- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
junior11 #577 üzenetére
Hangsúlyozom, hogy én nem sok értelmét látom. Sosem hittem abban, hogy ha valamivel nyúzom, akkor az jót tesz neki. Ez olyan, mint mikor trim mellett még töredezettség mentesíteni akarja valaki az ssd-ét. A hdd regenerator fejlesztője itt található. De van kismillió ingyenes verzió is. (Bár legtöbbjével csínján kell báni. Még a virustotálra is érdemes feltölteni, mielőtt használatba veszed.) Akár a virágboltokban is ráakadhatsz
-
MrDerekas
addikt
válasz
junior11 #575 üzenetére
A bad sectoron semmi nem segít. (Szerintem) Bár a hdd regenerator elvileg "tudja" javítani, de a smart adatokat bajos átírni és ezért a jövőben is a hds ezt a számot fogja látni. Lehet csinálni még adatterület frissítést, de én nem ajánlom. Felesleges túráztatni azért, hogy hátha jobb lesz. Ami meg a bad sectorra kerülne, azt a hdd algoritmusa szerint a biztonsági tartalék területre pakolja, azaz nem is akar a sérült részre írni. A rizikó tudatával használni az ilyen adathordozót, amíg csak megy.
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
sum-blink #562 üzenetére
Nem árt meggyőződni róla, hogy valóban a hdd miatt halt meg a rendszered. Esetleg egy külső dokkolóban, egy másik gépen megnézni, hogy működik-e a vinyód. A HDS szerint rendben volt, mint írod, akkor mi alapján feltételezed a merevlemez hibáját? Egyéb hibajelenség is volt a kerregésen kívül? (Seagate vagy Samsung tipusra tippelek, de leírhatnád a vinyód tipusát is, mert akár szériahiba is lehet a háttérben.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
Formaster #559 üzenetére
Nem hiszem, hogy segít neked ez, de tény, hogy a sérült szektort minden szoftver "átugorja". Mivel itt fizikális sérülésről beszélhetünk a lemez felületén, ezért egyetlen kereskedelmi forgalomban lévő szoftver sem fogja tudni kiolvasni az ilyen szektorok adatait. Ugyanakkor a legutolsó olvasható bitig én a Paragon Hard Disk Manager™ 14 Premium Edition szoftverrel tudtam a merevlemez "teljes" képét, majd ezt sikeresen visszaállítottam egy másik lemezre. (Nagyon sok óra kell hozzá és az első megakadásnál ignorálni kell az összes figyelmeztetést, így döcögve ugyan de lefut.) Egy HDD Regenatort előtte futtathatsz az adott sérült lemezre, hátha javít valamit. De ilyen számú sérülés mellett garantálható, hogy fizikális hiba van a lemezen.
-
MrDerekas
addikt
Üdv Mindenki!
Van egy HD103SJ típusú 1Tb-os lemezem. Remekül működött, még platformot nem váltottam. Az új alaplapon csak sata3 portok vannak, így erre lett bekötve. Már induláskor fura, kerregő, csattogó, fej-ejtegetős hangokat adott ki a vinyó, a bios is vagy látta, vagy nem. Mint kiderült, szériahiba és olykor sata3 porton, olykor hibásan működhet... Kényszerhelyzet miatt egy hónapig így futott a dolog, (nem az enyém a konfig, csak a vinyó gazdája vagyok) mindent lementettem róla, és a mentés végére szinte megdöglöttAztán még mindig megy, nem csattog, nem zörög, miután a fw-t sikeresen frissítettem. Csakhogy az egy hónap alatt a kondíció lezuhant 10%-ra (ezt mondjuk tartja becsülettel) jó sok bad sectorral. Tudom, hogy menthetetlen, de jó lenne kicsit még használni a biztonság illúziójával. Tehát amire gondoltam: Van-e, létezik-e olyan progi, amivel pontosan, lehetőleg grafikus felületen be tudom azonosítani a sérült szektorokat? Merthogy akkor ezen részek kihagyásával hoznék létre rajta egy-két partíciót, amit ugye a hibás felületek "elkerülésével" még használni tudnék. Az se gond ha összevissza 100 giga érhető így el, csak működjön. Apróbb melóimhoz még bőven használható lenne ilyen feltételekkel számomra.
HDS felülettesztnél már hardver hiba is adódik, gondolom fizikálisan sérülhetett a lemez felület a fejejtegetés miatt. Tényleg jó lenne tudni, hogy fizikálisan hol helyezkedik el az a rész és ehhez igazítani a hasznosítható partíciót. (Hexadecimiálisban ugye ez meglenne a rendelkezésemre álló programokkal, de azokkal az értékekkel képtelen vagyok tájékozódni, koordinálni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest