Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggamer
veterán
-
-
pjtr
aktív tag
Perempe Biggammer!
Köszi a segítséget, ha visszajön a kolllégám a kajából azonnal kifaggatom, az eredményről meg mindenféleképpen foglak Benneteket tájékoztatni!
Köszönöm a HELP-et
peti -
biggamer
veterán
Szia.
[link] Smart media recovery
[link] File recovery
[link] Smart recovery
[link] Oodisk recovery
Remélem valamelyikkel vissza sikerűl állítani.
Aztán majd jelentkezz, hogy sikerűlt-e.
üdv.: biggamerHa az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
pjtr
aktív tag
Sziaszok!
Az egyik kollégám ''szerencsés'' módon törölt több képet a digi gépéről.
A kérdésem az lenne, hogy vissza lehet-e állítani a törölt képeket???? Ha igen akkor milyen progival lehet megoldani?
Nem tudom milyen gépe van, és nem tudom milyen kártya van benne.
Nagyon-nagyon megköszönném a válaszokat!!!!
peti -
j.bravo
addikt
Van sajnos szórás, de elvileg akár kompakt, akár dslr, ugyanazon rekesszel (pl. f2.8 vagy f4.0), ugyananazon záridővel (pl. 1/250s) és ugyanazon érzékenységgel (pl. iso100), ugyanazon (ekvivalens) gyújtótávolságon ugyanakkora megvilágítottságú képet kellene eredményezzen.
Szerintem. (a tévedés jogát fenntartom).
Más kérdés hogy egy dslr-rel iso400-on fotózott kép valószínűleg cseppet sem zajosabb, mint egy kompakttal iso100-on. De ez más miatt van.
[Szerkesztve]Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Smogus
őstag
Ez objektív függő, hogy az obi mennyire fényerős, vagyis mekkora a rekesz száma
2.8 nagyon jó és megy felfelé
nem biztos hogy ami kompakton iso400 az a nagyon iso100 lesz, sőt inkább a kompaktok fényerősebbek, csak a dslr-ek jobban bírják az iso emelést nem olyan zajosak 400-onHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
perempe
veterán
Egy DSLR több fényt tud gyűjteni, és amit kompakttal iso 400, az elérhető iso100-al is, ugye?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
jakewyler
senior tag
30percet bír ki komolyan pedig az akksi.Ezért nem szeretem ezt a hp-t ,amúgy még a fotójival annyira nincsenek is gondok mert elég szép képeket csinált de nekem szinte mind zajos volt
jah és ha kikapcsolom a gépet akkor má rá egy 20perc múlva vissza se kapcsol csak bejön az a szokásos hp kép oszt ott megáll a tudomány ,majd holnap feltöltöm az elemeket és megnézem hátha már nem szürke csíkos a kép mert tegnap szétszedtem és kitisztítottam
amúgy 3,5év alatt 1000képet lőttél vele?nem sok...Én 3év alatt lőttem vele 2600képet de lőttem volna többet is ha az akksi nem merült volna mindíg le,jah ráadásul a elem 15óráig töltődik olyan töltöm van pedig energizer.
Annyira nem drága a memory stick én most fogok bele venni sony 512mb-ot 10200ft-ért amire 147kép fér 6mp-es és (fine)képminőség ,videó meg 6perc
Hát igen a sony-ba speciális akksi kell ami ebbe a W-sorozatba 10000ft.
Nekem nem zajosak a képek a sony-val,csináltam má vele 4300db képet de abból max 10-20kép zajos de azok is azért mert benn fotóztam -
j.bravo
addikt
Hát, a legtöbb kompakt gépben Sony CCD van ám... (csomó Canon-ban is. A dslr-ekben saját gyártású CMOS, de a kompaktok közül sokban Sony CCD).
Inkább a méretétől függ, mennyire zajos (minél több megapixel minél kisebb helyen annál zajosabb), na meg persze a szoftveres feldolgozástól (illetve az analóg műveleti erősítők zajától, de ezek manapság már nagyon kiszajúak).
Ha amúgy a Sony-t választanád, a Memory Stick ne tartson vissza. Az xD és a Memory Stick is egyre kevésbé drága, és szerintem emiatt a párezer Ft miatt kár lenne a lényeges dolgokban kevésbé jó, avagy neked kevésbé tetsző gépet venni. Szerintem.
Ha amúgy is a másik tetszene jobban, az persze más
Ja, a zajkérdés egyébként is túllihegett dolog. Más, fontosabb dolgok is vannak, amikről kevesebb szó esik... (pl. hogy mennyire gyors vagy lassú az autofókusz, tudsz-e a vakuteljesítményen manuálisan korrigálni, ilyesmi...). Szerintem.
-
biggamer
veterán
18.600 Ft-ért vettem a Digitcam-ba az 1gb-os Sandisc EXTREM III. CF kártyát, 10 év garancia van rá, + képvisszaállító szoftver meg egy kis tok a tároláshoz.
Most nézem, a '' kis táska '' fekete színű, bele lehet tenni vagy 6 kártyát ( de kevesebbet is ), zippzáros, és van rajta kulcskarika.
És van külön egy műanyag kis doboz a kártyának.
[Szerkesztve]Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
td
senior tag
válasz jakewyler #162 üzenetére
30 percet? Azt hogyan?
Én modjuk bekapcsolom, gyorsan fotózok, aztán kikapcs. Pár napig bírja a lestrapált ( = néhány rátöltéssel megdolgozott 3,5 éves) 1800MAh-ás Energizerekkel, de magától is merül. De ugyanebből a fajtából amikor 2 zsír újat feltöltöttem tavaly, akkor kb. 1 hétig nem kellett tölteni, és olyan 100 képet csináltam. Hát ennyit tud ez a gép.
Összesen amúgy 1000-et lőttem vele. A Sony jó lehet, csak én a drága Memory Stick miatt nem vennék olyat, meg némelyikbe spéci akksi kell. Pedig szimpi gép. Bár olyat is olvastam valamikor, hogy a Sony CCD-k elég zajosak. Meg a Canon is.''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
hdanesz
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
-
Chili7
őstag
Rendeltem egy pana FX01-et 1GB memcard-al!
Erre jött a kérdés, hogy gyors vagy lassú!
Hirtelen csak annyi különbséget találtam, hogy sokkal drágább a gyors.
Mi a különbség? És mennyit számít? -
Retro11
senior tag
egyértelmű...Amit irtam én két majdnem ugyanolyan gépre irtam hogy lehesen érzékelni a különbséget..És ne felejtsük el volt 1-2gép a történelemben amelyik semmit nem fejlődött csak rádobtak 1-2MP-t!Neem?
Nos teljesen igaz amit irtál aszem én is ezt irtam...Igy nem lehet megmondani itt vannak a tényezők amiket én lusta voltam leirni de Te megtetted..!
Reméljük azért a leirtakkal tisztában van
Üdv: Retro11 -
rlazol
veterán
erre nem lehet válaszolni, gépektől függ.
A 6 MP-es gép mindig 6 MP-es képet készít, csak lebutítja neked 4MP-re szoftveresen.
Amiért nem lehet válaszolni: innentől kezdve a kép minősége - színek, kontraszt, zaj stb még azonos gyártó esetén is függ: Optika, CCD (méret, típus), szoftver stb.
Ráadásul h kinek mi a szebb az egyedi ízlés dolga.
szerk.: Retro11 - de tegyük hozzá hogy ha a nagyobb felb.hoz pl egy nagyobb érzékelő is társul, akkor megint msá a leányzó fekvése. A nagyobb felb-hoz más, (vsz fejlettebb) optika is fog jönni. Nem, ilyet nem lehet kijelenteni, h melyik szebb. Körülményektől és gépektől függ. Pl vess össze egy 6Mp-es Canon 4Mp-s képet egy 4 Mp-s Trusttal...
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Retro11
senior tag
Hdanesz!
Ez már sokat volt tárgyalva...A lényeg hogy ha már dönteni kell akkor a max 4mpixeles gép képe szeb lehet mint a 6mpixelesé ha ugyanolyan az érzékelőjük stb...Mert ha 6bol csinálsz 4et az szinte csak átméretezésnek számít...Tehát általánosságba elmondható hogy azonos körülmények közt a kisebb jobb lehet...
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a fura kérdésem miatt,de még csak most ismerkedek a fényképezéssel.
Nos: egy 6megapixeles gép szebb képet készít mondjuk 4mpixeles felbontásban mint egy olyan gép aminek a max. felbontása 4mpixel?
Köszönöm a segítséget! -
rlazol
veterán
válasz Kalandor #163 üzenetére
én a fotex2000.hu-n szoktam, és nagyon meg vagyok velük elégedve. Ezt sajna nem ismerem, de ott van tőle nem messze a Lurdy ház, ott is van online szervíz, olcsó és jó minőség, tőlem messze vannak, azért nem használom.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
jakewyler
senior tag
amúgy nem tudom de nekem 2300mah energizer töltős elemmel kb:30precet bír ki vagy ha kikapcsolom rá egy napra már vissza se kapcsol szal nem egy nagyon jó gép már,2600képet csináltam vele 3év alatt,nem valami sok
most majd megpróbálom feltölteni és állítgatok majd rajta...
amúgy most a helyére vettem egy sony w50-t.azé megváltás a sony egyenlőre.LEKOPOGOM -
td
senior tag
válasz jakewyler #160 üzenetére
Szerintem akkor sem számított qrvajónak, de mindegy. Nekünk is ilyen van. Egyszer fordult elő, hogy ugyanazt csinálta, akkor azt hittem, behülyült, mert egy TV-képernyőt akartam fényképezni. Meg is van még a kép. De azóta szerencsére ez a probléma nem jött elő. Úgyhogy valami szoftveres lehet talán. Bár újabban meg olyan volt, hogy ellőttem a képet, és csak egy nagy feketeség lett belőle (világos nappal!), illetve volt olyan is, hogy lefeketedett a kijelző (igazából a CCD táján lehetett gond, mert egyéb infó volt rajta), és csak ki-bekapcs után tért magához. Vagy újabban a feltöltött akksival meg sem nyikkan, nem akar bekapcsolni.
Szóval elég gáz dolgokat művel. Nem tudom, van-e ingyenes firmware-frissítés a HP-nél, de ha igen (látok rá esélyt, mert jó a marketingjük), megérhet egy próbát.''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
jakewyler
senior tag
hali
van nekem egy régi hp 635-ös digitálisom az utóbbi időbe már végleg nem tudtam fotózni vele mert olyat csinál hogy amikor lefotózok valamit az egész kép tisztára szürke csíkos lessz de úgy hogy a képből amit fotóztam nem lehet kivenni semmit.Videót viszont jól fölveszi de ha vakuzok hanem mindenhogy csíkoz,pedig már megtisztítottam
nem tudja valaki hogy mi lehet a bűnös?gari már nincs hozzá 3éve vettem 68k-ért a media markt-ba,akkor kurwa jó gépnek számított még -
lajo
senior tag
Hátteret keresek az asztalomra és ebben kérném a segítségeteket. Tudom ott van egy másik hasonló topik de nekem az a problémám hogy olyan oldal kellene ahonnan a képeket 1280*1024-nem le tudom szedni. Ha van ilyen. Téma szinte mindegy.
-
oregcsóka
őstag
válasz K.Viktor16 #152 üzenetére
Az én véleményem szerint, az akkumlátorok hibáját alapból kizárhatod. Mert rendben van, hogy két éves, meg hogy sokszor lett töltve, de a kellő feszültséget biztositja a gép számára. Az már más kérdés, hogy kevesebb ideig birja, mint új korában, érthető is, veszitett a kapacitásából.
Egyszóval ez az elemcsere egy épületes marhaság, gondolj bele - új akksikat teszel bele, azoknak is le fog esni a feszültsége egy jó pár fotó után, de: akkor sem fog rosszabb fotókat csinálni, mint teljesen feltöltött akksikkal. Jól is néznénk ki. Legföljebb lassabban tolja ki az obit, és tovább tart, mig feltölt a vaku. Ennyi.
A gép tudja, hogy mekkora az a feszültség, ami már nem elegendő a müködéséhez, ekkor már be sem kapcsol. És tök mindegy, hogy ezt a feszültséget 100Ft-os elemekkel vagy pedig 4000Ft-os akksikkkal biztositod a számára. A különbség a kapacitásban van, és a müködési idő hosszában.
Javitani sajnos ezeket a gépeket már nem éri meg.Viszont feltétlenül próbáld meg az objektivet kivülről megtisztitani, sokat segít adott esetben.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
j.bravo
addikt
válasz K.Viktor16 #148 üzenetére
Ha a képek megvilágítottsága (sötét/világos) jó, ''csak'' homályos, akkor nem zárszerkezetre, hanem autófókuszproblémára kell gyanakodni szerintem.
Ha mindegyik kép ugyanúgy, ugyanott csúnya, az is lehet hogy csak az objektívet meg kell tisztítanod (bár feltételezem ezen már túl vagy).
A kijelző rosszalkodása a fentiekkel együtt pedig nekem szoftvergondot sejtet, de leszögezném, hogy én nem vagyok öreg fotós szaki, csak hangosan gondolkodom
Ha teheted, mindenesetre próbáld ki másik elemmel, és ha tudsz, mutass pár jellegzetes képet, amit csináltál vele mostanában, hátha úgy okosabbak leszünk.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Retro11
senior tag
válasz K.Viktor16 #152 üzenetére
Na ezaz emit nem lehet igazán tudni...Még azt sem tudom az enyém mennyire van tervezve kb..De szerintem 14-17ezer expora szerintem biztosan...Valhol itt körül.De igazábol ez sajna lényegtelen mindegyiknek ez lessz a sorsa.!
Retro11
senior tag
válasz K.Viktor16 #150 üzenetére
Nem nem érné meg,de mivel nem sokat fotóztatok szerintem ez a probléma felejtős!Ott valami más bibi van!Szerintem elemek cseréje aztán ha nem jó lehet gondolkodni uj gép vásárlásán!!Sajna!
K.Viktor16
tag
A gépen most van 5000 kép kb, de ennél azért többet fotoztunk sokkal, egy csomó le lett törölve, meg ilyesmik. Okés, majd megpróbálom másik elemekkel, kicsit visszaolvastam, és láttam hogy a zárszerkezet csere nem éppen olcsó. Egy ilyen olcsóbb gép esetében nem is érné meg ugye?
Ride 4ever!!
-
Retro11
senior tag
válasz K.Viktor16 #148 üzenetére
Sokat fotóztatok?Mert éppenséggel lehet hogy a zárszerkezet kinlódik...Az elemek is valszeg tönkremehettek érdemes másikkal kibrószálni!Lehet már a végét járja a kicsike,de lehet hogy nem!
K.Viktor16
tag
Van egy Canon PS A60-am, kb két és fél éve van meg. Azt vettem észre hogy az utóbbi időben nem készít már olyan jó képeket, egyik se lesz olyan éles, bármilyen fényben bárhogy csinálom, nem tudom még h mondjam de egyáltalán nem olyan mint amikor vettük. A másik, hogy néha a kép is elmegy, v csíkos lesz, ez valszeg az elemektől van. LEhet hogy a másik hiba is az elemek miatt van? Lehetséges hogy elhasználódtak ez a 2 év alatt, mert elég sokat töltöttük őket, és nem csak a gépben használtuk.
KösziRide 4ever!!
-
BEE
addikt
Kéne egy kis segítség !
Van egy memóriakártya, amiről nem tudjuk lementeni a képeket.
Tudom hogy sok ilyen kédés volt már, de melóban vagyok,
nem tudok utánakeresni.
Ha valaki tudna linkelni egy adatlementő progit azt nagyon megköszönném.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
oregcsóka
őstag
válasz jakewyler #140 üzenetére
A NikkelMetálhibridnél /NiMh/ valóban úgy van, hogy le kell meriteni, pontosabban ki kell sütni, ez bizonyos határig, nem tovább, és utána kell feltölteni.
A Lithiumnál nem így van.
Az pedig, hogy ''kisütés után teljesen le kell meríteni'' egy épületes marhaság, akárki mondta.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
oregcsóka
őstag
válasz jakewyler #138 üzenetére
Nem kell kisütni, rátölthetsz nyugodtan. Ne is kisérletezz vele, mert ha nagyon lemeríted, tönkremegy. Általában az a határ, ameddig az általa működtetett készülék ki nem kapcsol, alacsony feszültség miatt. Ennél jobban ne meritsd le, semmiképpen.
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
jakewyler
senior tag
sziasztok
mennyi ideig kell kisütni a lítium-ion akksit? -
ttoth
tag
Aha, szóval egyszerűbb canon-ok már tudják ezt. Egyébként ha jól tudom, a canonok szép képeket is csinálnak, mármint az egyszerűbbek (PowerShot-ok).
Egyszer voltam igazolványképet csináltatni, és a memóriakártyán szállították az adatokat a nyomtatóhoz, és ez nekem olyan furinak tünt, szerintem egyszerűbb lenne, ha rögtön kábelen menne az adat, az gyorsabb is, meg nem kell szétszedni a gépet. (Egyébként imagemagick-kel gyorsan össze lehet rakni 8 képet, és 60 forintért bárhol elő tudod hívni...)Űűű, de szép eketárcsa!
-
quantal
tag
Nem hülyeség, de akkor canon-t kell venned, azok tudják ezt. Ráadásul nem csak a drága példányok, hanem az egyszerűbbek is. Ha jól rémlik a fuji-nál csak a dslr-ek támogatják ezt a funkciót (S3Pro?), de lehet, hogy tévedek. Néha hasznos lehet (pl. kandi kamera ).
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
ttoth
tag
De, bekapcsoltam Kiváncsi voltam, mi lesz belőle (communication error). Egyébként nincs gondom, csak USB háttértárolóként felismeri, csak hát úgy jó a gyerek, ha játszik. És a hiba mellett felismerte, hogy ez bizony egy fényképező, csak addigra megbomlott a kapcsolat.
Egyebként az lenne az álmom, hogy a fényképezőt a számítógről irányítsam (zoom, beállítások, elsütés...) Nem is tudom, miért, de jó poén lenne.Űűű, de szép eketárcsa!
-
somé
őstag
Kodak z740-es géppel rendelkező illetőt keresek,telón csörgessen meg,visszahívom.
Tech-No-Logical World.
-
quantal
tag
Sajnos nem ismerem ilyen szempontbóla fuji-kat, de ugye nem kapcsoltad be rajta a PictBridge módot? (Csak azért kérdem mert innen indult a kérdés eredetileg). 1ébként mindenképpen érdemes (gyorsabb és kényelmesebb) egy jó kártyaolvasót használnod, mint közvetlenül a fényképezőt feldugni a PC-re.
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Van egy olyan problémám, hogy leejtettem egy digitfényképezőt( Samsung ). Nem csinálják meg idehaza, fel kéne küldeni Bpre nem tudom megéri e? Alpban nem egy drága gép, 45 körül volt egy másfél éve, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy annyi baja van, hogy megnyílt a ház, el is csúszott egy kicsit, ugyhogy nem lehet bedugni az adatkábelt, meg egy két gombot nehezen lehet lenyomni. Ezen kívül valami zörög benne, lehet valami műanyag tartófül elltörött, de amugy működik, nem mutat semmi hibát. Meg lehet tudná mondani vki így hogy mi a legrosszabb és a legkedvezőbb eset, amire számíthatok. Kb mennyibe kerülne a javítás, megérné e felküldeni Bp-re, stb...vagy hogy mennyire rizikós kinyitni a házat, és belekukkantani, hogy mi zörög benne van e valami károsodott alkatrész ilyesmi. Irjon valami expert plz! Thnx! -
Marcus
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az utcán meglátok egy gyönyörű, bombázó, stb. lányt, és éppen nálam van a fényképezőgépem, és nem bírom ki, hogy ne fényképezzem le (úyg, hogy nem veszi észre), akkor én elkövetek valamiféle törvénysértést?Ölni tudnék a béke Nobel-díjért!
-
Azazello-
senior tag
[link] ez jó Canon A75-höz?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
biggamer
veterán
Tudomásom szerint az amikor nem kell számítógép a fényképező és a nyomtató közé ahhoz, hogy nyomtassál a kártyán lévő képek közűl.
Amit látsz a fgép LCD-jén, azt nyomtatod ki.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
ttoth
tag
Sziasztok!
Mi az a PictBride???Űűű, de szép eketárcsa!
-
Azazello-
senior tag
Canon A75-ös géphez keresek valami olcsóbb teleobjektívet.
ebben kérnék segitséget, ötlet, tanács, bolt ahol kaphatok..?
köszi előre is!Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Smogus
őstag
Ilyen gépeknél nem lehet pontosan megmondani, a gyártó az oldalán lehet hogy feltüntet egy számot amit biztos bír, én sosem foglalkoztam ilyenekkel, de nem ezresekben kell gondolkodni szerencsére
Az én kis canon A75-öm már túl van 15ezre semmi baja, mondjuk mostanában nem nagyon használtam, a vaku is biztos kibír sokat
A fuji jó márka strapabírónak is mondható, előbb lesz más baja minthogy ne bírjon több expotHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
somé
őstag
Hány expo számít soknak egy gépnél?(PL.:S5500)A kinézett masinában 8000 körüli expo van,maga a gép szép állapotú,a képével is minden rendben...Vaku meddig bírja?(de gondolom jó pár tízezer villantás?)
[Szerkesztve]Tech-No-Logical World.
-
j.bravo
addikt
Elvileg hamarabb le tudja menteni, és hamarabb csinálhatod a következőt, de gondolom a géped nem egy kapkodó idegbeteg, ezért vsz. nem éreznél gyorsulást.
Ha csak egy ezressel drágább, és nem sajnálod rá, gépcsere esetén még jól jöhet a gyorsabb kártya, de ha most az az ezres számít, akkor vegyél rajta valami hasznosabbat (szerintem).Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Astra
tag
Sziasztok!
Canon A70-es géppel van egy problémám, ami kb. akkor keletkezett, amikor a gép sajnos leesett, és nem túl erős esőben is lett vele fényképezve, de nem biztos, hogy ezek okozták, mert nem pont akkortól vettük észre. Szóval: autofókuszt használunk, és a képeken középtájon, jó nagy területen olyan, mintha valami finom, fényes köd lett volna ott a fényképezendő dolgon! Szabadtéri képeknél is, sötétből kivilágított színpadot fényképezve, meg mintha enyhén foszforeszkálnának az emberek. Ezt az esés okozhatta?
Lehet javítani?
Köszönöm! -
lajo
senior tag
Köszi igazából az előttem belinkelt oldalon a Kingstonból az High Speed egy ezressel drágább. Akkor a gyorsabb kártyánál ott érezhetem a különbséget, hogy ha lenyompm a gombot hamarabb jelenik meg a kép és csinálhatom a következőt?
Amúgy sorozatot csak 4 képig lehet.
mod: mekkora egy kretén vagyok most vettem észre h ki lehet venni azt h mutassa a képet utána egyből
[Szerkesztve] -
pBandi
tag
A hungaroringen szeretnék fotózni, álló jegyünk lesz. Próbált már valaki ilyesmit, vagy felejtős a dolog? Mekkora fókusszal érdemes próbálkozni? (A gép EOS 350D)
...
-
j.bravo
addikt
Meg kéne nézni, hátha le van írva a géped adatlapján, mekkora sebességgel tud írni a kártyára (ha a kártya bírja), és ha annál nem lassabb kártyát veszel, akkor biztos nem a kárty lesz a szűk keresztmetszet.
SanDisk, Kingston nagy nevek, de a Transcend se rossz tudtommal. Első kettőből ugye vannak különböző sebességűek... a leggyorsabb SanDisk sebességét a Canon dslr-ek se nagyon tudják kihasználni, a középső (Ultra II) már jóval gyorsabb a legtöbb gépnél. Kingston Elite Pro is csak icipicit lassabb.
A dpreview-n, steves digicams-en szokott néha lenni sebességteszt is, érdemes megnézni.
Ja, hogyha nem akarsz gyakran gyors sorozatot lőni (sorozat módban folyamatosan nyomva tartva az expo gombot és lőni ahogy a csövön kifér), hanem csak egyet-egyet kattintasz (azaz eltelik az expozíciók között akár 1-2 másodperc) akkor nem fogod érezni a különbséget a lassú és gyors kártya között (csak a letöltésnél, de ott meg minek). Azaz, akkor érdemes igazán gyors kártyát venni, ha lősz sorozatokat.
Ha a géped ez: [link] és nem tervezel cserét mostanában, akkor szerintem nem érdemes a gyorsabb kártyára költeni (ha alig valamivel drágább mert akciós vagy valami, az más tészta)
-
lajo
senior tag
Újabb kérdés. A Kingston High Speed sd kártyát h veszek akkor azt a fényképezőgép is gyoirsabban kezeli (DX6340) vagy csak a kártyaolvasó?
-
lajo
senior tag
Nem is tudom hova írjam.....Talán jó helye lesz itt. Kellene egy memóriakártya a fényképezőmbe. Támogatott típusok: SD/MMC. Azt hallottam hogy az sd gyorsabb meg újabb meg nekem szimpibb is szóval az kell. Kingstonról hallottam, hogy lifetime garancia van rá, de megkérdeztem az MM-ban azt mondták h már nem. Scan Discre 5 év.Kingston kb 13000 az 512es, scandisc az meg 8000. Erre ma belenézek a MM-os katalógusba és ott látom Transcend márkájú kari 1 gb-os 6990 az 512-es meg 3990. . A MM-ban azt mondta az eladó srác h csak a nagyon gagyit nem szabad venni, a fent említett 2 márka okés.(A transcendre nem). Szerintetek mennyire lehet gagyi az a Transcend . Vagy hová írjam ezt be mert memóriakaris topikot nem találtam, talán nyitnom kéne?
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program