- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mici80
tag
Helo!
Az, hogy ütésálló egy picikét reklám szöveg... Az ütés semmilyen tárgynak nem tesz jót amiben elektronikus és mechanikus alkatrész van! Lehet erősebb anyagból, vagy precízebben szerelt technika de akkor se tart az örökkévalóságig.
Magát ezt a tipust nem ismerem így nem tudom, hogy mik a paraméterei. Ha ez a külső tár tartalmaz mechanikát, mozgó alkatrészeket akkor még inkább sérülés érzékeny. Ez egy olyan dolog, hogy csinálhat az ember bármilyen vastag gumiágyazatot neki.
Ha például fogsz egy winyót meglódítod a kezedbe hírtelen rántasz rajta egyet, akkkor is okozhatsz, illetve akkor is okozhat sérülést a fej a lemezfelületen.
Azt, hogy leválasztja magát lehet akár szoftveres hiba is... Nem megfelelő driver lett telepítve.
De okozhatja a hardver hiba is, tehát mondjuk a winyó elektronikája.üdv. Mici
-
lp640sv
tag
Hello! na vegul csak meghalt a WD Hdd-m! eddig birta! gep bekapcsolasakor csendesen sipol aztan katan egyet! ezt csinalja parszor es elhalgat! a gep pedig nem mutatja ki! valahogy visszatudom meg hozzni legalabb 1x? hogy atmasoljak par dolgot?
-
enerGee
csendes tag
Szia,
Köszönöm a válaszod, miután a hang-up problémát megoldottam, futtattam kicsit a javítást, de a bad sectorok mindig visszatérnek, így felhagytam a próbálkozással.
Ezúton is várom olyan emberke jelentkezését Budapestről, aki ért hozzá, és hajlandó segíteni, természetesen nem ingyen. Működő donorom van
-
Bozsi80
tag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Ez elvileg víz és ütésálló [link], de nem lett megütve, leejtve.
A tápom egy (itt is ajánlott) "ASUS 450W A-45GA", ami még egy winyót sem nyírt ki... csak ennél a külső HDD-nél keletkeztek problémák (a jelenlegi gépben lévő is hibátlan).
Nem lehet, hogy a csatlakozással (USB kábel vagy kontakthiba) van valami gebasz? Abból feltételezem, hogy néha leválasztja magát, majd egyből visszacsatlakozik. Mintha gyorsan kihúznám, majd bedugnám a kábelt... pedig a HDD nincs mozgatva.
Üdv.
-
Mici80
tag
Helo!
Elég csúnyán fest!
Nagyon sok ötletem így hirtelen nincs is rá.
Csak egy. Esetleg egy hibás (vagy gyenge) tápegység nyírkálhatja kifelé a winyódat... Teszteld le a tápodat, lehet kapni erre a célra külön táptesztelőt /én is azzal szoktam nézni/ vagy mérd ki multiméterrel.
Ha meg fiókban pihent akkor fondolom nem lett megütve, leejtve, stb...
üdv.Mici
-
Mici80
tag
Adatmentés, elektronika cserével nem mindig hatásos és nem is szabadna... Nem piszkálnám inkább a helyedben... Keress meg egy itt ph-n egy olyan emberkét aki adatmentéssel foglalkozik.
A profik nem elektronika cserével próbálnak menteni, hanem külön erre a célra van adatmentő gépük. A winyót szétszedik és amin az adat van tányér azt rakják bele...
üdv.Mici
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Van egy "ADATA HD710"-es külső merevlemezem, amit szinte nem is használtam eddig (a fiókban pihent). A napokban kerestem elő, mert betelt a HDD-m és gondoltam lementek róla néhány dolgot.
Akkor és most is megnéztem "HD Sentinel"-lel... kicsit meglepődtem.
Anno...
Most...
A hátralévő idő nem változik... napokkal ezelőtt is 11-et írt.
Adatmásolásnál nem tapasztaltam problémát (csendben, gyorsan dolgozik).
Viszont néha (csak úgy magától) leválasztja magát, majd visszacsatlakozik.Mi történhetett? Nem is használtam!
Lehet ezzel kezdeni valamit?Teljes partíció törlés, formázás megvolt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
enerGee
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 2005-ben elszállt Samsung SP1614C (160GB) winyóm. Mint kiderült elektronikai hibás. Találtam hozzá működő donort, kicseréltem, és most működik, de természetesen a rajta lévő adatokat nem látja.
Fogtam a HDD Regeneratort és a tapasztaltaktól kérdeném, hogy egyáltalán érdemes-e belefognom?A wincsi nem érdekel, csak az adatok rajta
Alapból úgy kezdi, hogy Master Boot Record damaged!
Most fut, de szép pirossal kiír valamit az IDE interfészemmel kapcsolatban, amit bár értek, de ötletem nincs mit tegyek
Lehet a dolog összefügg azzal, hogy javítás közben percenként lefagy a gép, majd visszajön és folytatja?
Másik, hogy jelenleg 22 perce fut, és 810 órát ír hátralévő időnek és ez folyamatosan növekszik...
Kép mellékelve.Köszönöm!
-
Mici80
tag
válasz
Doki-HUN1978 #436 üzenetére
Helo!
Használt gép... Tehát lehetnek apróbb hibái. A legnagyobb értéket a konfigban nem a winyó képviseli nyílván...
Próbáld megbeszélni az eladóval. Én egy hét garit adok használt gépre, ha ilyenért szólnak, akkor cserélek!üdv.mici
-
Doki-HUN1978
senior tag
Sziasztok!
Vettem a napokban egy használt gépet, amiben egy 160Gb-os winyó van. Miután elhoztuk feltelepítettem az op. rendszert és ráküldtem a hd sentinelt a winyóra, ami kiírt 84%-os kondíciót és 12 bad sectort.
Joggal érezhetem átverve magam ilyen esetben?
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Újratelepítettem a win8.1-et.
Pontosabban volt egy elmentett partícióm HDD-n, és ezt raktam újra az SSD-re.
Az alábbi problémám támadt.
Hard disk sentinel az újrarakás után kb. 80%-ot mutatott.
Ha jól emlékszem 19 hibás szektort írt ki.
És pár óra alatt lement 70%-ra majd miután lefuttattam egy gyors öntesztet vele, már bőven 50%-nál jártam.
Este még megnéztem egy filmet ami ezen a HDD-n volt. kb 5-10 percenként nagyon halkan lehetett hallani a HDD felől kis kattanásszerű hangot. Mint amikor kikapcsolom a gépet.
Szedtem le egy HDD Regenerator nevű programot. Csináltam (vagyis találtam) egy boot cd-t hozzá.
Újraindítottam a gépet és elindítottam az éjjel ezt a programot.
Azt a menüpontot választottam vele ami megkeresi és helyrehozza a hibás szektorokat.
A furcsa az, hogy nem talált rossz szektort. Hibátlannak mutatja.
Ma reggel lefuttattam a Hard Disk sentinellel egy olvasási tesztet.
hibás szektorokat nem talált.
a lemez felületi térképen pár helyen van kissé sötétebb illetve sötétzöld részek.
A kondíciónak viszont már csak 33%-ot ír ki.Viszont a éjszakai teszt futtatása óta nem hallok halk kattanásokat.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm előre is! -
ActorVMI
újonc
Szevasztok!
Kéne egy kis segítség.
Van egy WesternDigital WD1600AAJS-00PSA0-típusú vinyóm és elkezdett a rendszer eszméletlen módon crash-elni,fagyni és még Bluescreen is volt. Aztán telepítettem a HDSentinel programot és először 1 gyenge szektort talált.Aztán 5-10 perc múlva 2 lett belőle
kép:
És aztán kétségbe estem.A gépem már kinyírt egy vinyót 88%-ig de aztán lekötöttem.Most meg ezt szarja szét. Nem lehet valahogy ezeket megjavítani? Mármint úgy végleg? -
lp640sv
tag
Hello! meg a nyaron vettem egy 750gb wd es meg csak most jutot eszembe hogy megnezem hdd sentinelel! es hat sajnos a kondicio csak 52% es 1465 gyenge szektor van rajta! bad sector szerencsere nincs!
gondolom ez baj ha ilyen sok gyenge szektor!?
a problema oka valoszinuleg az hogy meg beszereles elott leejtettem! gondolom nem artana kicserelni ha nem szeretnem hogy elfeszen ami rajta van! -
Motyika26
csendes tag
-
lcsorba56
csendes tag
Üdv.
A rezonanciával kapcsolatban: adott egy WD 500gb Green merevlemez 3 éves,ami a napokban gyenge szektoros lett.34 gyenge szektor jelent meg a HD Sentinel szerint.Kipróbáltam mindent - adat és tápkábel cserélgetése,memteszt lefuttatása - hátha valahol rejtett hiba van,de semmi sem változott.
Igazság szerint kb.egy éve előfordult hasonló és akkor "váratlanul" eltűntek a gyenge szektorok és a merevlemez ismét 100%-os lett!? Furcsa eset
Aztán hirtelen bevillant: véletlenül nem az optikai meghajtó időközönkénti rezonanciája okozza ezeket a hibákat? Esetenként olvasáskor remegteti az egész számitógép házat.Tartok tőle nem állok messze az igazságtól.Lehet hogy ez a fajta rezonancia káros a mai nagy kapacitású merevlemezekre nézve. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Közben úgyalakultak a dolgok, hogy maguktól eltűntek a gyenge szektorok és maradt 1 bad sector, vissza is ment 98%-ra a kondíciója.
Utána lefuttattam rajta a regeneratort, de az meg nem talált egyetlen bad sectort sem, amit javítani kellene.
Itt a kép róla.
Akkor most ilyenkor melyik programnak lehet hinni, melyik hazudik? -
Mici80
tag
válasz
Fr@nkieWilde #418 üzenetére
Helo!
Elméletileg még lehet. Bár én még várnék vele jó pár napot, hogy szaporodik-e a bad-ek száma.
Ha marad 1-2 bad sector akkor ahhoz elég egy sima mély formázás az általában eltünteti /Windows alatt meg tudod csinálni nem kell hozzá semmi különleges program/.Ha több lesz a bad-ek száma akkor lefuttathatod rajta a HDD Regenerator nevű programot. Neten megtalálod de van egy régebbi verziója ami nekem bevált azt érdemes letölteni.
üdv.Mici
-
-
^^|CC|^^
tag
1 hete figyeltem meg. egy idő után beállt 58 bad-re azóta nem növekedett. bár néha hallom kattogni is meg akkor a másik vinyó is belassul picit (a bad-esen van a win). illetve néha nem is indul el egyből a gép, trükközgetnem kell vele (azóta figyeltem meg h beleraktam még 2gb ramot).
-
^^|CC|^^
tag
csáóó!
Van egy 500gb hitachi vinyóm. Olvasgatta ma az itteniek gondjait és én is leszedtem a hdd regeneratort és le is futattam de végülis nem változott semmi, ugyanúgy maradt az 58 bad sector mint előtte is vl. Esetleg vmi ötlet vagy javaslat?
köszönömüdv.:
^^|CC|^^ -
lajxko
tag
Nem melegedett egyáltalán. 40 fok körül volt.
Hard Disk Sentinel újrainicializálása is lefutott azóta. Eltávolította az összes gyenge szektort, így 99%-os lett a kondíció.Viszont:
Ma megjelent 2 majd 4 gyenge szektor megint.. Majd 4 BAD szektor is :S
Ami már lényegesen rosszabb tényező :/ Gyorsan kikapcsoltam, nehogy rosszabbodjon a helyzet. Mi okozhatja ezt? Használva se volt, épp hogy csak csatlakoztatva. Asztalon van, nem rezonál semmi se. Pormentesítve is lett pár napja. Help! -
Mici80
tag
Hali!
Már az régen rossz ha ilyen sok idő alatt fut le a HDD Regenerator, több mint egy nap...
Nézted közben mennyire tüzesedik a cucc?
Amit jól írtak előttem, folytonos vagy szakaszos rezonanciától is lehet meghibásodás. Pl: külső vinyó esetén ez tényleg könnyen megtörténhet.
Ha tényleg nagyon szükség van külső adathordozóra akkor pendrive vagy SSD... -
lajxko
tag
Hy!
Adott egy külső 1 TB-os WD MYBOOK HDD. Hard Disk Sentinel tegnap előtt 51% kondíciót, 100% teljesítményt, 1 bad sector + 187 gyenge sector-t jelzett. Gondoltam ez nem olyan jó, lefuttattok egy HDD Regenerator nevezetű programot.35 órán át futott a javító program... Ezen program szerint 21 bad sector volt, amit mindet kijavított elvileg. A folyamat végeztével újra lefutattam a HD Sentinelt, viszont a teszteredmények nem változtak. Mit tegyek?
-
hdd low level formatálás közben windows alól mennyire jó dolog kilépni megszakítással ?
meguntam, hogy lassan csinálta és kilőttemebből lehet a hddre nézve valami probléma ?
-
Kcsabi
tag
Mert ugye az USB- vinyónak külön tápja van.
Meg az usb csatlakozás is hibaforrás lehet, figyelni kell, hogy a másolási sebesség változik-e.
Van egy vinyóm, amin adatkábel miatt pont ugyanígy kiírt vagy 300 badszektort, kicseréltem a kábelt és azóta jó, de sajnos a szektorok száma nem javult, de nem is nőtt. -
Kcsabi
tag
Én a te helyedben megpróbálnám betenni a gépbe és úgy javítani.
Nem is biztos, hogy a HDD hibája, lehet kábel, rossz érintkezés, táp.
Ekkora méretű vinyót biztonsági okokból 2-3 particióra kellett volna bontani.
Ja, és ezek nem arra lettek kitalálva, hogy összevissza cipeljék őket, attól függetlenül, hogy külső vinyó, rázkódás, villamos, metró különösen nem ajánlott. -
Mici80
tag
Helo!
Nem ártana venned egy új winyót ha tényleg olyan filmeket tárolsz rajta amik fontosak, hogy meglegyenek.
Ha garanciális akkor igen. Picit határozottnak kell lenni mert lehet nem akarják első szóra kicserélni, vagy várni vele még egy kicsit még romlik az állapota...üdv.Mici
-
Kis segítséget kérnék...
Van egy 1TB kapacitású 3 éves Seagate hdd-m amin van jó pár bad sector.
Létezik olyan prg, amivel a badeket egyenként megtudom jelölni illetve "ki tudom zárni", hogy oda ne lehessen adatot írni ?
Az a gondom, hogy a hdd már fagy is, gondolom pont ezért, mert a sérült bad sectorral már nem tud mit kezdeni a gépem.
Próbáltam hdd regenerátort is de nem tudta javítani .
Természetesen a kábeleket , vezérlőt mind kizártam, lepróbáltam más konfiggal is.
Esetleg az is jó lenne, ha meglehetne azt csinálni, hogy a hdd X százalékát nem formáznám meg és nem particionálnám meg, ergo az használhatatlan lenne, ahol vannak rajta a bad sectorok.
Partition magiccal próbáltam egy 200 gigás particiót levágni és érintetlenül hagyni, de természetesen a maradék 800 gigán is tré a helyzet és fagyok......
Sőt néha nem veszi már észre hardveresen (bootolás közbe) a hddt a vasam. Ez nem annyira jó jel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest