-
PROHARDVER!
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pubracer #10195 üzenetére
A beírt e-mail cím az ahol vámolnák és a postáé. Mellékeled ezeket
első oldal,és megkérdezed hogy a 3 oldalon láthatóan ezt ASHTON-IN-MAKERFIELD (NEAR WIGAN), Egyesült Királyságban adták fel miből gondolják hogy ez EU- kívüli küldemény?
Aztán erre írnak valamit.
Akkor nem volt UK választás mert ma onnan olcsóbb mint Kínából -
Pubracer
újonc
Kicsit böngésztem a Banggood honlapját és valójában nem írják sehol, hogy ez tax free shipping lenne csak akkor nem értem , hogy miért ezt mondja mindenhol mindenki? Meg azt sem, hogy akkor ennél a szállítási módnál miért nem hagyják, hogy tariff insurance-t válasszak? Szóval akkor nincs más mint fizetni és nyelni egy nagyot?
Mármint a postának írjak vagy a Banggoodnak? -
válasz
Pubracer #10193 üzenetére
Visszaküldik, mert nem veszed át, ez már azért nem az hogy a szállítás több mint 60 nap, nem valószínű hogy a te hibádból meghiúsuló kézbesítésre visszajár pénz.
Ha ténylegesen visszaérkezik hozzájuk akkor lehetne egyezkedni, de semmi garancia rá.
Írtam, kérdezz rá. Lehet hogy átértékelik a dolgot.
Ha a csomagolás egyértelműen Kínára utal akkor vámeljárás lesz. Az áfa az 3984 Ft és sajnos a 3500 Ft eljárási költségük, az eredeti ár akkor 7484 Ft-al lesz több, kb 22479 Ft-ért vetted. Nálunk legolcsóbban 26 990 Ft 29.990 helyett. -
válasz
Pubracer #10191 üzenetére
Mivel Angliában adták fel valamelyik paraszt azt gondolta hogy az EU-n kívüli már.
Ha a sárga BG-s zacskóban van az is gond lehet, vagy csak egy CN22-es címkével küldték, de nem szokták azzal címezni, de ez nem lenne vámeljárás alá kerülő.
Eredetileg honnan jött HK vagy CN? Nem igazán van választás lehetőséged, de legfeljebb küldesz nekik egy e-mailt ennek a képével kibélelve ha Nagy-Britanniába adták fel akkor miért lenne vámeljárás alá kerülő kérdéssel a postaimport@posta.hu címre, aztán ők mondanak valamit -
válasz
Pubracer #10189 üzenetére
Biztos hogy erről van szó? A Banggood nyomkövetési azonosító micsoda és ott Eu priority line szállítást írtak a vásárlásnál?
Ha a holland postával küldik azt biztos hogy Hollandiában adják fel, így nem kerülhetne arra a futószalagra.
Illetve milyen számot adott meg a posta? És mennyi volt?
Véletlenül nem küldenek. -
Pubracer
újonc
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. Rendeltem egy hangszórót a banggood-ról EU Priority Line szállítással és mégis kaptam egy sms-t a postától, hogy akkor vámolni kéne. Most ilyenkor mi van? Mégsem tréfa mentes ez a fajta szállítás? Amúgy tariff insurance nem volt a rendelési opciók között csak shipping insurance gondolom azért mert elvileg nem kell. A kérdésem az, hogy ez most csak valami malőr és véletlenül küldtek nekem sms-t vagy mi a ló?
-
válasz
ilovedigweed #10186 üzenetére
Lehet hogy a mobil appban jó, az lényeg hogy akkor választod itt, ha a következő képernyő még valami összesítő ellenőrizd hogy az van-e jelölve. De spórolhatsz egy kis pénzt ha $-ban fizetsz, mert a Banggod árfolyam váltása az rosszabb mind a bankodé.
Ha van egy US$159.99 $-os tételem, most akkor én 46242 Ft-ot fizetnék érte, ők meg 46797 Ft-ot szednének le a kártyámról. -
válasz
ilovedigweed #10184 üzenetére
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Először szeretnék rendelni a Banggod oldalról (és külföldről is) és szeretném a segítségeteket kérni.
Az már az összefoglalóból kiderült ,hogy a szállítási módok közül az EU Priority Line -t kell választanom. Ez gondoltam ,hogy meg dobja a költséget de annyi baj legyen.
A kérdésem az lenne,hogy a rendelés végén elég kiválasztani ezt a szállítási módot vagy a rendelt termékeknél (ahol lehet) külön ki kell választani az EU raktárat is?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
pn4hvq #10182 üzenetére
Világos, de ilyen esetekben kötelezik az eladót a pénz visszaadásra és refund könyvelésként az adott kereskedőtől jön vissza a pénz. Pont azért mert a vásárlás sikertelen volt.
Ilyenkor az eladónak vissza kell adni a már levont PP jutalékot. Az utolsó látott összegnél maradva a 391,63 $ jutaléka kb 15 $ az nem kerül vissza a kereskedőhöz és a vásárlást nem tudja sztornózni könyvelési szempontból, hiszen nincs bizonyíték a kezében. Adott esetben így ha adott számlát az sem tudja normálisan visszavonni, persze itt nincs hivatalos számla, de lehetne.
Nem ez a normál eljárási rend hogy ők fizetik.
A 60 napot meg a kereskedő vállalta, ahhoz valójában nincs sok köze a PayPal-nak. A vége úgy is az lesz hogy a Banggood is felemeli 180 napra, hiszen a PayPal is addig ígérgeti a vásárlói védelemet, legyen már egyforma. -
pn4hvq
senior tag
Szerintem az itteni esetekben nem az volt az alapelv, hogy a vevőnek mindig igaza van, hanem a BG feladta a csomagot június 1-én (csak szemléltetés végett a dátum), valamennyire nyomonkövethető, de a vevőhöz máig sem érkezett meg. Ez egyértelműen látszik. Eltelt a 60 nap, a PP-os reklamáció indítva, egyezkedés, azonban a BG valószínűleg nem tud hivatalos nyomkövetést felmutatni, hogy újraküldte, stb. Így a tények tekintetében a PP annyit lát, hogy 60+ nap alatt sem kapta meg a megrendelő az árut.
-
No akkor látom a PayPal kitesz magáért, ami nagyon helyes dolog, végülis azért van ez a védelmük és így gyűjti az elégedett ügyfeleket az ínséges időkre és ezután már nem kell idegeskedni hogy hol jár a telefon.
Így módosítom azt amit eddig tudtam, hogy szállítás alatt lévő termék esetén elutasítják a dispute-t.
Nem érdekli őket, mert a vevőnek mindig igaza van szemlélet vezérlő elv.
Ezután néhány dolgot nekem is át kell értékelni az üzleti kapcsolatunkkal összefüggésben. Mert ha lesöprik az eladó érveit az nem igazán gyere be. Nem a BG-s elcseszésre értem, hanem úgy általában. -
Godem0
csendes tag
-
Slaci65
újonc
Május 15-én rendeltem, pont ma 90. napja. Ma zárult az egy hónapja indult vitarendezés ezzel:
90 310 HUF összegű teljes jóváírást hajtottunk végre PayPal-egyenlegére vagy arra a fizetési módra, melyről a tranzakciót végrehajtotta. A jóváírásnak 5 munkanapon belül kell megjelennie a PayPal-egyenlegén. Ha kártyával fizetett, a pénzt a kártyájára térítjük vissza.
-
Urak!
8 számjegy, az vajon milyen szállító lehet?
-
walakyb
tag
Na, kellett nekem írni, egyből jött is a levél a PP-től, hogy a banggood szállítási adatokat adott meg:
Information provided by the seller
Date
14 August 2019
Tracking information 483190531454038, Royal ShipmentsEzek tényleg ekkora gyökerek, hogy még itt is hazudnak?
Ráadásul ez is szép kilátás:
Estimated resolution date:09 Sep 2019
ha ez tényleg így lesz, és meg se érkezik addig se a csomag (szerintem nem fog...), akkor az azt jelenti, hogy a május 31-én rendelt és kifizetett telefonom jó esetben október elején már a kezemben is lehet... komolyan szánalmas... -
válasz
ostoros #10168 üzenetére
Igen, de az nem Banggood volt, egy másik.
Lényeg az hogy kereskedő a futár átvételi jegyzék benyújtásával kért felülvizsgálatot. Simán rányomták a mínusz összeget, a PP ÁSZF most már 10.1.a és a 10.2. pontja alapján.
Azt hogy fizetett vagy behajtották arról nincs információm.
A poén az volt hogy nem kereskedőtől vonták le, mert volt eladói védelme, hanem a PayPal fizette, de nem tudta elengedni hogy a vevő miatt lett egy ilyen problémás esete az eladó védelmi dolgok közt.
Egyébként meg az eladó nevében is szedhetnek be pénzt. -
válasz
walakyb #10164 üzenetére
Szerintem félreérted.
Te dokumentáltan beküldesz egy panaszt. (Ez is az eladó kihagyásával történő beszélgetés közted és a PayPal közt.) Írják neked is ha kell nekik még valami akkor megkeresnek, tehát ha szükséges, akkor az eladó által felvázolt dolgokra kérnek tőled valamit. Nincs háttérbeszélgetés.
Az eladó elolvassa és dönt a megoldás felől.
1. Szerinte is igazad van, jár az a pénz amit kérsz, megkapod.
2. Bizonyítékot nyújt be a panasz ellen mivel nem ért vele egyet.
Ha szükséges akkor a PayPal megkeres ezzel kapcsolatban, ha nem szükséges akkor nem keresnek.
De ha kérnek be tőled igazolást reakciót, azt nem továbbítják az eladónak, hiszen ők fognak dönteni. Se veled, se az eladóval a te értelmezésed szerint nincs háttérbeszélgetés.
Eddig már egyébként is eltelhet 4-5 nap és te már claimra emelted, tehát csak a PayPal döntése marad a mindkét fél által benyújtott bizonyítékok alapján. -
válasz
walakyb #10161 üzenetére
A PayPal dispute esetén megy az általad leírt dolog az eladónak is, erre reagálni a PayPal felé kell, aki benyújtotta ellene oda nem kell reakciót küldeni. Persze nyaggathatja a vevőt, de nem muszáj.
Ha elfogadja a dispute-t akkor jön vissza a pénz automatikusan, ez a reakciója.
Ha nem fogadja el, akkor az okát PayPal-nak megírja és várja a döntésüket, a PayPal a 20. napon legkésőbb dönt, hacsak a vevő nem kezdeményezi hamarabb. -
walakyb
tag
"vicces", nem tudom mi alapján válaszolnak, avagy nem válaszolnak. Én 5-én nyitottam az ügyet, amit 8-án eszkaláltam, eddig banggood részéről 0 kommunikáció (remélem így is marad mostmár), vasárnap pedig lejár a határidő
-
Godem0
csendes tag
Tegnap délután én is nyitottam PayPal case-t, mivel a customer service csak a szokásos ígérgetést volt hajlandó ismételni Banggood részéről. Nem eszkaláltam egyből, és meglepetésemre a reagáltak is:
"Your order was shipped on 2019/6/6 with EU Priority Line, its tracking number is 483190605625911.
You can track the delivery of your order on the following link: https://t.17track.net/en#nums=483190605625911
The tracking information will be updated in 3 days; below you can find the latest location of your parcel:We expect you should receive your purchase in 7-25 business days. Please note that business days do not include public holidays and weekends.
On some rare occasions, parcels may require a slightly longer time to be delivered. Could you please wait and see if you can receive your order in the next few days?
Your understanding on this matter would be highly appreciated.
Yours sincerely,
Janna"Szóval remény van, de hétfőn, ha addig nincs mozgás, azért megy az eszkalálás. A várható szállítási időt szépen tudják variálni, eddig augusztus 25-re ígérték a legkésőbbi szállítást emailben, paypalnél már az az első lehetséges dátum.
-
Bencq
újonc
Nekem ez volt a közlemény.
"PayPal
MONEY_TRANSFER
Fizette
PayPal"
Szóval gyanítom a paypal fizette egyelőre, hogy "elégedett legyek". De kizártnak tartom, hogy ezt ne hajtanák be a Banggood-on.Lassan már tényleg azaz érzése az embernek, hogy egyeseknek fáj, hogy a paypal visszaadta a pénzt... -
Aki visszakapta a PayPal-on a telefon árát annak a zöld +-os refund-nál PayPal vagy a Banggood Technology Co.,Limited van a címsorban? Abból a szempontból nem mindegy hogy ki küldte a pénzt.
Ha a BG akkor ők adták vissza a PayPal döntést követően.
Ha PayPal akkor ők fizették "saját zsebből", hogy elégedett legyen az ügyfél. Persze valószínüleg renedezik majd utólag a BG-vel. -
droops
csendes tag
válasz
remi67 #10145 üzenetére
Tessék, aug 13-án este megérkezett Belgiumba a Gls-hez. Rendeléstől számítva 9 nap alatt Európába ért, pár nap múlva nálad lesz! Inkább örülj, hogy nem estél bele a Royal Shipment Longdoni kontingensébe, mint itt sokan közülük. És én még szerencsés vagyok, mert, igaz 60 nap után, de megkaptam sértetlenül a rendelésem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest