- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Üdv Mindenki!
Van egy HD103SJ típusú 1Tb-os lemezem. Remekül működött, még platformot nem váltottam. Az új alaplapon csak sata3 portok vannak, így erre lett bekötve. Már induláskor fura, kerregő, csattogó, fej-ejtegetős hangokat adott ki a vinyó, a bios is vagy látta, vagy nem. Mint kiderült, szériahiba és olykor sata3 porton, olykor hibásan működhet... Kényszerhelyzet miatt egy hónapig így futott a dolog, (nem az enyém a konfig, csak a vinyó gazdája vagyok) mindent lementettem róla, és a mentés végére szinte megdöglött
Aztán még mindig megy, nem csattog, nem zörög, miután a fw-t sikeresen frissítettem. Csakhogy az egy hónap alatt a kondíció lezuhant 10%-ra (ezt mondjuk tartja becsülettel) jó sok bad sectorral. Tudom, hogy menthetetlen, de jó lenne kicsit még használni a biztonság illúziójával. Tehát amire gondoltam: Van-e, létezik-e olyan progi, amivel pontosan, lehetőleg grafikus felületen be tudom azonosítani a sérült szektorokat? Merthogy akkor ezen részek kihagyásával hoznék létre rajta egy-két partíciót, amit ugye a hibás felületek "elkerülésével" még használni tudnék. Az se gond ha összevissza 100 giga érhető így el, csak működjön. Apróbb melóimhoz még bőven használható lenne ilyen feltételekkel számomra.
HDS felülettesztnél már hardver hiba is adódik, gondolom fizikálisan sérülhetett a lemez felület a fejejtegetés miatt. Tényleg jó lenne tudni, hogy fizikálisan hol helyezkedik el az a rész és ehhez igazítani a hasznosítható partíciót. (Hexadecimiálisban ugye ez meglenne a rendelkezésemre álló programokkal, de azokkal az értékekkel képtelen vagyok tájékozódni, koordinálni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Torrent meghívó kunyeráló
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- Seagate Barracuda 1TB 3,5" HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Update 10.27. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Aztán még mindig megy, nem csattog, nem zörög, miután a fw-t sikeresen frissítettem. Csakhogy az egy hónap alatt a kondíció lezuhant 10%-ra (ezt mondjuk tartja becsülettel) jó sok bad sectorral. Tudom, hogy menthetetlen, de jó lenne kicsit még használni a biztonság illúziójával. Tehát amire gondoltam: Van-e, létezik-e olyan progi, amivel pontosan, lehetőleg grafikus felületen be tudom azonosítani a sérült szektorokat? Merthogy akkor ezen részek kihagyásával hoznék létre rajta egy-két partíciót, amit ugye a hibás felületek "elkerülésével" még használni tudnék. Az se gond ha összevissza 100 giga érhető így el, csak működjön. Apróbb melóimhoz még bőven használható lenne ilyen feltételekkel számomra.