétfőn mindkettőt törölték. Addigra elfogyott a CZ raktárban. Mivel a drágábból volt még 4 db a spanyol raktárban, megrendeltem onnan, az olcsóbbat ismét Kínából. Most már 10 percen belül törölték mindkettőt. az ügyfélszolgálat azt mondja, hogy a fizetési móddal van baj (az első PP, a második Zen volt), rendeljem meg más fizetési móddal. Közben a spanyol raktárból is elfogyott, a kínai meg azt közölte, hogy Magyarországra nem szállítható (a drágább). Mára újra megjelent a spanyol raktárban 1 db, így megrendeltem, most Vividdel fizetve. 7 perc múlva törölték, egyelőre mindenhol 0 a készlet. Bent lóg kb. 140 ezer forintom, papírforma szerint megvolt a refund a szombati és a hétfői vásárlásra, csak éppen valahol a bitmennyországban lebeg. A szombati a PP-hez beérkezett, de nem jutott tovább, a tegnapinak még nyoma sincs. Az eddigi tapasztalat szerint a PP-s refund másnap hajnalban kerül jóváírásra, a bankkártyás fizetésé meg néhány óra alatt (a Zennél).
Járt-e így mostanában valaki Zennel illetve Vividdel a BG-nál?
-
válasz
Predator2
üzenetére
Nem különösebben változott, mert nekik még mindig az lenne az alap devizája, ha csak forintod van banktól függően szerintem jobban váltanak bankok.
De nézek egy példát.
Ez 199,99 $ 60,959.864483 Hungary Forint
Ugyanez 171,85 € 61,323.994060 Hungary Forint
Erste Visa kártya -
Predator2
addikt
Helló
Banggoodon még mindig ajánlott dollárban fizetni? Vagy, most hogy volt a variálás ajánlottabb lett az euró? Azt tudom, hogy a forint kerülendő, mert "jelentősen" drágább lesz tőle a termék.
THX
-
válasz
leskopeter3
üzenetére
Bármelyik követővel, de mondjuk ezzel.
-
leskopeter3
csendes tag
A banggood express mivel követhető?
-
p.t.r
aktív tag
4pcs Smart Plug Mini WiFi Outlet EU 16A Remote Control Wifi Socket app_link - $6.99/db + posta. Van ilyenem, fogyasztást is mér. Ennyiért nem rossz.
-
-
lacko6
senior tag
Hi.
Hol tudok refundot kerni?
Irtam chaten ezt irja:
Please click "My order"-"Apply for Refund" to cancel the item/order
Nem találom ezt az opciot. -
turho
addikt
Sziasztok!
HK származással, de EU Priority Line küldéssel, 200 k telefon esetén most akkor van VÁM vagy nincs? ÁFA elvileg benne van az árban.
Segítsetek, meg merjem rendelni? -
lacentos
tag
-
válasz
lacentos
üzenetére
Nem így működik, addig nem hajlandóak elfogadni az elvesztés tényét, amíg a szállítótól nem kapják meg az igazolást, ez nem az ami kell nekik. De indoklásnak jó az email-ben
De a BG-n a szállítási információknál még ez a nyomkövetési szám van?Itt újból küldd el, azzal hogy ez biztos elveszett, ellopták.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Rendelt vki BlitzWolf® BW-BS14 Pro gimbalt?
Nekem megjött, de a kijelzője nem működik, ahogy nézem a töltést sem veszi fel.
Telefonon rá tudok kapcsolódni csak így a vezérlés kicsit nehézkes.
A legtöbb funkciót ki kell találni
-
válasz
lacentos
üzenetére
Igen mert csak akkor adják vissza a pénzt ha a szállító leigazolja hogy nem tudják kézbesíteni, mert nincs náluk, elveszett. Neked nem ad senki igazolást, te csak jelezheted hogy ez biztos elveszett, mert a szállítás kezdetétől számolt 15-20 napon belül meg szokott érkezni.
-
lacentos
tag
Már irtam nekik kérem vissza a lóvét de már kétszer azt írja várni kellene még egy hetet blablabla... Belinkeli a nyomkövető oldalt ahol van a nyomkövetési szám, de alatta az összes hozzászólás arról szól nem kapták meg a cuccot.
Ma reggel megint írtam eltelt töb mint 40 nap a rendeléstől számolva mire várjak.
Gondolod vissza utalnak vagy máshol kell nekik jelezni. -
lacentos
tag
Az életszerű lehet,hogy 07.09.-i rendelésem Honkongból állítólag 07.21.én Belgiumba érkezett és azóta ott dekkol egy hónapja ? GLS is annyit mond a számot látják, de a csomag sehol.
Banggood szerint csomag várható érkezése 08.13.-ig.
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Nekem legutóbb a DPD hozta azt ami 10 számból állt.
Akkor ha Packeta majd itt követhető, de lenni kell egy Z-vel kezdődő 10 jegyű számmal folytatódó nyomkövetési azonosítónak, ha DHL akkor meg 9, 10 vagy 14 számjegyből álló szám.
Már helyből három lehetőség a 10 számjegyre. -
jozsi252
veterán
No information about your package, vagy valami hasonló szöveget kaptam. De most rákerestem megint és most már dobott ki infót a
Found in: Packeta Flyt Express
Tracked with couriers: DHL Express DHL Express Packeta Flyt Express*Nem a számolgatás miatt írtam hogy 10 számjegyű karakterrel rendelkező TN-t kaptam, hanem hogy aki csak számokat kapott szintén ezzel a szállítási móddal, hátha egyből tudja.
Köszi a segítséget! -
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha leírtad volna akkor mondanám szerinted számolgatom a a nyomkövetési azonosító karaktereit és úgy jegyzem meg? De a Parcelsapp írja a szállítót.
De el is indították még tegnap?
Egyébként DPD és lesz neki DPD-s száma is.
Majd ezt látod:
Külső szállító partner nyomkövetési számának hozzárendelése: 16408028773965 -
jozsi252
veterán
Sziasztok,
Volt tegnap egy rendelésem (CN) amihez Banggood Express szállítást kértem. 10 számjegyű nyomkövetési azonosítót kaptam. 17track meg parcelsapp egyelőre semmit nem dobott ki. Ezzel a szállítási móddal aki 10 számjegyű azonosítót kapott annak melyik cég hozta ki a csomagot?

-
Predator2
addikt
Bátraké a szerencse.
Keresek olyan vállalkozó szellemű embert, aki rogyásig van pontokkal és hajlandó lenne megrendelni ezt nekem: [link]
A többit privátban.
-
válasz
19Pityus53
üzenetére
-
19Pityus53
újonc
Természetesen a "sárga narancs gombra" kattintottam, de ott sem volt lehetőség a kuponkód aktiválására. Az eredeti 162,42 dollárt vonták volna le. Beléptem a PayPal fiókomba, de ott is a magasabb összeg szerepelt. Ezért nem is léptem tovább, hanem visszavontam a vásárlási igényemet. de ha a fotók alapján, vagy más módon megmutatod, hogy hol érvényesítsem ennél a terméknél a kupont, akkor előbbre jutok.
-
válasz
19Pityus53
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Hát nem az a lényeg ki és mit írt alá és tudtommal nem kell firkálni.
A a lényeg az a csomag szállítólevelének tartalma, nem a te nevedre szólt és egy dunaföldvári cím, akkor oké, és megfelelő helyen lett kézbesítve, ezt írásban leigazolva jár minden.
Ha közben viszont a te adataid vannak akkor a GLS a hibás. -
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Nem személyes információkat kell kiadni, hanem igazolniuk hogy azt a számú küldeményt a jogosult címzettnek adták át. Az hogy összeveti a szállítólevél adatait a tiéddel és azt mondja hogy egyezik vagy nem egyezik ehhez semmi köze a GDPR-nek. A különböző nyomkövetési oldalak sem mutatnak erre utaló adatokat?
Mi volt az oka hogy csak felét adta vissza a BG? Ha megvan az igazolásod a GLS-től akkor az egészet visszakapod. -
törölt tag
Hali.
Van egy kb 800 dolcsi értékű termék, amit Banggoodrol rendeltem. Kézbesítve is lett már augusztus 4.-en. Viszont egy 30-40km-el odébb. GLS nem ad ki infót, mert GDPR. Banngood a pénz felét visszakuldte, azóta meg azt játsszuk, hogy várjak 24-48 órát. Ha nyitok PayPal Dispute visszakapom a maradék zsetont? Adtak ezek már plusz pontot, oda is lett írva, hogy Logistic Problem. Kitoltettek velem valami kínai papírt, amiből egy mukkot nem értettem. Küldtem nekik nyomkovetest, mindent, amit kértek. -
lacko6
senior tag
Hi.
GWTR raktarbol rendelheto.Eu pri szallitassal afa mentesen? -
DarkByte
addikt
Banggood-ról esetleg tudtok ajánlani bevált totál vezetékmentes Bluetooth fülhallgatót zenéhez, ami korrekt minőségű hangban, nem esik ki fülből sportolás közben, akkuban jól bírja? Picit nem baj ha mélynehéz, de ne az legyen a domináns.
Gearbest-ről több évvel ezelőtt javasoltak nekem egy QCY QY19-et ami nagyon bevált, csak rengeteget használtam edzéshez és már kikeményedett a kábele az izzadtságtól, és idiótán eláll. Viszont a hangminőségével és akkuidejével elégedett vagyok mai napig. Gondoltam most meglepném magam valami totál vezetéknélkülivel.
A Blitzwolf BW-FYE7-et találtam amiről jókat írnak.
A Nothing ear (1)-et nézegettem még, jövőhéten elvileg GA lesz, és bárki megveheti, de szerintem egy ideig folyton le fogják rabolni.
Ezeknél van valami jobb tipp?
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok! Xiaomi routerbe érdemes befektetni, a router beállításnál kommunikál emberi nyelven? Mennyire megbízhatóak?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arc Raiders
- E-roller topik
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest