Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
Üdvözlet Mesterek!
Hajdani (kedvenc) főnökömnek tartozom, hogy a festményeit megfelelő jó minőségben leképeljem. Ilyesmit még nem csináltam, kérlek, segítsetek, mire figyeljek? D800 vázam és 24-70/2.8 vagy 50/1.4 optikáim, tűrhető minőségű állványom vannak. Gondolom, szórt fényre lenne szükség. Napfényes délután a jó? Ablaktól közel vagy távol? Tegyek lepedőt az ablakra a diffúzorhatás érdekében? AF vagy MF LV-ban? A gép a kép közepének magasságában a legideálisabb? Biztos van még egy rakat más fontos szempont is.
előre is kösz
-
faki_
senior tag
válasz albert8 #17793 üzenetére
LP-1-et használok: http://lenspen.hu/
-
albert8
veterán
Helló!
Szeretnék egy takaritótollat, de annyi van, hogy nem is tudom melyik lenne a megfelelő.
Mondjuk itt:[link]
Melyik éri meg? melyik mit tud? melyiket érdemes?Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Volt már nektek olyan, hogy LR-ban valahogy elállítódott az Adjusment brush? A kívánt területen hiába állítom a csúszkákat, semmilyen hatással nincs a képre.
Létezik, olyan hogy "gyári beállítások visszaállítása" vagy valami hasonló, hogy ne kelljen újraraknom az egészet?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Aaron14
őstag
Nikon D90-hez milyen portrémarkolatot tudtok ajánlani? ☺️
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
*Ropi*
félisten
válasz Fryskitt #17787 üzenetére
Szerinted egy ISO 1600-on készült 30 másodperces expóból milyen releváns véleményt lehet leszűrni a szenzor állapotára vonatkoztatva, amikor még azt sem tudjuk, hogy hány Celsius volt a környezeti hőmérséklet a kép készítése közben?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz scarabaeus #17785 üzenetére
Az mit számítana?Holnap megnézem,nincs nálam a kép.
-
scarabaeus
őstag
válasz WhiteWalker #17784 üzenetére
Mi annak a .jpg-nek az első négy bájtja?
Quoth the Raven "Nevermore."
-
WhiteWalker
nagyúr
Fotógép hiányában netről szedtem le tesztképet, CR2-es kiterjesztéssel..gondolom tömörítetlen lehet...
A Batchphoto softvert használtam,trial verzió...ott a kimenetre JPG / RGB 24bmp-re volt állítva...Ha Lightroomot használom tömörítésre ott kb 20MB --> 8MB lesz...
Ennél (batchphoto) pedig 20MB --> 24MB
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz WhiteWalker #17782 üzenetére
Az eredeti RAW nem volt tömörítve?
Egyes kamerák tudnak veszteségmentes tömörítést.
A jpeg milyen beállításokkal lett elmentve?Egy BMP egészen biztosan lehet nagyobb a RAW-nál, de a jpeg szerintem csak ha nagyon részletes a kép és nagyon magas minőségben lett elmentve. Elméletileg.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
WhiteWalker
nagyúr
Lehetséges hogy egy RAW-ból konvertált kép jpg formátumba nagyobb lesz mint a forrás RAW file?
Batchphoto programmal készült.
-
amulet
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, nem tudom, jó helyen vagyok-e. Canon 400d gépet szeretnék venni, kezdésnek, ti többet tudtok a gépekről mint én Akitől venném, kértem tőle egy black képet a képzaj megnézése miatt, de nem tudom, hogy ez még jó vagy sem. Megnéznétek nekem?
[link]
A gépről annyit, hogy kb 6000 expo van benne
Kérlek segítsetek. -
Telda
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
félisten
-
félisten
A bitmap mérete: 5616*3744*6 = ~120 MByte lenne pl. .bmp-ben.
Ehhez hozzájön minimális méretű TIFF fejléc.Feltéve, ha szín csatornánként 16 bitről van szó. Ha összesen 16 bit, akkor 40 MByte.
[ Szerkesztve ]
-
-
Telda
addikt
Hali!
A kérdésem nem pont témába vág, de kérném a segítségetek.
Főiskolán az egyik tárgyból a lenti volt a kérdés vizsgán."Hány MB helyet foglal egy Canon EOS 5D Mark II által rögzített, tömörítés nélküli TIFF 16 bites formátumban tárolt felvétel."
A fenti adatok alapján ki lehet ezt egyáltalán számolni?
-
pelenka35
őstag
-
nubreed
veterán
válasz scarabaeus #17760 üzenetére
+1. Én pl utálom a Canon gépemnél, hogy Total Commanderben nem látom, hanem csak "Sajátgép" -ben vagyis újabban már "Számítógép". Kártyaolvasóval nekem sok más szempontból is egyszerűbb az élet.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok
Van egy Samsung pl20 fényképezőm ,de a win 8 rendszer nem ismeri fel . Van erre valami "orvosság" ?Gamertag:Rob3rt75
-
A Zéé
addikt
válasz pruzsi #17755 üzenetére
memóriakártyára kerül kép, ha a feketeség alatt próbáltok képet csinálni?
Ha az is fekete, akkor döglődik a szenzor, vagy az elektronika és kuka. Ha készül vmilyen kép, akkor a kijelző vacakolhat, és szerintem akkor is kuka. Ahogy nézem 40 euróért árulják/árulták? Az kb az eldobható fényképezőgép kategória, szóval kb. ha bármi baja van, akkor nem igazán érdemes foglalkozni vele, venni kell másikat (ha egyáltalán van értelme egy ilyen gépnek)Just a simple Lineman...
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy maginon dc-9900 gépje és van egy nagy hibája egyik pillanatról a másikra a lcd kijelzőn nem látható a kép amit az objektív lát tehát a kiegészítő információs beállítások bejönnek de más nem ha képet is csinálok nagy feketeség amit a kijelző is lát. Orvosolható a probléma? -
A Zéé
addikt
válasz WhiteWalker #17752 üzenetére
Lehet kísérletezni persze, de fél centis le-fel irányú rezgést biztos nem fog elnyelni. Annyit meg minimum mozog még a Margit híd is, ha elcsattog rajta a villamos, vagy a zöldhullám. Pillér környékén lehet, hogy jobb a helyzet, azt ki kell próbálni. De így látatlanban arra is azt mondom, hogy ott sem igazán fog sikerülni.
Az Árpád híd annyiban jobb, hogy ott a villamos nem zavaró tényező, mert az külön hídszerkezeten megy. De egy teherautó, vagy busz már ott is hazavágja az egészet.
Bazi stabil dolognak tűnnek ezek a hidak, pedig elég nagyokat mozognak terhelés hatására. A legjobban a Szabadság hídon érezni ezt a csuklók környékén, amikor átmegy a villamos. De az Erzsébet híd is a hídnyílás közepén emlékeim szerint 2 centi felett mozdul el, azon az oldalon ahol a busz átmegy rajta. (nem találom a jegyzőkönyvet, amit gyakorlaton csináltunk, de kb ennyire emlékszem, és tudom, hogy baromi soknak éreztem az elmozdulást )Just a simple Lineman...
-
role_of_72
tag
A hídon hosszú záridős kép tényleg nem egyszerű dolog.. amit jó figyelembe venni:
- a pillérek fölött és a hídfőknél valamivel kisebb a rezgés, onnan lehet érdemes próbálkozni
- kifigyelni, hogy mikor engedik a jelzőlámpák a forgalmat (kivéve ha körforgalom van ) és kihasználni amikor pirosat kapnak
- korai (hajnali) órák kisebb forgalma is kedvez, ilyenkor még a fények sem rosszakVonaton állványt + a nagy számok törvényét próbálnám, vagy tényleg valamivel rövidebb záridő. Nekem motor oldalkocsijából 1/10 még bejött, bár az ekv. 16mm-en.
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
A Zéé
addikt
válasz WhiteWalker #17748 üzenetére
faállvány is átviszi a rezgést, maximum vmennyire csillapítva vezet át rezgést, de ebbe nem lennék olyan nagyon biztos, hogy jelentős. De ha az állvány alatt rezeg a dolog, akkor a faállvány is rezeg. Hídról több másodperces expó felejtős. Ahogy vonatról is. Mindkettőnél az állvány alátámasztása mozog le-fel. Pár millimétertől pár centiig a szerkezettől és a terheléstől függően. Ezt nem nagyon tudod kiküszöbölni semmivel sem.
Just a simple Lineman...
-
félisten
válasz WhiteWalker #17748 üzenetére
Giinos: Hmm, faállvány. Erre nem is gondoltam. Utánanézek. Van otthon deszka bőven, és lakkozni is jól tudok.
Alg: Teszek egy próbát vele, bár reálisabbnak tűnik a vastag szivacs az állvány lábai alá, mivel csak függőleges irányú rezgésről van szó. A steadicam inkább a kéz mozgás ellen véd, ha jól tudom.
De a lényeget már tudom: érdemesebb házilag csinálni stabilizátort.
Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Az a baj az ilyen mozgó talajról fotózással, hogy ha stabil az állvány akkor átveszi a mozgást, ha meg nem stabil... nos akkor még rosszabb (nem tudom érthető-e mire gondolok)
Erre van kitalálva a giroszkóp, nem tudom létezik-e egyáltalán más/egyszerűbb megoldás
Esetleg DIY steadicam
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
félisten
válasz Balinov #17745 üzenetére
A problémába többször belefutottam, így inkább megoldást keresek rá.
Persze, amíg nincs megfizethető megoldás, addig nem az eredeti ötletet valósítom meg, hanem másik képet találok ki.
Vonaton és egyéb mozgó/rezgő talajon állva nem segít a rövidebb záridő, márpedig sajna sok ilyen ötletem van, de még egyiket sem sikerült megcsinálnom. Így ha nincs rá gyári megoldás, akkor eszkábálok valami talpat az állíványnak, vagy kitalálok valami rezgéscsillapítós állványfejet.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Balinov
titán
Lehet hulyeseget mondok, Bici, de esetleg egy picivel rovidebb hosszuzarido nem lehet megoldas. Nyilvan ez is igenyel nemi kiserletezgetest, probalkozast, de legalabb ingyen van.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
félisten
Sziasztok!
Pár napja próbáltam az Árpád és a Margit hídon fényképezni hosszú záridővel állványról.
Sajnos, nem jártam sikerrel.
A villamosok és a buszok által keltett rezgés erősen meglátszik a képeken, pedig az állványom elég masszív.
Hasonló problémám volt egyik alkalommal, amikor próbáltam vonat hátuljából hátrafelé fényképezni szintén állványról.
A gépemben nincs stabilizátor, és emiatt most nem feltétlenül cserélnék rendszert.Létezik olyan eszköz, ami az állványon lévő gépet stabilizálja? Valami állvány talpra, vagy állvány fejre gondolok.
Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdést, de szerintetek 10 hónapos még garis Canon 18-55 DCIII kit obit mennyiért lehet reálisan meghírdetni a használt piacon?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
matyi012345
őstag
válasz copass #17738 üzenetére
Ilyen nekem is volt, amikor barátnőmnek odaadtam még az 1000D-t, mert ruhákat akart vele fotózni eladáshoz, gondoltam nem szöszölök vele legyen JPEG. Utána nekiálltam tárgyfotózni este, LR-be meg nézem a képeket és vert a víz, hogy tönkrement a szenzorom és most mi lesz és ilyen amúgy sem szokott előfordulni utána jutott eszembe hogy át van állítva a gép. A képek kukák lettek a vérnyomásom kicsit megszaladt, de legalább megnyugodtam amikor rájöttem hogy mi a gond
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17737 üzenetére
egyszer jpg-ben maradt, asszem amikor gyáribavisszaraktam mert ML-ment fel rá. és ellőttem vagy 20-30 képet nééézem hogy mijatök LR-ben hogy vmi fura a fehéregyensúlynál, jpg öcséém.
első pont gépbekapcs után: raw? ok."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17734 üzenetére
szerintem a jpeg a sajtófotósok legjobb barátja, mivel ott tényleg minden másodperc számít. ilyen tyakma.
Én Riczu Róbert előadásán világosodtam meg, előtte is raw-oztam. de akkor értettem meg igazán hogy működik, azóta is +1 Fé-vel lövök mindent!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
bazsimano
őstag
válasz matyi012345 #17730 üzenetére
koszonom szepen a gyors valaszt!
b -
matyi012345
őstag
válasz copass #17733 üzenetére
Hát igen, de webre amikor 800*600-ba töltesz fel valamit akkor nincs különbség, egyébként egyáltalán nem állok ki a JPEG mellett, már 5-6 éve nem is állítottam át a gépemet jpeg-be. Abszolúte kezdőknek való a JPEG-fotózás akik nem tudnak utómunkázni vagy azoknak akiknek tényleg nincs idejük.
Erről írt egyébként Rabi Miklós is, szerintem az övé pontosabb cikk, de ez sem rossz.
Bazsimano: Nincs mit!
Egyébként rövidre fogva : Nem mindegy hogy van 256 forintod, vagy van 16384 forintod
Na jó ez brutál sarkítás de hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17732 üzenetére
jpg-ben irgalmatlan mennyiségű infót veszítesz, ez olyasmi mint amikor lefotózol egy fotót és beszkenneled. nem ugyanaz.
raw és jpeg"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17728 üzenetére
a szenzor csodákra képes.fehéregyensúlyt jpg-ben nem tudod korrigálni.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
ismerosnek egy 5 eves regi canon compact gépe meghibásodott...mar nem garis...tud valaki ajanlani valami jo megbizhato szakit/szervizt? (Budapest)
elores is koszonom!
b. -
copass
veterán
válasz Elektrosokk #17721 üzenetére
RAW only! nem beszélve arról hogy a jpg-be dolgozás is szívja az akkcsit rendesen!
-
JohnyBlue
addikt
válasz matyi012345 #17723 üzenetére
Azért egy nappali rendezvényen ahol semmi extra dolog nem történik csak úgymond életképek kellenek meg a történéseket dokumentálni oda bőven doszt elég a jépeg is...
de ha mondjuk egy full szopatós fényekkel és ugra bugráló tűzhányó szüzekkel van megtűzdelve egy 800 fővel megáldott majomkodó rendezvény... na oda már érdemes... lehet egy raw
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
matyi012345
őstag
Érdekes megközelítés. Én fotózni csak RAW-ban, aztán utána LR-el meg PS-el úgyis olyan JPEG-et csinálok amilyet akarok. Azért JPEG-ben nem mernék elmenni egy rendezvényre sem.
-
WhiteWalker
nagyúr
Az igaz...én L jpg-nél nem teszem sosem kisebbre ha webre is megy.
-
Elektrosokk
veterán
válasz WhiteWalker #17720 üzenetére
Én rendezvényt ha webre megy az anyag csak m jpge-be lövök. attól is függ mit fotóz az ember szerintem.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17718 üzenetére
azért annyira nem hulladék, csak a váz korlátozza a feldolgozás minőségét.
-
Fryskitt
addikt
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
madmike
őstag
Az lehet, hogy ha raw+jpeg-ben fotózok, akkor egy pici színhőmérsékletbeli különbség van a két kép között? Vagy csak beképzelem?
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
draco31
veterán
-
Damage
senior tag
válasz draco31 #17712 üzenetére
Értem. Szerintem akkor jártok a legjobban, ha elmagyarázod neki nagyjából az alapokat (bár gondolom automata módban fogja használni), és a többit az általam előbb megadott linkről letöltitek. Nem hiszem, hogy nagy eltérések vannak az adott típusoknál (ezek is angol nyelvűek, úgy látom).
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
draco31
veterán
válasz Damage #17711 üzenetére
Egy 1000 éves HP-t váltott le vele, és nem kért tőlem tanácsot, hogy mit vegyen, és ma mondta, hogy nem talál hozzá leírást. 50 fölött van az illető, egy normál magyar leírással már elboldogulna. De ami van hozzá, az 1-2 oldal csak, és csak könnyíteni szerettem volna a dolgán.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Damage
senior tag
válasz draco31 #17710 üzenetére
Konkrétan milyen leírást szeretnél? Ez egy alap belépőszintű fényképezőgép. Nem kell hozzá leírás. Milyen tulajdonsága érdekel?Az árából kiindulva ennyiért egy alap Canon, Nikon, Panasonic, Sony bármi mással jobban jársz...vagy rászánsz másfélszer ennyit és 10D kitobival és ég és föld a különbség...
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
draco31
veterán
válasz Damage #17709 üzenetére
Pontosan ezt az oldalt néztem. Mivel 350Km-re van tőlem a barátomnál, így nem tudom, hogy mi a különbség a modellek között, sosem volt Polaroid gép a kezemben. Nekem Casio van, amihez van minden rendesen. Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem!
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hol találok Polaroid iS829-eshez magyar leírást?
-
A Zéé
addikt
válasz role_of_72 #17702 üzenetére
Hát az ikeában egy keretezett tucatfotó 15k, itt van az újságíró szövetség ajánlása, ami dekorációs célra nettó 36k-t mond. Én az ikeás ár felé közelítenék, tekintve, hogy akármilyen stockfotós oldalról is 50-60 usd környékén lehet venni bármilyen tetsző képet.
De ez csak okoskodás, még sose adtam el képet, sanszos, hogy nem is fogok, de én valahogy így képzelném az árat. Aztán lehet, hogy ez baromi kevés, de én kb korrektnek érzem.Just a simple Lineman...
-
jjeahh
nagyúr
válasz role_of_72 #17702 üzenetére
erre én is kíváncsi vagyok, bár ez sztem függ a kép színvonalától, témájától is
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
role_of_72
tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy aprócska kiállításom egy budapesti szállodában. 40x60cm-es méretben vannak kiállítva képeim, ezek 50x70-es fekete kartonon, keretben.
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyiért szoktak adni egy ilyen képet? Nagyon nem vagyok ebben otthon, viszont vannak érdeklődő külföldi vendégek. Milyen árat érdemes ilyenkor mondani akár csak a képre, vagy keretestől? Árképzéssel kapcsolatban még: számlát nem tudok adni (de ezt jeleztem is jóelőre), ill. nem ebből akarok megélni.
(Nekem kb. 1500Ft a kép hívása, 200 a karton, 1300 a keret, ha ez számít.)
Ha nem publikus, privátban is lehet!
Köszönöm előre is!
http://thebudapestproject.wordpress.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Synology NAS
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest