Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz DrojDtroll #102349 üzenetére
Az szokott lenni hogy 5.1-es hang van és a rendszer nem keveri le 2.0-ra, azért nem hallatszik a beszéd mert az a centerből jönne.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz stumpjumper #102347 üzenetére
Nyilván utána már nem cseszegetett, de nem is volt belépési próbálkozás.
-
Met
nagyúr
válasz stumpjumper #102339 üzenetére
Nem szoktam össze esküvés elméleteket gyártani de egy ideje már b@szogatott a gmail, hogy adjam meg a számom, kb. minden belépésnél, aztán egyszer csak nekem is lett egy ilyen idegen eszközről bejelentkezés, itt sem volt aktivitás csak egy belépés.
Lehet ilyen fake riasztással provokálják ki a telefonszámos azonosítást?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz stumpjumper #102322 üzenetére
Jelszó változtatás, telefonszám hozzá adás, majd a kétlépcsős azonosítás bekapcsolása.
Amikor új eszközről lépsz be küld egy sms-t kóddal amit beírva tudsz belépni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Vakegérke #102316 üzenetére
Tablet fronton nem vagyok otthon de szerintem linux nem megy fel rá. Logout-os írásokból mintha rémlene hogy van dualboot-os tablet amin van droid és win.
Viszont az ár erősen szűkíti a lehetőségeidet. Annyiért tablet vagy használt laptop.
Tablethez lehet venni olyan tokot amiben van billentyűzet de azt hiszem usb-s billt is rá lehet dugni (bővebben táblagép fórum ) és nem kell a kijelzőt tapizni.
Ami még eszembe jutott a RaspberryPI mint mini pc viszont ezen nem tudom a wifi hogy elérhető.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Vakegérke #102309 üzenetére
Anyagi lehetőségeidhez igazodva abból választhatsz amit leírtál (laptop, notebook ugyan az, esetleg a netbookra gondolhattál, az kisebb mint a legkisebb laptop és tényleg csak netezésre jó).
Szerintem egy tablet jó választás lenne, veszel egy laptopot vagy mini pc-t és áll a polcon? Tabletet tudod használni a lakás többi pontján (olvasni ágyban, konyhában stb.), esetleg ha mész rokonhoz ismerőshöz vihetsz hozzá képeket mutogatni. Nyilván a tartalék eszköz megléte a lényeg de ha már veszel valamit akkor olyannak több értelme van amit használni is tudsz. Vehetnél egy olcsó pc-t is, feltelepíted és berakod a szekrény aljába.
Viszont ha ragaszkodsz a windowshoz az drágítja a táblagépet."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Babetta-X #102301 üzenetére
Szétszed és újra összerak, esetleg konnektorból kihúz, alaplapi elem eltávolítás, 10-15 percig hogy a BIOS alaphelyzetbe álljon.
A régi vga kártyák hátlapi takaró lemeze meg szokott vetemedni az évek alatt és emiatt nem mindig megy vissza a helyére rendesen.
Ha az újra szétszedés-összerakás nem hoz eredményt akkor az egyes részeket kellene másik gépben vagy másik alkatrésszel tesztelni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
UTP kábelt kellene vennem 2,5 méter de ahogy nézem csak 2 vagy 3 méteres van.
Viszont CAT5 vagy 6 meg vannak ilyenek is némelyiknél LSOH SFTP patch kábel (kicsit kimaradtam ebből a körböl mostanában)
Szóval milyen kábel kell nekem? A routerem gigabites, a netem digi-s 100/100-as azt hiszem, speedtesten 100 alatt valamivel szoktak lenni a sebességek."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Vismajor01 #101930 üzenetére
(bar lehet csak en voltam bena)
Valóban tisztább egy wint telepítés de ha amúgy nincs baja a rendszernek és sok program van akkor gyorsabb költöztetni.
Nem a win telepítés tart sokáig hanem a többi sw felrakása és beállítása, na meg az a rohadt első win update..[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz #74018560 #101921 üzenetére
Húzd ki a kezed a biliből
Lusták.kjani18 Vannak költöztető szoftverek ilyen célra, logout-on van pl. összehasonlító teszt, talán valamelyik ssd-s topicban találhatsz az összefoglalóban leírást a költöztetés folyamatáról.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz pirosvilamos #100451 üzenetére
Elég csak a hőtágulásra gondolni.
-
Met
nagyúr
válasz pirosvilamos #100445 üzenetére
Nekem ilyen hdd/ssd eltűnést kábelcsere oldott meg.
-
Met
nagyúr
válasz Winne #100434 üzenetére
Én a Samsungot venném.
A Dell-en nincs HDMI, szarabb a betekintési szöge (160° vertical / 170° horizontal, Samsung 178° / 178°), nem igazán a plusz 8 fok számít hanem az hogy minden irányból egyforma.
Kinézetre is a Samsung nekem jobban tetszik, viszont ha kell a forgatható kijelző akkor a Dell, mert azt a Samsung nem tudja."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Van két gép (egyező hardverek) az egyikre fel lett telepítve win7 (legális) be is lett aktiválva lefrissítve, kellene telepíteni a másik gépet amihez van legális win7 licensz.
A telepítés de még inkább a frissítési idő rövidítése céljából az lett kitalálva hogy át lesz másolva az üres gépre a telepített gépről a rendszer (ghost vagy más költöztető program, esetleg linux) de ezt is be kellene aktiválni a felhasználatlan serial-al. A serial csere még megy pl. [link] de az aktiválásnál nem lesz így gond? Vagy a frissítésnél?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
Met
nagyúr
válasz rokendrol #99767 üzenetére
Listázva sehol.
- bejövő üzenetekben a reg megerősítő visszaigazolásokat megkeresheted
- ha nem tudod hogy egy adott oldalra melyik címeddel regeltél akkor kérsz jelszó emlékeztetőt a lehetséges címekre
- a böngésző jelszókezelőjében meg tudod nézni milyen oldalakra van jelszó mentve (ha be van állítva a mentés) de abból nem feltétlen derül ki a regisztrált cím"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Nekem nem sikerült megérteni mit akar
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Nem volt itt PH-n elemes akkumulátoros topic? Nem találom.
-
Met
nagyúr
A vezeték nélküli telefonok (vezetékes vonal) is kényesek a födémre mint a wifi?
3 szintes házban kellene végig vinni a telefonvonalat.
Ráadásul a központ csak 4 portos de több készülék lenne most. Új központ kellene vagy van erre is valami olcsóbb megoldás?necsak Akkor jól sejtettem a födémet dolgot.
De veszek switch-et, de az olcsó, a központ meg drága, gondoltam van valami mini központ
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz mefistofeles #97908 üzenetére
Működhet de alaplap függő.
Próbáld ki."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz gyurkikrisz #97653 üzenetére
Nekem évek óta kapcsolós hosszabbítón van az egész, van aki azt mondja hogy nem tesz jót a tápban lévő kondiknak hogy nincsenek áram alatt, van aki azt hogy nem árt nekik.
A villanyszámlára jó hatással van minden esetre."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Ha webshopban rendelek valamit de személyesen veszem át, attól még érvényes a 14 napos elállás jog?
Edigitaltól vennék, ha számít és ott bankkártyával vagy ha kell előreutalással fizetnék."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz gameresboy #96657 üzenetére
Én a tápra gyanakodnék első körben.
-
-
Met
nagyúr
Be van állítva csoportos beszedésre a villanyszámla (nem régen) a bankszámlámra, 5000 forint limittel.
Jön majd az elszámoló számla nemsokára, ha nem tudják levonni akkor küldenek csekket? Van egy olyan opció hogy értesíteni a bankot a limitről, akkor már meg sem próbálják levonni hanem csekket küldenek?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz CartmanLand0 #96333 üzenetére
Ki kéne rajtuk engedni az utorrentet.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Hozzá kell tennem hogy egy 2,48 cm széles csomagról beszélünk, ezt úgy "véletlenül" átvették a csomagbázison kézbesítésre. Vajon hogy jöttek rá hogy nem tudják kihozni? Csapkodta a paraszt a transporter ajtaját és csak nem akart becsukódni?
-
Met
nagyúr
Tegnapra vártam csomagot, idézet a posta supportnak írt levélből.
Késő délután felhívtam a bázist ahol közölte egy Úr velem hogy reggel felvették kézbesítésre a küldeményt aztán törölve is lett.
Arra a kérdésemre hogy akkor a nyomkövetésen miért van az írva hogy A küldemény kézbesítés alatt (még most is...) és miért lett törölve nem tudott válaszolni, javasolta hogy ma reggel telefonáljak.
Ma reggel telefonáltam, a hölgy nem is találta a listában a küldeményt, kiderítette hogy véletlenül küldték abba a bázisba a csomagot, az Érdi-be kellett volna mert túl nagy és nincs akkora autó ott (az Érdi-ben állítólag van) amivel ki lehetne azt szállítani. Szerdán fogják kihozni (állítólag).[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Ha a posta hoz nekem csomagot és nem vagyok otthon azt kihozza másodszor vagy már csak személyesen tudom átvenni?
-
Met
nagyúr
válasz gameresboy #95514 üzenetére
[link]
Először egy kábel cserét megpróbálnék."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Azt hogy lehet kitalálni hogy boot közben a kék üdvözlő képernyő és az asztal megjelenés közötti 45-50 mp-es fekete képernyős szünetet mi okozza?
-
Met
nagyúr
A következőre kellene nekem valami megoldás.
A grafikáim 4 könyvtár "mélységben" vannak (D:/Cloud/Copy/Megasync/Grafika), hogy tudnám ezt úgy eléri hogy amikor pl. Illuban a megnyitásra kattintok ne kelljen 4 könyvtárat végigkattintgatni hanem rögtön a Grafika mappa legyen megnyitva?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Excel-ben ha össze adok 2 cellát, az eredményt hogy tudom megtartani és a két összeadott értéket törölni?
A1+B1=C1
Ha törlöm az A1-ből vagy B1-ből az értéket a C1 is változik."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Baidu-ra nincs valakinek regje? Vagy hogy lehet oda regelni? Mert sms megerősítés kell de azt meg nem kapjuk meg.
-
Met
nagyúr
válasz philoxenia #93970 üzenetére
Azért írtam hogy gondolom, mert írta
De lehet új és neki új is (használtan vette)"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Bank váltáshoz kellene valami online kalkulátor.
A bankracio-t és a bankmonitor-t néztem. Az elsőn nem lehet kiválasztani jelenlegi számlának a BB bankot az utolsón ki lehet de elég sz@rocska az oldal.Ki hogy tájékozódott?
-
Met
nagyúr
flymi Az nem jó mert a régi rendszer, sokan nem is tudják hogy létezik és csak itt nézik az értékeléseket.
gee84 Meg szoktam kapni a privátot és a mailt is, most egyik sem jött, úgy tudom a vevőnek kell kezdeményezni. De most jelentettem, hogy értékelném mint vevőt, hátha...
szerk.: Már meg is jött az értesítés
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Melyik topicba kell írni ha a HA-s értékelés elakad?
A vevő kezdeményezte az értékelést de nem kaptam értesítést róla. A hirdetés azóta már archiválódott.
Elég csak a vevőnek jelezni vagy nekem is kell oda írni mint eladó?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest