Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccH2SO4
tag
Nem találtam megfelelő topikot a kérdésemnek, ezért itt teszem fel.
A flickr fotómegosztó oldalon lehet valahogyan variálni a feltöltött képek sorrendjét?
Időrendi sorrendben tölteném fel a képeimet, de néhány régi képemet mostanában töltöttem fel, amelyeket leghátra rendezném, ha lehetne. (?) -
-
Andrew31
senior tag
válasz korpicschess #18648 üzenetére
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz korpicschess #18692 üzenetére
Saját gépét mindenki úgy teszi tönkre, ahogyan úri kedve tartja.
Mindenesetre a topiklakókban meg volt a jóakarat, hogy erre felhívják becses figyelmedet...Freedom of Information
-
Zozzant
addikt
Azt hihették érdekelnek a tények és azért kérdeztél róla.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
copass
veterán
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
A Zéé
addikt
pedig aztán de. Azt mondják, hogy az ebayes cuccokból pont a lenspen lényege, az aktív szenes por hiányzik
Just a simple Lineman...
-
matyi012345
őstag
válasz korpicschess #18688 üzenetére
Nem tudom milyen gép, de ha rámész törlőkendővel, rányomod, a porszemet meg végighúzod a lencsén és szétkarcolod vele. Ecsettel söpörd le inkább, vagy körtepumpával fújd le és utána ecset, és max utána törlőkendő ha már a porszemeket lesöpörted.
-
copass
veterán
válasz korpicschess #18688 üzenetére
most erre mit mondjak?
annak a gépnek mindegy hogy mivel tisztítod. akkora egy semmi szenzoron a légyxar se számít a frontlencsén!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
cOxeR
Ármester
Srácok srácok... ezt ne.
-
copass
veterán
válasz korpicschess #18683 üzenetére
akkor a faxér kérdezel bennünket?! ha? köpj rá oszt töröld bele az ingedbe.
bírom az ilyen hozzáállást."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Balinov
titán
+1 a 2x16-ra, nem beszelve arrol, hogy eu-ban forgalmazott pekfenyezovel (kompakttol a FF-ig) csak 30perc videot tudsz egyben, mert 30+ perctol mar mas vamtarifaszam ala/vam koltseg ala esik.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
matyi012345
őstag
Az lesz a drága ha megkarcolod a lencse felületét vagy szétkeni rajta a koszt és hátrébb vagy mint voltál. Egyszeri befektetés a LensPen és megéri. Alcohollal nem kéne megpróbálni szerintem. Próbáld meg hogy körtepumpával hogy jön le, aztán ha nem akkor max valami mikroszálas törlőkendő. Mielőtt a mikroszálassal csinálod, próbáld meg egy finom jó minőségű ecsettel lesöpörni róla a porszemeket.
-
Vyndree
őstag
Az $1 is drága ha semmit nem ér.
első körben próbáld le fújni róla a szennyeződést, ha ez nem megy akkor...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz korpicschess #18679 üzenetére
edigitalban 3k, az igazi.
-
matyi012345
őstag
válasz korpicschess #18679 üzenetére
Szinte mind hamis. Lenspent vegyél inkább szaküzletből. Drágább, de sokáig elég és jó minőség.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Ebayen kapható lencsetisztító 3 in 1-ben tollakról mi a vélemény? 1$.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Geller72
veterán
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Geller72 #18676 üzenetére
Lehet találni másikat, szerencsére van belőlük néhány a használt piacon...
Freedom of Information
-
Geller72
veterán
A #18664-re valaki esetleg?
-
No.01
őstag
Egy Panasonic LF1-rol van szo konkretan. Az elozo fenykepezonkbe egy 512-es kartya volt ami eleg is volt igaz az csak 5MP-es volt es sosem filmeztunk vele.
-
*Ropi*
félisten
Ha megmondod a konkrét géptípust, akkor meg tudjuk mondani mekkora fájlokra számíthatsz. Anélkül vakrepülés.
Én pl. 64 GB-os kártyákat használok az 5D3 videóihoz, egyébként a 22 MP-es raw fájljai 32 MB körül vannak: kb. 2000 db fér el egy 64 GB-os kártyán belőlük.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
No.01
őstag
Tudom kicsit hulye a kerdes, de egy mai modern FullHD-t video keszitesere valo kompakt fenykepezobe eleg egy 16GB-os kartya vagy jo ha sok a tarhely alapon inkabb legyen egy 32-es?
Ha abbol indulok ki, h egy kozepesen jo FullHD film 16GB akkor tan eleg kellene, h legyen.
Arban duplaja az egyik a amasiknak, de 12EUR vs 22EUR az nem egy nagy tetel...Gondoltam megkerdezem mit mondanak a topiclakok. Hatha volt v.ki mas is ebben a helyzetben.
-
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18666 üzenetére
Ha elgondolkodtál, el kellett jutnod odáig, hogy az objektívet, mint fényerős dolgot pusztán a fényképezés területén értelmezzük, míg a fény kibocsátását jelző fényerőt a fizika területén ... és ezáltal az élet objektíveken kívül eső részén
De tényleg vége"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
mrmarkus
aktív tag
Egyetértek!
Most már csak egy dolgon gondolkodtam el: "tehát megint nem lehet a kereső fényerős, mivel nincs saját fénye". Ezek szerint az obiknak van saját fényük (az enyémek akkor mind selejtek vagy nagyon is különlegesek)...
Ne offoljuk szét a topikot, mert a fényerős kifejezésre vonatkozó megállapításod ült!Freedom of Information
-
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18661 üzenetére
Ha elvonatkoztatunk a fotózástól, akkor jön a fizika, és ott a fényerősség kibocsátott fényt mér, tehát megint nem lehet a kereső fényerős, mivel nincs saját fénye. Pl. 1 candela egy viaszgyertya fényereje.
Szóval valóban maradjunk a világos szónál ha a keresőről van szó, és a fényerőst hagyjuk meg az objektíveknek.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Geller72
veterán
Üdv. D3100-ért mi az az összeg, amit még érdemes kiadni?
A gépről:
-~10k expo
-Fél év gar
-Csak a gép, dobozában, tartozékokkal, DE obi nélkül. (Nyakpánt, töltő..etc..)
-Szép állapotban
-Tartalék, nem gyári akkuval. (A gyári is benne van a kitben.Köszi a válaszokat.
G. -
padi68
senior tag
Sziasztok, fényképek mentésére ez jó megoldás vagy mit érdemes venni?
Buffalo LS220D602-EU 6TB Linkstation 2bay NAS-Server Netzwerkfestplatte 90.000Ft
köszönömhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18659 üzenetére
Még annyuval kiegészítem, hogy a pentaprizmás keresők általában fényerősebbek a pentatükrösöknél.
Mondjuk inkább úgy, hogy világosabbak. A fényerős a fényképezésben az objektív, és könnyen összekeveredhet az, akinek a fejében még nem tisztultak le a dolgok.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Szevam #18657 üzenetére
Még annyuval kiegészítem, hogy a pentaprizmás keresők általában fényerősebbek a pentatükrösöknél.
Tehát a tisztánlátás érdekében a DSLR azaz tükörreflexes gépek keresői lehetnek pentaprizmás, pentatükrös és SLT kialakításúak.
Még kapható néhány régebbi gép a négyharmados rendszerben (Pentax L1, Olympus E-300), amikben úgynevezett Porro prizmás kereső volt kialakítva.Freedom of Information
-
Studi
veterán
válasz Szevam #18657 üzenetére
"Ezek szerint kevertem egy kicsit a pentaprizmás és tükörreflexes megoldásokkal."
Ezek szerint még mindig nem tiszta... A tükörreflexesek nagy részében van a pentaprizma (manapság már "pentatükrös" megoldásokat is alkalmaznak helyette), ez biztosítja, hogy a keresőben lásd a képet, ráadásul oldalhelyesen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sideburns #18656 üzenetére
Igen, erre gondoltam, mert valahonnan rémlett az, hogy van olyan tükörreflexes gép is ahol félig áteresztő tükör van a vázban. Ezek szerint kevertem egy kicsit a pentaprizmás és tükörreflexes megoldásokkal. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Studi
veterán
válasz Szevam #18654 üzenetére
Szerintem még nem érted a tükörreflexes gépek működését. Alapok a lap alja felé vázlatosan.
-
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy egy pentaprizmás gépnél a fény hány százaléka jut a keresőbe, és hány százaléka az érzékelőre? Vajon jobban megérné inkább egy tükörreflexes vázat választani, a pentaprizmás helyett, mert a tükörrefinél a beérkező fény 100%-a az érzékelőbe jut, a pentaprizmásnál meg egy része a keresőbe? Várom a válaszotokat, üdv
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
0xmilan
addikt
Üdv!
Adott egy FinePix S5700 xD memóriakártyával. PC-n keresztül töröltem róla képeket, leszedtem a gépről a megfelelő procedúra szerint, de valahogy meghalt a kártya és most azt mondja, hogy 0 bájt van szabadon, pedig üres az egész. Formáztam PC-n meg a gépen keresztül is, de még mindig azt hiszi, hogy tele van, ha viszont megnyitnám a képeket, akkor meg látja, hogy üres.a, Helyre lehet valahogy hozni a kártyát?
b, Egy szoftverfrissítést felrakva elvileg felismerné az SDHC kártyákat. Tényleg létezik ilyen, lehetséges fizikailag? xD-nek más a formája is, szerintem SDHC bele se férne a slotba. -
need
addikt
válasz korpicschess #18635 üzenetére
ma rendeltem tölle.. AAA ezekből ha érdekell a tapsztalatom beszámolok..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Vyndree
őstag
válasz korpicschess #18648 üzenetére
Az már majdnem a duplája, mint a MicroStore-ban.
-
Digger
senior tag
válasz Vyndree #18646 üzenetére
Én a FujiFotónál vettem több készletet is, viszont a disztribútor címkéje is rajta volt, ami szerint a Kapacitás Kft. importálja őket! Esélyes, hogy náluk a legolcsóbb! Ez egy nagyon régi és megbízható cég, már a kilencvenes években is vásároltam tőlük olyan akkukat, amit sehol-máshol nem lehetett beszerezni az országban! Valahol az Etele úttól nem túl messze, egy kis utcában volt az egyik lerakatuk.
-
Vyndree
őstag
válasz korpicschess #18645 üzenetére
Nekem is, de szerintem ez nem az. Se a név, se az ár nem stimmel.
-
Vyndree
őstag
válasz korpicschess #18643 üzenetére
Ez a Kal-Bau Kft lett az Akkucenterből?
-
korpicschess
veterán
válasz Vyndree #18641 üzenetére
Én megtaláltam, bár nem a legolcsóbb azért: [link]
4 db-os csomag viszont 3500.Nekem PH-ról voltak Digimax 2850-es akkujaim, nem voltak rosszak, de hirtelen meghalt néhány. Vettem Lidl-ben Tronic akkutöltőt, ami viszonylag nagy töltőárammal tölt, bár vannak funkció, amikor kicsivel tölt.
Vettem még az akciós töltő mellé az olcsó akkuból.... 1000 Ft volt 4 db. Kiderül, hogy szuperál. Még csak 1-szer sikerült lemeríteni, azt írja 5 töltés után éri el kb. a max kapacitását. Elsőre is tudtam velük kb. 400 képet lőni.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Geller72
veterán
1950-es Duracelleket használok. eddig nagyon meg vagyok elégedve.. Vannak 2300-as elemeim is. Bár azok már lassan kifekszenek..
-
Vyndree
őstag
válasz korpicschess #18638 üzenetére
Boltban vedd meg garanciával, az valószínű eredeti, nem sokkal drágább.
Matyi: hol láttad az akkucenterest, adnál egy linket?
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Akkucenternél 150FT-al olcsóbb és valószínűbb, hogy eredeti. Vettem náluk már több akkut és sosem volt gond velük.
-
*Ropi*
félisten
válasz korpicschess #18638 üzenetére
Fotó alapján így "mission impossible" megmondani, hogy eredeti-e. Élőben szemrevételezés alapján esélyesebb.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
korpicschess
veterán
válasz Vyndree #18636 üzenetére
Azt tudom, van is hozzá értelmes töltőm, inkább az érdekelt volna, hogy eredeti-e ez, mert abban nem vagyok biztos.
Egyébként itt PH-n még Vartának top akkujai vannak, de azok nem tudom milyenek. Valószínű, majd be kell ruháznom Eneloopra, csak nem hiszem, hogy olcsón megúszom.Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
copass
veterán
1900 naonjó.azért az árért simán. jó töltő se árt hozzá.
-
Vyndree
őstag
Kategóriája egyik legjobbja. Mikor olyan gépet akartam venni amibe ilyen akku kell, mindenki ezt ajánlotta (a Conrad-ból).
-
korpicschess
veterán
Valakinek van tapasztalata konkrétan ezekkel az Eneloopokkal?
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Geller72
veterán
Köszi mindenkinek. Akkor én értettem félre. A telómban és az előző Sony gépemben is a panorámakép a panorámaképet jelentette, nem a lehetőségét, hogy illesztgessem otthon, szoftverrel. Akkor így marad.
Üdv:
G. -
Byk01
őstag
válasz Geller72 #18631 üzenetére
Ez, amit bekopiztál azt jelenti, hogy a 28 mm-es nagylátószög ad olyan látószöget, amit ők panorámaképnek értelmeznek.
Ha neten vetted, 15 naptári napod van visszaküldeni minden indoklás nélkül, nem 8."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
sideburns
aktív tag
válasz Geller72 #18631 üzenetére
Az van, hogy te a panorámakép készítő segédet kevered a panorámakép fogalmával. A szöveg arra utal, hogy 28mm-es látószöggel milyen jó panorámaképeket (landscape) lehet készíteni (szemben pl. a 35mm-rel, amit már nem nagyon használnak.) Nincs itt semmilyen megtévesztés, bár már valóban lehetne minden gépben összeillesztő segéd.
"és mindenkit megörökítő csoportképeket készíthet": itt sem arra gondolnak, hogy mindenkit megörökít a gép. -
Geller72
veterán
Üdv. Egy kérdés. Vettem egy Canon sx150is gépet, amolyan mindehovaviszemmagammal okból. A vásárlás előtt elolvastam róla, amit tudni lehet. Többek közt ezt:
"A hosszú, 12-szeres zoommal és a 28 mm széles látószögű objektívvel ráközelíthet a távoli témákra, továbbá panorámaképeket és mindenkit megörökítő csoportképeket készíthet."
A bibi ott kezdődik, hogy már minden helyen megkérdeztem, minden manualt elolvastam, de sehol nem találom a panorámakép opciót. ez eléggé nagy érvágás nekem, nem beszélve arról, hogy nem erről volt szó. Még a Canon hivatalos honlapján is ez áll, onnan illesztettem ide be. Mi van akkor, ha én azt mondom, hogy így nekem ez a gép nem kell, és kérem vissza a pénzem? Persze a nyolc napot már túlhataldtam bőven, de hát nem ez a legfontosabb dolog az életemben, nem igazán foglalkoztam eddig vele, de most már idegesít. A fogyasztóvédelemhez mehetek e ilyen jellegű problémával? Mármint hogy olyan funkciót reklámoztak, amit a készülék, amit vettem nem is tud? De nekem az is bőven elég lenne, ha valaki megmondaná, hogy hol találom az opciót. Ha van ilyen.
Köszi.
G. -
DIEGO15
őstag
válasz jjeahh #18626 üzenetére
G3-am van, a WP nagyon nem gyere be, inkább android párti vagyok. Szvsz NFC-vel azért csökken a macera, főleg a csatlakoztatás. A formavilággal és a használhatósággalegyütt tudok élni, csupán a fotozáshoz nem értek, ezért kértem a véleményeteket. Mindenképpen keresek teszteket az ajánlott gépekről, a választás még messze nem született meg.
-
jjeahh
nagyúr
válasz DIEGO15 #18624 üzenetére
elvileg egy gond van vele: kényelem...egy ilyent használni eleinte ha elég geek vagy szórakoztató lehet, aztán macera szvsz. nem tom milyen okostelód van, de egy jobb mobil + ennek az árából nem jönne ki akkor már egy lumia 1020? vagy a fent említett kompaktok is jobb vásárok lehetnek...de te tudod, ahogy elnézem már eldöntötted, ha neked ez a sony tetszik, vedd meg
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Byk01
őstag
válasz DIEGO15 #18624 üzenetére
Nekem az jött le, hogy elég macerás használni, de ha téged megerősített, akkor pont a célcsoportba tartozol, akiknek fejlesztették
-
DIEGO15
őstag
Köszönöm a válaszokat. Szerintem vállalható az utcán is simán, főleg egy lg g3 mellett, exponálni , zoomolni, fókuszálni lehet magán az eszközön is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz DIEGO15 #18618 üzenetére
tele végen picit fényerőtlen, és az obi nem tom milyen, az rx100 sorozat obijára sokan panaszkodnak, és a sony a nex rendszerre is kevés jó obit csinált, szal érdemes kicsit utánnanézni...az 1" szenzor király ebben a szegmensben, kompakt fronton nagynak számít...a dizájn meg szubjektív, én egy ilyen izével nem mennék ki utcára más ajánlott gépek kb ebben az árban: ez az e-pm2 jó ajánlat sztem, abban a gépben nagyon jó szenzor van, és az oly-k jpeg motorja is egyik legjobb a piacon...olympus xz-10 kb 50k-ért megy, xz-2, meg fuji x10 tudtommal kb. 80k.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
A Zéé
addikt
válasz DIEGO15 #18618 üzenetére
Milyen kompakt.... topicban kérdezd meg inkább. Képminőségéről nem sokat tudok, de szerintem a telefonról vezérelhetőség miatt nagyobb macera, mint egy hagyományos kompakt. Méretre ugyanúgy méretes, külön kell hurcolni, cserébe (szerintem) kevésbé praktikusan használható.
Just a simple Lineman...
-
csacsi77
senior tag
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok.
Nagyon kezdő fotós vagyok, vagy inkább leszek, és az is csak hobbyból, saját magam szórakoztatására.
Viszont a véleményetekre lennék kíváncsi. Mit gondoltok a Sony DSC QX-100-as gépről? Megér 70eft-t? A kompaktsága nagyon bejön, viszon a fotózáshoz nem értek, így nem tudom képminőségben érdemes e ezt választani. Komolyabban soha nem fogok fotózni, de feleslegesen sem akarok kidobni ennyi pénzt, és egy 15eft-s gagyit sem akarok venni.
-
Digger
senior tag
Aki holnap hajnalban nem lesz rest felkelni, érdekes fotózni valót talál kelet felé!
Még nem döntöttem el, hogy élek-e vele, de gondolkozom rajta! D90-em van, de sajnos a leghosszabb fókuszú objektívem egy 55-200-as, illetve esetleg egy Sigma 18-125 jöhet még számításba. Melyikkel érdemes nekifogni? A technikai kivitelezéssel kapcsolatban kérnék némi útmutatást. Gondolom manuál fókusszal lenne célszerű operálni, végtelen állás körül, de milyen rekesszel és milyen zársebességgel? Állványom és vezetékes távkioldóm van. Ha a teleobit rakom fel, akkor érdemes 200-ig tekerni, vagy célszerűbb visszább venni?
De az is lehet, hogy a végén inkább alszom még egy kicsit! -
Balinov
titán
válasz @matthew@ #18592 üzenetére
virtualdubbal append avi(video)segment, sztem ez a legegyszerubb. Itt egy szemre jo guide, arra kell sztem figyelni, hogy mind video, mind audio fulon eloszor valaszd a direct stream copy-t, az recompress nelkul osszefuzi 1db nagy meretu fajlba, amit utana abba konvertalsz, amibe szeretnel.
valszeg kelleni fog a masina altal hasznalt videokodek is a windozenak.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
jjeahh
nagyúr
válasz pedro7 #18611 üzenetére
pf. én a videózáshoz nem értek, de belenéztem egy ilyen kamera tesztjébe, és úgy tűnik sem fénymérést, sem zársebességet, sem rekeszt nem lehet állítani benne, sőt kb semmilyen manuális bütykölésre nincs lehetőség, ez azért durva, én azt hittem ezekben a kamerákban minimum annyi ficsőr van mint egy 25k-s kompakt fényképezőgépben, de ezek szerint nincs...ez így nagyon puritán, bekapcsolod zoomolsz, videjózol, csókolom vagy elnéztem valamit?
-
mrmarkus
aktív tag
válasz pedro7 #18609 üzenetére
Valahogy úgy, hogy manuálban a középre súlyozott vagy a spot fénymérést állítod be a vázon. A mért érték szerint megválasztod a fényértéket, azaz a zársebesség és rekesz érték párosát...
Természetesen a legvilágosabb rész felé fordítod az obidat fénymérésközben!
[ Szerkesztve ]
Freedom of Information
-
jjeahh
nagyúr
válasz pedro7 #18607 üzenetére
videóban nem tom hogy műkszik, de fotózásnál ilyenkor el kell dönteni, hogy melyik rész fontos, a világos, vagy a sötét,és azt exponálod ki helyesen...tehát jelen esetben vagy expozíciókorrigálsz, vagy szpot fényméréssel fényt mérsz a világos területen. komolyabb videósok meg manuál-fókuszálni szoktak, ami gondolom egy ilyen kameránál nem lehetséges, mobillal meg végképp nem
[ Szerkesztve ]
-
pedro7
tag
Nem igazán találtam rá megfelelő topikot és ahol próbáltam ott nem igazán aktív a topik, ezért megpróbálom
felvetni itt is a kérdést mert szerintem technikailag ide is illik:Egy problémával találkoztam a legútóbbi videozásom alkalmával.Nem igazán lettek jók a felvételek
és szeretném megtudni,hogy lehet a problémát megoldani ?
Sötét színház teremben a színpadképről kellett video-t rögzítenem.
Olyan helyen tudtam csak elhelyezkedni ahol a nagyon világos színpad és a sötét nézőtér is benne volt a felvételben egyszerre.
Nem igazán tudott ráfókuszálni a kamera a világos részekre és a fehér színek pedig beégtek,elmosódtak.
Korábban amikor csak a színpadképet vettem egy közelebbi pozicióból, akkor minden ok volt.
Tudom,hogy ez valami beállítás vagy üzemmód probléma csak szeretném megtudni,hogy lehet ilyenkor tökéletes felvételt készíteni.
A kamera egy Pana HDC-SD90-es.Gondolom ezzel már illene ilyen körülmények között is jó felvételt készítenem.De hasonló problémára akadtam egy másik alkalommal egy jó minőségű mobillal készített video alkalmával.
Kérlek segítsetek milyen beállítás vagy üzemmód szükséges ilyen feltételeknél. -
total90
veterán
Hi skacok,
Nikon D5000-hez keresek olyan kabelt es szoftvert PC-re, amivel az elkeszult fotokat azonnal meg tudom nezni a gepen. Letezik erre a modellre ilyen verzio?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Autós topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Építő/felújító topik
- Filmvilág
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest