Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Speeedfire #23977 üzenetére
ISO-ra Speedfire, SlowWater leirta a lenyeget, de fontos hogy a nativ ISO az 200-tol kezdodik. Minden pekfenyezo a legalacsonyabb nativ iSO-n adja a legjobb dinamikat, legkevesebb zajt,stb..szenzormerettol fuggetlenul. Ha tolod, szenzortol, stb fuggoen novekszik a zaj, de nem vesztesz akkora dinamikat. Ha viszont a 100-at hasznalod (ami asszem extended Low vagy valami), akkor a dinamikabol erezhetoen vesztesz. Ezert nem nagyon erdemes, par cicuaciot leszamitva.
Pl. ebben a galeriaban a hosszu zaridos kepekenel levettem 100-ra en is az EM5MK1-nel. Du. 1 orakor keszultek, mikor caplattam a helyszin fele, mig csajok meg Patrik akvariumot neztek szep, dramai felhok jottek, de mire osszeraktam a cuccot lenn a parton verofenyes napsutes lett. Hiaba toltam az ND10-es szurot, (volt, hogy meg a + CPL szurot is feldobtam, hogy vegyen le 1-2 FE-nyi zaridot) 200-as nativ ISO-nal nem volt olyan hosszu a zarido meg igy is, amilyet szerettem volna. Ezert lett ISO100, mert inkabb bealdoztam a dinamikat a megfelelo zaridoert. Mondjuk sok kepnel meg igy sem lett olyan, amit elterveztem.
Ja, meg lehet irtak masok is, MFT-n nem erdemes tulsagosan lerekeszelni. Mig pl Nikon APS-C-n F11-F13 is OK volt, itt F8 fele nagyon nem erdemes menni. Nagy altalanossagban (tevedes joga fenntartva!) adott fokusztavolsagnal elerheto legtagabb rekeszertektol ket egesz rekeszertekkel, ha rekeszelsz, az adja a legjobb minoseget. u.n. sweet spot-nak is mondjak.
Egyebkent meg hajra, jo latni, hogy valaki nem csak kattingtag es varja, hogy jojjon a kukas kepre is a dicseret, hanem latszik rajtad, hogy szeretned fejlodni (Flickerre toljad inkabb a kepeket, mint dropboxra, sok esetben mar exif-bol ki lehet sakkozni, mi mehetett felre).
EPL6-od nem ismerem, de pl. EM5/EM1-en van olyan visszanezos mod, hogy mutatja hova esett a fokusz, erdemes bekapcsolni kozbe-kozbe, mikor fotozos es visszanezed, felrement fokusz problemak nagy reszet le lehet ezzel tudni.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest