Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #4242 üzenetére
Ilyet még nem láttam de elképzelni se tudom mitől lehet ilyen dolog. De optikához meg nem értek.
Ha engem kérdezel ilyen nincs. Vagy ott vmi nagyon durva optikai gebasz van. Mindenesetre én ilyenről még nem is hallottam pedig én se tegnap kezdtem fotózni.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"A kémia is ilyen nem lehet megtanulni ha valakinek nincs érzéke hozzá."
Mért nem?Anno amikor kiderült, hogy a müszaki infós középsuliban suliban heti 4h kémiánk lesz vegyiparis tanároktól mert a suli egyébként vegyipari (és ilyen tanáruk van sok) hasonlóan gondolkodtam. Meg az egész osztály. És emlékeim szerinte soha senki nem bukott kémiából pedig olyan kemény volt a kémia, hogy vért pisiltünk. Ráadásul a tanárok annyira jók voltak, hogy 4.végére még meg is szerettük gyak mind a kémiát. Néha bánom nem arra mentem tovább.
szten márs: meg kell nézni azt a dékán féle könyvet. meg persze a field curvature is érdekes tud lenni, jó tipp mi?
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
igen elöbb palackoztak Pelegrinot k* nagy vörös csillaggal minthogy Marx megszületett volna.
és ez az egész szerintem egy büdös nehéz téma.tudom, tudom csak véletlen egybeesés és a gárdának semmi köze ezekhez a fiatalemberekhez a jelképek pedig csak véletlenül egyeznek/tök ugyanazok.
nem feltétlen értek minden részével egyet de lehet ezt az írást érdemes elolvasni.?
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
Szerintem munkahely mellett kell vakut venni és hétvégente avval +melót vállalni.
Nálam, nekem hiába volt vakum attól még nemvolt hosszú ideig fizetős munkám és miután már megvolt a vaku meg utánajártam és elhintettem ismerösök között is hónapokig nemvolt semmi.
és ugye pl egy külső új vaku esetén kb egy hét míg megismerkedsz vele....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
jo sok panoráma képet kéne összeillesztgetnem mit ajánlotok használtok erre?
Ha pöppet automatizált lenne és nem nekem kéne görbitgetni manualisan a kepeket az jo lennne. Ja és a canon photostichet probáltam ki eddig annak van baja, annyira "nemtetszik".
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
wikiröl: A stand-alone Li-ion cell must never be discharged below a certain voltage to avoid irreversible damage. Therefore all Li-ion battery systems are equipped with a circuit that shuts down the system when the battery is discharged below the predefined threshold.
vmint:
[L]Self-discharge rate 5%-10%/month [/L]
Nem kell nagy észkombájnak lenni, hogy ebböl kiderüljön, hogyha 40%ra töltöd és rako el egy évre lehet azmár többet megnem mozdul míg ha 80%on raktad el ''tökéletesen'' müködni fog.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Tudtommal 80%ra gyárban szokták tölteni őket, mert ál fél/1évet vhol oszt a LiOn nem bírja azt ha 0%ra lemerülve áll.
Ez alapján ha hosszabb időre raksz el aksit lehet nem hülyeség a 80%ra töltsd dolog.
Hozzáteszem nem értek hozzá, csak olvastam.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #1859 üzenetére
énmeg azon filozok csiga, hogy a bübánatba köpte ide, hogy 55.oldal....
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #1235 üzenetére
''meg a szenzor mértet számít'' nagyon féligazság mondhatnám úgyis azért süt a nap mert föld arra fordult.
Most ideírhatnám a lényeget tömören ami ennyi:
DOF= (2p*p*N*COC)/(f*f)
meg a betük jelentését
de akkor már magyrázat is kéne úgyhogy inkább keressétek/olvassátok el a cikket a luminoson.
Egyébként még énse teljesen fogtam fel...
A cikk végén egyébként van egy plda és nekem abból bizony az jött le, hogy biza ha nincs vaku akkor egy kis érzékelős DSLR(s80 ''váz'' 1/1,8al pl) biza sokkal alkalmasabb makrora mint egy lerekeszelt nagy ccds DSLR (10D).
Holnap megkeresem a cikket ha nemtaláljátok mostviszont sleep.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Sztem meg a wikis meghatározás a fain.
Luminos on van egy nagyon jó cikk a DOF/COC stbről érdemes elolvasnidon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
Thufir 10db képből is kiszúrta, hogy hibás a pixinfon tesztelt obi. (btw pixinfosoknak fel se tünt) majd megkérem őt jöjjön velem.
btw nem AF hibája volt vagy elektronikus.
Egyébként úgytervezem, hogy majd olyan helyen vásárolok ahol teszelhetem rendesen az obit. Úgyérzem ha egy obiért otthagyok 100K+t akkor ez a minimum. Ha ez nemtetszik az adott boltnak majd megyek tovább.
Tényleg miaz, hogy ''roszabb esetben akkor is''? Nemvagyok egy nagydarab/durva ember de aki legutobb a pénzemre pályázott az repedt kézzel törölgette utána a véres orrát. Vicces leszez egy fotós boltban.
szerk:'' rendes tesztelés alatt természetesen nem 2.5''os képernyőn való nézegetést értek. Vázzal, álvánnyal megyek felkattintom az obit, megcsinálom az AF tesztet, csinálok még szimetrikus kpeket, vmi részleteset (újságlapokat fényképezek ahol kiderül ha egyik sarokba softabb pl...) aztán hazamegyek és otthon mindegyik képet 5*megnézek esetleg megkérem Thufirt, nézze át őket. Az az obi ami ezen a rostán nemesik ki nagyon rossz már nemlehet.''
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Sigma obikat érdemes nagyon megnézni mielött vesz az ember. Irdatlan mennyiségű hibás darab van.
Ha jót kifogsz akkor viszont ár/értékben szimplán verhetetlenek. Élességben/CAban állítólag az elöbb emlegetett 24-70 2.8 alig van elmaradva a Canon 24-70 2.8Ltől. árban meg.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Óra topik
- További aktív témák...
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + tok ( Canon )
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest