- Fujifilm X
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mici80
tag
válasz
nokia3650365 #474 üzenetére
Hali!
Tulajdonképpen a legtöbbször a kettő között van az igazság. Mind a kettő progi által érzékelt információ fontos lehet és sokszor benne is van a megoldás. Van, hogy csak az elektronika hibás és egy panel csere megoldja a bad sectorokat.
üdv.Mici
-
Mici80
tag
válasz
tothjozsi96 #455 üzenetére
Hogy kinek mi jó, illetve ki mit tart jó programnak az egyéni dolog.
Van millió egy progi... Én a HDD Regeneratort ajánlom.
Ez a program "javítja" azokat a sectorokat amiket a rendszered hibásnak lát, de fizikailag nem az. Ami fizikailag is sérült azt nem lehet javítani!
üdv.Mici
-
Mici80
tag
válasz
Steve-dkny #448 üzenetére
Helo!
Nem valószínű, hogy menthető. Látni, hogy már a merevlemez egy részét nem is látja. Csökkent az elérhető felület, a tárhely mérete...
üdv.Mici
-
Mici80
tag
Helo!
Az, hogy ütésálló egy picikét reklám szöveg... Az ütés semmilyen tárgynak nem tesz jót amiben elektronikus és mechanikus alkatrész van! Lehet erősebb anyagból, vagy precízebben szerelt technika de akkor se tart az örökkévalóságig.
Magát ezt a tipust nem ismerem így nem tudom, hogy mik a paraméterei. Ha ez a külső tár tartalmaz mechanikát, mozgó alkatrészeket akkor még inkább sérülés érzékeny. Ez egy olyan dolog, hogy csinálhat az ember bármilyen vastag gumiágyazatot neki.
Ha például fogsz egy winyót meglódítod a kezedbe hírtelen rántasz rajta egyet, akkkor is okozhatsz, illetve akkor is okozhat sérülést a fej a lemezfelületen.
Azt, hogy leválasztja magát lehet akár szoftveres hiba is... Nem megfelelő driver lett telepítve.
De okozhatja a hardver hiba is, tehát mondjuk a winyó elektronikája.üdv. Mici
-
Mici80
tag
Helo!
Elég csúnyán fest!
Nagyon sok ötletem így hirtelen nincs is rá.
Csak egy. Esetleg egy hibás (vagy gyenge) tápegység nyírkálhatja kifelé a winyódat... Teszteld le a tápodat, lehet kapni erre a célra külön táptesztelőt /én is azzal szoktam nézni/ vagy mérd ki multiméterrel.
Ha meg fiókban pihent akkor fondolom nem lett megütve, leejtve, stb...
üdv.Mici
-
Mici80
tag
Adatmentés, elektronika cserével nem mindig hatásos és nem is szabadna... Nem piszkálnám inkább a helyedben... Keress meg egy itt ph-n egy olyan emberkét aki adatmentéssel foglalkozik.
A profik nem elektronika cserével próbálnak menteni, hanem külön erre a célra van adatmentő gépük. A winyót szétszedik és amin az adat van tányér azt rakják bele...
üdv.Mici
-
Mici80
tag
válasz
Doki-HUN1978 #436 üzenetére
Helo!
Használt gép... Tehát lehetnek apróbb hibái. A legnagyobb értéket a konfigban nem a winyó képviseli nyílván...
Próbáld megbeszélni az eladóval. Én egy hét garit adok használt gépre, ha ilyenért szólnak, akkor cserélek!üdv.mici
-
Mici80
tag
válasz
Fr@nkieWilde #418 üzenetére
Helo!
Elméletileg még lehet. Bár én még várnék vele jó pár napot, hogy szaporodik-e a bad-ek száma.
Ha marad 1-2 bad sector akkor ahhoz elég egy sima mély formázás az általában eltünteti /Windows alatt meg tudod csinálni nem kell hozzá semmi különleges program/.Ha több lesz a bad-ek száma akkor lefuttathatod rajta a HDD Regenerator nevű programot. Neten megtalálod de van egy régebbi verziója ami nekem bevált azt érdemes letölteni.
üdv.Mici
-
-
Mici80
tag
Hali!
Már az régen rossz ha ilyen sok idő alatt fut le a HDD Regenerator, több mint egy nap...
Nézted közben mennyire tüzesedik a cucc?
Amit jól írtak előttem, folytonos vagy szakaszos rezonanciától is lehet meghibásodás. Pl: külső vinyó esetén ez tényleg könnyen megtörténhet.
Ha tényleg nagyon szükség van külső adathordozóra akkor pendrive vagy SSD... -
Mici80
tag
Helo!
Nem ártana venned egy új winyót ha tényleg olyan filmeket tárolsz rajta amik fontosak, hogy meglegyenek.
Ha garanciális akkor igen. Picit határozottnak kell lenni mert lehet nem akarják első szóra kicserélni, vagy várni vele még egy kicsit még romlik az állapota...üdv.Mici
-
Mici80
tag
HDD Regenerator futtatásához lehet be kellene zárni a másik lemeztesztelő progit, mert csak úgy helyes a működése!
Utána kéne megpróbálni elindítani rajta a HDD Reg.-et. Ha az se segít akkor ott valószínűleg fizikailag is hibás szektorok vannak. Ha meg gyorsan növekednek rajta a bad-ek száma akkor szar a fej...
üdv.Mici
-
Mici80
tag
válasz
Forza_JUVE #389 üzenetére
Működés közben ha ütés éri a HDD-t keletkezhet rajta bad sector a fej rendellenes működése miatt.
Továbbá hibát okozhat a fej mechanikai sérülése az ütéstől. -
Mici80
tag
válasz
KISGABI32 #387 üzenetére
Panel hiba=elektronika hiba. A NYÁK lapot ami a vinyón van szokás panelnak hívni.
Az adatmentés drága mulatság, ha meg olcsón keresel szakbarbárt az csak nagyon minimális sikert tud elérni.Az elektronika cserét érdemes megpróbálni de egyáltalán nem biztos, hogy ez megoldja a problémád!
-
Mici80
tag
Akkor érdemes lenne menteni minél hamarabb. Én ha ilyen helyzet van nem szoktam spórolni inkább veszek egy másikat amin adatot tárolok. Ez meg mehet rendszer vinyónak. Otthoni gépbe természetesen. Rajta van az XP jó, meghal vinyó nincs semmi gáz mert nem ezen vannak az adatok.
-
Mici80
tag
Helo!
Elméletileg javíthat rajta, mivel az a gyenge szektor fizikailag nem hibás csak nem tud róla az op rendszered olvasni /vagy csak lassan tud/. Adatkapcsolat hiba az alaplap hibájából is lehet. Érdemes a winyót más gépben is tesztelni mert lehet más teljesítmény/kondíció értékeket kapsz.
Most ebben a gépben teljesítményre hány százalékot ír?HDD Regeneratort is megpróbálhatod lefuttatni rajta !
üdv.Mici
-
Mici80
tag
Nem lesz egy egyszerű menet és nem is biztos, hogy 100%-al lehet róla menteni.
üdv.Mici
-
-
Mici80
tag
Ha a HDD Regenerator megáll, akkor az a szektor valószínűleg fizikailag is hibás. Azt nem tudja helyreállítani, csak olyat amit esetleg a HDS vagy más program hibásnak jelez mert nem tudja róla /a szektorról/ vagy lassabban tudja visszaolvasni az adatot.
Elméletileg a vinyó mehet alu hulladékba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest